Madeleine

2010-10-31
23:33:42

StressJag känner mig en aning stressad inombords. Och det är nästan så att jag inte vågar lägga mig nu ikväll, då jag är rädd för hur veckan som snart stundar. 
Jag är bra på att fly rädslor, och mindre bra på att möta dem. Jag är väl medveten om det.

Imorgon: 24-timmars hemtentamen.
Tisdag: har vi parcour i skolan, kl. 9-12.
Onsdag: Seminarie då jag innan dess ska ha hunnit läsa en bok av den filosoferande mannen Kutte. Torsdag: Praktisk tentamen i gymnastik då med en enskild inlämning på det. 
Fredag: Tid hos läkaren, och jag kan tänka mig att mitt blodvärde inte kommer ligga på det bästa med tanke på de gångna dagarna. 

Ja, jag oroar mig för mycket, jag vet.
Så, det kan inte gå mer än åt skogen.
 
Ja, så säger vi. Och så utgår vi från det.
Bums i säng...

...

Ta hand om dig väl - det finns bara en utav dig.
Och tänka vad fin och unik just Du är!

2010-10-31
12:34:43

Mammas födelsedag!


Mammas födelsedag var igår, 30 oktober! Och det var första gången jag inte kunde vara hemma och väckte henne med sång och kaffe på sängen. Istället ringde jag på dagen och sjöng för henne i luren!

Jag är så himla kär i dig!!
Grattis Mamma:)

2010-10-28
16:47:34

Självmord - en skam att prata om?!


På Din Gata på p3 talar de om självmord. 4 personer tar sitt liv i Sverige, varje dag. Varje dag. Och för varje person som tar sitt liv finns det familjer som drabbas. Ja, precis som sjukdomar som tar människor ifrån vårt jordeliv drabbas också där familjer. Men finns det ändå inte en liten skillnad här? Självmord. Att en människa tar sitt eget liv. En människa som inte längre finner mening med livet, som inte ser någon som helst anledning i att fortsatta sippra de syremolekyler som som behövs för hjärtat att fortsätta slå. Någonstans här var det något som blev fel. Någonstans här är det vi med människor som inte tar vårt ansvar som just medmänniska i vårt samhälle. Jag önskade också att vi talade mer om det.

Det droppar regn från himlen idag, men det är ju bara vatten:)

2010-10-28
14:05:17

MFF, oh yes!


Ish, hur ska jag hinna med allt som jag vill göra egentligen?! Min vän Maja kom med det klassiska uttrycket "man kan inte få allt här i världen". Och nej, det kan man verkligen inte.
Idag har jag varit hemma och pulat en massa. Strykit tvätt, rensat lite bland kläder, kollat banken, och nur tar jag min tjockbok och drar ner till möllan! Men, innan det ska jag faktiskt inom emmaus och hoppas på att de där stövlarna fortfarande står kvar inne i affären:) Det enda jag kommer att införskaffa denna vinter är ett par stövlar som tål väta!! 
Träning ikväll, och, tja,.. Triangeln ska ha kvällsöppet till 22 idag. Så, har jag ork, kanske jag tar  mig dit!

...

Och yes, igår gjorde dem det igen - MFF: 4 mål mot Häcken, och leder allsvenskan! Jag ser framemot sista matchen mot Mjällby då det ska firas:D

...

Den där klockan som Hermione använde sig utav i "Harry Potter" - vad kostar en sådan tro?!


Lev väl i stunden!
2010-10-27
18:03:03

9-timmars-hemtentamen och pall


Jag avslutade precis en hemtentamen på nio timmar, i sträck. Och aldrig mer i mitt liv aatt jag kommer skriva ordet 'psykologisk färdighetsträning' igen,. Men, jag vet vad det innebär i alla fall!


Till oändligheten, och vidare till nästa pluggmål - fysiologi!


2010-10-27
00:24:28

:-)"I've missed more than 9.000 shots in my career. I've lost almost 300 games. Twenty-six times I've been trusted to take the game winning shot and missed. I've failed over and over and over again in my life - and that is why i succeed".
/ Michael Jordan


2010-10-26
00:45:12

Jag hoppar

Jag tänker och tänker så hjärnan värker. Men ändå är det ingen vettig fysiologi som vill komma ur fingrarna för att kunna formulera en läsvärd mening inför seminariet imorgon. Allt annat kommer för mig. Och trotts att jag läst en hel del vet jag inte vart jag ska börja. Och det enda som knäpper i öronen, förutom regndropparna som slår mot fönsterbläcket, är tanken om psykologitentamen på onsdag.
"Om den reviderade texten inte har lagts upp på hemsidan äger studenten inget tillträde till seminariet då hon inte visat tillräcklig kunskap på att kunna bidra till mötet" / läraren.
Och ja, jag känner mig en aning träffad.

Jag må säga att det är första gången någonsin jag hoppar en klass, och det kommer bli ett seminarium:S Men nej, jag behöver mer tid.

2010-10-25
22:30:05

Lärare som inte dyker upp:(


Lärare som inte dyker upp till en schemalagd lektion är INTE okej, om man har tusen andra saker som faktiskt känns viktigare att göra. Paradoxen blir dock att man känner att man vunnit tid, vilket gör att man slutligen blir glad igen. Var det någon som förstod poängen?2010-10-25
15:15:55

The Social Network


Nördarnas nörd kommer på den 'brilianta idén' att hacka sig in i skolors datasystem, ta bilder på tjejer och lägga ut dem på nätet under siten facemach, där vem som helst hade möjlighet att ranka deras utseende. Efter fyra timmar fick han hela Harwards datasystem att kracha - och under den natten hade en av grundarna till facebook fötts.

Jag tillät mig ett besök på biosalongen igårkväll, efter en heldags psykologistuderande. Och den mest intressanta filmen som gick var "The Social Network"; en tämligen skrämmande tanke om hur pengar, status och maktkamp plötsligt kan uppstå, och med en knäpp får människors osunda sidor att väckas till liv.
Ofta är det, för mig, svårt att särskilja på 'vad' och 'varför'. Innebörden i vad det är som lockar människor till sådant handlande kan jag förstå: girighet. Men
varför man gör det klingar det hos mig inga klockor. 
Facebook har blivit en ytterligare gemensam faktor i samhället. Lite som när det går bra för Sverige i handboll eller ishockey, valdagen vart fjärde år, Kalle Anka på julafton och naturkatastrofer - det får hela Sverige och samhället att förenas i en gemensam uppslutning. Den för oss till samtal där alla (oftast all) har en åsikt. Och den ger oss en annledning till att tala med grannen i trapphuset. 

...

Under tiden jag satt och läste på caféet kunde jag känna blickar från en man som satt en bit mittemot mig. Och varje gång jag vände blicken upp från boken kunde jag möta hans. Det visade sig att han satt och tecknade. Och efter en stund kom han fram till mig och visade sitt reslutat då han suttit med blyerts och skissat av min profil där jag satt med vilande blick ner mot boken i famnen - jag blev en aning imponerad! Han hade suttit på samma ställe i tre dagar och skissat, och glatt visade han mig sitt resultat. Dock fick jag inte reda på vad han skulle göra med det. Men man får kanske hålla ögonen öppna. En dag ser man kanske sig själv innanför ramaran:P
2010-10-21
23:45:09

Vart är samhället påväg?!


De två senaste skjutningarna i Malmö vid Lindängen riktades mot två kvinnor. Vad är det som händer i staden?!
I media talar de om en jämförelse med Lasermannen som under början av 90-talet sköt elva personer mellan augusti -91 till januari -92. En person dog.

Det är helt sjukt, och otroligt skrämmande det som händer. "Det är på tiden att någon rensar upp bland invandrarna" ska en person ha vågat yttrat. Och de orden skrämmer mig nästan ännu mer än dåden som skett, då detta ger oss fler potentiella järningsmän.

Jag kommer aldrig att förstå mig på människors syn på invandrare. För mig handlar det i grund och botten om människors lika värde, oberoende om var i världen vi befinner oss, eller har vårt ursprung. Jag kan lyssna på personer som talar illa om, eller rent utav föraktar, människor med annan kulturell bakgrund, och samtidigt beklagas jag över de tankesätt som inges. Vårt samhälle ändrar inte form om vi fortsätter älta och utgå ifrån föråldrade fördommar. Vårt samhälle förändras då vi själva förändrar vår syn. Och vår negativa sådan gör det inte bättre.
Så klart att vi alla är olika då vi har olika kulturella bakgrunder. Och synen i samband med uppfattningar kan vara otroligt olika. Men det gör det inte bättre då vi drar alla över en gräns. Att kommunisera är A och O i allt och alla sammanhang.
  
En invandrare är lika mycket människa som du.

