Madeleine

2009-08-31
16:46:23

Svarta veckan
Pratade med mamman igår kväll, och vi ska gå in för en "rematch". Vilket betyder att jag har två veckor på mig att hitta en ny familj. Annars måste jag åka hem igen.

Jag har aldrig kännt mig så jäkla värdelös som jag gjorde igår. Och Emma, hade jag kunna ringa så skulle jag ha ringt dig då. För jag kände mig så himla ensam, och jag gör det fortfarande. För nu står jag ensam, jobbar inte, ingen bil och mobil. Och håller på att packa väskan för att vara så förberedd som möjligt för att påbörja en ny resa i mitt liv.

Inom mig känner jag en stor lättnad. Men ensamheten tar över för tillfälligt.

Det finns många små anledningar till varför det inte har fungerat. Men i det stora hela känns det som att otryggheten och osäkerheten hos mig har varit anledningen till det. Jag har inte vågat kommunicera fullt ut. Och det är nyckeln till en fungerande relation. Men för mig har det varit svårt att känna trygghet, och steget att behöva stå på egna ben Här har antagligen varit för stor för mig. Plus jobbet med barnen som man ska sköta, livet utanför som skulle fixas. Att känna sig välkommen, behövd och "feed back" på vad man gör är så himla viktigt i livet för att få ork och vilja ta sig fram.  För olika åsikter och prioriteringar. Kemin fungerade helt enkelt inte.

Jag Ljög till och med! I all min rädsla och osäkerhet ljög jag om en liten sak och ångrade mig snabbt där efter och sa som det var. Jag kan inte minnas senaste gången jag Ljög sådär!! Lågstadiet?! Ingen aning,. Men det gav mig en klocka, med rött ljuse, att jag ska här ifrån. Tecken på osäkerhet i mig själv, kurrage Jag har blivit påmind för mycket av mina dåliga sidor. Vet inte om det är bra eller inte. En läxa för livet försöker jag se det som.
 

Jag läser alla era inlägg, och det värmer så oerhört om hjärtat!!:)

2009-08-30
13:26:46

Washington DC!
Hey!

Det är söndag idag, klockan är 6.45am och jag sitter uppe och jobbar.. Mamman är iväg på ett "running event" och ska springa 10 miles. Och snälla jag fick offta gårdagskvällen med att köra hem tidigare från Phoebe för att börja jobba klockan 6am..!! Jag hade kunnat nanna gott i sängen nu annars!:P Men positiva jag - nu får jag lite tid att skriva, ladda upp bilder och googla istället tills barnen vaknar. Får inte glömma tvätten bara. 
Men jag erkänner, när man väl masat sig upp är det ganska mysigt att sitta uppe vid datorn med en kopp kaffe mocha och se morgonljuset smyga sig in genom fönstret(vuxenpoäng?!). 

Tänkte bara kanelbullar nu på förmiddagen! Får se hur De går.. Lite klurigare när de har helt andra mått här (cup, oz), och när man ska leta efter ingredienserna i affären. Tro inte att de har färsk jäst i disken inte..:P 

Var i Washington DC igår! Gick utanför vita huset medan Maaret o Phoebe fick möjlighet att gå inside pga att deras counselor bokat in dem. Jag tillhör en annan organisation. Men fy va litet huset är. Nothing special to see. Det häftiga är när man tänker på hur mycket som händer där inne, vem som har arbetat där och människorna som står utanför, den propaganda som försegår hela tiden. Igår var det väldigt lugnt tror jag. Aktion "Hunger strike" för Iran (32 dagar hade gått) en bit ifrån huset. Det var ganska rörande att se faktiskt.
Tog metron till The Mall efteråt och gick där ett tag. Nästa gång jag kommer hit blir det förhoppningsvis en heldag med en massa turistiga atraktioner, parker och museer!Let's se how my cinnamon rolls are doing!;)


http://www.youtube.com/watch?v=8LOYbhl0_es

 CiaO and good morning Baltimore!:)

 


2009-08-29
07:53:58

Äntligen fredag!
Olycka händer sällan ensam.. Fick ett plötsligt kräkanfall igår förmiddag och precis efter att jag spydde, trampade jag på mina glasögon som jag i panik hade lagt på golvet innan jag kräkte!! Och jag behöver verkligen glasögon när jag kör i mörker,..!!:S Jaja, nu kanske jag skaffar mig de där mörka bågarna jag tänkt skaffa förut;)

Fortsatte idag med att städa och organisera bland alla leksaker, kläder och krimskrams..! Hade lätt kunnat spenderat en Vecka med detta..

