Nyårslöftemitt gångna 2010 har inneburit många äventyr och nya prövningar ser jag tillbaka på det med stor glädje, och tacksamhet till de som berikat mig. Jag har lärt mig så otroligt mycket om mig själv, och insett att jag inte behöver resa så långt för att kunna göra det. Varför resa över atlanten när det kan räcka med att flytta till Malmö? Okej, en aningen stor irroni i det hela. Men, så klart att det finns en gnutta sanning i det.
Året har som sagt inneburit mycket äventyr, men jag har också kommit till en del slutsatser, och saker som jag vet att jag behöver bli bättre på att hantera.Stort Nyårslöfte till 2011:

- Ta hand om mig själv på ett bättre sätt, och att blir bättre på att lyssna på vad kroppen säger och inte hjärnan.


Mindre nyårslöfte till 2011, men ack så viktiga:

- Läsa fler böcker - dem ligger här hemma och skriker efter att bli öppnade!

- Gå mer in för thai boxningen.

- Återfå den spontana sidan av mig.

- Njuta av livet och med allt vad det innebär:)


Må väl 2011!!


Oväntat, men ändå väntatDet är mycket som sker oväntat här i livet. Samtidigt som man frågar sig om det verkligen var så oväntat egentligen. Jag tror på annledningar till händelser. Och min senaste händelse är en sådan, och som jag är så tacksam för att jag fått ta del av.

Jag fick möjligheten att få en insikt i en annan människas liv, och det är en underbar möjighet att få! Att man ges en lärdom, och en ytterligare påminnelse, om hur mycket det finns att lära och kunskap att ta del utav om livets mysterier. Men också ett kvitto på att, trotts alla människors olika erfarenheter, finns det ändå en gemensam insikt och tanke om hur vi borde leva. Men vägen dit är olika för alla för att komma till just den insikten.
Som människor är vi också väldigt sårbara. Och det är enkelt att bryta ner en människas självförtroende. 

Jag skulle bara vilja sjänka en god tanke till en fin människa vars liv jag fått möjlighet att få en insikt i. Han har varit med om mycket skit i livet, trotts sin unga ålder, och ändå kämpar han febrilt med att återfå förtroende för andra människor, och tron till livet!
Alla människor vill dig inte illa, och jag beundrar dig oerhört.


Du har inte en aning att jag tänker på dig precis just nu...Puss och god natt


 

 

Lagar måste ha en förankring i verkligheten om de ska vara trovärdiga och respekteras


"Ni får inte ta med er barnet in på bion". Jag svarade att han var ett lugnt barn och lovade att vi skulle gå ut om han mot förmodan började skrika. Hon tittade förvånat på mig och svarade: "Det är inte därför. Den här filmen är barnförbjuden". När jag efter ett tag hade plockat upp hakan från golvet och samlat mig tänkte jag att detta var ett utmärkt tillfälle att använda sig av läkarauktoriteten (som man inte har stor glädje av annars). Så jag sträckte på mig och sa med myndig röst:"Nu är det så att jag är läkare och vet att tre veckor gamla barn inte kan fokusera blicken. Han kan inte så någonting som sker på duken". Hon tittade på mig med ett litet leende och så sa hon:"Men han kan ju höra!" Efter att ha funderat på detta faktum några ögonblick kunde jag inte låta bli att svara: "Jag är stolt och glad över de höga tankar du har om vår tre veckor gamla sons intelligens, men tror du verkligen att han redan lärt sig engelska?
Vi kom inte in på biografen.

"
/Stefan Einhorn
från hans bok "Konsten att vara snäll"