Madeleine

2010-09-30
13:34:34

Krama någon!Två killar på Orkanens bibliotek delar ut "gratiskramar" åt dem som vill ha.
Bidrar inte dem till en mer kärleksfull värld så säg:)
2010-09-29
18:00:29

It's all aboute psycology

Jag satt i ett vanligt klassrum idag - idrottspsykologi var ämnet. Andra klasser har vi spenderat i idrottshallen eller på en friidrottsarena. I början förstod jag inte grejen med att vara i en friidrottsarena. Alla lärare var helt lyriska över att vi höll vår lektion just där. Sen tog det mig fyra lektioner att förstå det. Förutom att få se andra riktiga friidrottare utöva sinagrenar, förstår jag också nu fördelen med att utöva friidrott i en friidrottsarena då alla "säkerhetsnät" finns där för en annledning;). Och att det finns en löparbana, inomhus.

Tänka att det är så lätt ändå. Att allt handlar om psykologi. Alltså, vad som händer runt omkring dig, hur du aggerar, hur du tänker och känner - allting hör ihop. Och det sker i din hjärna där allting samverkar med varandra. Endel fattar inte grejen med det. Men, vad är det egentligen man inte förstår sig på?! Allt och inget kan kanske svaret vara. Flummigt säger endel. Obegripligt säger en annan.

Det alla gör men på lika många sätt som det finns människor på jorden; att alla tänker olika. Och utifrån oliktänkandet får vi olika beteender. Utifrån olika beteender får vi olika tillvägagångssätt, och utifrån det olika resultat. Men ibland kan resultatet bli densamma, trots olika tillvägagångssätt. Utvärderar man detta återkommer vi igen till att trotts samma resultat, har vi alla olika uppfattningar om det. Alltså, att vi tänker olika.
Insikten till denna är olika svårt att komma till.


Let there be som light in the tunnel, and then we'll see!

  

2010-09-29
00:17:46

Kan jag, så kan du

Jag klarade idag en kombination med hopp från liten trampolin upp för en 1,5 meter hög tjockmatta där jag gjorde en kullerbytta och landade med parallella fötter på marken!! 
Hjulningen börjar se hyfsat bra ut, och att stå på händer ser jag också som fullt möjligt innan gymnastiken är avklarad. Bakåtkullerbyttorna övar jag febrilt i sängen:D

Jag SKA se till att komma över rädsla!! Och den där spärren som det hela handlar om...

Tänk så mycket psykiska spärrar som kan begränsa en alltså. Men kan jag, så kan du! Så är det bara.
Kommer ni ihåg tv-programmet "Ingenting är omöjligt"?! Jag vill ändå, kanske en aning naivt, se världen med ögon likt Gunde Svan. Att ingenting är omöjligt.  
2010-09-27
22:51:18

Vilken otursdag

Negativa händelser idag:

1) Jag vaknade runt halv åtta, efter en max två timmars sömn.
2) Glömt stången hemma i Sösdala så jag inte kunde hänga upp mina kläder under loppisen.
3) Glömde nycklarna hemma och lyckades alltså låsa mig ute
4) Försäljningen gick jättedåligt under loppisen på drottningtorget
5) Vid middag kunde jag skymta en gul lapp på Sabbes bil = P-bot på 1000spänn!!
6) Under eftermiddagen började mobilen varna för lågt batteri.
7) Skickade ett meddelande till FEL person, vilket skapade en liiten konstig känsla.
8) Stadsbussen i Lund körde förbi mig när jag, just när den kom, stod lutad mot en stolpe och vilade mina ögon under några sekunder. Fick gå till Ylva istället.

Positiva händerlser idag:

1) Isabella ringde - vilken trevlig överraskning!
2) Gjorde några fynd på loppisen i Folkets park.
3) Fick en massa motion idag då jag var tvungen att gå en massa. Men tja, skönt ändå.
4) Fanny hjälpte mig att ladda mobilen då hon lånade ut sin laddare till mig.
5) Blev serverad kvällsmat av Ylva som hade gjort spenatpaj - mums!
6) Kom tillslut in och hem i lägenheten - tack kära roomie!


2010-09-27
22:32:06

..åh, vilka trevliga dagar!

Jag får be om ursäkt för den dåligt dåliga uppdateringen! Men helgen har varit packad av aktiviteter....

Helgen blev händelserik må jag säga - det blir vad man gör det till, eller?:)
På fredagskvällen träffade jag Fanny och Marie som, för inte så länge sedan, flyttat ner från Växjö till Malmö! Slutade med en trevlig utgång på Debaser där det tydligen var de rutiga skjortornas dag idag;)
  
Lördagen började med jobb, efter en tre timmars sömn, på Aq-va-kul som simlärare för Sk Ran! Gjorde en massa ärenden på möllevång, stack hem och tog sedan tåget till Höör. Fikade med farmor, körde hem och hämtade saker inför loppisen på söndagen,..
Tacos och vänner hemma hos mig förgyllde kvällen! Natten började på Babel och dans till soul, Och slutade på ett sådär spontant och trevligt sätt...

Så, många händelser och alldeles för lite sömn resulterade i 13 timmars sömn, och vaknade upp vid tretton tiden idag!! Fick undan lite betalningar osv, och vid fem tog jag mig till Ribbersborgsskolan och simundervisningen! Därefter blev det träning och nu sitter jag här.
Ska se tredje avsnittet av "I Anneli" - ni MÅSTE bara se det!! Den är såååå underbar!!

Skola imorgon. Spännande, spännande...2010-09-27
15:52:44

Jag vann!!

Yes, jag vann min lilla kamp och får 231 swedish kronen insatt på mitt konto efter den lilla insident med skånatrafiken som inträffade i somras!

Jag får tacka skånetrafiken för det! 

Jag fick ett brevet där de bad om ursäkt för problemet som uppstod, och de pointera om punkt 4.1 som handlade om regler gällande bagage. Och med i kuvertet fick jag en informationstalong med de "allmänna resevilkoren" - var det skånetrafikens sätt att ironisera det hela eller?!

 


 

2010-09-24
10:10:17

Tentamens-papper-fan!!

Vad i all världen har jag gjort för att förtjäna vad som just hände???

Filen som jag skrev min hemtentamen på har blivit "skrivskyddad" och nu får jag inte fram allt som jag sparade.
Jag satt ute till klockan ett inatt och skrev på hemtentan som ska in idag klockan 17.
Jag dööör, sakta men säkert...2010-09-22
19:48:49

Mitt 300:de inlägg!!


Skillnaden med att skriva såhär på en blogg, utan som helst innehåll och läsbart radavstånd gjorde det betydligt svårare för mig att dels kunna läsa vad jag skrivit, men också svårt att kunna skriva samtidigt som jag försöker se vad det är för bokstäver som jag tryckt ner på tangent bordet framför mig.

 

Om jag istället skulle börja skriva som jag gör i min nuvarande hemtentamen i "Fördjupat


friluftsliv", hade det varit så mycket enklare att fokusera på vad det just är hon skriver


om. Samtidigt som man också skriver i storlek 12, och Times New Roman, som kanske inte alltid är


lika upphetsande alla gånger. Men hade man fått en orgasm varje gång man läst en upphetsande


text skulle svenskarna va lika torra som . Vi vill ju ansöka om dräneringstillstånd!!
 


Jag tog en morgonpromenad innan slagspelslektionen, gjorde några bakåt kullerbyttor på gymnastiken och har nu kommit fram till en möjlig tredjedel på min hemtentamen.

- Tänk vilka knasiga upptåg som kan göra en tillfredställd i livet:)


På återseende! 