2010-10-21
10:54:37

Vardagskul


Denna lapp lades på ett bord på Orkanens bibliotek då de tille meddela oss om kvällens händelser.

...

Kan man inte sin svenska, så kan defenitionen utav texten bli ganska wako... För är det inte "att" som förändrar meningens innebörd till "störd"?! Det finns säkert en fin regel som för tillfälligt inte ringer i  mitt huvud. Istället ringer en annan klocka som säger mig att jag borde cykla hemifrån för att börja mitt pluggande:) 

Mot oändligheten, och vidare!!

 


2010-10-21
10:54:22

Okoncentration med påföljd


I tisdags resulterade min okoncentration i att jag blev totalt nerslagen under kvällens sparring på träningen. Jag fattade inte vad jag gjorde, och varför, och huvudet kändes bara ivägen. Jag tänkte på allt. Och tankarna, som inte ville försvinna, vandrade iväg utanför träningslokalen, genom korridoren, ut på gatan, längs med lantmanagatan och försvann i stadens skimmer utav trafikljusen, blinkande bilar och lyktstolpar. Okoncentration straffar sig. Men den har också en bakomliggande orsak. 

Ja, jag blev inte "totalt nerslagen"; en rak höger, och skenbenet fick sig några blåmärken. 

Karlavagnen hade, komiskt nog, tema "kampsport" under kvällen vilket var väldigt intressant att lyssna på då vi också i skolan disskuterar kampsport, och kampsport i skolan - varför/varför inte?! Dock ångrar jag att jag inte vågade ringa in!!

Jag tillhör dem som tror att kampsport är bra att få prova på i skolan. Att tre till fyra lektioner med bollsport skulle bli ersatta utav kamplekar tror jag knappast skulle skada bollsporten. Dock tror jag på en förrändrad inställning till kampsport som kan behöva omvärderas. Att kampsport är så mycket mer än att slåss och att brottas. Kampsport i deffenitionen  kamplekar och försvar, men inslag utav de mest förekommande kampsporterna i Sverige där Judo är den mest utbredda.
Och ja, skaderisken finns där. Men i vilken idrott förekommer inte det?!

Det ligger en paradoxal tankegång; boxningen bygger på respekt, ger mig ro och får mig att utsöndra all den negativ energi man samlar på sig. Ibland samlar man på sig ett eller annat blåmärke. Men blåmärken går över. Den negativa energin som man samlar på sig är om möjligt omöjlig att läka. Men vi behöver omvandla den, och alla har vi olika tillvägagångssätt.

May the force be with you!

2010-10-20
17:42:28

Jag säger då vårdcentraler


Min fokus under morgondagens lektioner nådde botten då jag inte ens kunde göra handstående med överslag från trampett med ansats. Det var droppen, och under lunch ringde jag vårdcentralen. 


Jag nämde i morse till en klasskamrat att jag inte haft tid, eller rättare sagt inte prioriterat, att ringa vårdcentralen för att boka läkartid eftersom vi har så mycket att göra. Helt bissart, egentligen. Men ja, i eftermiddags ringde jag och kom fram till en plats nr 15 i kön. Jag lämnade mitt nummer så de kunde ringa upp mig. 1 ½ timme senare ringde de upp mig, och kunde ge mig en tid om två veckor...........................

  


De anställda på vårdcentralen går efter en prioriteringsmall, där jag till en början inte hade lika hög prioritering. Tills hon talade med en annan angåenge mitt fall. Lågt blodvärde prioriteras - akuttid imorgon bitti, om jag håller tummen rätt i handen och får en tid!

...

"Physiology of sport and exercise" - jag kommer spygalla över boken efter denna kurs. Eller kommer jag att tacka den för all kunskap den givit mig?!:)

 

2010-10-19
10:01:56

Höstrusk


Sådant tråkigt väder; ett höstrusk. Och det ända man orkar ta på sig i är matchande, gråa mjukisbyxor. Eller är det mittt gråa jag som inte orkar bry mig?! Kanske var de för att jag försov mig i morse, och hade väldiga problem i att försöka ta mig ur sängen.
Ingen bra start på denna dag. 

Må väl i stunden!


 2010-10-18
23:29:43

Nära guld, men ändå inte..

