Madeleine

2010-08-31
23:06:41

Hedersuppdrag


Det har tydligen blivit min uppgift att rensa kylen på gamla, oätliga matvaror hemma i Sösdala.
Varje gång jag är hemma-hemma hittar jag minst två, tre saker som passerat "bäst-före-datumet" och är totalt oätliga...

Alla har sina uppgifter i livet

2010-08-30
17:55:54

Vänner och festivalslut

Fredagen gick enligt planerna! Tänka sig... Jag vaknade i tid, kom iväg i tid, träffade Gela, tog senare tåget till Hässleholm och träffade Sanna, åkte ner till Malmö tillsammans och träffade Maja, lyssnade på Teddybears och tog tåget hem på natten! Vilken dag, vilken dag... Men åh vilken trevlig sådan:)2010-08-28
04:11:23

Om man hade fått chans att göra saker annorlunda


Tanken återkommer fortfarande om vad som hade hänt om man gjort saker annorlunda.
Men, det är ju åter igen att slösa energi på saker man inte kan göra ogjorda.
Så varför bekymra sig över det.

Om man hade fått chans att göra saker annorlunda hade man gjort saken på samma vis.

Jag tänker, jag minns och jag saknar; en tid som aldrig kommer att gå i repris. 


2010-08-28
03:34:35

Vänner och TeddybearsJag är precis hemkommen efter en dag fylld med trevliga aktiviteter:) Träffade Gela idag som nyligen bytt boende, och jag fick se hur hon kommer att leva framöver bosatt i Höör! Därefter åkte jag till Hässleholm och träffade Sanna, som jag senare åkte ner till Malmö med där jag också träffade mina föräldrar, och Maja med respektive.
Teddybears spelat i Malmö ikväll, och jag hade svårt att sitta still!! 

Om fyra timmar kommer den djävulska helgen att starta, och med allt vad det innebär...!! 
Jobb, jobb och resande, resande... men jag har mig själv att "skylla". 
Och allt för att man VILL så mycket. Och helst allt på en och samma gång:)

Trevlig helg på er alla!:)                                                

 

2010-08-26
23:14:33

Jobberbjudande och återseendePlötsligt fick jag respond på TVÅ CV av de TVÅ enda jag orkat skicka in inför hösten. Och nu kommer den där överväldigande känslan i kroppen, och alla frågorna med den: vad SKREV jag egentligen i de där CV:et?! Är det något jag står för?! Och inte minst den där känslan av att han eller hon som läste det nu har fått en del förväntningar. Hur kommer de där förväntningarna i förhållande till det verkliga i mig att yttra sig?! 

                                                                           ...

Min roomie gjorde ikväll, för första gången i sitt liv, chokladbollar!! Hon fick några recept av mig. Och vi hade en väligt trevlig samkväm kväll där vi utbytte våra tankar, känslor och idéer:) Och det slog mig när hon rullade sina bollar i kokosflingorna på tallriken; varför vi alltid ska krångla till saker och ting, när det mest enkla som chokladbollar kan bli så gott!

Åh vad jag ser framemot morgondagen och helgen!! Imorgon ska jag träffa vänner jag inte träffat på länge, och så är det ju sista dagen på festivalen:) I helgen åker jag till Sösdala för att jobba, och på söndag blir det att torga på Drottningtorget med Sabbe!! 

Det var de jag behövde mina två lediga dagar till innan i veckan: mental uppladdning!:)

Kom och dansa med mig på Stortorget imorgon kväll!!

  


2010-08-25
23:22:01

Borren Åsa gick igenom berget trotts allt...


Hur tänkte man när man namngav en borr till Åsa?! Aha! Nu gick det upp ett ljus...
Borren har nu lyckats ta sig igenom Hallandsåsen, efter 17 år av arbete! Och säga vad man vill om de projektet. Berget sa ifrån redan från början när den första borren började sitt arbete. Därefter kom det canserfarliga tätningsmedlet Rokagil som släptes ut i grundvattnet och som ingen i hela landet kunnat undgå att höra talas om. Ja, det är väl bara en "G-fråga" på ett kemiprov för högstadieelever, kan tänkas. Nej, naturens makter sade ifrån för länge sedan. Berget ville inte bli påverkad av människan något mer. Det ville vara ifred. Ändå, med vår envishet som den giriga människa vi är, trottsade vi det. Och något säger mig att vi kommer få ångra det ändå. En väldigt regnig dag... Girighet straffar sig i längden...


 


2010-08-24
12:37:17

Klippa håret på huvudet kanske?!

Jag funderar på att klippa mig. Det var nämligen ett tag sedan. Det har liksom inte varit en prioritering med tanke på min ekonomi... Tja, jag får kanske se vad lönen kommer att hamna på.. Så, okej. Om den är över åtta papp så ska jag klippa mig.
Jag har inte vågat lägga mitt hår mellan min egen sax nämligen. Men, ska det vara så konstigt egentligen?! Att klippa sitt eget hår?:) Jag har fram till fredag att bestämma mig!

Ledig idag, och det är så himla skönt! Det känns i kroppen att man varit igång i sommar...

Och tänk, om en vecka är det dags för skolan igen. Vart tog sommaren vägen?!

Låt mig förstå vad vi gör av tiden som ges till oss...2010-08-23
20:03:23

I just haven't met you yet
En vacker dag vill jag våga sjunga den här för någon

 

Och så byter man ut "man" mot "girl" såklar. Och så ska man känna den där lyckan som får en att känns som att allting i livet är möjligt. Att ingenting i livet kan förstöra den.
Som en b"etongstark mur mot alla vindar. Som inga vatten kan förstöra. Som inga jordbävningar kan rasera.  Som inga lagar kan komma att neka. Som inga religioner kan komma emellan. Som inga svärmödrar kan prata i sönder och i sär.  

...


Men, vad är en bal på slottet. Den kan va fruktansvärt långtråkig, och dötrist, och tråkig och alldeles... alldeles underbar! / Askungen

Jag fick lite Bublé-sug ikväll;)2010-08-23
11:55:49

Sovit som en björn i ide


Min lilla tupplur igår kväll blev en lång sådan. Efter tre timmars sömn blev jag väckt av att mamma ringde. Sedan somnade jag om och sov fram till åtta i morse!! Halvsov fram till nio och sen frukost. Men åh vad jag hade kunna sova längre ändå...

Hur många timmar har ni kunnat sova i sträck?!

Dock jag är så irriterad att jag missade Winnerbäckkonserten OCH Theresa Anderssonkonserten!! Rykten säger att det var fullsmockat på Gustav...:)

Jobbar snar...

Må väl alla vänner:)


2010-08-22
16:48:54

Tröttsöndagen


Sömnade vid halv fyra. Steg upp lite över sextiden, och började jobba vid sju fram till tolv. Och sen brunch därefter.
Trött, varm och dåsig. Ögonen hänger, något alldeles...

Gårdagskvällen var jättetrevlig!:) Sanna, Familjen, Tanja, Hadriz & Livebandet och sen Retro med Tanja och hennes vänner! Väl där stötte jag på (inte stötte på, utan stötte på) en del känningar, som alltid är kul att göra, så där spontant:) Och så fick jag syn på en kille som jag så väl kände igen. Tyvärr tog jag mig inte möjligheten att försäkra mig om hans identitet. Och det grämer mig en del såklart. Men, något säger mig att våra vägar kommer att korsas igen någon gång.

Tröttsöndagen fortsätter hela dagen. Det blir en sådan där behövlig "ta-igen-tid-och-göra-saker-dag" idag: kolla mejl, skriva, skicka cv, pyssla, kolla den kommande lönen och räkna ut om allt kommer gå jämnt ut.

Tanja: jag tror på att det finns en mening med allt som inträffar. Det var inte meningen för någon av oss att denna sommaren finna den röda lyckan som med hjälp av solens strålar får sen att frodas. Vi ser helt enkelt till att erfarenheten göder oss med lärdom:)

Åh, snälla ge mig kraft till att orka ta mig ner till Winnerbäck ikväll!!
2010-08-21
19:51:42

Sanna mina ord


Jag fick jobba hela dagen idag. Och nog för att man har bekymmer i sitt liv, men den största för tillfälligt är pengar. Så, jag klagar inte för jobb inte!