2010-09-21
17:55:25

Cogito, ergo sum


Varför fick man aldrig utföra friidrott på de sätt som vi idrottsstudenter, och de flesta blivade idrottslärare, får möjlighet att göra nu?! Det är inte konstigt att min friidrottsskräck från högstadiet fortfarande sitter i! Men jag är så tacksam för att jag återfått chansen till att förändra min syn på lärandet inom dessa områden!

Kanske ges jag möjligheten, och chansen, att försöka förhindra den skräck som lätt uppstår om man som barn, under press, blottar sina påhittade svagheter som lätt upstår när ens egen fantasi ges utrymme att flöda fritt innanför hjärnbalken. Ens vanföreställningar om sin egen kroppsuppfattning blir inte bättre om ens självförtroende i den sköra åldern ges chans att brytas ner i form av globformade, stirrande ögon och efterskalvet ifrån klasskamraternas hånande skratt som ekar i ens innandömme. "Jag ska aldrig mer göra det här igen. Jag är dålig på det. Och därför vill jag inte." 

Jag kände mig aldrig så där utsatt som barn under idrottslektionerna. Men jag vet att dem finns. Såklart att mitt självförtroende inte var lika starkt i fotboll som i exempelvis simning. Men allt har ju sina förklaringar. Men vissa förklaringar ska inte behöva accepteras.

...

Jag har kommit igång med min hemtentamen: försättsblad och referenslistan är redan fördig! Nu ska jag bara in med något där emellan:)

...

Idag skiner solen!


    


 


2010-09-20
22:42:40

Helvetes skitväder och kameran är borta!


..jag hittar den i alla fall inte här hemma. Men, den dyker väl upp när jag minst anar det. Och skitväder och skitväder. Det finns inga dåliga väder... bara ett humör som inte gör att vädret känns bättre!! Det spelade min inre känsla idag kan man säga. Dock fick jag en solglimt när jag träffade Ylva i Lund idag:)

Imorgon ska vi lära oss tekniken i höjdhopp. Jag snubblar på mina fötter av bara tanken...

Jag försöker peppa mig så gott det går!


 Höjdhoppsansa:)


2010-09-20
11:54:44

Efter helgen kommer en ny vecka

Jag känner mig sammanbiten. Och tror att jag har gjort det igen. Det där med att försöka få ihopa ett liv med för stor optimism. Jag hade inte hunnit med en pojkvänn kan jag säga. Och bara tanken på det gör mig en aning nervös. För sååå ska det ju inte behöva kännas!! Det ska ju ändå finnas en möjlighet till eventuell partner i ens liv. Det skulle jag i alla fall vilja försöka sträva efter;)
Det där med visioner...


Nu väntas en %#":½&?8% - vecka!!


Ta hand om varandra:)


2010-09-18
22:36:51

Val 2010!!


Imorgon är det valdagen, och sista chansen att göra det bästa valet inför Din framtid! Men var lugn - jag vet vem du behöver rösta på för att få "en annan framtid", och det är färgen grön!

Nu är det ut, ut, ut för mig ikväll!!

God kväll:)


2010-09-17
17:21:06

CSN, snälla


Snälla CSN, sätt in mitt bidrag på kontot så jag inte behöver ha ont i magen.
Mina magmuskler har redan kramp.
Tack.


2010-09-17
17:08:32

Golf, och veckans helg på väg

Vet ni om att det finns, vad jag vet, minst två golfbanor i lilla Löddeköpinge?! Och att dem dessutom är grannar?
Det kom klassen fram till idag när vi skulle ta oss till golfbanan som skulle ligga bakom köpcentret Center Syd. Men, där var tydligen två golfbanor belägna, och såklart att vi körde till fel. Det är inte så lätt att se skillnaden, och veta vart gränsen går mellan dem båda! För mig är gräs gräs, eller så är gräs åker;) 

Golfa ni som vill, men lämna mig utanför. Det blev min slutsats efter dagens golfande på pay ranschen, Lödde GK. Det väckte så mycket frustration och glädje på samma gång att jag inte visste vart jag skulle ta mig hädan. Ena stunden var man överlycklig när man väl hade träffat bollen; andra stunden frustrerad över grästuvorna som flög i luften; tredje stunden var man likgiltig inför resultatet av en träff, men med en träff åt feeel håll.
Dock föredrog jag lagspelet när vi gick våra sex hål; putten blev min räddning för att över huvutaget göra någon som helst vettig insatts för laget..