Lucie hämtade mig ikväll och körde med henne till Baltimore tillsammans med tre andra Au Pairer! Träffade några andra vänner till dem (manliga sådana) och besöktenågra  barer i Clifton. Första gången i Baltimore, men det var nästan som att besöka Möllan i Malmö:P. Fast med fler killar i dålig klädsel.. För amerikanska killar har verkligen ingen bra klädstil över huvutaget..:P! Aja, skönt att komma ifrån huset iaf!! Och få slappna av för en stund!
Imorgon väntar Washington, och där efter hemmafest hos Phoebe! Gissa vem som står för drinkarna...;)

  
Det är sista helgen i Augusti...shit va tiden springer iväg!! Denna månad skulle jag absolut vilja ta om igen, för det är en väldigt fiin månad...!!;)

Fick brev igår från familjen innehållande en del böcker med en del aktivitetstips för barn (!), och lite kräftskivehattar, dekoration o servetter! Det var väldigt kul lustigt att få;) 
Hoppas ni haft kräftskiva allihopa!! Ska se om jag kan annordna det här;P

Har hittat mitt favoritgodis - "M&M Premiums" = m&m med extra fin choklad, och varierande smak":D

Puss o Gonatt!:)

2009-08-28
07:00:19

Funn Funny...
Kom hem igår kväll efter två nätter med familjen på deras "farmhouse" + en dag på ett stort hotell med extra allt (pooler, vattensporter, golf, resturanger, extream roomservice som gör allting för en, plockar upp efter en, parkerar bilen och bär upp väskorna på rummet - om man har pengar för det såklart, 250/natt (ca 2000kr)). Tyvärr fick jag inte ta del av de två nätter mamman och barnen skulle spendera där, utan åkte hem igår för att rensa bland alla leksaker och förråd inför skolstarten på måndag! Men, skönt att va själv i huset och mer tid att fixa skolan osv!:) Även om det är en hel del göre med att få ordnign på allt..:P 
Det går upp och ner med relationen med barnen... speciellt pojkarna!:/. Blev inkletad i en massa sand och bottesörja av Siena och hennes kompis, och vi gjorde våra egna peelingmasker. Detta resulterade såklart i en massa gegga och sand i håret, i massor!!:P
Nästa gång blir det lerbad på Riktigt!;)

  

  Träffade Maaret ikväll! Jag skulle köra oss till Starbucks för Au Pair träffen utanför Columbia och hade kollat upp vägen dit, men körde såklart fel (tror vi iaf:P) och körde lite runder innan vi tog ett annat ställe. Efter att vi parkerat och lämnat bilen va Maaret tvungen att gå tillbaka för att hämta sin mobil. "Shit", tänkte jag när jag när jag såg bakrutan halft nere, "tur att vi gick tillbaka". Men, kunde inte låsa upp, så jag fick ta hjälp utav bakrutan och öppna dörren.. Haha, Men,.det var inte Min bil!!:P Haha; min bil stod fyra platser längre bort på den enormt toma parkeringen!!

Kollar på "Dirty Dancing" med "cinematherapy" där de innan varje reklamavbrott snackar om relationsfrågor med filmen som utgångspunkt... "So, what have we learned after watching this movie?" funny, funny!;)


Oioi, Thunder and lightening outside tonight! 
 
2009-08-24
05:41:20

Sömndag
Söndagar är alltid sömniga dagar vart man än befinner sig i världen. Hjärnan och kroppen behöver verkligen vila efter sex aktiva dagar!

