Madeleine

2010-06-30
01:50:20

Peace&Love nästa:)


Packar ihop det sista innan läggdax. Några timmars sömn blir det. I alla fall så att det blir lönt att lägga sig;) 
Hade ett MEGApass ikväll med 2½ timme Thaiboxning.. Och som straff för att jag och en tjej (de enda två tjejerna i gruppen) satt och snackade och inte satte oss exakt när gruppen skulle samlas, så fick vi sätta oss i 90 graders position med benen och ryggen till väggen, i fem minuter. Och precis innan hade jag varit och joggat en kvart i den härliga hettan... Halv nio var vi färdiga. Och ja, då var ve heelt färdiga... Så i genomsvettiga kläder tog jag mig hem, packade med de sista sakerna och tog tåget hem till Sösdala.   
Åker sjubussen imorgon till Hässleholm, sen tåg till Borlänge med byte i Mjölby! Fy vad jag ser fram emot dessa dagar:)

Jag pratade med en kille på tåget som hade en dålig teckning på sin mobil, som var en prototyp dessutom och inte hade tagit sig ut på marknaden heller. Mobilen alltså; en prototyp. Lär kanske inte komma ut på marknaden heller med tanke på den dåliga teckningen. Men, min mobil finns det alltid teckning på, hehe, och mobilladdaren har jag packat ner. Pengar finns där också på den. Så det är bara att ringa om ni har något smaskigt att berätta, eller mindre trevligt är såklart också okej. Om inte, så finns jag alltid där för att lyssna, i ALLA väder. Tänk aldrig tanken att INTE höra av er även om ni skulle vilja... Det finns inga om och men.

Ta hand om er alla nu, och njut så mycket ni kan i solen!! Tänk bara på att dricka mycket vatten (gå med en flaska i näven), men att också variera er mellan skugga och sol:)

Wiiee!! Snart drar jag...:D
2010-06-28
20:00:13

Nu är jag färdig för idag...

Ja, nu är jag färdig för idag.. Jag stack iväg för att göra ärenden inför festivalen, och tror du inte att jag halvvägs till Svågetorp får PUNKA på bakre däcket. F*ing FJÄRDE GÅNGEN denna våren. Och JA, hur hanterade Madde situationen DENNA gången tro?!
Eftersom jag var ute i Lindängen, var det såklart närmsta mack som lockade. Men, denna mack var enbart en självbetjäning och hade inget annat än bensin att erbjuda. Jag ställde cykeln vid en busshållplats, tog bussen till Svågetorp och gjorde några fina fynd på Biltema och Rusta. Hittade ett 2-manstält för 99:-, och en liten och tålig radio för samma pris:)
Åh, solen har kännts helt underbar idag:) Trotts punkan har det inte varit svårt att le mot solen:) På vägen hem fick jag inte ta med mig cykelt på stadsbussen. Och eftersom jag inte stötte på en enda bemannad mach fick jag gå hela vägen hem från Lindängens "centrum"..

Dock slog det mig när jag gick där med styret i händerna, att man lägger ju märke till så mycket mer i sin omgivning när man promenerar. Det händer så mycket runt omkring en som kan vara väldigt roligt att slänga ett öga åt! Jag hälsade på en man idag, och det känns som kryss i himlen för att man gjorde det, i Malmö,..:S 

Laddar spotify med Peace&Love - musik:)


http://www.peaceandlove.nu/festival/

Check it out!:)

Nu har jag ett tält att sätta upp, och hoppas att alla delar är med i paketet!
2010-06-28
13:06:58

Snart Festival!!

Tvätten är färdig, och tog precis ut en rabarber - och jordgubbspaj ur ugnen - mums! Rabarberna kommer från trädgården hemma i Sösdala;) Så ekologiskt det går att få dem! Och så väldans bra att kunna bjuda om man skulle få väntat eller oväntat besök:) Sitter på golvet i hallen och skrivet eftersom jag ville höra musiken ut i köket. Ska börja med förberedelserna inför P&L festivalen! Wiiee!! Lycklig som ett barn på julafton:)
Men hugeda mig vad det är att göra inför...