När jag kom hem, och precis hade satt mobilen på laddning ringde den! Och vem ringde, om inte Sanna!! En sådan otroligt trevig överraskning:D Fy vad jag längtar tills ikvällkväll. Familjen kommer också att spela, och Tanja ska jag också få säga hej till:) Kvällen känns ultimat!!

Från jobbet fick jag med mig lite saker hem från en man vars mor gick bort för två veckor sedan. Han hade bestämt sig för att skänka sakerna, istället för att slänga dem. Och så råkade jag nämna att jag ska torga nästa helg. Så, vad passade inte bättre än att jag fick ta med mig sakerna. Hans förslag får jag pointera! Kände stor respekt för att han faktiskt skänkte bort sakerna, som faktiskt tillhört hans mor:S

In i duschen med dig Madde, så bär de snart av ner till stan:D

Wiiee!!

Kyss min plysch:)
2010-08-20
17:12:17

Malmöfestivalen igång!


Det är den 20 augusti, och idag drog Malmöfestivalen av stapeln! Jag har ringat in alla se - och lyssnarvärda konserter under veckan. Maskinen, Familjen och Teddybears kommer ta mig till den där drömmande sköna platsen i mitt inre som är så härlig att känna, och där känslan av allt som brukar kännas jobbigt plötsligt känns så obetydlig och lätt. Jag vet att det är ett sätt att fly. Men man behöver fly ibland, för en stund i alla fall. Men nej, jag vill inte säga att jag flyr; att jag mår väldigt bra för en stund?! 

 En del intressant swing, storband och blues kommer att spelas. Theresa Andersson ska bli kul att höra (för tredje gången faktiskt), Johnossikonserten kommer bli skön att gå till, men ack så jobbig att lyssna på med tanke på minnen som finns förknippade med dem..
Idag är det fredag, och i helgen stundar lite jobb och vänner. Inget speciellt planerat faktiskt! Så finns det någon med förslag så är jag öppen för det:)

Må väl, alla nära och kära

:)


2010-08-20
16:30:58

Var kommer honungen ifrån?!

Tar man inte reda på fakta, får man ingenting veta!

I helgen stod pappa och jag och undrade på en så enkel sak som honung. Vad är det, egentligen?!
Svar: Något förenklat är honung den råvara som bina produserar utav pollen och nektar. Och smaken varierar beroende på källan, och mängden av pollen och nektar. Vildblomshonung är honung med nektar som största källan; klöver och raps är en annan, mer neutral honung. Ljung och lind är vanligt i Sverige.    

Ja, det viste vi ju alla, såklart. Men, vad är det, egentligen?!
Honung består till 70% av frukt- och druvsocker och ca 20% av vatten. Resterande är högre sockerarter som bland annat rörsocker. Det som kan ses som rimfrost i en nyöppnad glasburk med honung är enzymerna som brytit ner rörsockret, och det sägs vara ett mycket bra tecken på bra kvalité!
Omkring 200 olika ämnen har hittats i hounung, men såklart i små mängder. Därför sägs honung vara en väldigt bra råvara som egentligen borde skrivas in i kostcirkeln som ett naturligt sötningsmedel rik på nyttoämnen.
Gör som Bamse!:)


Igår slog det mig också: kapris? Vad är det, egentligen?!
Svar: Jo, det kommer från en vilt växande, flerårig buske som hittas runt medelhavsområdet. Och kaprisen är själva blomknoppen från denna som tas omhand och används som ört. Och det är när blomknoppen läggs i vinäger som den välkända kapriskaraktären kommer fram!2010-08-18
22:16:30

God natt!
 
Körde yoga ikväll faktiskt, och kände hur John Blund ständigt ville försöka sluta mina ögon. Är så trött ikväll att jag hamnar i säng klockan 22 ikväll. Det var länge sedan de hände.

God natt


2010-08-17
23:37:02

Reservplan


Jag glömde kvar min tandborste i Sösdala, efter natten jag spenderade där. Men, tur att jag hade en till, oanvänd, hemma i lägenheten! Det där med reserver är alltid bra.

Hm,..önskar bara att man hade det till alla oväntade ting som inträffar i livet. Som till det där som kallas känslor till exempel. Vad hände med reservplanerna där?!

Nu tar jag min reservtandborste, använder den till det den är till för, och om några dagar blir den plötsligt min vardagliga tandborste igen.

Det är mänskligt att känna.

God natt!


2010-08-17
21:32:39

Det känns bra att glädja andra!

Efter jobbet idag höll Tanja, Noor och jag (vår fina, lilla trio) i underhållningen för de boende på Kaspers innan de skulle få sin eftermiddagsfika! Med Tanja på fiol (tycker egentligen bättre om ordet violin), Noor och jag på gitarr och sång framförde vi några klassiska låtar som de flesta kände igen:) Det känns alltid bra att glädja andra! Det ger liksom en liten egen egoboost. Och så är det ju hela tiden, nästan, när man arbetar. Och man behöver det. För att orka göra det man gör. Men det ska såklart också finnas en grundläggande vilja i att vilja hjälpa andra.

Så, att glädja andra gynnar också en själv. För man mår ju bra när man fått hjälpa till. Det ger liksom en klapp på axeln och man känner sig,. hm.. behövd?! Och behövd vill ju alla känna sig. Och duktiga. Ja, inte minst duktiga tror jag.

Jag har precis kommit hem från träningen och sitter och äter hemmagjort Hummus med gurkasticks och två sojakorvar som jag hittade gömda i frysen.
Sojakorvar,.. jag har nog börjat att tycka om dem;) För det är man "tvungen" att göra, lära sig att tycka om dem, sojakorvarna...

Emma kom i söndags hem från Rom:)
Imorgon är det Onsdag, och Sabbe kommer hem från Portugal:)

Mycket välkomna hem ni två:)

Puss


2010-08-17
21:12:11

Cirkus Kiev!


"Men, hon har liksom inte alla hönsen hemma på gården","hennes GPS är inställd på Anki Borg", "Kakburken ekar tom", "klockorna klämtar i otakt", "hon är inte den vassaste kniven i lådan", "någon har hackat sig in i modemkortet", "hon jobbar fortfarande med Windows 95", "det är tomt uppe på mileniumredaktionen", "Lisbieth Salander har inte loggat in på datorn", "det är liksom inte 100 mbit linjen mellan tanke och handling", "hon har inte defraggat hårddisken på ett tag", "Paulo Roberto har lämnat ringen"

""
Länge leve Cirkus kiev!!

"I need someboby who can make me feel allright..."


2010-08-16
23:35:34

Slutsålt

Nej, jag betalar inte 600 spänn för en fotbollsmatch när jag kan gå på flera... Mff-Hif får ses på bildskärm:)

  

2010-08-15
18:08:15

Sösdala

Jag kom precic hem till Sösdala efter att ha träffat Hanna i Kristianstad!
Åh, det var så kul att träffa henne! Hon var sig lik:) Men ändå, tänk så mycket som vi ändå påverkats av allt vi båda fått vara med om. Och tänka vad vi ändå formas utav livet vi väljer att leva. Jag är så imponerad av allt Hanna väljer att göra i sitt liv. Och jag känner att det hon väljer att göra gör hon efter känning från sitt hjärta. För det krävs mod att våga göra det.
För många kan det ses som en självklarhet att göra det. Men för andra är det inte det. Och som sagt. Det handlar om mod. 
Hanna har valt att följa sin tro. Och hennes tro har tagit henne till platser i världen där hon med sin kunskap försökt hjälpa människor i deras vardag. Med förhoppning att det ska hjälpa dem i samhällets utveckling till en mer hållbar omvärld. Hon håller till på Restenäs, och det finns många sätt att hjälpa till att stötta hennes och organisationens arbete i världen!

Jag hoppas att det ges möjlighet för oss båda att träffas innan hon åker iväg på ännu ett uppdrag-Indien:)

Nu väntas middag och film för egen del, innan jag börjar mitt lilla projekt i att rensa och låta mig minnas tillbaka bland alla gamla saker man samlat på sig. Framför allt saker sedan skoltiden och allt vad som kan finnas i mina kartonger nere i källaren...