Nej, nej, nej vad är det dem gör... Nu står MFF lika med HBG, och plötsligt kändes inte allt lika säkert. Inte för att lite spänning skulle skada. Snarare tvärt om. Men om de förlorar mot Kalmar på de sättet,..hur ska de då kunna göra sig förtjänta av en guldseger på hemmaplan efter att de vunnit över Mjällby med 3-1?!
Men ack, gör er förtjänta utav guldet.2010-10-17
13:17:01

(''V'')
Life is the first gift, love is the second, and understanding is the third.

2010-10-13
17:34:39

Volter och Indiana JonesIdag har jag gjort volter i luften för första gången i mitt liv. Sen hur jag landade är en annan femma. Men en volt gjorde jag!!

Om två veckor sker en tentamen i gymnastik. Och i min grupp kom vi fram till ett tema: Indiana Jones! Ojoj, det kommer att blir såååå bra!:) Yes, jag kom fram till att vi skulle Ha ett tema, och en annan Vilket tema. Det är väl så ett bra gruppsammarbete ska fungera?!:) 

Till detta tema kom det också med ett litet skämt... Indiana Jones - In diana Jones - haha,..fatta?!

Nu väntar ett simmöte ute i Limhamn; får hoppas jag hittar dit:)

 


2010-10-12
22:25:59

Bananskal

Jag har ett gult bananskal hemma som aldrig kommit för mig att använda. Ni vet en sådan förvaringsbox som liknar en banan, och som används för att undvika en kantstött banan då man tar ut den ur väskan. Jag fick den av en vän för några år sedan. Men jag funderar på att ge den till en annan som jag vet behöver den - är det okej?!
Bättre att den kommer til användning tänker jag...:) 


2010-10-12
14:36:32

Friidrott


Imorse, innan deltentamen i friidrott, önskade jag att jag varit född till friidrottare. Det var länge sedan jag kände en sådan nerverositet i kroppen. Och jag vet inte om det hade med osäkerheten på val av övningar till varje friidrottsgren, eller om det hade med att all fakta inte kändes automatiserad i huvudet.
Men, det kändes som en skänk från ovan när de två grenarna vi tilldelades lyckligtvis kändes rimliga att genomföra!! Jag talade om höjdhopp och diskuskastning, vilket jag kände mig relativt säker inför jämfört med om jag hade tilldelats häck eller spjut.

Det finns en mening med allt som händer trotts allt.

Ja, detta var bara början på denna vecka. Nu väntar läsning och förberedelse inför seminariet i fysiologi på torsdag, träning inför gymnastiktentamen nästa vecka, läsa ut "idrottsfilosofiska introduktioner",.. jag vågar inte öppna min kalender...

Det känns så synd att bara stressa igenom allt, när man egentligen tycker att det är väldigt intressant att läsa.

Jobba, jobba, jooobba!!


2010-10-12
00:53:31

Globala studier

Men åh, plötsligt fick jag en underbar uppenbarelse. Som en skänk från ovan. Eller, i alla fall från tidningen METRO. Jag har inte vågat erkänna det för mig själv. Även om jag länge funderat på det. Jag har helt enkelt inte känt mig helt övertygad om vad det är jag vill studera, och forma mitt livs mening kring:) För just det där med studier känns för mig som att det faktiskt är just så. Det man studerar blir också en form av mening med livet.
Då ens arbete blir en så pass stor del av ens liv, anser jag också att det är en tid i livet där det man utför i sitt arbete ska kännas meningsfullt att uträtta. Ens arbete blir helt enkelt en livsstil och man ska kunna stå för det man arbetar med.

Vad som försegår i min hjärna vet sällan jag själv. Men jag har alltid gått på ren känsla av vad som känts bra i knoppen och i kroppen då jag fattat ett viktigt beslut. Och vad som känts bra har såklart alltid varierat. Men jag har en speciell känsla i kroppen som uppdagar sig då jag känner att jag är inne på rätt spår. Det är lite som en "uppenbarelse", eller "aha-känsla", som en "insikt" där man äntligen förstått svaret på frågan. Jag vill bara berätta att den där "braiga känslan" plötsligt dök upp. Och som alltid kan den där känslan naturligtvis ändra riktning. Men, då säger jag till.

Till hösten 2011 kan det bli möjligt att jag kommer studera "Globala studier" på Göteborgs universitet...2010-10-11
11:16:05

Man skjuten,..

