Musikhjälpenkväll


...som sagt. Dagen började med simningen, och därefter träning.

Nu tar jag ut min rätt till en väldigt lugn lördagskväll. 
Samtidigt som Musikhjälpen hållt mig sällskap har jag lagat en massa paj på grönsaksrester som funnits i kylen. Alltid bra med snabbmat i frysen. 
Kokade också en större omgång julgröt. Och tips av mamma om hur hon brukar göra sin goda gröt fick jag efter att jag brände vid den stora grytan. Gav till och med lite bränd smak i gröten:S Men vad falls; det är bara jag som kommer att äta den;)
Fick till och med för mig att göra ett litet glaserat pepparkakshus av pepparkaksdegen som fanns kvar. Ja, av den degen som fanns kvar; har haft en tendens till att käka lite av den innan:P
Jag finner många fördelar med att inte bo hemma hemma - att käka pepparkaksdegen utan att någon ska påpeka det är en av dem.

Musikhjälpen-veckan är alltid lika härlig att följa. Såklart att det drar med sig en hel del reklam med många artister, företag och "mediastämplade personer". Och man drar ju alltid en undran med sig om hur mycket av bidragen som egentligen går dit dem ska. Det är en stor "mediahype" såklart. Men det är otroligt trevligt, härligt underhållning och det för oss i Sverige samman på något sätt. Och jag är naiv att tro att de mesta utav pengarna faktiskt går till goda endamål, vare sig det handlar om sexhandel, svält eller "handel med barn".     
Välgörenhet värmer alltid många hjärtan. Och inte minst i juletid - go charity!!


Det blir en tidig tid i säng ikväll:)






Kommentarer:

1 EMMA:

jag får känslan av att det går till rätt syfte, om man jämför med tex olika galor, där det kostar ngt enormt att bara ha lamporna tända på scen och alla artister som spelar och sådär.. Visst, är väl inte gratis att hålla deras lilla hus igång, men desto billigare tror jag :) Sen tror jag artisterna är där av frivillighet, hoppas jag ! :D har skänkt pengar iaf och det känns bra! :)

Kommentera här: