Madeleine

2010-02-28
13:21:26

Vår?!


Jag gjorde något helt makalöst i morse och försov mig i en HEL TIMME. Vaknade klockan åtta, och första tanken var; vilken dag är det idag?! Sen slog det mig - söndag!! Men, varför hade de inte Ringt mig??! Så jag ringde upp till jobbet där jag fick svaret att hon inte hade hunnit. Så, femton minuter senare befann jag mig på jobbet.

Cyklade hem på lunchen nu (vågade knapt ta någon iom att jag försov mig) och kände för första gången på länge att det börjar bli vår. Det finns där i luften. Tre månader med vinterväder hade nästan fått en att glömma hur det brukade lukta!:) 

Springande vår - välkommen till skåne!:)

  

2010-02-24
22:09:08

PengarFan, det vrider sig i magen varje gång jag måste ta upp det, pratar om det. Ett nödvändigt ont. Jag hatar det verkligen. Hatar. Räcker det inte med allt annat man har i huvudet, allt man har att fokusera på. Ja, jag vet hur systemet fungerar. Jag vet hur viktigt det är. Pressen finns där hela tiden. Jag avskyr känslan att känna sig beroende av andra på ett plan som gör att man känner sig fångad. Som mest när man vill vara fri och kunna flyga iväg när man vill.

...

Pengar

...
 


2010-02-24
13:24:38

("v")Hur fan är det möjligt att leta efter en partner/pojk-flickvän/en person att vilja dela sitt liv med när man inte vet vad det är man letar efter?!

...2010-02-24
13:22:21

OrdinaryHar en kille på träningen som kommer från Nicaragua, östra delen, och har varit i Sverige i ett halvår. En så himla skön snubbe som just nu praktiserar (genom sfi) på ett äldreboende i Malmö. Vi kom in på hur många äldre människor är så otroligt öppna och varma i sitt sätt att bemöta nya människor, och i det här fallet en person från en annan kultur. Han berättade en om incient då personalen förvarnade om en boende som var rasist. Men när han väl gick in och hälsade på utbrast "rasisten" att han ju inte alls var mörk utan "milky":D haha  
Efter träningen gick jag in på gymmet och mötte där min "boxarpartner", som jag precis tränat med, på rullbandet; gjorde honom sällskap. Hehe, inte bara jag som njuter när svetten rinner ner för pannan. Vilken tur att där inte finns några speglar i träningshallen.

...

Äntligen läst färdigt den mest intressanta bok jag säst på länge. "Pinocchio effekten"; en bok innehållande alla möjliga kända citat, ordspråk, unika händelser som påverkat männskligheten på många sätt och saker som totalblottar och dumförklarar oss människor som den sjusärdeles varelse vi är på denna jorden.

...

"Livet är bara en sexuellt överförd sjukdom med hundra proents dödlighet"/ Ronald David Laing, Läkare
2010-02-23
14:00:59

Le:)Man tror man är som man känner sig. Men icke sa nicke. Hjärnan är bra på att spela en ett spratt. När vet man när man tänker för mycket respektive för lite?! För man Kan tänka för mycket emellanåt; att man lägger fokus på fel saker. 

Kärlek håller livet vid liv!
Och det hela kan räcka med att ge ett leende till en annan person. Leende miner smittar av sig fortare och lättare än ledsna miner. Och så krävs det färre muskler för att le än att vara sur.
Så jag utmanar alla en vecka framåt; le åt minst en okänd person varje dag som du möter på väg till skolan, arbetet, i affären eller på tåget.

Vad får jag allt ifrån...

Smile!:)


2010-02-21
15:41:58

HelgSöndag idag, och jobb!
Åkte skridskor med Bella igår! Inga fler som vågade göra oss sällskap.. Dock hade Vi väldigt roligt!:) Åkte på hockeyrör, vilket jag Aldrig gjort förut. Så det kändes lite annorlunda. Tog lite tid innan man kände sig "säker". Och shit va ont i fötterna man får efter att man åkt ett tag. Vad beror det på egentligen?! Några otränade muskler i fötterna kan tänkas?! 
Fullt med folk på isen var det; flest barnfamiljer såklart, några hockeykillar, och en liten konståkningstjej som gjorde hopp och piruetter! Bella var alldeles hänförd över flickan som åkte:) Lite känningar i vaden idag..;) 
Lite besviken blev jag också över en person som inte vågade visa sig...;)En gång en isprinsessa...


Ish, snart jobba igen. Den där tre timmars långa lunchen springer alltid iväg lika fort.

Och ja, åter snö, snö, snö...


2010-02-19
10:36:38

18:e Februari


Farmor lästa högt ut morgontidningen idag om att den 18:e februari var en dag då man Inte skulle gifta sig på. Man skulle heller inte resa några längre sträckor, och inga större affärer mellan två parter var att rekommendera.