Jag såg precis på sydnytt och fick höra att en man skjutits natten till söndag vid en busshållplats i Augustenborg, inte så långt ifrån där jag bor. Jag känner mig sällan rädd eller obekväm när jag befinner mig ute under malmönattens skumma tider. Men nu när jag satt här, på förmiddagen, inomhus och såg det här klippet kröp det i kroppen en aning. Och så är det väl med saker man inte har någon makt att kontrolera. Jag gör själv mina val när jag är ute; vilka vägar jag väljer att gå på och vem jag talar med. Men jag kan inte göra något åt den människan som väljer att angripa sig på någon, eller väljer att avfyra ett skott från ett skjutvapen som gömts innanför en jacka.

Överfallsvåldtäckten i Örebro; skottlossningar i Malmö; sabotage på minkfarmarna..  2010-10-07
23:09:41

Lust och fägring stor


Ja, jo.. vi kvinnor finner vår lust på olika sätt. Nej, jag har inte tappat den. Men till alla dem som har tappat den sexuella lusten länkar jag här ett sevärt program från svt:s Sköna Söndag med Malena Ivarsson!:D

Imorgon är det fredag:)

2010-10-06
23:33:38

Godkänd prestation!


...


Men, oj. Jag är i totalchock! Jag fick GP (godkänd prestation) på delkursen "Fortsatt friluftsliv". Och med de betyget ska alltså en liten expert inom området bo i mig:)

...

Jag har fortfarande ingen fungerande mobil. Och jag ser det som på både gott och ont. Ont så klar när man inte kan höra av sig till någon som man vill, och när ingen kan höra av sig till mig. Men ett litet gott får väl vara att man får känna på det. Imorgon Måste jag bara införskaffa en!! 
Mobilförslag är väl mottaget - billig, och inte alltför highteck;)

...

Ish, nu är jag där igen. Fullt hus! Och i helgen är det körläger, vilket minimerar mina antal studiedagar. Tror ni inte heller att jag anmälde mig till att planera maten och aktiviteterna under lägret... Ja, jag får skylla mig själv. Men jag ångrar ju heller inga val jag gjort, än i alla fall;)

...
 


2010-10-05
23:30:43

Blås vinden, blås


Jag blåser snart iväg om det fortsätter blåsa såhär i Malmö.
Frustrationen får en vägg att bolla mot när man cyklar genom stan i höstvädret.2010-10-05
00:46:05

Kanelbullens dag!

Kanelbullens dag började några timmar tidigare. Efter jobbet stack jag hem till Sabbe med brödkaveln i högsta hugg, och runt halv tolv var vi färdiga med våra kanelbullar! En trevlig annledning till att göra något kreativt och roligt!:) Vi måååste bara öppna café du och ja!!


I löve dem!!

2010-10-05
00:24:35

Höst och mys påväg!


Innan jobbet satte jag mig på "Mormorg Bageri" på Entré, och tog det lugnt. Drack kaffe, läste tidningen, skrev och tog det bara lugnt.

En pappa försökte muta sin son med fem kronor om han tog en tugga på sin sockerbulle. Tjugo kronor skulle han få om han kunde äta hela bullen utan att slicka sig om munnen;)
Men ack. Sen när började barn matvägra när man kommer till café?

Det satt en väldigt söt kille vid ett bord snett mitt emot mig. Det var en sådan där "helyllekille" ens mamma hade älskat, och som ens pappa hade kommit bra överrens med. Det var i alla fall intrycket jag fick utav honom där han satt och mekade med sin systemkamera och kvällstidningen bredvid sig.  Han hade bestllt en caffe latte och en muffins och var kläddd i blåa jeans och ljusblå, rutiga skjorta med vit undertröja.
 
När du kommit över sorgen efter att sommaren gjort slut med dig, kommer hösten och gör dig påmind om hur vacker den är. Och har man ögonen öppna märker man hur den flörtar med dig.

...

kojlöm
2010-10-03
12:45:33

Man ska alltid hoppa över det sista glaset...

Illa, illa... Vaknade med huvudvärk. Förska gången sedan min födelsedag som jag tog ett glas för mycket. Eller nej, jag blandade. Det var ju det som var felet...:P

Jag käkar väldig, väldigt sällan värktabletter; har en ranson på MAX tre gånger om året. Men de gångerna är förbrukade nu, så jag tror jag får står ut med lite dunkande idag. Smärka finns ju inte. Det är bara något som sitter innanför hjärnbalken. Och tja, idag är det just exakt vad det gör, sitter i hjärnan.Det som inte dödar härdar;)

Lite brunch, och sen jobb ikväll. Ja, vilken härlig söndag!