Åkte med Phoebe till kyrkan idag (känns lika konstigt varje gång jag berättar om kyrkan, obekvämt liksom; är inte van vid tanken än att jag börjat gå dit varje söndag). Predikan handlande mycket om hur mycket inflytande andra människor har i ens liv, hur lite man själv bestämmer över sitt liv, och sina beslut man tar i livet. Men också om det egna ansvaret man har, och att inte alltid lita på att andra människors beslut kan vara det bästa för mig. Min väg till USA gjorde jag inte på egen hand. Jag har, och har haft, en massa hjälp från alla möjliga håll; "Au Pair In America", Londonkontoret, Skandinaviska Institutet i Malmö, mamma och pappa som nickat och vart tvungna att gå med på min lilla crazy idea:P, vänner som peptalkat med mig!! Lilla jag satte bara igång maskineriet som började snurra, och jag började gå med på att skriva på en massa papper, följa regler, göra vad folk (främlingar rent ut sagt) sa till mig att jag behövde göra, jag gick med på allt, det kändes som bra beslut hela vägen, jag kände att det var bra saker som jag gick med på, pålitliga människor att lyssna på. Hela vägen tog/tar jag en massa beslut som hela tiden utgår från en känsla i kroppen som säger att "det här är rätt".

Okej, nu blev det djupt..

Träffade Maaret (finskan) med ikväll, och både hon och Phoebe peppade mig oerhört, berättade om vad de tycker jag bör tänka på, deras upplevelser etc..

Ny vecka, nya möjligheter!

2009-08-21
05:51:48

Starbucks!

Heey!

Yes, imorgon är det fredag! Det har varit en väldigt känslosam vecka kan man säga. Franzie åkte hem till Tyskland för gått i måndags, och efter det har det vart lite svårare att få samma kontakt med barnen. Insidenten med körningen i tisdags (första riktiga gråtattacken jag haft sen jag anlände, ja, sen jag vet inte när faktiskt), körde i onsdags med pappan och övade en massa vänstersvängar i över 2,5 timmar! Och efter det (jättetrött såklart) pratade vi alla om situationen här, hur jag trivdes, vad barnen tyckte, va de tyckte osv. Kändes väldigt bra att få höra en åsikt om mitt arbete. Och, det var blandat om det, både bra och mindre bra. Men det kändes skönt att få veta, så jag vet vad jag ska förbättra, att tänka på mer osv. Det kändes inte roligt att få reda på allt. Och hon fick mig att tänka över hela min livssituation här, om jag verkligen har motivation till att stanna här ett helt år till i denna familj osv.. Är detta verkligen en familj jag vet jag kommer att triva hos? Vad behöver jag ändra i mitt sätt att bemöta mina värd föräldrar, och problem som Kommer att uppstå framöver? Var ska jag lägga min prioritering? Varför är jag har Egentligen? En massa frågor som snurrar runt i huvudet..

That's where "Starbucks" comes in in the picture!
Varje torsdags kväll träffas Au Pairer i området här omkring utanför Columbia på ett "Staebucks café" (för dem som inte vet är det en väldigt känd café kedja, som "espresso house" i sverige kan man säga, samma stuk). Och ikväll var jag där tillsammans med Phoebe! Träffade en massa andra au pairer där! En dansk tjej som vart här i tre veckor bara, och som bara bor fem minuter ifrån mig, i Ellicott city. En tysk tjej ((många tyskar här)) som har en svensk mamma.
Och det är så hiiimla skönt att prata med andra au pairer! Alla tjejer är verkligen jättetrevliga här! Och en del får man "klick-kontakt" med!;) Men, det skönaste är känslan av att man inte är själv i sin situation, man är inte själv med problemen och man får små tips på vad man kan göra osv. Men såklart också hur bra andra kan ha det, med andra typer av regler, ansvar, relation med barnen och värdföräldrarna!

Träffade föresten också en norsk talande mamma igår vid "Five Oaks", en pool där barnen var bjudna på kalas. Och blev inbjuden till henne när som om jag någon gång längtade efter skandinavisk mat!:)Haha, helcrazy!! Kolla in musikvideon (http://www.youtube.com/watch?v=o8rYl6K2STc). Kan inte säga att jag diggar den, ännu värre, men men,.. 
Stäng ögonen och lyssna istället! Riktigt smörig melodi, men skön att fälla en tår till om man känner för det!
Yes, har skrivit detta i inlägg i total mörket! Börjar kunna tangentbordet utantill snart...Så är det lite konstigt här och var så är det därför!;)

Sabbe!! Shit va kul att ni fått lägenhet och allt i Malmö! Awesome!!:D Kan tänka mig att ni har och har haft fullt upp nu!! Lycka till med allt!!!! Tänker på dig!!!!

