Madeleine

2010-05-28
13:39:58

När din ensak blir min dinsak


Var går egentligen gränsen för när Din ensak blir Min ensak?! För mig är det när någon berättar en privat sak/ händelse för mig, och jag tar det till mig. För jag tar det till mig, tänker på personen och deras besvär även om jag kanske inte skulle vilja. Men, även om jag inte "skulle vilka", ligger det ändå i mitt intresse att vilja vara en del av personen i fråga. Och även om personen i fråga inte vill göra mig något besvär eller ber mig om hjälp eller stöd, så har plötsligt din ensak blivit min "dinsak" enbart genom att berätta för mig. Och det gör mig absolut ingenting. För vi är alla människor som behöver stöd och rådgivning i saker som händer i ens liv. Jag tror på en värld där alla tar hjälp utav varandra, där helt enkelt medmänsklighet råder.
Vi ska aldrig kräva något från någon annan mot personens vilja, för det ska ligga i personens egen vilja att hjälpa till. 

Så, med en otroligt stor vilja att vara del av Ditt liv, vill jag också ta del av dina händelser i livet; med allt vad det kommer att innebära:)

Dagens tankeord nr.2 : Din ensak är min dinsak2010-05-28
13:05:39

Siesta och regn

Jag kom precis hem,dyngsur, efter en cykeltur från skolan i ÖSregn!! Det enda positiva med att ta bussen här i stan - man blir inte lika blöt. Jag blev dyngsur, så, kommer jag inte dra på mig en sjukdom efter denna helgen så har jag ett imunförsvar i världsklass!!

Ska snart in i en varm dusch och skrubba mig ren, sen pack och sen ta tåget HEM:) Är det okej om jag tar med mig lite tvätt?! Tvättmedlet är slut här hemma,..dessutom slänger ju någon mina kläder i soptunnan.. Är av med ett linne och ett par svarta mjukisbyxor efter den tvätthelgen då någon slängde all min tvätt:/

SIESTA nästa mål efter hemmet. Jag var SÅÅ otroligt laddad, tills regnet föll här i Malmö. Men, sen kom jag innanför lägenheten och min roomie påminde mig om att jag är i den åldern jag är, och INGET kan stoppa mig!!:D Shit vad jag ska njuta av denna helgen:) Efter regn kommer solsken!:)
Fibes! Oh, Fibes!, Teddybears, Maskinen, Familjen, Royksopp, Stefan Sundström,... Saknade lite reggaeton musik dock, och riktigt bra rock.

Dagens tankeord: Undvik förutfattade meningar sagda av andra, tills den dagen då du själv kommer under fund med att dina fördomar faktiskt stämmer.SIESTA = FIESTA!:)
 


2010-05-25
00:29:24

Jag och cyklart alltså...


Droppen alltså,.. Jag har nu under en hel vecka cyklat utan sadel. Och efter att jag var på ICA idag och köpte toapapper fick ja PUNKA på främre däcket!! Så, med punka och utan sadel och toapappret i korgen lämnade jag in cykelt till fixaren vid nobelltorget. När jag vandrade hemmåt blev jag så kissnödig att jag gick inom Enighet, med toapappret i handen, och lånade toaletten.
Vad är det med mig och cyklar alltså, jag blir galen...
Oväntade utgifter är aldrig roligt.2010-05-25
00:17:56

När man måste förlika sig med tanken


När man måste förlika sig med tanken och acceptera händelser i livet som man inte har någon som helst möjlighet att påverka... finns det något som är svårare än Det i livet?! ... ... ... Och det läskiga med det hela är att man Aldrig vet när man är tvungen att möta den, tanken som skrämmer oss.
För mig är hjälplöshet den största rädslan.


2010-05-23
23:55:27

Curry och tonfisk i brödknyte

Till Isabella:

Curry och tonfisk i brödknyte för 1 pers

Deg:
2,5 dl mjöl (vete, råg eller vad som önskas)
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 msk curry (eller så mkt som önskas)
1 dl vatten

Innehåll:
1 burk tonfisk i vatten eller olja
Haricots verts bönor eller annan önskad böna 
1 morot
spenat
salt och peppar
Önskbara grönsaker som kan tänkas passa till tonfisken och curryn.

