Var finns kärlek?

Jag vet att de var någon som sa
och som fråga mig vad kärlek va
Om något man kan ha
och ha kvar
i många många dar

För jag vill så gärna finna ro
och våga tro
på fina kärleksor

Nej, jag vet att allt inte går så lätt
Men det måste ju finnas sätt
Finns det nått sätt som är rätt?
Nått med lite vett?

För jag är säker på att det finns någon för alla
för unga, gamla, för alla att falla
Någon som får mig att vilja tralla

Kanske letar du kärlek i en framficka
Men där lär du aldrig hitta
För kärlek växer inte som staken
den kommer när du inte är vaken

Kärleken
Smeken
Kärleksordleken

Med tro kommer tålamod att växa
Med tålamod kommer sanningen att lära dig en läxa
Med sanning växer mognad till förstående
och då, då kommer svaret vara slående


                                                                                                                 / Till M

Ny vecka...

Ny vecka - äntligen! Jag har jobbat hela jul och nyår, och kom igår hem efter 7 dagar - i - streck - arbete, och med en otroligt jobbig helg där alla sprungit runt och gjort tvärt emot vad man velat. Jag jobbar som vårdbiträde.
Men, år det inte konstigt hur allting kan slumpa sig? Blir en orolig, dröjer det inte länge förrän nästa blir lika virrig och omöjlig.

Jag hoppas att jag dör pang bom av en hjärtattack, och inte tvingas genomlida tre år på ett äldreboende där alla runt omkringen en försöker göra det dem tror är det bästa för ens levnad. För det är inte alltid det bästa.
På ett äldreboende sker det ett ständigt sammarbete mellan boende och personal, där de boende kräver rätten till sin hjälp till självhjälp ( med all rätt), och där personalen kräver Sin rätt till frukostraster och lunchraster på 15 minuter/rast. 

Visst leder detta till att man försöker få 'Astrid' i säng en timme tidigare än hon egentligen vill, eftersom man vet att både 'Eric' och 'Sigurd' lär vara oroliga ikväll, och man orkar inte med dem båda på samma gång. 'Hanna', 'Karin', 'Alma' och 'Åke' ska dessutom ha medicin kl.20.00.  Man får för allt i världen inte glömma att ge 'Karin' sitt honungsvatten, och tömma 'Åkes' kateter. 'Hanna' behöver dessutom sitta en stund på toaletten. Så under tiden kan man ju ge 'Karin', 'Alma' och 'Åke' sina medicier. 'Alma' kan vänta eftersom hon fick sin Kl. 17-medicin lite senare idag. Ja 'Sigurd', du bor här. Har vi hunnit med allt som skulle göras? Städade ni "Almas" och "Åkes" rum, och bytte ni lakan i sängarna? Men vilken tur att vi hann med att duscha 'Eric' imorse, innan vi skulle koka gröten, äggen, bre smörgåsarna och duka fram vill frukost. Nu är det bara 'Karin' vi ska duscha ikväll, om hon nu går med på det. Hoppas att det blir lugnt ikväll, så tar jag sopsäckarna innan jag går.

Är det förmycket som krävs utav de båda parterna? Nej. Fortsätter det med färre personal och sjukare boende lär vi tillslut mötas på mitten, ska vi säga runt 35 års ålder? Då allt fler boende blir yndre och sjukare, och där de enda som orkar jobba är unga, starka och friska. Vi skulle kanske också kunna skryta med Sverige som världens största äldreboende med 9 miljoner människor? Detta kanske också skulle locka många utländska aktörer med större kapital, och på så sätt locka många investerare, och kanske där med boende från andra länder som kan betala för sig. Skulle man då också lägga ut "Sveriges Äldre AB" på börsen, ja då har vi kanske bara början på en företagssuccé...

P.s. Fy sören för Kleerups näsdrag av sin kokainlina D.s.

Välkommen Madeleine, och alla ni andra för den delen...

Va sören gjorde jag detta för. De som alla andra verkar göra. Som en i mängden. Jag som alltid har ogillat att vara en i mängden.
Detta är mitt första inlägg, och jag känner mig väldigt nevös inför framtiden. Jag har inga som helst förväntningar på något. Så snälla, sätt inga förväntningar på mig. Det har alltid varit bäst så, att inte ha några förväntningar. Så har man aldrig fått någon större besvikelse heller. Är jag kanske för tråkig?

Men det finns några förväntning i mitt liv, förväntningar som jag aldrig kunnat ta bort. Och det är förväntningar inför framtiden. För just framtiden är så otroligt stor att det är omöjligt att Inte ha några förväntningar. Därför är jag också väldigt rädd för framtiden. Rädd för att mina förväntningar inte ska stämma, och att jag inte kommer kunna leva upp till dem.
Fy vilken tung början på detta inlägg.


Må bra idag!