Jag känner verkligen ert stöd från alla kära hemma!! Varje ord värmer oerhört!:) Hoppas att ni alla tar hand om varandra!
 
("v") ("v") ("v") 

2009-08-19
04:29:37

Körning...
FAAAAANN!!! Ska det va så j*vla svårt att köra bil......!!!!

Körde med mamman idag, och allt gick väl tills jag skulle svänga vänster och ut på en lite större väg, tyckte jag hade tid att svänga, kolla vänster, höger, vänster en massa gånger, börjar köra ut lite, kollar höger igen då det kommer en bil så jag måste stanna.

Nu rinner tårarna....


Helvetes jävla skit.....


Det här är verkligen en berg o dalbana....

2009-08-18
04:32:51

Faith
Jag har börjat en resa,
min resa.
En resa som gick över atlanten,
till USA
Catonsville,
i Maryland.
Fyra veckor har gått nu - shit va tiden går.
Jag var i kyrkan idag,
andra gången under dessa fyra veckor.
Av någon anledning känns det skönt att komma dit.
Och det är inte av religösa skäl i frågan om tron på en Gud,
utan mer om känslan jag får när jag kommer dit,
öppenheten,
vänligheten i allas ögon.
En plats jag "får lov" att visa mina känslor,
släppa dem lös.
Får se hur lång tid jag behöver för att våga göra det med.
Jag nynnar bara sångerna som sjungs.
Vågar inte stå för texterna, än.
Är alldeles för ärlig för det.
Det får komma med tiden de med,
om det är meningen...

Jag vet inte vart vägen bär,
men jag går,
och det är det viktiga för mig,
att våga röra på fötterna!

Jag har börjat min resa, min Inre resa

- I have Faith in me -
Köpte min dagbok igår! Vet inte Hur länge jag letat och letat efter en som gav mig rätta känslan, men hittade en tillslut. Varje sida har sina citat från historiska kvinnor med sina egna livserfarenheter!

Faith!

2009-08-16
23:13:28

Michael Jackson


Haha, so cooool!:)

2009-08-16
06:54:13

Möblererat!
Möblererade om i mitt rum ikväll. Nu känns det verkligen som Mitt rum! Dekorerade ena väggen med två stora kartor - världskarta och Usa-karta - för att få lite perspektiv på livet! Pekar också ut på kartan vart i landet jag varit!;) 
Varför kan de inte göra Riktiga världskartor med vettiga proportioner..?! Sverige är Inte större än Frankrike... 

Åååhh,.. hoppas Malmöfestivalen va kanon i år!! Får hoppas (tror ja att jag vill) att jag är hemma till nästa år! Och jaaa Sabbe, hade verkligen velat va där med dig!!:D

Oj! Grattis Prinsessan Madeleine till förlovningen med Jonas Bergström!;) Seems like a nice guy!
Försöker hänga med i lite Svenska nyheter...

2009-08-15
09:21:05

Utkast: Äntligen fredag ...
Äntligen fredag - som alltid en skön känsla! Byggde litet "tältläger", tjejerna gjorde chokladbollar (eller "chocolate balls" som vi fick kalla dem, negerbollar kändes mindre passande:P) och till middag blev det egengjorda hamburgare som barnen själv fick göra - "best food I've ever so far" som äldsta pojken sade ikväll. Sådana små kommentarer värmer något enormt efter en tuff dag med barnens humörsvängningar!!Tog bilen på en tur för mig själv och körde till Ellicott city, ett väldigt mysigt samhälle med en massa små uteställen och pubar! Och efter att caféet stängde vid tio, gick jag till Tavernan (med grymt goda cocktails by the way) för att läsa lite. Men det blev inte så mkt läsande. 
Började snacka med en tjej som brukar  jobba där, och efter ett tag var jag presenterad för halva insatsstyrkan i baren;) Haha, jisses va kvällen slutade oväntat! Luncha med en tjej, och "Barbacken" kommer plugga på samma skola som jag,.. 

Gjorde något ikväll som kanske inte va Så bra att göra..

