Madeleine

2009-07-31
05:58:38

Crab

30 JULI

Körde själv (!!) till "Bank Of America" och fixade bankkonto idag, eftersom jag imorgon kommer få min första check, 195 dollar!;) Wei, en sak i taget iaf, måste öva på att parkera dock, för Det är jag uuussseel på!! 
Imorgon kväll åker Franzie till Californien, så familjen bjöd ut oss alla på middag och åt Krabba!! Yummie!;) Om ni trodde att kräftor var kladdig socialmat Måste detta testas!:D Kommer kännas konstigt dock när Franzie inte är här länge - vem ska säga till Mig vad Jag ska göra..?!:S...:P Hon ritade en fiin karta över Catonsville till mig så jag vet vart alla viktiga platser ligger, som skolan, biblioteket, parken, andra Au Pairer, de stora gatorna,..:D Hon är bara för söt!
Hade ett mer seriöst snack med mamman ikväll om allt gällande mitt arbete, regler, att tänka på, rutiner etc,..!
Känner mig mycket mer pepp inför kommande tid!!:D

Se världen från den ljusa sidan - det värmer hjärtan väl!

PUSS


2009-07-29
06:03:37

Hårigt värre
28 JULI

Har haft en väldigt fin dag idag!
Var vid poolen och badade o solade; hett, hett värre, kan tänka mig en 30*C, närmare 90*F iaf!;) Fick köra en del idag iaf, och Det känns mycket bättre! Lång dag med, jobbade tio timmar.. Börjar lära känna barnen iaf, och det gör ju det hela mycket lättare att ta hand om dem...!! De är såååå söta!!;)
Färjade håret ikväll, och det blev mörkt, mörkt...;) Färjade duschen med, vilket kanske inte va meningen riktigt,..:S

Ta hand om er alla!:)

2009-07-28
05:50:17

Turning 21...
26 JULI

GRATTIS PÅ MIG!!! Turning 21... I Usa är det en Väldigt stor dag, som att fylla 18 hemma kan man säga, eller well, mer fylla 20 kanske.. Efter 21 får man nämligen köpa alla typer av alkohol och inträda alla uteställen och nattklubbar!!;)
 
Dagen spenderade jag med Franzie och Phobe! Besökte en typisk amerikansk kyrka och gudstjänst! Verry mycket halleluja där må jag säga!;) Men, tror jag ska besöka den igen! Efteråt åt vi lunch på en riktig amerikansk "Dinnes". Tjejerna sjöng födelsedagssång för mig på tyska, och blev bjuden på tårta av personalen!

TACK TACL TACK för alla Grattis gratulationer jag fick!!:D Denna dag har nog varit den jobbigaste rent känslomässigt,.. kunde brustigt ut i gråt under gudstjänsten om jag låtit mig själv göra det... Men sen är ju jag den som inte gör det (varför?!). Har jättesvårt att visa svaghet, vilket gråt egentligen inte är. Att våga visa att man gråter tyvker jag är en styrka i sig! Jag väntar fortfarande på mina tårar, för jag känner att de är där.. Under kvällen var vi vid poolen och hade barbeque (väldigt vanligt sätt att träffas och umgås på, familjer och vänner emellan), åt grillat, badade, åt riktigt good chokladtårta och fick öppna lite presenter!:)

Hade en väldigt fiin dag! Och Ni alla förgyllde den verkligen med era fiiina hälsningar!:D

Må väl!:)

2009-07-27
06:10:28

Six Flag

25 JULI

Åkte med Franzie, Phobe and Katy till "Six Flag", ett stort nöjesfällt  ca 45 minuter från Catonsville! Var iväg heela dagen, åkte en massa sköna karuseller och bergodalbanor, badade och åkte stora vattenrushkanor i vattenlandet - hade bara en massa kul!! Kändes väldigt skönt att bara försöka slappna av, ha kul och inte tänka så mkt!! Phobe är en annan tysk au pair, jättesnäll och trevlig; Katy är amerikan och jobbar på subway, rolig tjej med cool attityd.


Det känns som om jag bollar med mina tankar fram och tillbaka hela tiden. Ena stunder känner jag mig stark och tänker att detta kommer att gå lätt, jag vet vad som ska göra, vad jag ska hitta på med barnen, de kommar lyda mig etc. Andra stunden känner jag mig,..mindre stark,..då jag tänker på hur länge jag ska vara här, om jag kommer trivas, vad om något skulle hända, ATT Inget får hända osv... Men, då tänker jag en tredje gång - det finns inga perfekta människor som Aldrig gör fel, alltså finns det inga perfekta au pairer ( förutom "Nanny" i G.B).
Herre Gud,..jag har åkt över atlanten, bosatt mig i ett annat land, annan kultur, en (nästan) helt främande famil, i deras hus, främande människor, nya vanor och oskrivna lagar, nytt, nytt alltihopa...why do you do that?! Because...- Excitements!!