Fortsättning följer...:)


2010-08-15
11:34:20

Kristianstad och hem

Jag lyxade precis till frukosten med blåbärspankakor. Och snart går tåget till Kristianstad! Jag ska träffa Hanna!! Det var sååå länge sedan vi sågs. Närmare bestämt TRE ÅR!! Och det finns så många frågor jag har inom mig... Tänk, hur mycket som har hänt oss båda under denna tid. Och hur mycket som kan ha förändrat oss båda. Eller, utvecklat oss rättare sagt! Åh, vad jag ser fram emot att få träffa dig:)

Därefter kommer jag att åka hem till Sösdala. Ingen i familjen är hemma. Men, det gör inget. Jag ska ta vara på tiden och rensa, rensa och rensa bland mina saker. Familjen kommer jag se imorgon vid frukosten får jag hoppas!:)

Ha en bra söndag idag alla kära vänner!:)

Vi ses i marschallens skugga, Amen!


2010-08-14
18:12:07

Regn

Vad hittar man på när det regnar ute?! Jag skulle ta mig till Karlshamn. Men när det regnar känns det mindre motiverat...


2010-08-14
00:33:21

Fredagen den 13 augusti

...och jag har haft en väldigt bra dag idag!:) Inga förödande händelser har inträffat för egen del, vad jag låtit mitt eget medvetande reagera på i alla fall.
Min bror ryckte till i sin andra start och blev diskvalsfiserad på 100m i JSM i Karlsdag idag. Så det var tyvärr inte hans dag idag. Men jag håller tummen att det kommer gå bättre på 200m som han ska springa imorgon!

Jag hade sovmorgon, och fick en del saker gjorda i mitt lilla hem. Jobbade 14-18. Och halv åtta kom Tanja och Noor hem till mig:) Vi lagade mat, umgicks och övade inför vårt lilla uppträdande vi ska hålla på jobbet på tisdag inför våra boende på jobbet:) Och det ska bli så kul! Framför allt när man känner att det man gör får en så stor betydelse för dem... Hade det jättetrevligt!!

Imorgon blir det Karlshamn, och Äggstockfestivalen!:)
2010-08-11
23:26:17

Uppmuntrande dag!

Jag har precis satt igång min nyinköpta Andreas Grega(CD)skiva på datorn. Det är bara jag som fortfarande gör så. Kan jag tänka mig i alla fall. Varför sätta igång en skiva när man har spotify?! Jo, för att den är nyinköpt, och för att jag vill spela den. I skivans låtordning dessutom! Jag vill kunna ta på den. Musiken alltså. Jag vill känna att jag äger den. Skivan alltså. Och jag vill kunna lägga in den på min mp3:a. Musikfilerna alltså. 

Trotts en heldag på jobbet (kl. 7-21 med fyra timmars lunch) har jag haft en väldigt uppmuntrande dag. Eller, ska jag kanske säga "tack vare jobbet"?! I början av kvällen kom sjuksköterskan fram till mig och ville prata med mig. Första tanken var "shit, vad har jag Nu gjort:S". Jag har alltid haft respekt för sköterskorna, och alltid varit rädd för att göra fel när jag haft dem i min närhet. Säkert såklart efter någon dålig erfarenhet när jag var "ung och oerfaren" på jobbet. Men det enda sköterskan ville säga till mig var att jag var väldigt omtyckt, "en liten pärla" på jobbet och verkligen passade inom omvårdnadsyrket:) Och det kändes så otroligt bra att höra! Tror att det var den största uppmuntran jag fått i mitt arbete faktsikt..