Läkerol - Makes People Talk

2009-08-15
08:05:55

What a weekend..!!
Hörra helgens händelser!:)


7 AUGUST

En hel veckas arbete - 9-19 varje dag.
På fredagskvällen, efter att föräldrarna kommit hem och packat färdigt, började vi färden mot Rodanthe, North Carolina!! Över sex timmars bilfärd, och med en hel del oberäknade bilköer... Anlände vid tvåtiden (om jag mins rätt) och möttes av en otroligt välkomnande famn (halft medvetande) som ledde oss alla in till respektive rum! Jag fick ett eget!;) Och med en egen toalett!!

"Nights in Rodanthe" är en ganska känd bok skriven av författaren Nicholas Sparks ; en film med Richard Gere och Diana Lane i huvudrollerna (släktingarna bodde bara några hus ifrån huset där filmen utspelar sig).


8 AUGUSTI

Vaknade vid halv tio. Hörde en massa prat och springande fötter utanför mitt rum. Vad är det som gör att barn alltid är så morgonpigga - tell me; I wanna know! Följde ljudet av prat, gick upp för en trappa och möttes av en underbar havsutsikt över atlanten!!:D Fick kaffe och nygräddade våfflor med sirap av värdinnan (typisk utsökt, onyttig amerikansk frukost).

Resten av dagen spenderade vi vid strande som låg precis vid deras hus; 1 minuts promenad från huset; strandtomt kan man alltså säga!;) Solade och badade, läste lite, gick en liten promenad längs med "main street" (ända vägen som följer hela ön) och besökte en riktigt inhemsk, amerikansk restaurang under kvällen tillsammans med familjen, och släktingarna som vi bodde hos!
Helt otroligt väder - säkert en 38*C!!


9 AUGUSTI

Andra dagen på vår lilla "weekend"!;) Började dagen med en joggingtur längs med stranden ut till piren, 15 min ifrån huset; snacka om tungt att jogga i sand!! Men, utsikten över havet gjorde det lättare att inte tänka på det undertiden - shit va underbar den turen var! Joggade längst med "main street" tillbaka till huset, men hettan gjorde det svårt för mig att ens Orka andas undertiden - tidigare joggingtur nästa gång?! Tog det lugnt på stranden idag med!
Det svåra dock med semester med familjen är att försöka att låta bli att "jobba" emellanåt, att se efter barnen och så. Nu i början känner jag att jag vill försöka få mer kontakt med barnen på en annan "kompisnivå" lixom. Så, well, kan förstå varför föräldrarna vill ha med sina barnpassare under semestern =  gratis barnpassning!
Deras släktingar här är verkligen underbarn vänliga! De har precis köpt huset här, och under två månader renoverat hela huset som de kallar "pink elephant"; typ det enda rosa (riktigt rosa, tro mig). Säkert 10 rum o tre toaletter, bubbelbad på första balkongen, utomhusdusch som man använder efter ett besök på stranden (helt underbar dusch; tänka att duscha utomhus när solen har gått ner, höra havets brus, syrsorna surra och 30*C..!!),.. Sov gott den natten...:)


10 AUGUSTI

Kl. 06.00 åkte jag med pappan och de två pojkarna till Hatteras för en heldags fisketur i atlanten! Snacka om en upplevelse...!;) Tre timmar senare var vi ute på havets böljande blå, och blått va havet!! Pappan kände en som ägden en liten fiskebåt. Och vist, första timmen känder jättebra, njöt av brisen, imponerad av de små pojkarna som verkade klara det bra. Men, andra och tredje timmen började sjösjukan komma, och jag njöt inte lika mycket längre... Kändes bättre när jag blundade, så jag försökte sova en del för att slippa må ännu sämre. Men när man känner att man sitter på en berg-o-dal-bana som aldrig vill ta slut, är det svårt att koncentrera sig på annat än sitt illamående. Tre timmar senare och lite lugnare vatten, mådde jag betygligt bättre! Solen stekte (faktor 50 som gällde) och vågorna hördes så där kluckande mysigt! Vi fångade en  svart tonfisk, a "dolphin" och tre "red snapper", varav en som jag själv fångade;). Vid sextiden anlände vi inåt land igen, efter 9 timmar till havs..!! Pappan gjorde iordning dagens lilla fångst, och grillade några filéer av alla sorter - "the dolphin" var en favorit må jag säga! Men, någon fiskexpert som kan tala om för mig va fisksorterna heter på svenska??! Tonfisk var den enda sort Jag fatta:D haha,.. jaja, en häftig upplevelse iaf;) Och Absolut värt lilla "sjösjukan" jag fick:P


11 AUGUSTI

Sista dagen på lilla minisemestern tillbringades på stranden! Dock fick jag jobba en del denna dag. Tog emot lite må jag säga att behöva tänka på barnen, se till att de klädde sig och gjorde som jag sade till dem. Haha,..gaa, madde lilla, vad finns det att klaga över egentligen?!
 