Tackar vet jag minigolf - behändigt, löst och ledigt utan några korkade "klädregler" och så behöver man bara en klubba att bära på. Kanske en två bollar i fickan om den ena skulle  råka komma på villovägar.

Till helgen stundar kvällsarbete och studier inom fysiologins anda! Det är nästan så att jag ser fram emot det:)

Födelsedagskalas ikväll - grattis Andreas!:D

Trevlig helg, och må väl:)


2010-09-17
01:32:08

Grattis Andreas:)Lite snabbfakta om denna "lilla kille":

Namna:
Per Mikael Andreas Andersson
Född: 17 september 1991
Stjärntecken: Jungfru
Familj: Mamma, pappa och storasyster... vad jag vet iaf. Ngt mer han kanske vill avslöja?!
Intressen: Musik, friidrott, och datorn.
Personliga egenskaper: Envis, snäll och lat.
Kända talanger: Riktigt grym saxofonspelare och pianist. En av de bästa sprinter i Sverige i sin ålder.
Dolda talanger: Att komponera musik.
Vad folk tror sig veta om Andreas: Att han är driven person med många bollar i luften och mycket energi i kroppen. Han är händig och omtyckt bland sina tjejkompisar.
Hur det egentligen står till med honom: Killen gör inte gärna mer än vad han behöver. Och soffan är oftast där man hittar honom, om han inte tränar eller spelar saxofon såklart. Det enda händiga är väl möjligen datorn som han ibland kopplar om sladdarna på. 
Jättebra på: Att lyssna och att få människor att skratta! 
Jättedålig på:
Det där med att ta tag i saker, och fantasin.
Favoritfettbildande matintag: Sura fiskar och popcorn 
Favorithemtemat:
Tonfisksallad 

Grattis Andreas på 19års-dagen!! 

Ps. Kolla in hans egen hemsida!!

2010-09-14
21:13:58

Bollmiss


Nog för att man gjort missar i livet.
Vissa misstag ångrar man nog mer än andra:D
2010-09-14
14:51:24

Spring inte ifrån en resegaranti


Jag ringde precis för att kolla läget med min resegaranti och kvällen då jag inte fick åka med bussen och istället fick betala för taxi.
De är väldigt vänliga på kundkänsten. Men eftersom två månader inte har gått. Får jag se till att ha två veckors tålamod!
Något säger mig att inte släppa taget om denna lilla tvist. Rätt ska va rätt!

Friidrott idag; visste inte att det var  svårt att springa. Och kan ni tänka er på hur många olika sätt man egentligen kan springa?! 

Lite jobb är fixat i dagarna, och simmöte imorgon! Har en hel del på G i livet känns det som. Nu ska jag bara se till att inte vara för optimistisk.

Min tidsoptimism bådar dock gott! Jag har som mål att komma i tid till minst tre av fyra lektioner denna höst. Och än så länge får jag nog säga att det går bra:) Eller, några kommentarer på den?! Haha, lätt att säga efter TVÅ reko lektioner. Men Norge får nog också räknas tycker jag..;)

Jag säger då det. Nu ska jag iväg till biblioteket och...plugga!!

Må väl!


2010-09-14
00:16:48

Sjung och va glad!

Första riktiga lektionen i skolan idag. Och den lektionen var riktig må ni trp: fysiologi - javisst!:)

Var på en första körlektion på skolan ikväll. Och vilken härlig känsla det var att sjunga igen!! Tänk, körläger och lussande på lucia, en härlig mix av snapsvisor och folkvisor! Det kan nog komma att bli väldigt roligt!! Och trevliga körmedlemmar:)

Imorgon står det friidrott och egenträninge på schemat!

