Madeleine

2010-11-30
11:40:35

Snön tvingar oss till att stanna upp i vardagen

En djävulsk vecka är igång igen, och jag ångar på. Snön, som fallit konstant sen i förra veckan, ger mig verkligen en puff och lyser upp i vardagen! Dessutom är jag den tacksam för alla "kaos" och förseningar den verkar ställa till med. För den tvingar mig (om väldigt många andra) till att stanna upp och ta de där extra andetaget som kan behövas i vardagen.
Jag har en väldigt enkel minnesregel: Släpp taget om saker du inte har möjlighet att påverka, och fokusera på de saker du har mölighet att påverka. En försenad buss kommer inte anlända fortare om du står och förbannar dig över den. Snarare tvärt om.

Jag kollade in ett rum igår, och idag ska jag se ytterligare ett. Träffa mamma innan dess, plugga, jobba mellan 17-19, och plugga därefter igen. Kommer hem vid halv elva ikväll antagligen.

Till oändligheten, och vidare! 


2010-11-28
02:02:10

Vilken lördag

Jobbade under förmiddagen, tränade mig mörbultad under middagen, duschat, suttit på ett 40 minuter försenat öresundsågtåg till Höör då spårväxlarna utanför Lund frös fast under tre minusgrader och 10cm snö. Småpratat med Sanna och Ylva, träffat farmor, kollat på något dansbandsprogram med mormor och morfar, soffat och umgåtts med familjen, och dessutom hunnit samla ihopa prylar inför loppisen med Sabbe imorgon bitti.

Och nu är jag övertrött och känner inte för att sova...
Men jag måste. Så nu gör jag det!

God natt:)2010-11-25
23:24:33

Snoflakes are falling on my head


...och jag känner hur mina ögon har fått det lättare att hålla sig vid liv:) Snön lysser upp och gör stegen lättare i vintermörkret. 

Jag tränade Mui thai ikväll, och energin bara flödade!!
Dessutom sitter jag i en sits då jag inte vet hur jag ska göra inför mitt boende till våren:S Jag har två boende att välja mellan för tillfälligt. De ena är ett möblerat rum; de andra är ett omöblerat rum fast liite billigare och känns bättre då rummet var ett tips från en klasskamrat. Hej och hå - varför känns det plötsligt jobbigt, när det samtidigt känns bra då boendet inför våren inte lär bli ett problem...?! 

Imorgon är det fredag, och jag ser framemot en Julkonsert med körmusik i Caroli kyrka:) Dessutom ser jag framemot helgen som kommer bjuda på jobb, träning, loppis, farmor, familj och lugn:)

To be continued....:)


2010-11-21
22:45:42

Hör mig rättJag kan inte se dig
Jag kan inte känna dig
Jag kan enbart höra din röst
Jag hör vad du säger
Jag hör dina andetag som tas mellan orden du
valt att forma med hjälp utav dina stämband

- Hej
-- Hej
- Allt väl?
-- Det är bra.
- Det låter inte så.
-- Men jag säger att det är bra.
- Men, det låter inte så.
-- Eh, nähe..?

Ska jag ta dig på orden?
Eller på de uppehåll som uppstår mellan dem?


2010-11-20
17:30:57

I Kalmar

Jag sitter hemma hos Bella, och hon har precis visat mig vad hon lärt sig att steppa, själv på egen hand!! Okej, med hjälp utav youtube:) Såååå cooolt!!
Tänk vad man kan lära sig utav den sidan. Jag tar inte allt för sällan hjälp utav det när jag spelar gitarr. Varför slänga pengar på privatlektioner när man kan få det när man vill, hur man vill på datorn?!

Nu ska vi laga mat, och därefter göra Bellas födelsedagsglasstårta!! Hon fick ingen förra veckan, så då får vi väl se till att göra en nu:)
Sedan blir det Harry Potter och dödsrelikerna...

Smile åt alla:)2010-11-19
12:07:54

Idag är det fredag, och imorgon är det lördag

...tänk om livet vore lika logiskt som ordningsföljden av veckodagarna.

Idag vaknade jag av en mindre trevlig känsla i kroppen, och bestämde mig för att stanna hemma till lunch och gå på eftermiddagslektionen i barnmedicin istället. Ikväll ska jag också jobba. Och imorgon förmiddag med, men vid tolv tar jag tåget till Kalmar för att träffa Isabella!! Åh vad jag ser framemot denna helg:)


Må väl!


2010-11-16
19:42:20

"Jag är ju aaaaldrig sjuk"


...peppar, peppar ta i trä!!
Antagligen har jag sagt det alldeles för många gånger. Och nu har det straffat sig
Under volleybollslektionen idag på Bellevuestadion kände jag hur mitt humör sakta men säkert sjönk, lederna i kroppen fick arbeta hårdare för att ta mig framåt i rörelse och hjärnan hade svårare att ta till den nya kunskap som flödade i hallen. En gång kommenterade Victor i klassen att jag ju skulle ställa mig i andra ledet efter slaget vi hade gjort varpå jag kontrade med kommentaren: "jaaa, va fan, jag är väl medveten om det,.. shit va trött ja ee". En lätt tystnad sjönk mellan oss, och jag bad om ursäkt. Victor - du är mig en fiin kill:) 
Efter lektionen kom frossan..

Efter lektionen, tog jag mig till simningen, hoppade ner i vattnet 20 minuter och väntade tills vår tredje simledare kom. Då stack jag hem. Den varma duschen var dock svår att slita sig från. Och cykelvägen hem har nog aldrig känts så lång...

Jag har svalt några vitpepparkorn (som egentligen är till för att förebygga en utbrytning, men men). Och nu sitter jag med en kopp ingefärste i handen. Och lägg i lite honung och citron blir det kalas:)

Att det ska behöva ett rejält utbrott för att få stopp på mig...:/


Jag hoppas att ni andra mår betydligt bättre än jag!

Må väl:)2010-11-14
20:22:46

Jag är helt slut...


Efter en vecka utan någon som helts uppdatering kommer jag här med en förklaring till varför: jag har haft viktigare saker för mig helt enkelt..:/
Det är inte roligare än så faktiskt. Hela veckan har gått i ett. Och ikväll mår jag illa, och har huvudverk. 
Denna vecka har det handlat om jobb, skola, simning och volontärarbetet jag hade på Riksidrottsforumet (RIF) på Swedbank stadion mellan fredag till söndag.
I lördags var det först simningen till klockan elva. Och där efter RIF klockan tretton fram till halv två på natten. Gästerna ville inte gå hem förrän då. Men kul var det:) En aning segt emellanåt, men väldigt trevligt folk som både jobbade och som gästade! Oj va mycket beröm vi fick för vårt arbete:)Dock är jag en aning trött på galjar, och kommer hädan efter ha större respekt för personalen i garderoben:)

Dagen började idag med hembakade scones, och en hel del "sconessnack";). I torsdags blev jag hånad för att jag beställde en grov scones enbart med ost, utan smör. Och ansågs efter det "väldigt nyttig av mig":P?!
Vet ni hur många olika sconesrecept det finns - www.scones.se
Under RIF avslutade vi med att plocka undan allt; rensa, rigga ner scenen etc. Och nu ikväll myser jag med mig själv! Har tagit fram gitarren och sitter och plinkar. Sååå avkopplande!:)


Nu är jag tillbaka, och huvudverken har snart gått över! 
Det känndes skönt att skriva igen.
Må väl i stunden:)


  


2010-11-07
12:18:37

Sa ä dä baMän spanara när de är nyktra, och raggar när de är fulla.
2010-11-05
21:14:22

Att leta sittplats på tåget...Ut med de gamla tågresenärerna, och in med de nya.
Jag var ny sådan.
Steg på tåget och körde slalom mellan barnvagnarna fram till sittplatserna för att börja söka en ledig plats bland stolarna:
för tätt,
fyrsittsigt,
tvåsittsigt,
bredvid en gammal dam med en högg hatt,
en pappa med två små barn,
två tjejer med fötterna på motsatt sittplats,
en ung man med hörlurarna instoppade i öronen, och mössan halft på den fluffiga hjässan.
Vad var det jag letade efter nu igen..
Jo, en sittplats var det,
eller?
2010-11-04
12:42:38

Gymn.tenta över!


Gymnastiktentamen slutade med svetten i pannan och gråten i halsen. Det var som om allting släppte på samma gång. All press, alla stress, all spänningar i kropp och själ kunde plötsligt få tid att släppa för en stund.

Och det var ett bra avslut på gymnastikdelen. Alla hade helt fenomenala framföranden. Vi skulle så klart framföra vad vi lärt oss under de gymnastiklektionerna vi haft. 
Det var saltomortal och rondat från trampets, romerska ringar, handstående, flick-flack, saltomortal över "skumfedusen", och alla rörelser inbakade i allt från "tjuv och polisjakt" till orientaliskmusik och julmusik, och och vi skrattade och skrattade.
Tänk vad kul man kan ha med lite gymnastik:)

 2010-11-04
00:22:38

Två kanaler samtidigt?!


Jag får in två radiokanaler samtidigt, något klassiskt vs p3. Men de synkar varandra ganska bra ändå. ''Coffee-song'' spelas för tillfälligt. Men, vad är det för låt egentligen... Tentamen i gymnastik imorgon bitti...

God natt!2010-11-02
13:57:28

The heat is onPlötsligt känner jag mig jättevarm när jag kommer hem och innanför dörren - är jag inte lite väl för ung för klimakteriet?!2010-11-02
07:31:51

Färdig..Hemtentan skriven, och det tog hela natten. Jag fick inte för mig att skriva med fingrarna konstant smattrande på tangentbordet - John Blund försökte komma på besök. Och jag försökte med atta medel jag hade att mota bort honom. Vid tre-tiden på morgonen tog jag en snabb promenad runt lägenheten för att få sträckte på benen lite, och kollade in roliga youtube-klipp för att hålla humöret uppe. Och nej, jag blev långt ifrån nöjd med det jag skrev. Men någonstans på vägen tappade jag lusten, och all information gick liksom in i varandra.
Om en och en halv timme börjar skolan.

Hm...ska jag - ska jag inte?!

2010-11-01
20:43:53

Totalt jäkla sanslöst9 timmar senare kollade jag in hemsidag och såg att en NY tentamen var upplagd... Och mobilen hade ett missat samtal från en klasskamrat.
Jag dog... Den nya tentan var reducerad till EN stor, gigantisk fråga. Så, nu vet jag vad jag ska göra inatt. Och jag kommer antagligen att vara färdig lagom till parcour-träningen imorgon vid nio!

Klockan 22 ska jag dock se sista avsnittet av "I Anneli" - det får ni också göra!:)2010-11-01
08:45:56

24-timmarstentamen


Klockan är halv nio och jag håller på att läsa igenom tentamensuppgifterna. Det första som fick mig att börja skratta nu när jag läste den var ordet "klitteratur":) 

Jag vet vad jag ska göra idag - vad ska ni göra idag?:)