Äldsta tösen somnade i mitt knä i bilen på vägen hem när vi kollade på filmen "Life-size" (ja, de har såklart inbyggd DVDspelare i bilen). 
Anlände kl.00.00.

Finns den En plats man ska besöka när man är i USA så är det North Carolinas kust och "The Outer Banks" islands!:D 

Will never forget, and I will return; trust me!:)


 


2009-08-12
07:21:57

Hemma igen..
..hemma i Catonsville igen efter fyra otroligt underbara dagar i Rodanthe, North Carolinas kust. 

 Fick paket från Sverige med sladd till videokameran. Äntligen kan ja börja min lilla dokumentation av mitt lilla liv här borta!  

Klockan är mycket; sov gott Madde, och ha en bra dag alla ni andra som vaknar nu!

2009-08-07
06:46:03

Njutning
Kom precis hem efter att ha tagit ett glas rött tillsammans med Lucie. Jisses va jag njöt av de glaset...

2009-08-07
01:42:10

Signal från yttre världen!

Okej, fjärde dagen jag jobbat och jag är sluuut... Tack så hilma mycket för idéerna jag fick! Gömma nyckel ska jag absolut göra! Oj, vilka minnen jag fick nu med gömma nyckel.. Hade vi inte en Stor nyckel hemma som vi brukade gömma när vi lekte de?! Och bygga kojor såklart!;) Det som är det kluriga är att starta hela leken liksom, med att komma på en berättelse, eller så.. Men well, det löser sig säkert!

Idag fick jag signal från yttre världen, ett mess av en Au Pair som bor här i närheten!:D Fransyska, Lucie! VAD jag har saknat människor i min egen ålder - någon vettig att hålla vettiga konvensationer med!! Ska snart komma och "pick me up"!:) Får se vad vi hittar på!

Imorgon kör vi till North Caroline,.och fråga mig inte Vart i N.C vi ska; engelska städer fastnar aldrig i mitt minne...!

Kuriosa: Fransyska kan i annat sammanhang också vara en styckningsdetalj i kreatur..

Denna vecka har varit lång...Imorgon är det fredag - Wiiiee!!:D


2009-08-06
06:21:07

Inte som jag ville..

!!Gaa!! Okej, idag fick jag sinne (inombords)..Somnade igår med positiva tankar om morgondagen.. Vi skulle baka, läsa Peter Pan, och klä ut oss som Peter Pan o Pirater, göra egna hattar osv, bygga koja i "Neverland". Kändes riktigt peppande! Men idag, mitt i allt, tappade de koncentrationen, sa att han inte kände för det, inte alls tyckte om att klä ut sig osv... jag försökte verkligen med allting som var möjligt!! Tillslut fick jag fråga honom vad Han egentligen tyckte om att göra..och gissa vad jag fick till svar - "inte så mycket egentligen", "just hanging around" . Okej, tänkte jag, "hm, hur ska jag möta honom på Hans nivå?" Tja, han är sportnörd, så jag frågade honom allt jag ville veta om baseball, gick ganska bra, lite senare gick vi ut och passade varandra! 
Ikväll har jag verkligen fått idétorka!!:S Känns som om jag inte kan komma på någonting alls att göra med dem, lekar, påhittiga "stories" med roliga "outfits", hur gjorde man egentligen?!  Pratade med mamman senare som gav mig råd, och om hur jag ska tänka.. 
Lagom till midnatt och efter en massa googlande fick jag färdigt ett litet schema till morgondagen. Får se vad jag gör till middag bara...surprise><

So help me god... 
 

                                                                            Somnar i en "I love NY"-tshirt inatt...


P.S Jag tar gärna emot lekförslag...


2009-08-05
01:08:14

Tack mamma och pappa!!