Tänk vad lite uppmuntran kan få en att känna, och hur mycket inre kraft den ger till att orka och vilja fortsätta som man gör:)


Livet är uppbyggt av tillfälligheter som aldrig återkommer i repris. Just därför är det viktigt att ta tillvara på dem och den kraft som ges.
En uppmuntran kan vara så enkel, men ändå så stark!
2010-08-11
00:04:36

Äggstock

Jag funderar allvarligt att gå på Äggstockfestivalen i Karlshamn! Det ska vara en demofestival med en massa nya band:) Och jag fick en jättestor lust att åka dit... Passa på när det ändå händer något utöver det sedvanliga helgerna! Göra sällskap någon?:)
2010-08-10
23:42:22

Tisdag"Jag tvingar er inte att komma till träningen, men jag tvingar er att träna!"
/ Min Thaiboxnings tränare2010-08-10
00:16:15

Trötter

Tanken kom till mig idag att jag skulle vilja återse personer som jag träffat tidigare i livet! Sådana personer som fortfarande kretsar i mina tankar, och som jag känner har gjort sitt avtryck i mig. Men hur söker man efter avsaknade vänner?! Jag har letat som en liten galning på FB.

Henrik har åter blivit lite aktiv på sin blogg, och vi hoppas att den kommer förbli det ett tag;)

Madde har varit Trötter idag må jag säga. Troligen efter kombinationen jobb och en massa där till:) Mamma brukar prata om "den tredje dagen" som är tredje dagen efter en natt med färre sömntimmar, och då kroppen försöker ta igen den förlorade vilan som beslagtagits tre dagar tidigare. Och "tredagars-regeln" stämmer, tro mig!På återseende!:)2010-08-09
01:36:07

Grattis Angelica:)

En väldigt skön böna vid namn Angelica fyller år idag!!
Vi har känt varandra sen förskolan. Och under hela grundskolan hade vi följe till och från skolan, i alla väder, vare sig vi ville det eller ej. Vi gick i samma klass från nollan till nian, och vi har alltid hållit kontakten (mer eller mindre bra) och vetat vad som händer i varandras liv:) Även om vi är väldigt olika till sättet, och lever väldigt olika liv så har vi trotts det väldigt lika värderingar om livet. Och jag tror att det är det som håller oss samman. Plus att vi kännt varandra för länge, och fått vara del av varandras liv oberoende av vad som inträffar!

Jag älskar dig min vän!:) 


2010-08-09
01:16:04

Veckan slut, och jag med den.

Söndag kväll; vecka 31 är slut och jag med den.
51 timmars arbete denna vecka. Och det känns att man inte är van vid att arbeta så mycket.
Ish.
Även om jag lätt hade kunnat säga ja till jobb imorgon om de skulle ringa, så får man se till att vara förnuftig också. Jo, jag kan faktiskt vara det ibland;). Det är inte rättvist mot de boende att jobba när man inte är där till hundra procent. Och man vill ju göra sitt bästa!
Efter jobbet ikväll cyklade jag hem till Ingvar och Lena och hade en väldigt trevlig kaffestund tillsamans! Fick också en liten leverans efter att de varit i Tyskland för inte så länge sedan:)
Imorgon är jag alltså ledig! Och det blir en dag heelt för mig själv:)
Blir vädret okej tar jag tåget mot ännu en okänd destination, och strosar runder i någon trevlig omgivning!


Jag har varit väldigt "Grega-sjuk" på sista tiden:)
2010-08-07
04:06:18

Ystad och spontan utekväll:)

Jag hade en otroligt härlig ledig dag idag då jag tog tåget till Ystad:)
Ystad är en väldigt mysig stad, på sommaren i alla fall; många gamla, små hus med mysiga bakgårdar. Antalet caffeer är överskattat. Dock är de väldigt mysiga!:) Pratade med Ingrid som jag ska träffa imorgon kväll, satte mig på ett café och skrev lite och mamma ringde och samtalade en stund! Så himla skönt att bara ta det lugnt.

På kvällen träffade jag S och M och tog ett glas på Hedmanska där det klubbades trevligt med dj:s från Detroit:) Musik i utomhus miljö är speciellt!
På vägen hem blev det ett spontanfölje till Debaser som slutade i en väldigt trevlig kväll tillsammans med två pratglada Blekingebor!:)
Älskar spontana utekvällar som aldrig blir som man planerat:)

Tack för kvällen!:)

Jobb om tre timmar... Lite sömn innan det kanske?!:)

2010-08-06
12:07:31

Johnossi
2010-08-06
00:24:12

Var det ett skott?!