Kl. 15 tog jag mig ner till Malmö för att hinna träna innan jag skulle träffa Gela! Kvart i fem satt jag fortfarande på ett tjugo minuter försenat tåg och småstudsade i tågsätet, smått frustrerad. När jag kom av tåget möttes jag av 32:an som vägrade stanna och plocka upp mig. När jag väl satt på en buss på väg till Nobeltorget hade den alla trafikljus emot sig. Jag joggade lätt till Enighet.
Våra tränare där varierar, och man vet aldrig vem man har. Har man otur är han 15 minuter sen, kanske tio, eller så är han där prick och straffar den som kommer försent med låta han/hon göra sit-ups och att ta säcken efteråt. Jag hoppades såklart på att han var försenad. Jag kom en kvart sen. Och såklart var det vår grymma tränare som höll i träningen som sa till mig att ta andra träningspasset istället. Nej, ursäkta, han gav mig en höger. Den träffade precis mellan mitt oerhört optimistiska jag och verkligheten. Hela spänningen jag haft i kroppen sen en timme tillbaka släppte, jag tog några djupa andetag och fälde en tår.
Det är i sådana stunder man kommer sig själv lite lärmre. Oplanerat, mot sin vilja, men ändå är det skönt. Ja, att komma på sig själv alltså.

På de planet känner jag mig så himla "tvådelad". För de övervägande gångerna är jag oftast lugn och tar det som de kommer. Har lätt till acceptans om något inte går som man tänkt, eller velat. Om något inte blir av; fine, vi tar det en annan gång. Om tåget blir försenat; fine, vi tar nästa buss som går. Jag övertalar mig själv varje gång att världen inte rasar om det inte blir som man tänkt sig. Men så kommer de där gångerna då det känns som det verkligen gör det. Bokstavligen. Har det med balansen där emellan att göra?! Det svåra med att känna av När man ska känna  "frustration" eller inte?! Jag tänker på tågväntandet, hur många människor som kan stå och förbannas över ett tåg som inte kommer fram i tid. Medan jag står där och tänkera att det kanske finns en annledning till förseningen, och inget man kunde göra något åt. När folk blir sura över något, eller när Jag blir irriterad slås jag av tanken att jag inte alls är irriterad på en viss sak utan att det bara är mitt blodsocker som är lågt, och att jag behöver en banan. Är det såhär jag funkar, eller är det bara ett "enkelt" sätt för mig att förtränga något omedvetet?! 
Okej, ni som känner mig. Känner jag mig själv rätt?!

Jag hade inte tagit med mig mina träningsskor, men trottsade reglerna, och gick in på gymet ändå.
Efteråt skulle jag hämta ut mina vriststöd. Såklart hade de beställt fel färg. Och får vänta en vecka till på nästa beställning.

Skönt att träffa Gela iaf som gav mig en stor uppdatering, pepp och gott skratt!:) Det får bara inte gå så långt mellan varje gång vi ses. Jag hinner förtränga allt som händer där emellan;)

Idag är det fredag!:)
Kram på er alla!2010-02-14
21:18:53

Alla Hjärtan Dag


Alla Hjärtans dag. Jag har väl inget val än att kommentera denna dag på Något sätt. Så är det gjort. Jag vaknade upp hemma hos Maja. Åkte där efter till Lund. På väg till Coffee House köpte jag Aluma av en försäljare utanför Malmborgs. Har aldrig sett honom förut. Men han blev glad, och jag blev glad för att han blev glad, och glad för egen del att jag kände mig givmild att lägga 40:- på en tidning där jag varje gång jag köper en Aluma lovar mig själv att "denna gång ska jag verkligen läsa hela tidningen och inte bara försöka lösa det omöjliga korsordet". 
Där efter träffade jag Ylva och Henrik på brunch! Snackade om allt och inget och påminde varandra om våra personligheter;) Och jag tänker; de tycker om mig ändå, trotts alla mina konstiga sidor. Men, så hinner jag tänka en gång till att; hey, de tycker om mig ändå, kanske just för alla mina konstiga sidor. Under eftermiddagen satt jag och pluggade på ett fik. De flesta som gick förbi gick två och två. Dock var det inte Så mycket folk som var ute. 
Vid sextiden åkte jag hemåt, och när jag hoppade av tåget gick jag förbi en kille som stod på perrongen och som såg ut att vänta på någon. Och mycket riktigt; när jag vände mig om såg jag honom välkomna sin flickvän med en sådan där varm och långvarig omfamning. Den där som säger; jag har saknat dig i min famn...
Hemma missade jag familjemiddagen med mormor och morfar. Men fick trösta mig med en snabbresumé. Jag berättade om kontraktet jag skrev på igår! Så nu har jag ett rum i Malmö:D Flyttar in 2:e mars!!

Ja, detta var min Alla ("V") - dag, som förgyllde mig på många sätt. Och jag hoppas jag förgyllt någras på något sätt. I alla fall så hoppas jag att alla vänner jag bryr mig om haft en fin dag!:)
  

Alla Hjärtans Dag


Ett skyltfönster i Lund!:)

Precis som Henrik är jag nu inne i ett tenta-race. Så, skulle ni inte nå mig så är det för att jag sitter i tenta-trans...!!
På återseende efter den 17:e!