Okej, andra dagen och jag fick känna på "barn-på-dåligt-humör-dagen".. Ni vet, när det inte går som man tänkt sig, man tror att de kommer att gilla aktiviteten, och de bara blir uttråkade...:S Well, det var inte sååå illa, men men, jag kommer lära mig!;) Haha, När man ena stunden får höra att de Älskar att leka, och andra stunden plötsligt säger "I hate it, and never liked it", då vet man att de är trötta... Och, när man då ska gå hemåt, och man har en bra bit att gå, och får dra dem i vagnen för att de inte orkar gå hela vägen, i "human heat" (över 30*C) och man är törstig..

Okej, jag vill tacka mamma och pappa såå  hiimla mycket för alla gånger ni fått dra mig i vagnen när jag vat liten och inte orkade gå (ni var med stor sannolikhet ännu tröttare än jag),  när ni burit mig upp för trapporna för att jag inte Velat gå själv, eller möjligen lådsats sova (tack för ert stora tålamod)!!
("v") ("v") ("v")


Okej, fick sluta en timme tidigare idag (kl18),. tänkte jag skulle iväg och handla lite till muffinsen vi ska göra imorgon! Kommer säkert ta flera timmar innan jag hittar alla ingredienser in the foodstore!!:S

My skype - dooaflickan

Lättast att nå mig är under helgerna!:)


2009-08-04
04:40:11

Första jobbedagen!
Okej, första jobbedagen avklarad,.. och jag är trött!! Hade somnat i "G:s" säng när Han skulle vila middag om jag kunnat!! Krävs också en hel del planering med känner jag, att verkligen veta vad man ska göra under hela dagen, för barn har Inte tålamod. Men vist, det viste jag innan, men Nu får man verkligen känna av det!:P Hehe, jaja, sen, å andra sidan, vist är det ett jobb, mkt stort ansvar och så, men jag kommer att få Leka i ett helt år, och få betalt för det:P

Pratade med min familj ikväll med i över en och en halv timme!:D Kändes väldigt skönt! Länge leve skype!;)
Andreas kom 10:a på 100m Män på Friidrotts SM:et i Malmö i helgen, "ingen bra tid?" (11, 00sek) Och du var också yngst i startfältet (Benjamin O räknas inte, han är omänsklig:P) 
Lillebror - jag är mkt stolt över dig må du tro!!:D

Tänkte jag skulle vandra till "Däckparken" imorgon - en väldigt stor lekplats gjord av en massa däck - är inte De återandvändning om något - ta med lite lunch och äta i skogen, och hoppas på att allt går smärtfritt till väga!;) 

Övade lite Ukulele ikväll!;)

Må väl alla ni kära! 

2009-08-02
21:38:43

Hemmagjorda köttbullar

Har precis gjort hemmagjorda köttbullar, och jag måste säga att jag är väldigt nöjd med dem!:) Första gången med faktiskt.. Ned var väldigt nöjd med dem iaf!;) Ska ha dem till middag någon gång kommande vecka!! 
Tog mig till en parken där en barbershop kör sjöng ikväll!;)

And I will...

Read and listen - LOVE THIS SONG

GRATTIS Ingrid sweetie på din 21års dag!!:)
Hoppas du hade en fiin dag i goda vänners lag! Jag fanns där med dig, tro mig!;)


2009-08-01
18:25:38

Ensam helg.
Bestämde mig för att vara hemma själv i helgen medan familjen åker till deras lantställe på andra sidan . Kankse var det dumt, men jag känner att jag har stort behov av att få vara själv ett tag, smälta alla tankar och känslor, planera kommande vecka med aktiviteter och måltider och lära känna området. Inga andra Au Pairer är hemma denna helgen heller.
Men nästa vecka ska jag med familjen till North Carolina där pappans syster köpt ett megastort, rosa (!!), hus  precis vid stranden med en megasutsikt över havet!! Ser framemot de kan ni tro!!;) De kallar huset "rosa elefanten"..hm..

Sov länge idag.Skööönt!! Ska ta dagen som den kommer! "Human hot" ute!!:D

2009-08-01
06:53:50

Weekend
Franzie sa hejdå, och åker till San Fransisco imorgon!
Nu står jag ensam kvar,..