Knåda ihopa degen och låt jäsa undertiden som du kokar bönorna och morötterna. Därefter blandar du alla grönsaker med tonfisken och smaksätter med salt och peppar. Kavla ut degen, lägg på tonfiskblandningen och baka in den i degen som ett knyte.
Stek degknytet med tonfiskblandningen. Servera med,..jadu, vad som kan passa!

 


2010-05-23
23:55:09

Tillbaka till verkligheten,..

Tillbaka efter händelserika dagar med klassen på kanottrip till Raslången:) Kursen innefattade "friluftsliv blå", vilket innefattade friluftsliv på vatten!
Men när jag skulle ta mig till skolan för att vi skulle bila upp tillsammans i klassen, kom jag ut till en cykel UTAN SADEL!! Någon hade alltså under tisdagsnatten gjort min cykel sadellös...:O Vilket gjorde att jag fick ringa och fråga om någon kunde hämta upp mig. Vår körning till Raslången slutade med att hela klassen var en hel timme sen från Malmö! När vi väl annlände upp dit kände man hur ens kropp började slappna av..:) Vitsipporna i skogen gjorde mig lyrisk inombords! Hela våren som jag spenderat i Malmö, har resulterat i att jag inte sett några vitsippor ALLS!! Jag blev skrämd av bara tanken att jag inte alls varit ute i skogen och plockat en stor bukett med vitsippor, som jag absolut Skulle ha gjort om jag varit hemma i Sösdala!

Well, väl i Raslången paddlade vi både kanot och kajak! Vi byggde upp våra vindskydd, lagade mat i stormkök, byggde trefot ställ och njöt till fullo av naturen och det otroliga lugn som man blev påverkad av! Men, gissa vem som hamnade i vattnet om inte självaste Madeleine Andersson!! Det var under ett lite våghalsat beslut vi i klassen kom fram till att vi skulle ta oss genom en liten "forsränna" som jag fastnade, hamnade på sidan och kantrade, och min kajak vattenfylldes. Och det var inte direkt att man kunde stänga av vattnet som flödade, utan fick en underbar hjälp av några i klassen att ta mig ur vattnet och upp på land: all erfarenhet är bra erfarenhet.

Väl tillbaka i staden Malmö.

Lördagen var en väldigt bra dag:) Tvättade på morgonen, hade ett underbart jobbigt och roligt träningspass på Thai boxen och lagade en egenkomponerad måltid innan jag stack till Lundakarnevalen på kvällen med Bella och lyssnade på musik och var glad för livet:)

Två veckor kvar i skolan,.. snacka om att tiden springer sin väg!!

Okej, nu är jag här igen. Sitter och väntar på ett sms, ett svar, en bekräftelse från en person och på någonting som jag vägrar tappa tron till. Men så fort det inte går som jag vill tappar jag fattningen direkt och börjar tvivla och alla "varför-frågor" poppar upp som i en poppkornmaskin!!

Glöm dina bekymmer; imorgon kommer nya.


2010-05-19
00:20:25

Människor

Människor; jag älskar dem! Eller, jag finner dem väldigt intressanta och fashinerande att beskåda; inte minst deras sätt att tänka som i många sammanhang ofta anses manipulativa í deras beteendemönster. Vilket annat däggdjur säger en sak, fast man menar en annan?! Eller, kanske även går med på att aggera enligt ett förutsgt mönster trotts att människan i fråga inte alls vill följa det, och dessutom inte kan förklara Varför man gick emot sin egen egentliga vilja?! 