2010-06-28
00:46:35

Midsommar :-)


Då var det midsommar! Den firades på limhamnsfältet tillsammans med Carl-Philip, Henrik, hans vänners och vänners vänner:) Grillade, spelade brännboll och socialiserade! Runt nio cyklade jag in till stan tillsammans med Calle och Henrik! En hel del ställen var stängda idag såklart med tanke på den röda dagen. Men, möllan är alltid öppen, för allt och alla:) Och där satt vi och snackade och poängsatte folk fram till stängning!;) Det är alltid lika kul att sätta poäng på folk; om inte mer när man gör det med killars åsikter:D Natten underhölls med X antal sms,.. att man inte lär sig att stänga av mobilen,..;)

                                                                                               

2010-06-27
22:23:08

Bella Donna(Onsdagen 23/6)

Jag hade tre timmars introduktion på jobbet, och där efter gjorde jag lite ärenden, och träffade Bella på kvällen i Västra Hamnen för att ta ett dopp i havet:) Och ja, det var sååå otroligt skönt, efter tredje doppet. Första doppet är alltid en pina. Andra doppet går an, även om det inte är så skönt att ta. Tredje däremot, är väldigt skönt att få göra. Tänk att man pinar sig igenom två dopp i havet för att tillslut faktiskt kunna njuta av det tredje doppet man tar;) Det är ju den där kicken man söker:) 
Nej då, jag är inte avundsjuk på Maja och Sabbe som spenderade veckan på Mallorca;) Bara lite... 


Köttätaren:)


Efter doppen satt vi och filosoferade, så som vi brukar göra ibland:)
Jag kom idag fram till att jag är väldigt glad med livet jag lever i för tillfälligt:) Och när jag cyklade genom Malmö idag efter jobbet kom på mig själv med att le, och skrattade för mig själv när jag cyklade förbi en man som såg lite komisk ut där han stod och skulle försöka äta sin kebab på bästa sätt utan att försöka spilla på sig själv. Jag har kommit på hur min må-bra-känsla yttrar sig, och vad det är som händer när jag känner att jag mår bra: 

- Jag spontansamtalar med människor. 
- Jag ler när jag går eller cyklar omkring 
- Jag är mer medveten om människorna i min omgivning
- Jag känner mig otroligt mer givmild
- Min spontanitet är större än vanligt
Idag mår jag väldigt, väldigt bra, och jag hoppas att det märks:)2010-06-22
01:12:07

Sommarsolstånd


Idag är det sommarslostånd och årets ljusaste dag:) Och jag försökte göra så gott jag kunde för att förgylla denna dag! På ett sätt känndes denna dag som vilken annan dag. Men, det var något i mig som idag gjorde att jag öppnade upp ögonen och fick mig att notera allt som hände runtomkring. Och då slog det mig, att denna dag var inte alls som vilken annan dag. Detta var en unik dag. För om man tänker efter så är alla dagas unika. Jag kan själv göra så att den ena dagen blir den andra lik. Men jag kan också göra så att varje dag blir unik.

Efter många timmars sömn och en halvtimmes spelande på gitarren (smile nr.1), skulle jag på en cykeltur i stan! Men innan jag cyklade gick jag för att slänga soporna. Och när jag stod där och sorterade fann jag min roomies fat i papperskassen som vi samlar all kartong i, och som jag av misstag slog till en gång så att det inte gick att använda. Så när jag stod där funderade jag på om man inte kunde försöka bocka tillbaka det igen så att den gick att återanvända. Så, där stod jag vid sopstationen, och samtidigt gick det två kvinnor förbi och glodde med otroligt stora ögon, och de vända sig även bakåt när de hade passerat mig. Då började jag skratta när jag kom på att de säkert trodde att jag stod och rotade efter användbara saker bland alla sopor!:D (smile nr.2).

Cykelturen gick genom Rosengård! Jag har aldrig varit där, trotts att jag faktiskt bor ganska nära. "Man kan ta pojken från Rosengård, men aldrig Rosengård från pojken// Zlatan Ibrahimovic" står det över en cykeltunnel som leder in till stadsdelen:) Så himla fint (smile nr.3) 

Väl inne i stan gick jag lite runder och gjorde ett riktigt lyckat fynd på Stadium där jag hittade en helsvart satinjacka som kostat 399:-; Madde fick den för 99:- (smile nr.4). Därefter blev det Carlings som hade 50% på nästan allt i butiken (smile nr.5). Sen satte jag mig på trappan vid kanalen och läste och solade (smile nr.6). 
Jag har sagt till mig själv att jag ska köpa ett likadant halsband som jag fick av Sösdala SS de året jag var lucia, efter att det gick sönder för ett halvår sedan. Och inne på Guldfynd fick jag stå och vänta i evigheter. Kvinnan som var före mig var en sådan kvinna som, trotts efter att ha ställt samma fråga X antal gånger, inte förstod vad expediten svarade henne. Kvinnan ville veta skillnaden med rabatten, varför hon fick en ring inkluderad om hon köpte den men inte den, och vad som var billigast för henne. Guldfynd sålde inte längre halsbandet jag sökte. Men hittar jag artikelnumret så skulle de kunna hitta det åt mig.

Det byggs om och byggs nytt på många ställen i stan; stängs av och leds om. Så pass mycket att jag cyklade lite fel och kom till en återvändsgränd som inte funnits där förut;)Efter en joggingtur i pilsammsparken (smile nr.7) cyklade jag ner till Västra hamnen för att ta ett dopp i havet:) Och innan det tänkte jag att det nog kunde passa med att ta med sig en kopp kaffe; varpå kille på 7eleven bjöd mig på en kanelbulle eftersom han ändå skulle slänga dem (smile nr.8).
Klockan var halv elva då jag, ganska snabbt, tog ett dopp i det svarta havet; himelen var klar och solens strålar färgade horisonten med en strimma rosa, och det var så vackert! (smile nr.9). Därefter värmde jag mig med kaffet och kanelbullen (smile nr.10). 
Utanför lägenheten stod polisbilen med blåljusen och jag hoppade av min cykel utan ljuse. Det går nog inte en dag utan att jag inte ser en polisbil komma körandes på Västra Hindbyvägen. DET känns tryggt;) Eller kanske inte; vad är det egentligen som försegår här i området?! Klockan är snart ett på natten; solen är väl snart uppe igen?!:) 

Yes, då var det åter snart dags för en ny gryning som ska välkomna en ny dag:)Ett, tu, tre
så ska vi se
vad dagen åter kan ge


2010-06-20
20:38:28

Blåmärken


Jag kan räkna till TIO blåmärken på min kropp för tillfälligt!! De flesta på benen, men några större på armarna. Och så har jag ett tiotal små, små blåmärken i storlek som knappnålshuvuden på min mage och i midjan. 
Vad var det som hände inatt egentligen?!

;)

Fighting for the right to get really, really exhausted after training! 
Och så klart är det svårt för mig att visa svaghet under ett räningspass när man tränar med enbart killar. Jag ska bara lära mig att visa svaghet när det faktiskt är Bra att kunna behöva göra det med,.. 


2010-06-20
15:16:50

Kärlek och sömnig söndag

Då var det söndag igen, och dagen efter för många kan tänkas! Kanske inte minst i Stockholm. Här är allt bra iaf:) Steg upp ur sängen för en timme sedan, med god annledning!:) Med att det var sent vill jag mena...

Gårdagen med bröllopet mellan Victoria och Daniel var så otroligt vackert!! Jag fick tårar i ögonen när Daniel började gråta! Det där med män som visar känslor ni vet..;)
Jag satt i Folkets Park i Malmö tillsammans med mamma och pappa och picknickade:) En del folk där, men trodde dock att det skulle komma fler. Såg hela baletten med vigseln, kortegen, båten, talet... Och det bara lyste om de båda!!:) Låten som framfördes av Agnes och Björn inne i kyrkan var gudavacker i sammanhanget. Den lär nog säljas som EP för minst en 50-lapp!! Eller, som Henrik föreslog, "The Ultimate Wedding Collection no1"!

Träffade Ylva och Henrik på Myntha i Lund!:) Men oj vad den staden krymper under sommaren..
Natten blev lååång! Eller, det kom aldrig någon morgon.. Eller, jag var mitt i den, som om det inte fanns en övergång mellan dag och natt!

Ja man kan verkligen kalla år 2010 för kärlekens år!! Det känns nästan i luften! Jag andas den dock inte personligen. Men den finns där och omger mig, hos vänners nyfunna kärlekar och "flings" som jag är så otroligt glada över att de känner!:)

"Sommarsång" av Wilhelm Pettersson-Berger spelades när de anlände till slottet efter båtfärden. Därefter "Brudmarsh från Valbo", Göstrikland. "Duvemåla Hage" av Björn&Benny och "Så skimrande var aldrig havet" av Evert Taube var två av låtarna som sjöngs av Sveriges Körförbundet och Armens musikör.
Och mycket mycket mer spelades när de stod på Lejonbacken ocb mötte folkets ljubel och hurrande:) Alla låtar väl valda för att skildra svensk musiktradition, och såklart framföra de vackra budskapen i låttexterna!

Jag kunde inte hejda mig...

When you tell the world you're mine (av Joakim och  

I'm standing by an angel
Tears well up inside
Feelings I've been longing
Gratitude and pride

I'm blinded by your presents
in this moment that we're in
If God was to describe you
where would he begin

Your colors blend together
And you become the light
If only you could see the way you shine
Darling, when you tell the world you're mine

You're the future I believe in (I believe in yea)
I know you through and through (yes I do)
You're reaching every heartbeat (reaching every heartbeat)
Every breath (every breath)
Everytime I look at you (ooo)

I'm blinded by your present
in this moment that we're in
If God was to describe you
where would he begin
Your colours blend together
and you become the light
If only you could see the way you shine
Darling, when you tell the world you're mine (you're mine against all lots, my love ...)
What we have,.......

If God was to describe you
where would he begin (I'm blinded by your present in this moment that we're in)

If God was to describe you
where would he begin

Your colours blend together
and you become the light
If only you could see the way you shine (if only you could see the way you shine)
When you tell the world you're mine
I'm standing by an angel

//


Jag är glad för att du är glad:)
Så enkelt är det!  


2010-06-19
00:29:28

Sex and...


...the city 2 - time!! Ja, äntligen såg jag den med. Efter att ha hört alla som sett den pratat om den och läst resentioner var jag tillslut och så den med Gela. Och, som vanligt när man hört en hel del negativa uttalanden om något, så blir man så klart själv påverkad och trubbad av vad man hör. Så jag måste ju säga att den inte var så farlig som jag hade trott. Den var ju faktiskt helt okej! Man fick en lagom dos av alla fyra personligheter; Samanthas "sex-obsession" (shit vilka scener man egentligen fick skåda = barnförbjudet!), Charlottes pekpinnar och mammabeteenden, Miranda hade dock förendrats en del (henne gillar jag starkt) och Carries ständiga glammande mode och bekräftelsebehov med Big. Dock saknade jag EN liten sak,... INNEHÅLLET i filmen!! Även om man som vanligt skrattade åt Samanthas helt otroliga självförtroende och Charlottes mammiga beteende, så hände det i princip inget dramatiskt över huvud taget......................... Okej, hon stötte på sin gamla flamma och de kysstes. Men....

Forgive me for I've been sinned - alldeles för mycket choklad idag!! Alla har vi våra bördor, och jag fann min looong ago!

Musiken i filmen var överraskande bra dock!
Men oj, jag såg precis avslutningen på festkonserten för Victoria och Daniel, och jag grääääät!!!

Sov så sött:)

I will...


2010-06-18
10:51:27

Fredag

Efter träningen igår har jag fått blåmärken på magen!! Vi snärtade varandra med fingertopparna, och ja, det gav tydliga resultat;)
Idag är det fredag och jag hoppas på att få läsa idag! Göra lite ärenden på stan, och kanske bia ikväll:) Hade hoppats att få sällskap till Peace & Love festivalen, men det ser lite mörkt ut för tillfälligt...:/
Sabbe, Maja och Vanja åkte till Mallorca imorse. Och hoppas att de får en varm och avslappnad vecka där nere:) Inte alls avundsju,..(;))..nu kommer sommaren till Sverige,..;)

Ha en bra dag idag:)2010-06-17
15:33:27

Freddy


Det är aldrig lätt att säga adjö. Särskilt inte till någon man tycker om. Igår morse åkte Freddy hem till Tyskland efter att ha studerat här på Malmö Högskola i ett halvår. På tisdagen träffade vi Emil och George i klassen, tog ett glas på Lilla Torg och snackade om allt och alla!:) Av killarna fick hon ett par älghorn att lägga i sin "Swedish box", som hon har:) Soo cute... Och ja, jag kommer att sakna henne.
Själva hej dåandet känns så otroligt konstigt. Man säger det där klassiska som "hej då", "hoppas allt går bra", "lycka till med allt", "safe journey home". Kanske man till och med säger "jag kommer sakna dig", "vi får se till att träffas en gång"..etc.
Och varje gång man säger så till personen i fråga säger man samtidigt till sig själv att man faktiskt menar det man säger. Jag KOMMER att sakna dig. Jag VILL att vi träffas igen..

Men hur lång tid går det ibland innan man plötsligt inte tänker på personen längre? När man inte längre känner något större behov utav att veta vad som händer i deras liv?

Jag tror att det såklart har att göra med hur stort intryck människan gjorde! Ju mer man varit med om tillsammans, ju mer skapas behovet av att vara närvarande i den människans liv.
Men ja, det är ju också en del av livet. Människor kommer och går i ens liv, och alla sätter sina fotspår i en på miljoners sätt.

Du har satt ett i mitt Freddy:) 

  


2010-06-17
15:01:37

Bal:)


Vad är en bal på slottet...

Andreas anslutade studentfirandet med bal på Hovdala slott utanför Hässleholm! Och innan vi släppte av honom tog vi en hel del bilder på den otroligt stiliga killen hemma hos mormor och morfar i deras fina trädgård:)

  Fin fem fel... En enda missa, ser ni val av strumpor?!! Fast, det kunda varit värre. Han kunde ha valt vita, eller de där men Katten Gustav på..

Men nej,.. looking like the gentleman he is:)

Och med sin vackra baldejt:)

Kvart över två hämtade jag honom. Och det var väl ingenting jämfört med min klass som han äta frukost tillsammans innan jag tog tåget hem på morgonkvisten:)
Det var tider det...


2010-06-15
01:38:52

Graduated!!14.00 tog Andreas studenten från Teknik programmet med inriktning teknikutveckling på Hässleholms Tekniska Skola!:) Jag har väl personligen inte varit så glad för skolan, eller Hässleholm alls för den delen. Men, han har trivts, och det är man ju glad över! 
Konstigt nog grät jag inte alls när han tog studenten. Vilket jag själv var väldigt förvånad över. Pourquoi?! Jag var ju helt övertygad att jag skulle göra det... Nej, jag var väl bara väldigt glad och stolt över min lilla, lilla, lillebror:):)Något av alla studentpresenter. En aning lyckligare för denna kanske;)
- Hard work needs to be rewarded -Väldigt trevlig studentfest! Dock känner man sig alltid lika otillräcklig när man känner att man vill prata med allt och alla,.. samtidigt som man ska underhålla med mat osv. Höll i lite underhållning med;) Sen blev det jag som fick vara chaufför, vilket jag gjorde med största nöjet!:) Andreas, you know for sure,..;) Och Freddy gjorde mig fint sällskap hela natten! Oh yea, I will miss you when you go back to Germany,..
Så kul att få träffa Andreas vänner med som han brukar träna med:)

Jag tvivlar inte en sekund på att du trivdes hela dagen!:)

 Grattis till Studenten Andreas!!

("v")2010-06-15
01:03:11

Graduant,..Förberedelser inför studenten! Snart gör han det...

Per Mikael Andreas Andersson

...

Snart är du arbetslös - välkommen ut i verkligheten2010-06-10
09:50:19

Fras


Man blir ju inte mätt av RågFras... dock gott tilltugg:)2010-06-09
10:59:51

Stolt!Snart är det dags för Andreas att ta studenten!! Och jag är uppriktigt stolt över min lillebror. Men kanske inte bara just för att han tar studenten, vem gör inte det nu för tiden. Utan för möjligheten att faktiskt fira honom som person:) Studenten är inte som födelsedagen man firar varje år. Studenten är ett celebrerande där prestation och frihet står i fokus. Det som du personligen presterat från det att du började skolan fram tills nu när du har möjlighet till att göra egna val i livet och forma din egen tillvaro oberoende av andra. Allt är alltså upp till dig (nästan alltid) om vad som händer i ditt liv.
Det är vad du gör det till.
Och ja, du är värd all uppskattning, alla hyllningar och lyckönskningar! Ta det till dig och bara njut när dagen kommer, 11/6:)

 


http://www.andreasmusik.se/

"The only steps that matters are the once you take all by yourself"2010-06-07
23:08:02

7:e juni


Sov så länge idag att frukosten blev lunch. Men ack vilket väder att vakna upp till!! Jag får spader.. Idag var jag hemma och fixade lite allt möjligt, övade bland annat inför fredag då min bror tar studenten:) Och sen tog jag mig ut i regnet för ytterligare ärenden. Cyklade på Sabina och hennes boy! Fortsatte ner till västra hamnen och tog en liten promenad där. Stället är som graven när solens strålar inte är närvarande. En kopp te och läsning på Pronto på lilla torg och fick möjlighet att studera människorna som satt på melloyello. Där var en man som satt ensam och spisade på något gott med en passande stor stark till. Vid bordet intill satt en man och en kvinna och umgicks. Och de såg ut att trivas väldigt gott i varandras sällskap när de satt och pratade, skrattade, delade nachos och skålade; hon med ett stor Guinness och han med ett glas vin. Det var nog mer förvånande jämfört med mannen som satt i sin ensamhet; val av dryck hos paret syftade jag på. Kanske mannen i fråga var gay?! Fy vad jag både hatar och älskar fördomar:)  
På väg hem small mitt bakdäck!! Och jag fick spader igen,... Jag gick till nobeltorget, lämnade cykel vid en kyrka (med förhoppning om att ingen kommer att ta den där) och promenerade hemåt med överfylld urinblåsa. Jag har nog aldrig kissat så mycket som när jag kom hem:S

Jag säger då det. Man vet aldrig vad som kan tänkas inträffa i livet. Det är fyllt med överraskningar. Men när ska de roliga överraskningarna komma?!
Jag väntar med spänning...

God natt!:)

2010-06-07
15:07:10

Ho-mo


Är det lättare att komma ut som lesbisk, än att komma ut som bög?!

Tanken slog mig när jag idag lyssnade på p3 där de tog upp homosexualitet och religion. Och hur många (ungdoms)organisationer ratat och förkastat HBT personer, hotat med att stena en tjej och att driva ut 'demoner' ur en annan. 
 Det var också intressant hur de, äntligen, klargjorde vad det egentligen står i Bibeln angående homosexualitet. Och det enda som står skrivet är ogillandet av sexakten mellan samkönade. 
Vad vill då Jag säga om detta.. Jo, mycket ska man höra, och mer vill man skratta åt.
Jag tror på en kraft som tror på dig som människa, att allt som du gör som är bra för dig också är det rätt för dig!    

 Tröttheten slog till idag, och tanken att jag kanske ska passa på att göra så mycket nytta som möjligt de kommande dagarna nu när jag faktiskt inte har så mycket planerat!
Effektivitet är mitt ledord, dock har jag svårare att försöka leva upp till det - hjälp mig!!2010-06-07
14:39:16

6:e juni


Du gamla, du fria, du fjällhöga nord. Du tysta, du glädjerika sköna...
Vi måste lära oss att aktivt fira Sveriges nationsaldag!

Bella på besök hemma hos mig, och vi bakade en otroligt fin prinsesstårta till Sverigedagens ära!:)
Grymt nöjda blev vi!! 
Bella hade från röd och vit tröja (danmarks färger alltså), som både hennes mamma och jag pikade för att hon hade på sig. Men det var hon som färjade marsipanen, och gissa vad som hände när hon försökte göra det,.. haha - skvätte färg på tröjan så att hon blev tvungen att låna en av mig. Och kunde det inte passa bättre än att låna den gula:) moi


Där efter tog vi cykeln ner till stan där vi träffade Carl-Philip (min kära släkting) och slog oss ner i Kungsparken och fikade:) På väg in till stan råkade jag cykla nära en stolpe så vår fiiina tårta fick en platt deffekt, men ack vad det inte gjorde något med smakeN! Satt i solen fram till åtta på kvällen, så kylan började göra oss påmind.
Tack för denna otroligt fina dag!!:)


2010-06-06
00:00:56

Lördag


Jag har umgåtts med mig själv idag! Och det kändes som ett väldigt trevligt sällskap:) Det var faktiskt skönt att bara ta det väldigt lugnt idag. Ta dagen som den kom, utan någon större planering!
Jag tog en cykeltur ner till stan. På möllan bedrevs det protestaktion mot staten Israel och för vad som ständigt pågår där nere. Som vanligt; det oändliga kriget. Folkets Park var fylld av människor, och en dj spelade skön musik på scenen! Jag satte mig på Cuba Café, tog ett glas och skrev på en del av min studentpresent till min lillebror. Fy vad nöjd jag blev med den:)

Tänka sig. Jag hade helt glömt bort hur fint väder vi faktiskt kan ha här i Sverige! Nu kommer sommaren, på riktigt:)

                 "Det enda jag kan säga dig med eget perspektiv; det här är bara början på ditt liv."

Må väl!
2010-06-04
19:54:36

Sista skoldage; fy vad tiden går!!

Sista dagen i skolan för denna terminen. Fy vad tiden går!! Och ärligt kommer jag att sakna den. Eller, jag kommer att sakna klassen faktiskt! Många åker hemåt nu i sommar. Men, även om jag inte umgåtts med många i klassen är det ändå skönt att träffa dem så som man har gjort under terminen. En person som jag Dock kommer att sakna är Freddy!! Min tyska vän som kommer åka hem den 16:e juni,.. Vi har planerat aktiviteter som jag hoppas kommer att kunna genomföras väl! Hon är en väldigt härlig tjej, men skön inställning till livet, och med er farenheter i bagaget som hon gärna delar med dig. Jag älskar människor som inspirerar en till att öppna upp sina sinnen!:)

Vi körde som avslutning i skolan idag redovisningar i ämnet friluftsliv där vi skulle motivera det positiva i ämnet. Och det gick så pass bra som GP (godkänd prestation, TP är tillräcklig prestation, GP är alltså det bästa;)). Sen fortsatte vi med att spela volleyboll i Västra Hamnen med klassen, och Nappe, Jonas och jag tog ett dopp i havet. Skönt?! Tja, jo men det var det ju, efteråt:) Nu fortsätter det snart med ungång:)

Det känns så otroligt konstigt att inte ha någon skola längre... Som att man inte kommer att göra något vettigt alls. Det är ju det där med att lära sig att njuta av livets lugna stunder....:)

Soooolen är helt underbar idag, och kvällen är jättefin:) Idag är en bra dag! Hoppas jag bara lyckas med att sprida den känslan med till alla runt om mig,..