2010-02-12
12:34:45

Fighting for love?!


Igår på Thaiboxen var där en kille (en 8:a;)) som bar en tröja "DIE BRAT DIE". Vilket fick mig och min "fighting girl", mitt under träningen, att börja tänka...  Vi som sysslar med kampsport, vad vill vi egentligen med det? Slå och sparka varandra blodiga, och avsluta med ett knä i skrevet?! Så vi började tänka på egna texter, "Loving, not fighting"? Eller (my favourite) "Fighting For Love"?!


Idag är det fredag!:) Blir en lugn sådan med fika och plugg (nej ursäkta, STUDIER. Pluggar gör man ju i panik kvällen innan en tenta, vilket jag Inte kommer att göra, peppar peppar) i Malmö. 
Har "förkylningsverk" i kroppen, så den får nog ingen större ansträngning idag.. Kanske skulle lagt sig i ett varmt bad?!:)

Jobbet har ringt fleera gånger (senast i morse) och givit mig dåligt samvete. För jag Vet att jag Borde jobba för att få in lite pengar inför framtida planer. Men denna helgen känner jag att jag måste prioritera studierna..

Fighting, studa, träffa nära och kära; ser fram emot helgen!:)
Önskar er alla en trevlig sådan!:) 

Må väl!

("V")
 


2010-02-12
01:26:06

Lära sig av misstag, ett nödvändigt ont?!Ska man verkligen behöva lära sig i livet genom att begå misstag, och sen lära sig från dem?!

Från grundskolan minns jag ytters lite från all prov man gjorde.  Kanske för att man suttit kvällen innan och panikpliggat in kemiska beteckningar och konkava linser. Men f*n, vad är det egentligen man minns från de där proven och stunderna i skolan om inte bocken i kanten och felet där bredvid som var understruket med röda pennan. Eller överstrykelser; värst var nog frågetecknet - "vad menar du här?"

Man minns dåliga lärare som slog sönder linjaler; ännu sämre lärare som gav ut fel betyg. Böcker med svaren skrivna i marginalen, utsuddade. Snorkråkor på väggarna. Avföring i bassängen. Mobbare och översittare. Äppelpajen som på matten delades i tredjedelar, fjärdedelar, femtedelar.
Gymnasietiden minner man kanske lite fler vettiga saker. Kan man hoppas iaf!
Snoppen på äpplet. Sista delen på "Förklädd Gud". Människans naturliga drift att vilja föra sina gener vidare. Gelégodis på kemivis. "Dancing On The Ceeling" med Lionel Richie..
Man minns en hel del. 
   
Och ja, man minns och lär sig (för det mesta) av misstag man gör i livet. Men ska det verkligen behöva gå så långt som att behöva Göra ett för att lära sig. Nej, det ska ju såklart inte behövas. Och det är kanske därför som det är så viktigt att prata. Dela med sig av sina erfarenheter så att andra får chans att reflektera över händelser, tänka efter, och med en chans att ta ställning. Helt enkelt lära sig av andras misstag, och att få det bekräftat för en själv att man ALDRIG är ensam.

Ensam är stark; tillsammans är vi Karlssons klister!


2010-02-07
21:58:36

Helgen över


Har jobbat hela helgen, inte pluggat, och är heelt slut. Det ska man väl inte vara efter en helg?! 
Var nära på att gå i taket när en dement dam ville försäkra sig för tjugonde gången att hon verkligen hade fått sina ögondroppar.
Får se till attt vara ledig nästa helg helt enkelt! 

Sitter nu och löser korsord (jag suger verkligen på korsord, men trots det får det mig att känna mig Lite smart iaf;))

Ja, jag borde lägga mig nu...

God Natt!:)


2010-02-07
06:50:55

Personlig väckarklockaPappa hade ställt sin egen väckarklockan i morse, för att både min mamma och jag skulle upp och jobba. Sött; ja!

Också ett tecken på att jag bott hemma för länge.


2010-02-06
20:35:56

Vackra röster berörJag lyssnar, njuter, du behagar mitt inre.
Rösten värmer, den smeker mina sinen.
Jag är fast.
Vart kom du ifrån.
Du har alltid funnits.
Men nu finns du, på riktigt. 
Du lyssnar. 
Jag finns.

Känslan smyger sig fram.
Den vill säga sitt.
Sanningen.
Osäkert, främmande, skräckslagen.

Lyssna igen.
Låt inget gå till spillo.
Ska du sprida något omkring dig,
låt det spridas med värme.
Känslan räknas, trots frånvaro av närvaro.

Vart kommer alla vackra röster ifrån. Det är precis som om vissa människor är skänkta med en ljuv stämma bara för att uppmana alla runt omkring att man behöver lyssna på den stämman. Denna människa har något viktigt att säga. En skönare stämma gör det lättare att vilja lyssna.