Vad jag vill säga är att jag fashineras så oerhört av olika människor. Jag vågar nog erkänna att jag älskar dem. Och kanske är det just därför jag är så intresserad i just Dig, ditt intresse och varför just Du älskar det du gör! Kanske ligger det också något i varför det är så otroligt kul att prata med människor; unga som gamla, kända som okända människor. Jag njuter av en intressant konversation med en människa som inspirerar mig till tusen! Även om ämnet i sig inte skulle intressera mig kan det vara passionen hos människan jag faller för, eller själva sättet de berättar, eller kanske ordvalet när de talar.

Det finns gott hos alla människor, precis som det också finns ont. Men vad ska vi med det onda till?! Räcker det inte med att personen i fråga Själv får bära på sitt eget onda? Det enda vi som samtalar bör tänka på är att utbyta så mycket gott och positivt som möjligt från personen. Som sagt, vad ska vi med det onda till?! Kanske det är därför jag har svårt att ogilla en person, för jag har svårt att se det dåliga hos människor. Men jag är såklart bra på att hitta dåliga sidor hos mig själv. Vilket kan anses vara bra att veta, sina dåliga sidor alltså, för att lära sig att bearbeta dem.

Ja, klockan är mycket och jag orkar inte läsa igenom vad jag nyss skrev. Det gick väldigt fort få jag säga, att skriva detta. Så, kanske det inte finns så jättemycket sammanhängande meningar. Jag hoppas dock att budskapet har gått tram; pluss/minus stavning och lite ämnen som kanske stack ur sitt sammanhang en aning...

De tre kommande dagarna väntas kanotpadding i Raslångan i gränsen vid Blekinge!

 Ta väl om varandra!:)

  

2010-05-18
01:36:37

Slå till bara!Fram med flugsmällaren när de dåliga tankarna kommer till dig!!2010-05-18
01:23:16

Optimist javisst!


Det är bara så; jag är en riktig optimist och kommer att förbli det, på gott och på ont. Det ligger djupt förankrat inom mig, och jag bearbetar den onda delen jämt och ständigt.
Ta det Aldrig personligt om det skulle verka som att jag inte bryr mig om jag är sen till ett bestämt möte eller om jag glömmer bort att göra något. All optimism bottnar i så många och starka viljor att räcka till och medverka i så mycket!! Och helst på samma gång... Samtidigt går det ihopa med en stark vilja i att inte göra någon besviken..:/
Hm, vad kan detta bottna i?! Är det därför jag är så pass självständig av mig?! Att jag, samtidigt som jag inte tycker om att gör andra besvikna, på samma sätt inte vill göra mig själv besviken på mig själv?! För mig finns det inget värre än att göra någon besviken. Genom besvikenhet hos mig själv ser jag en svaghet och ett nederlag i mitt aggerande. Skulle någon vara arg på mig får jag mer en känsla av irritation på personen som blir det och tvingar mig i försvarsställning. Varav en besvikelse på mig får mig att känna ett personligt nederlag.
Tja, så känner jag bara. Gott eller ont, bra eller dåligt - who knows?! Det som räknas är hur pass 'bra' man förhåller sig till det, och att det negativa inte tar för stor del av ens liv och påverkar det till en allt för negativ miljö.   

En gång en optimist; för evigt en optimist!:)Stöddiga stadsduvor promenerar på gatorna, och vägrar veja från allt och alla,..

2010-05-16
11:40:57

Life's like a merry-go-round!


Livet går verkligen som i en berg-och-dal.
Hade en otroligt trevlig kväll i fredags då jag träffade Freddy och gjorde en romcookie som vi sedan tog med oss till en middag där man träffade lite utbytesstudenter! Senare träffade jag Emma och en vän till henne på Friday's där vi satt och snackade skit:) Nej, det blev faktiskt en hel del om andar och spökliga ting, väldigt intressant! Sen slutade vi lite på Retro, men som inte hade så mycket att komma med. Musiken va illa illa,... Men TACK EMMA för att du kom!:) Nästa gång ska jag inte ha ngt planerat, och så får vi ut och äta tillsammans eller något tycker jag!:)