Idag är det fredag, och jag njuter av att vara den jag är med allt vad det innebär:)
2010-06-03
16:54:56

I natt jag drömde...


"I natt jag drömde något som jag aldrig drömt förut - jag drömde jag hade en hyresrätt, och att CSN räckte månaden ut..

Jag drömde om en jättesal där stadskvinnor satt på rad - så skrev de på ett klimatkonvolut och reste sig och sa..

Det finns inga orättvisor mer, det finns bara jämställdhet. Och ingen känner längre till det ordet arbetslöshet..

På gatorna gick folk omkring och välfärd hade de nog - och jobben räckte alla till, och dansade och log..

I natt jag drömde något som jag aldrig drömt förut - jag drömde jag hade en hyresrätt, och att CSN räckte månaden ut.."

                                                                                                                  /Referens: Flyers från S. Haha!


2010-06-03
16:46:18

SiESTA 2010:)

Då var den otroliga helgen över, och jag ler med hela hjärtat:) Ytterligare en påminnelse om hur mycket jag egentligen älskar festivaler!:D Snuskiga tältplatser, spyer och tinitus, vem gillar inte det?! Försäljning av alkohol och dagenefterpiller - Hässleholm måste tjäna mycket på detta evenemang, även om man hör att festivalen i sig verkar gå back varje år. Något måste ju få dem att vilja fortsätta? 

Jag njuter under hela festivalen. Alla stunder. Det kanske inte alltyd syntes. Men det kändes. 
Man kommer dit, sitter och hänger och gör ingenting. Jag är. Man sitter i gräset framför en scen och lyssnar på sköna band som spelar under tidiga eftermiddagen; den tiden på dygnet då man kanske borde känna sig seg och hängig efter en sju sörens rolig natt som det med förhoppning blivit. 
Eller, så kom aldrig natten, eftersom man aldrig gick och lade sig.

Festivalen är ett ställe för alla åldrar, och man träffas enbart för att ha kul i, förhoppningsvis, goda vänners sällskapslag. Och skulle man inte ha det är det minst lika lätt att skaffa sig en ny vän. Och lika lätt som det var att hitta en Baja Maja, var det att få tag i en polis eller ordningsvakt. Good Work Siesta! Dock hade jag ju ingen användning av en sådan, men man kände ändå en form av trygghet:)
 
Musiken var Bäst!! Teddybears och Röyksopp var helgrymma:) The Hives kunde inte bli mer självgoda och lik sig själva! Stefan Sundström kan inte bli bättre på det han gör, för det han gör är ren, vacker poesi som, förutom den soliga eftermiddagen, värmde allas hjärtan. Det är magi, samtidigt som ren utopi blandat med skrämmande verklighet och äkta känslor. 

Kultur kallas det. Och jag älskar det.

2010-06-02
17:56:41

En burk majonäs och två koppar kaffe


En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonnäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar.
Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.

Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken.
Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.

Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken . Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt ”ja”.

Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras innehåll i burken, vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.

- Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv.

Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv.

Småstenarna representerar andra saker som betyder något, som hem, jobb och bil.
Sanden representerar allt annat - småsakerna.

Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen. Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig.

Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till, åt det som gör dig passionerad.
Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt.
Ta hand om 'golfbollarna' först - sakerna som verkligen betyder något.
Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.
En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar.

Professorn log och svarade att han var glad att han ställde den frågan.
Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän...

...

Teddybears' "Ebolis trädgård" klingar ljuvligt i öronen