Var det ett skott jag precis hörde i nattens mörker?! Räknar vi sekundrarna tills en polisbil skulle dyka upp så vet vi på ett ungefär hur långt ifrån de befann sig när det inträffade. Och exakt hur prioriterat dem kände att det var.. Med allt som händer i staden blir man sällan förvånad när något inträffar...

Jag satt på Coffee Point en eftermiddag, och en liten flicka fick mina öron att spetsa till sig.
"- Mamma, jag såg en man som gick mot röd gubbe. Synd att polisen inte var där då. Jag vet inte hur han såg ut, men han hade cykel."

Så söt var hon. Och tänk så liten hennes värld fortfarande är. 
Men vem har inte cykel i denna stan:)


Inga poliser med sirenerna på än.2010-08-06
00:00:43

Ystad


Idag kände jag inte för att skriva. Det kommer liksom inget vettigt ur min mun ikväll.
Imorgon är det dock en ledig fredag! Dagen kommer att spenderas på egen hand. Känner att jag behöver det. Den där egentiden för mig själv; läsa, promenera och se mig omkring. Får se vad som faller mig in. Destinationen ser ut att bli Ystad!

Jag hittade en annons på webben; till alla mina singel vänner och jag:)
Hehe!
Imorgon är det fredag!
2010-08-04
23:11:26

Disk


Efter jobbet ställde jag mig vid diskhon och tog hand om min roomies disk. Jag kände att jag behövde lägga tankarna åt sidan.
Det löses inga problem genom att diska, förutom att disken förhoppningsvis blir ren, men det låter en slippa tänka ett tag. Och med en förhoppning att man med omedvetenkraft kan se klarare på tankarna man lagt åt sidan.
2010-08-04
22:58:25

Upp & ner & upp & ner

Denna veckan har börjat med väldigt många känslor som gått upp, och som gått ner. Ena stunden kände jag mig jätteglad; andra stunden satte sig en klump i halsen.

Igår kväll hade jag ett missat samtal från en kär släkting i Blekinge som talade in på röstbrevlådan hur glad hon var för kortet jag hade skickat till henne! Det gjorde mig så varmt om hjärtat när jag fick höra hennes späda, varma röst i luren:) Hm... den känslan bröts dock ner senare på kvällen,.. och nu vet jag inte vad jag ska tro.

Idag trodde jag att jag hade tappat en väldigt värdefull ägodel, och plötsligt kändes det så otroligt tomt. När jag senare nu ikväll skulle hem hittade jag det i väskan. Och euroforin spred sig igen i kroppen. Vilket förstärktes ytterligare när jag hade ännu ett missat samtal och intalat röstmeddelande från pappas bror som berättade att han hade en flaska Bailey's som väntade på mig! Haha...

Och nu öser regnet ner, som manna från den molngrå himlen.

Och där kom en blixt, följt av oska.

Shit, hur ska denna veckan sluta egentligen....

Må allt som händer i livet ske till det rätta.....2010-08-03
23:10:28

Därför


Det här är varför jag har svårt för att verkligen känna av mina verkliga känslor och visa dem - mitt hjärta klarar inte av motgångar, och jag klarar inte av att möta dem!!

Fan

Och när det inte känns bra, gör jag så det känns ännu värre...

2010-08-03
01:52:40

Glappande munnar och måndagspromenader


05.45. Upp och hoppa! Och utan illamående idag.. Dock möttes jag på jobbet av beskedet att en boende gick bort inatt. Vi berättade det för de andra vårdtagarna. Åh, hur länge sörjer man som person när man själv är dement och inte har sitt fullaste medvetande?!

...

Halv två träffade jag Isabella och Ylva och vi började vår vandring norr ut längs med kusten! Det slutade med Lomma beach:) 1.2 mil ungefär.. Så skönt så! Och tänk så kul man kan ha, och hur mycket man roar varandra geneom en enkel vandring:)
Ylva: "If you talk the talk, you gotta walk the walk".

Dagens motto blev: face your fear! 

Drömmen om pilgrimmsresan finns där ännu.

...

Hem, hem och snabbt i duschen. Snabbkonversation med min roomie. Men sådär lagom dåliga som vi är på att snabbkonversera blir en mening lätt fem, sex stycken. Som sedan blir till ett långt stycke. Som därefter blir ett djupt samtal. Som sedan kan sluta i en evighetsdiskussion:)

...

Halv nio kramade jag om Maja som varit iväg och rest och jobbat i 1 ½ månad! Åh vilken kväll. Och som jag blev glad och lycklig; för hennes skull, för min skull, för livet, för allt som händer, för allt som vi känner och delar med oss utav. Med allt som sker i våra liv. För det som kan ske om vi har tillräckligt med mod och vilja.

...

Länge leve viljan


2010-08-03
01:30:42

Söndagsbrunch och illamående

Söndagden den 1 augusti 2010. Nej. Inte redan.

Jag begav mig ut i stan, omedveten om dagens kommande händelser. På väg på min cykel genom staden Malmö fick jag skåda de brända kvarlevor av ett förut väl fungerande sopstation/cykelställ som fått sluta sitt uppdrag i att tjäna och underlätta för hyresgästernas vardag.
Södra Förstadsgatan: som så ofta trafikerad under sina vardagar. Avskyvärd att ge sig in på. Under en söndag är den dock ganska trevlig då man faktiskt har tid att beskåda vad som följer gatan; husen, människorna. Idag fick jag se en uteliggares lemm då han urinerade med stor koncentration mot en blomsterdekoration vid trotoaren. Hans vänner satt en bit bakom och beskådade hans utförande. Kanske skulle han visa dem ett nytt trick? Eller så behövde han bara tryckutjämna.

Jag satte mig på "Systrat&Bröder" för brunch - stans bästa! Bredvid mig satt människor.
Hm, killen framför mig vill jag minnas att jag sätt förut. Jag känner igen de där klarblå ögonen. Hur kommer det sig att vissa människor bara sätter sig på minnet utan ens medvetande?!

Men två andra snubbar på fiket fick mitt öra att vilja fokusera sig på just dem då de samtalade om arbete, och i synnerhet lön:

- Fan, han erbjöd mig jobb där uppe. Men ja, jamen jag fråga ju ändå vad jag skulle få. Jag bara; eh, hm, tack men kommer tillbaka när jag får göra samhällstjänst eller va fan som. Varför man jobba och inte komma upp över tusen på en dag?!
(Snubben kollar ner på sin väns grästligt gröna skor)
- Fan, kolla in skorna. De som köpte dem måste fan ha bra smak
- Haha, svarar hans vän.
- Du vet, de måste nog kostat en fyra, fem ggr mer än mina, en 2 kanske?!
(Baristan kommer ut för att plocka in disken)
- Fan, den balansen på att bära tallrikarna.
- Hade du inte pallat mannnen, svarar vännen.

Vidare satt jag och skrev på ett brev till en gammal brevvän i Italien:) Vi började brevväxla under fransklektionerna på högstadiet och höll kontakten i över fem år! Dock tog det slut av alla dess annledningar. Och nu, tre år senare, har jag bestämt mig för att försöka ta upp kontakten igen! Må brevet dimpa ner i rätt brevlåda!

Mamma ringde och samtalade en stund!

Efter stängning klockan femton tog jag cykeln och begav mig så sakta till jobbet. Busy kväll. Alla ville ha mig överrallt. Och som den jag är försöker jag också att vara överrallt. Dock hängde min hjärna inte med i slutet. Och efteråt gick jag där ifrån groggy: huvudverk och riktig illamående. Men jag lovade att dyka upp på jobbet imorgon igen. Utan illamående hade jag tänkt;) 

En sådan dag, sådan dag. 

Jag tror dock på hoppet in i det sista. 

2010-08-02
19:45:49

Hbg

31/7

Hemma igen efter en runda i Hbg. Ganska överraskad av antalet människor som var ute. Mycket vill säga. Men, nej, jag var inte så orkesfylld för kvällen.. 
På vägen hem genom Malmö kunde jag känna osen av rök. Och mycket riktigt möttes jag av en hel drös med polisbilar, ambulanser och vattenspridarbilar då det brunnit i ett stort föråd intill videobutiken där jag brukar hyra filmer! 
Brunch om några timmar kanske?!
Nej, stoppa nu ner mig i sängen!
God natt