Gårdagen var en intensiv dag må jag säga! Jag packade en väska under natten till lördag. Sov inte hemma, träning klockan elva, tåg till Bleking som gick 12.28. Cyklade i ösregn genom Malmö för att hinna med Öresundståget. Kom med (kryss i taket för det) och satt där i 1 ½ h i dygnsura träningskläder, svarta ballerinaskor och ljusblåa strumpor! Därefter match på Strandvallen i regn och rusk, och med mff-spelare som spelade som om de inte sett en rund boll rulla på gräs; bollen ska I MÅL, och för att göra MÅL ska man ta sig igenom ett MOTSTÅNDARLAG precis uppkomna från SUPERETTAN. Det vilar en förbannelse över den planen.. Efter första halvlek frös jag så mkt och kände mig så icke motiverad att jag tog mig hem till släkingarna i Nogersund!Jag är så otroligt glad för min släkt i Blekinge!:) Men varför ska tiden alltid gå så fort!! Under denna helg fick jag känslan att jag skulle vilja göra om denna våren en gång till. Men inte för att jag skulle göra saker annorlunda och ändra på händelser som inträffat,  utan för att göra Fler saker!! Det har med prioritering att göra såklart. Men varför vill man hinna med så mycket i livet, och hellst allt på samma gång?!
Denna vår känner jag enbart ha handlat om mig egentligen. Så själviskt det låter. Men, jag flyttade, och plötsligt står jag själv i centrum, och jag älskar det. Jag har inte mått bättre än på länge. Men är jag medveten om vad som händer runt omkring mig?! Nej, nu gjorde jag så igen - "runt omkring Mig". Allt händer inte 'runt omkring mig'. Jag vill inte att allt ska hända där. För jag vill vara en del av det. Skulle man kunna se det som små världar?! Jag lever i en värld, mina vänner i sina egna världar, min familj i en värld (där min bror lever i sin lilla värld;)), min farmor i en värld, och det jag önskar är att alla dessa världar kunnde gå in i varandra. I en stor värld där alla får sin del av varandra.
Jag åkte tåget tillbaka till Malmö tillsammans med min nästkusin Carl-Philip! Den tågresan gick snabbt:) Var har Du varit hela tiden?! Jo, i samma stad som jag - nu får vi se till att träffas på riktigt!! Fy vad jag är glad i mina släktingar från listerlandet:D
 
Kom hem senare än tänkt, och 30års kalaset blev tyvärr inte av...:( Hade sett framemot det!!  

Söndag, och nu kan jag inte fly samhällsuppsatsen längre.. Plugg, plugg, och sen Musikalen AIDA i Lund ikväll!!

I love you all, and the rest of you I really, really like:)

 

 


2010-05-12
14:19:14

Raindrops keep falling on my head

Vi kan aldrig någonsin vara säkra på någonting som händer i världen och livet. Och det sista vi ska göra är att ta saker förgivet!!
Som exempelvis idag då himlen öppnat sig, och något så himelskt som ÖSREGN uppenbarade sig i samspel med blixt och åska- heeela dagen!!
Vad är det för vår vi haft egentligen?! Kom till skolan, kall och nästan genomblöt.. 

Ursäkta men,.. fuck our weather in Sweden!

Nästa emigrationsvåg till Amerika kommer Inta att bero på dåliga skördetider, utan enbart på våra dåliga väderförhållanden!!2010-05-11
23:34:05

Katastrof


Katastrof i Sveriges samhälle vs katastrof i 'inte så utvecklade' samhällen:


- När tågen är försenade, eller inte kommer i rättan tid till sina arbeten
vs
* Att människor ens kommer till sina arbeten, och dör på vägen dit


- Fönsterskott på bilen
vs
* Skottlossning på gatorna


- Hot om nerläggning    
vs
* Bombhot som inte stannar enbart vid ett hot


- Regeringen
vs
- En uppenbart korrumperad regering


- Familj på socialtbidrag
vs
- När prostitution av barn ses som enda utvägen för en familjs överlevnad 


...

