Sommarsolstånd


Idag är det sommarslostånd och årets ljusaste dag:) Och jag försökte göra så gott jag kunde för att förgylla denna dag! På ett sätt känndes denna dag som vilken annan dag. Men, det var något i mig som idag gjorde att jag öppnade upp ögonen och fick mig att notera allt som hände runtomkring. Och då slog det mig, att denna dag var inte alls som vilken annan dag. Detta var en unik dag. För om man tänker efter så är alla dagas unika. Jag kan själv göra så att den ena dagen blir den andra lik. Men jag kan också göra så att varje dag blir unik.

Efter många timmars sömn och en halvtimmes spelande på gitarren (smile nr.1), skulle jag på en cykeltur i stan! Men innan jag cyklade gick jag för att slänga soporna. Och när jag stod där och sorterade fann jag min roomies fat i papperskassen som vi samlar all kartong i, och som jag av misstag slog till en gång så att det inte gick att använda. Så när jag stod där funderade jag på om man inte kunde försöka bocka tillbaka det igen så att den gick att återanvända. Så, där stod jag vid sopstationen, och samtidigt gick det två kvinnor förbi och glodde med otroligt stora ögon, och de vända sig även bakåt när de hade passerat mig. Då började jag skratta när jag kom på att de säkert trodde att jag stod och rotade efter användbara saker bland alla sopor!:D (smile nr.2).

Cykelturen gick genom Rosengård! Jag har aldrig varit där, trotts att jag faktiskt bor ganska nära. "Man kan ta pojken från Rosengård, men aldrig Rosengård från pojken// Zlatan Ibrahimovic" står det över en cykeltunnel som leder in till stadsdelen:) Så himla fint (smile nr.3) 

Väl inne i stan gick jag lite runder och gjorde ett riktigt lyckat fynd på Stadium där jag hittade en helsvart satinjacka som kostat 399:-; Madde fick den för 99:- (smile nr.4). Därefter blev det Carlings som hade 50% på nästan allt i butiken (smile nr.5). Sen satte jag mig på trappan vid kanalen och läste och solade (smile nr.6). 
Jag har sagt till mig själv att jag ska köpa ett likadant halsband som jag fick av Sösdala SS de året jag var lucia, efter att det gick sönder för ett halvår sedan. Och inne på Guldfynd fick jag stå och vänta i evigheter. Kvinnan som var före mig var en sådan kvinna som, trotts efter att ha ställt samma fråga X antal gånger, inte förstod vad expediten svarade henne. Kvinnan ville veta skillnaden med rabatten, varför hon fick en ring inkluderad om hon köpte den men inte den, och vad som var billigast för henne. Guldfynd sålde inte längre halsbandet jag sökte. Men hittar jag artikelnumret så skulle de kunna hitta det åt mig.

Det byggs om och byggs nytt på många ställen i stan; stängs av och leds om. Så pass mycket att jag cyklade lite fel och kom till en återvändsgränd som inte funnits där förut;)



Efter en joggingtur i pilsammsparken (smile nr.7) cyklade jag ner till Västra hamnen för att ta ett dopp i havet:) Och innan det tänkte jag att det nog kunde passa med att ta med sig en kopp kaffe; varpå kille på 7eleven bjöd mig på en kanelbulle eftersom han ändå skulle slänga dem (smile nr.8).
Klockan var halv elva då jag, ganska snabbt, tog ett dopp i det svarta havet; himelen var klar och solens strålar färgade horisonten med en strimma rosa, och det var så vackert! (smile nr.9). Därefter värmde jag mig med kaffet och kanelbullen (smile nr.10). 
Utanför lägenheten stod polisbilen med blåljusen och jag hoppade av min cykel utan ljuse. Det går nog inte en dag utan att jag inte ser en polisbil komma körandes på Västra Hindbyvägen. DET känns tryggt;) Eller kanske inte; vad är det egentligen som försegår här i området?! Klockan är snart ett på natten; solen är väl snart uppe igen?!:) 

Yes, då var det åter snart dags för en ny gryning som ska välkomna en ny dag:)



Ett, tu, tre
så ska vi se
vad dagen åter kan ge





Kommentera här: