Madeleine

2010-01-31
15:45:46

Anders & MånsÄlskar dem!:D2010-01-31
00:19:12

Dansa natten lång!Jag var på mejeriet i Lund igår kväll tillsammans med Bella för att känna på dansatmosfären under en årlig danskväll med Lindy Hopp, Tango och Salsa!:) Under de tre första timmarna hölls grundkurser i de tre dansstilarna, några framträdanden med grymma dansare, och så förstås dansgolvet öppet för möjighet att träna sina nyvunna kunskaper!!
Jag blev såld. Punkt. Äntligen har jag också kommit till insikt; glädjen i pardans. Äntligen kan också Jag börja förstå, hålla med och dela mina åsikter med andra som pratar så passionerat om dans!

Jag har alltid tyckt om att dansa, på nattlubbar, till tung teccno beat där basen dunkar i bröstet; gungande 70,80-talsmusik som spritter i kroppen; indipop/rock som får fötterna att steppa i takt till musiken; till och med reggae, som yoga för sina sinnen;)
Men dans, som i Pardans. 
Det första jag tänker på, när jag tänker pardans är "dansband". Och jag AVSkyr "dansbandskampen" på tv. Tanken ger mig rysningar. Kräldjur får mig att hoppa i taket. Men det finns ju så ofantligt många fler dansformer än foxtrot, bugg och vals, de man lärde sig i skolan, och som alla accocierar till dansbandsmusik.
Men, pardans. Det finns ju så mycket mer.
Tango, Mambo, Salsa, Cha Cha, rumba, Rock'n'Roll, jive, Lindy Hop, Samba..

Nej, jag kommer Inte börja kolla på "Let's dans" efter det här.
Men jag är väl tvungen att lägga in lite musik i temat till ära;)Ingen skönhet precis, men inget fel när han sjunger!
Hon är det absolut inget fel på!


Vem får vi se härnäst på dansgolvet?!
Surprise me!:)


2010-01-28
23:20:12

SnöproblemAndreas problemlösning på vad man ska göra av all snö i storstan:
elda upp den!


Ibland är man helt enkelt för smart för världen man själv lever i..
2010-01-25
21:26:25

SkrattaSkratta, och du mår mycket bättre!

Mönstringen gick bra!:)


2010-01-24
21:07:21

MonogamiJag satt på ett café i Lund och läste i tre timmar igår kväll, innan jag skulle träffa Bella för bia! Fick en del tid åt att studera "han som stod i kassan bakom alla godsaker"! Han var rätt bra på "upp selling", att få kunden att köpa mer eller dyrare;) Farliga försäljare det där:P
Men när Bella gjorde mig sällskap ¨på caféet kom vi, av någon oförstålig anledning, in på det där med monogami. Hon hade snackat en del med Sin respektive angående det hela. Och jag måste säga att jag faktiskt inte givit det så mycket tankerum. Men, är det verkligen Värt att lägga tid på det?!
 
Med monogami menas att man enbart egnar sin äktenskapliga sexuella era tillsammans med En person. Ja, jag håller enbart med. Men, vad händer om man ställer sig till monogami och vänskap, monogami och sexuell vänskap, monogami och "svårdeffinierad relation"?! Var går gränsen för monogami i vår västerländska kultur?! Det finns ju människor som helt kontrollerat kan hoppa i säng med ny person varje helg; precis som kläderna som åker av innan man hamnar i sängen, åker också känslorna av och stannar ute i hallen. 
Man kan ha flera vänner omkring sig utan att det skulle kunna krocka mellan dem, avundsjuka mm. Men kan man dejta fler än en person samtidigt?! Eller, till vilken grad kan man ha sex med fler än en under en period utan att det blir för konstigt?! Har det hela att göra på vilket känsloplan det hella ligger på?!

Okej, pusta ut, tänk igenom, min egen åsikt i det hela,..

Fuck hela känslolivet, och ha sex med de personer du Vill ha sex med. Det enda man såklart behöver ha i åtanke är såklart respekten till andra människor, och vem i din Nära vänskap som isf skulle skadas av Ditt val som Du gör!:) Någon som håller med mig?! Till och med psykoanalysens grundare, Sigmund Freud sägs ha varit positiv till motsatsens polygami.
Dock kommer det känsliga när känslor börjar gro. Och det är det bara en själv som vet, och som man själv får känna efter vad som känns rätt eller ej. Polygami. Jag tror dock, att har man större ambitioner än att enbart ha sex med en person; om man känner att personen inte är någon att "leka med"; om man dejtar på odefinier basis, då ska man ta det lugnt. Seriell monogami. Eller, kanske inte riktigt seriell monogami, då detta står för att enbart ha en sexpartner åt gången, men att det är okej med flera partners under sin livstid, och phu, vilken himla tur att Det är accepterat i den västerländska kulturen!! 


Fuck for a wounderfull life


 
Jag ska mönstra imorgon...2010-01-23
00:00:39

I wonder...Ja, jag undrar... Det är sällan, och åter sällan jag allvarligt skriver om detta oändliga, otroligt stora, ständigt närvarande, vare sig man vill eller ej, vet om det eller blundar för det;u kärlek. 
Som sin skugga följer den efter en. Ibland ser man den, ibland gör man ett tappert försök att bli av med den. Men den kommer alltid tillbaka framåt kvällningen. Den finns alltid där, tanken om den. Och ibland, om man är lyckligt lottad, kanske man till och med får tillfället att känna den.

Jag tror på tanken att varje människa man lär känna, om så bara för en kort period, eller bara för en kväll, så sätter den där människan ett märke i en. Kanske med ett intressant samtal; en beröring; ett hej. Eller kanske ännu värre; ett hej då. Tyvärr tror jag också att människor kan sätta djupare spår än så. Men hur lätt är Det att veta, efter att man väl hälsat på en person?!

Ibland kan jag känna en sådan otrolig frustration när jag tänker tillbaka på personer jag mött. Är det Därför jag tänker som jag gör?! Är det Därför jag Känner som jag gör i vissa situationer?! Är det därför jag har svårt för att komma människor nära, och jag menar, verkligen nära, på djupet, blotta mig själ (för jag har också en sådan må ni tro)?! Det finns speciellt En person som har satt sina spår, och som jag aldrig kommer att glömma av många anledningar. Men kan det verkligen vara så att En Enda person kan sätta ett så stort avtryck i själen; avtryck som sedan yttrar sig i svårigheter längre fram i livet?! 
Nästa person som kommer sätta sitt avtryck i mitt inre, vem kommer det bli?! 

Men kanske Ännu mer läskigt, vad är det för spår Jag satt hos andra?! Vill jag verkligen veta det?!Många gör denna låten bra, orginalet såklart, Eva Cassidy,..och så han dära..2010-01-21
22:47:56

Vad är idrott, egentligen?!Yes, jag har börjat plugga Idrott på Malmö Högskola. Och Äntligen ska jag också få ha en anledning till att blir så där nördig igen som man var när man, för miljoner år sedan, gick på gymnasiet.

Vad är egentligen Idrott?! Hur definierar man detta ord, som, om man jämför det med andra motsatta ord på andra språk, är ett väldigt Nordiskt ord. Idrott kan kanske förklaras med ett samlingsord för olika typer av fysiska aktiviteter så som fotboll, innebandy, simning, orientering, golf, judo, konståkning mm, mm... Men, om man sätter det i jämförelse till ordet "Sport"?! Vad får man för definiering av ordet "idrott" då?! Är sport samma sak som idrott?! När vi läser tidningar nämns fysiska aktiviteter Alltid under rubriken Sport; sportbladet, sportbilaga etc. 
Och vad säger man egentligen om andra fysiska aktiviteter som t.ex aerobic och spinning; idrott eller sport, eller rent av inget av dem. 

Och vad säger man om Nya sporter som kommer,..

Är det här en sport, eller rent av en ny typ av idrott?! 

Parkour

Pourquoi?!

:-)


2010-01-20
00:04:08

Till oändligheten, och vidare!
Om jag fick välja en superkraft, skulle jag vilja kunna läsa andras tankar...


:-)2010-01-18
22:58:13

Jag ogillarJag ogillar när människor tar livet för givet
Jag ogillar när när människor tar Andra människor för givet
Jag ogillar när människor tar plats utan att tänka
Jag ogillar när människor föraktar att skänka
Jag ogillar svar som inte är av äkta vara

Jag ogillar när människor inte vågar hoppas
Jag ogilla när människor inte vågar ta chanser
Jag ogillar när människor enbart tänker på hur ens egen moral yttrar sig
Jag ogillar när människor sviker utan att känna 
Jag ogillar tanken att alla skulle ha en baktanke2010-01-17
18:23:55

Spåkvinna?!Det är Väldigt svårt att förutspå människors framtida liv. Det är väldigt svårt att Inte försöka förutspå människors framtid. Lika svårt som det är omöjligt att sia Rätt i spåkulan. På sista tiden har jag samtalat med vänner om hur svårt det är att förutspå händeler i människors liv. Vissa personer drabbas av saker man aldrig kunde tänka sig att de skulle kunna göra. Vissa saker bra; en del mindre bra; några saker som inte ingivit något större intryck alls. Men det kusliga i det hela är att man inte kan ta Något som helst för givet. Vad som helst kan drabba en människa; allt och inget kan förändra ens liv. Och allting kan ske under tiden som man singlar en femkrona med tummen, på väg till jobbet, eller så väl som över en natt. Jag försöker verkligen att inte ta livet och människor för givet. Men ibland är det svårt. Och man försöker påminna sig själv, ständigt.


Jag är så oerhört imponerad över mina vänner som vågar stå upp för sig själva; de som vågar ta tag i sina bekymmer som uppstår i livet; ni alla som står ut och står kvar när stormar tilltar; ni inspirerar mig alla!! Jag är livrädd för förändringar samtidigt som jag är rädd för att stå kvar där jag är.
Vad hände på vägen?!