Tänk


2010-05-08
01:20:14

Ett nej är ett nej


Hur säger man NEJ på ett vänligt men bestämt NEJ?! Eller hur säger man ett tillräckligt bra NEJ så att den andra personen ska förstå att man menar NEJ, och inte kommer att ändra sitt ställningstagande till något annat än NEJ?!

Eller?!

Finns det möjligtvis kulturer där ett NEJ möjligtvis kan betyda JA? Eller kulturella skillnader där ett NEJ kan betyda KANSKE? Eller där ett NEJ kanske till och med kan tolkas som ett JA JAG VILL MEN RETAS BARA?

När en tjej säger NEJ har hon redan bestämt sig för att det kommer bli ett NEJ hela vägen, oberoende av en bra övertalsförmåga!!

Känner inte för att vara ensam inatt, och denna känsla är främmande för mig!:S

 
Men, god natt:)2010-05-07
00:00:08

Resa,..Fan, plötslig fick jag en sådan där djup och innerlig längtan till att resa iväg långt, långt bort och uppleva framtida minnen,...


2010-05-06
23:34:21

Torsdag

...

Det är en del nu, med skolan och så. Men inte så pass att jag väljer att prioritera bort saker som gör att jag mår bra:) Man är ung, och jag känner att jag måste ta den tid det tar att lära sig ta hand om sig själv. Vi lever alla så otroligt olika liv. Och jag önskar att varje individ verkligen lever som de vill i den mån det är möjligt. Livet består av så många plikter att man lätt kan känna press och stress om man inte får ihop det som man vill. Men trots min ålder börjar jag redan känna mig avtrubbad av alla krav och måsten hit och dit. Eller är det bara som jag inte är van med att ta ansvar?! Eller gör jag det kanske mer komplicerat än vad det egentligen behöver vara?! Kanske har jag inte hittat Min rätta nivå/balans i livet än?! 

...

Alla är vi nybörjare i början:)

...

Den fina himlen färgade ikväll hela Malmö rosa. 
Sen kom regnet och färgen bort började blåsa. 
Men i morgon stiger solen och torkar bort allt regn.
Och åter kommer färgen tillbaks på himelen

...

Åh, jag ska bli bjuden på Indisk mat imorgon kväll! Trevligt det ska bli:)

Sista rycket imorgon innan Caset ska in före kl. 16, och imorgon är det fredag:)

Ta hand om varandra!!


2010-05-04
23:37:28

PrishöjningEspresso House's scones med pålägg från 20:- till 22:-,..
Man blir rånad...2010-05-03
18:09:16

Sommarjobb:)

Äntligen är SOMMARJOBBET fixat!!:):) Så himla skönt att slippa oroa sig för det, och istället lägga tankeenergin på vad som händer nu; nämligen skoooola!! För nu är det en massa skrivningar som är i luften. Nästan alla i klassen har en hel del omskrivningar p.g.a. en massa faktorer osv... Dock är jag lättad över att slippa EN skrivning, eftersom jag var en av de FÅ (tre stycken i kassen) som klarade den...

Men som sagt, sommarjobbet är fixat!! Jag kommer att arbeta på ett privatägt företag inom äldreomsorgen som är rekryterat av Malmö stad:) Och även om jag tidigare arbetat på ett servicboende, så finns det mycket som är annorlunda här så som nya rutiner, nya människor, nytt sätt att arbeta och andra saker att ta hänsyn till!:)

Vi började med Orientering idag, och fick i uppgift att orientera i staden m.h.a. karta och X antal bilder. Vi skulle alltså försöka para ihop rätt bild med rätt plats; annorlunda och väldigt kul:)  

Nu ska jag sätta mig in i lite idrott, ledarskap och grupprocesser:)


Carpe Diem:)2010-05-02
22:47:05

Jag tycker om mig själv:)