Puss på alla,´och krama varandra!!


2009-07-27
04:36:28

Howe familly!!
23 JULI

Fjärde och sista dagen på hotellet var bara förberedelse för att sedan ta oss till våra värdfamiljer! Några blev hämtade på hotellet. Tog tåg från N.Y. till Baltimore Airport tillsammans med en massa andra Au Pairer (allihopa tyskar). Väl på stationen möttes jag av familjen Howe!! Pappa - Ned, mamma - Tracy, storasyster - Siena, mellankillen - Hawkins, lilla killen - Gibson!:) Först Då började jag smådarra i Heela kroppen..!! Fick blommor och ballonger av dem! När vi kom hem till dem, Catonsville, visade barnen mig runt i huset, visade mig källaren där jag har mitt rum och badrum; jättefint hus, och både rummet och badrummet är fiint med en gammalmodig inredning!! Och sängen....enormous!! Vad är det med amerikaner och sina megastora sängar??!! Well, not complaining...;) Kommer nog sova gott!

Well, nu börjar det stora äventyret...


 

2009-07-25
08:25:43

Sitt, listen, learn, eat, sleep,..
Hi there!!

20 JULI
Okay, efter 9h i lufte (helt okej, kolla på två filmer, sov, läste..) landade jag i Newark utanför N.Y, och möttes av en "Au Pair In America"-skyllt och en maaasa tyskar!! Anlände till ett uuunderbart, flådigt hotell där vi tog det lugnt hela kvällen,..jet-lagda som vi alla var..Inte minst sydafrikanerna som flög i 18h för att få komma hit!!

21 JULI
Blev väckt kl.07.00 av hotellpersonalen... Kl.8.30 satt vi alla Au Pairer samlade i konferenssalen för en massa info fram till lunch. Fick bland annat info om "The Three No's" = Drugs, Abuse alcohole and Abuse children... Okay, so..wich roule will I breake first..??! KIDDING!!! Jag ska se till att stanna här, tro mig!!
Okej, så en massa info om fördommar om amerikaner, barn, och vad amerikaner gillar bäst, regler, hur hela organisationen fungerade etc..

Au Pair In Amerika är verkligen en välorganiserad organisation! De har svar på allting, och det finns alltid personal nära till hands, och nummer att ringa vid Alla tillfällen. Tog en liten runda ner till marknaden och köpte like "bra att ha grejer". Letade efter vanliga tandborstar i storpack, men hittade bara en massa konstiga med konstiga handtag, gummiborste, skaft formade som Spiderman och Barbie..IKEA nästa?! Tillbaka efter rasten för mer info, och lagom till lite fritid efter åtta hade jag ingen som helst ork att ta mig mågonstans... Är jag fortfarande jetlagd?!
Halv elva fick jag dock ett ryck och gick ner till gymmet för en liiten powerträning på 30 min...Var bara tvungen att tänka på något annat.. Jag är fortfarande Jag här över atlanten;)! Fick ett paket från familjen med en massa naturgodis, sweets, dricka och bilder som barnen ritat! Igår snackade jag med en tjej, , från Brasilien om smeknamn, och hon kom på att barnen kunde kalla mig "Maddie". Och i paketet från familjen fick jag ett brev från Siena, äldsta dottern, där hon skrivit om alla sina hobbies (typ tusen olika), och frågade "Can I call you Maddie?" Det föll en liten tår när jag läste de...

Fick också reda på idag att de höjt lönen från $176 till $195!;)

22 JULI - New York!!:D
Okej, så idag har jag namnsdag hemma?! Grattis till mig!! Men denna dag blev inte mkt bättre, snarare värre...Hade Röda Korset på besök unde hela dagen där de pratade om absolut allting mellan himmel och jord!! 911, "Check, Call & Care", "First Aid" flera gånger om (känner mig spyfärdig efter alla gånger i livet man gått igenom det dära!!).   

Halv sex åkte vi buss in till N.Y. där vi fick en guidad tur av två crazy guys, väldigt underhållande dock!;) Fick skåda alla typiska turistiga platser som Statue Of Liberty, Time Square, Rockefeller Center och utsikten från Top Of The Rock, platsen där tvillingtornen stod, lite av Central Park och flådiga butiker! Dock kändes det lite jäktigt och fick nästan springa mellan bussen och platserna för att hinna med allt.. 

Efter New York fick jag en sådan konstig känsla i kroppen. Efter allting vi gjort; undersökningar, all pappersarbete och informationssökande, mejlingkontakter, läsande, möten etc,.. Om vi alla har kommit såhär långt, ända till USA, klarar vi klart av resten av året. Man ska verkligen vilja för att ha kommit såhär långt, och, som Gela och jag brukar säga, vill man så kan man! Kom i säng vid tvåtiden...

Boktips - "Kaxiga tjejers guid till att få vad de vill ha"


2009-07-22
04:08:43

USAMe, Myself and I are in USA!!