2010-01-13
20:56:22

I have a confession to make.....igår, när jag besökte Gela hemma hos sig, hade hon stått heela kvällen med att förbereda och laga middag, som hon sedan skulle bjuda på! Dock hade jag inte hunnit förvarna henne om mitt nya liv som vegetarian. Hon hade stått och stoppat en kyckling, pregat marinad innanför huden, ugnsbakat rotfrukter, kantareller i brunsås.. Ja, Gela är bara helt Bäst när det kommer till matlagning. Så, jag Kunde inte göra henne besviken med att Inte smaka. Och denna innebar Också den marinerade kycklingen. Men, jag är ju som sagt i en övegångsperion, så, jag låter mig själv gå för den här gången!

När jag kom hem idag hade jag bara trevlig post i brevlådan!:D Dock vågar jag inte berätta nyheterna förrän jag är Helt säker på att det kommer gå hela vägen....!!
Jag lär mig hela tiden att försöka ta en sak i taget, och att Allting inte går att vända som en femtioöring. Dock, kan det vara ganska frustrerande ibland, när man känner att man skulle ge Allt för att få det man vill ha, serverat på ett silverfat.
Kan iaf säga att det går åt rätt håll!:)


Tränade Thaibox i Malmö igår, och fick en chock när det var över 50 pers som skulle träna, och var nära på att inte få träna alls... välkommen till storstan tösabit!:D
2010-01-10
16:52:16

The Old BullGårdagskvällen spenderades med Ylva och Henrik på "The Old Bull" i Lund. Och kvällen till ära spelade en trio lite blues/jazz på puben. Dock var de duktiga med att överrösta alla där. När jag väl skulle ta mig hem var tåget eratt med buss halva streckan, missade konstigt nog (:P) tåget, och fick lov att sova hos Henrik på hans otroligt sköna soffa!:) Tack!

...

(Men wtf, kan människan bara inte lägga ner hela projektet,.. Old bull )

Pinocchioeffekten...?!2010-01-08
12:59:04

Grattis mormor!:)Idag fyller denna fina människa 70 år!!Med kärlek


2010-01-07
22:49:22

Vegetarian


Ja, det stämmer. Jag är en av dem som införskaffar nyårslöften. Ett av mina nyårslöften inför 2010 är att jag ska sluta äta kött. Bli vegetarian. Leva på grönt och bönor och annat konstigt. Jag inbillar mig själv att jag tror på det. Och snälla, låt mig tro på det tills den dagen jag kommer på mig själv att jag ljugit för mig själv:) 


Dock började året med att jag, dagen efter, bröt det med att äta en macka med korv på...:D haha
Men, får ta det stegvis. Snart har det gått en vecka:)

Imorgon fyller en oerhört betydelsefull människa till mig jämnan!:)

2010-01-06
23:06:14

Hemma, igen...

Hemma igen efter fem otroliga dagar i Prag!:) Och dem som gjorde dagarna otroliga, förutom staden i sig, var Ylva och Rebecka - tack ska ni ha!! Jag rekommenderar verkligen den staden för dem som funderar på en veckas semester i vår! Under lilla semestern fick jag säkert en fyra samtal från jobbet (dyra samtal för kommunen må jag tro). Ett samtal i morse som jag somnade ifrån, och nu ikväll ringde självaste chefen och bad mig hoppa in akut för en miss Han råkat göra.. Dock var det motiverat med röd jobbedag!;)Min pappa fyllde ju 50 år förra veckan, och vi firade allt sammans i Gbg! Samidigt hemma i Sösdala höll några vänner till oss på att förbereda en välkomnande present. När jag tog flyget till Prag, åkte de andra hemåt, och möttes av vårt hus, invirat i plasteband!;)   

Kuligt värre!:)

Och här har vi födelsedagsbarnet, med fru:)Firar 50års dagen!

Mamma är såå söt! Hon hade ställt sig på denna "Puss station" tidigare på dagen och sagt att "nähe, här händer inget här", och så hade pappa inte fattat hinten. Senare efter middagen, och ett barbesök försökte hon igen. Och med gooda resultat...

Evert o Lena

Och så var det familjen..

Familjen på väg till Gbg!

Ingen kan vara nere med en ballong! 
                                                                      / Nalle Puh


Må väl!:)

2010-01-01
14:46:07

Nytt år - Nya möjligheter!:)
Det är nu år 2010! Nytt år, nytt decenium. Nytt datum man ska vänja sig att skriva, vänja sitt öga mot när man kollar sin kalender. Jag vaknade idag upp i Prag! Lagom sleten efter en otroligt roligt och trevligt nyårsfirande!:) Lagade trerätters tillsammans med Ylva och Rebecka hemma hos två vänner till Rebecka. Tolvslaget såg vi raketerna fara och champanjen flöda i parken Riegrovy sady, med en liten utsikt över hus osv! Sen blev det klubb på Techtle mechtle! Grym techno med Rebecka och Ylva!:) We danced the night away,.. Nu blir det lite promenad i staden, och antagligen lite fyrverkerier ikväll med!:)šťastný Nový rok!!:)