Känner att jag haft ett sådant "flow" denna helgen! Fredagens utgång kändes underbar, och jag kände inte att det var alkoholen som skapade den känslan, utan något djupare än så.
Jag var ute och joggade igår. Och igen fick jag den där känslan, "the flow". Och plötsligt hade en hel timme gått, och jag var knappt trött!:S,..:)


Mitt jag som gjort sig i utryck denna helgen, det jag:et trivs jag med så otroligt mycket! Och det är alla människor runt om mig som gör att jag är den jag är, och som gör att jag då tycker om mig själv:) Ja, jag vågar skriva det, att jag tycker om mig själv!!
Om man inte tycker om sig själv, hur ska man då kunna acceptera att någon annan kommer att kunna tycka om dig?!:) Låt oss börja där, så får vi se hur det går,.. en sak i taget:)

Det där med människor och dess relationer till acceptans. Innan man börjar leta efter källan till förståelse, som ofta kan vara svår att finna, så måste man börja med att försöka lära sig att acceptera, bland annat olikheter. Om vi inte kan acceptera saker och ting, hur ska vi då kunna förstå?! Där efter vill jag inte säga att man måste acceptera allting i världen; det ska man inte behöva om det är så att man känner att man blir trampad på tårna. Men så länge saker inte påverkar ens eget, eller andra man håller av..
Jag fick en irriterande känsla idag när jag blev påmind om ett personligt val jag gjort i mitt liv. Detta val påverkar ingen annan än mig själv, och där efter kan människor tycka vad dem vill om det. Alla måste få ha en åsikt. Det jobbiga blir när de ska vädra dem, och börja kritisera!! Snälla, lägg ner och ACCEPTERA!! Well, well,... Ja, det har att göra med mitt val att inte äta kött... F.F.S...


Efter att ha varit hos Ingvar och firat hans födelsedag, gick jag med pappa och kollade en väldigt underhållande fotbollsmatch - Mff vs Trelleborg!! Dommaren kunde lika gärna vart Nalle Puh så som de dömde.. Men ja, mff vann, 2-0; och det fanns chanser till fler!

Dagen var alldeles för vacker för att spendera i affärer. Men, det blev IKEA och lite Emmaus ändå! Jag fick en sådan nostalgitripp då jag köpte godissnören idag! Kommer ni ihåg de där elefantsnörena som man som liten satt och flätade och gjorde armband av och sen åt upp?! Varför slutade man köpa dem,..:) Och ja, dagen berikades med en mycket fin vän:) Kuddarna som hon köpte gjorde sig säkert fina i soffan!

Åh, familjen; ni skämmer bort mig:),..och jag gillar det inte,.. Har jag en så stark stolthet, elle vad handlar det om egentligen?!

Ny vecka, nya kämpartag!

Trevlig vecka, och kram på er alla:)

2010-05-01
04:43:57

Valborg


Var fanns alla good looking guys ikväll?! Jo, på Babel i Malmö!! Jag skojjar inte,.. och dansa kunde de med:) Är det inte underbart! 
Jag hade, trotts skolarbete och sent anländande till parken i Lund, en otroligt bra valborg!! Träffade vänner, satt i parken och hade trevligt med Freddy och tre finnar! Mina vita tygskor fick jag målade av fina konstnärer. Och på Babel var det grymm klubb!:D Någon brasa blev det alltså inte tyvärr. Så det var väl det enda som fattades denna dag;)


 Freddy and MeJag med finnarna och Freddy!


Tack så jättemycket till alla som förgyllde denna kväll!!:) Jag är så oerhört tacksam för de människor jag får möjlighet att träffa, och i bästa fall få lära känna!! Varje gång jag tänker på det känns det så läskigt när man gör sig påmind om hur det egentligen kan slumpa sig när man börjar prata med en person; varför det blir just den personen och inte den andra. Vad är det som gör det?! Ja, det finns många svar med djupa psykologiska förklaringar. Så det får vi ta en annan gång.   


Nu väntar en varm och skön säng!:)

Fåglarna höll morgonvisor i träden. Och nu börjar solen stiga upp ur horisonten.

God Morgon:)My shoes