God natt:)
2010-09-12
20:46:46

Ännu en dag, och "en elefant glömmer aldrig"


Man glömmer aldrig saker som berört en på djupet. Hur mycket man än försöker att förtränga det. Jag vill egentiligen inte jämföra vår hjärna med en dator. Men tänk er ändå. 
Med tiden som minnena samlas komprimeras dem och läggs på ett ställe inom en. Och när man känner sig som mest skörbar poppar dem upp och gör en påmind om en svunnen tid. 

...

Vad är det egentligen som händer med omvården i Sverige?! Det tar aldrig slut, med det ena alarmet efter det andra: kvinnan som frös ihjäl, de dementa som vandrade omkring på boendet om nätterna utan personal, kvinnan som legat död i sin egen lägenhet under flera dagar. Det är förfärligt. Se debatt!!

...

Se valdebatten på svt. Roligt, och väldigt intressant att försöka höra vad dem egentligen säger till varandra och till svenska folket.
Heja på!


2010-09-11
13:34:15

NRK-journalisten som sade upp sigHar ni hört om den norska journalisten som sade upp sig under radionyheterna?!

http://www.vgtv.no/?id=31961&category=1

Detta kunde ha varit en norgevits,..;)

2010-09-11
00:27:54

Hemma igen!

Åter hemma igen, efter en veckas vandrande i norska fjällen tillsammans med klassvänner och studenter från mah:) Tyinholmen var, om inte ännu vackrare, i nyutsprucken höstskrud! Veckan kommer att återberättas en kommande dag då mer tid och ork finns att nyttja.
Återvände hem vid fyratiden, efter elva timmars körande ifrån fjällen till Malmö. Och det första jag gjorde när jag dragit upp all packning från den lånade ryggsäcken var att chansa på ledig tvättid. Och jo, där var en vänlig själ som lät mig tvätta efteråt. Och fick all tvätt tvättad ikväll!! I posten fanns en gratisbiljett med Skånetrafiken, och ett avi så jag tillslut får hämta hem ryggsäcken jag köpte för två veckor sedan
Jag säger då det...


Nu slänger jag mig framför tv:n och öppnar en flaska vin (anno 2005)!

 


2010-09-03
22:38:02

Privatsaker på biblioteket blir inte så privat längre

Ush,..priviatsaker är ibland jobbiga att behöva lyssna på. Speciellt när man inte har så mycket val än att lyssna på det.

Vem väljer att prata i telefon på biblioteket om privata saker som rör ens relation?! Kvinnan i närheten på biblioteket hade troligtvis relationsproblem med sin partner. Och de pratade febrilt om hur de hade det tillsammans, hur de bodde osv.. Henner partner i fråga kännde sig antagligen "strypt" i sitt förhållande och behövde "space". Vilket såklart gjorde henne upprörd och orolig. "Var hon lika älskad av sin partner ändå?" "Varför behövdes det en pause egentligen?" 
Men snälla kvinna. Lite andrum har väl ingen dött av. Syre behövs för att man ska kunna andas.


Norgeresan börjar om några timmar:)
Jag känner mig inte liiika förbered inför denna resa, rent mentalt. Men jag vet att jag kommer njuta fullt ut hela veckan:)
En ryggsäck utan höftbälte; intressant vandring lär det blir,..

Kanske lite sömn innan äventyret sätter igång:)

God natt
2010-09-03
10:27:15

Jag erkänner en rädsla


Ibland blir jag rädd för mig själv.

Jag kom till ett seminarie i morse. Ett seminarie jag inte skulle på. Eftersom vi ska ha den när vi är uppe i Norge. Men, smarta jag hade skrivit in det i almanackan eftersom det stod på schemat. Schemat som inte stämde för min del på den punkten. 

Nu kommer jag att erkänna en stor rädsla jag har. Den har ännu inte hunnit etablera sig i mitt inre. Men tanken finns där hos mig.
En tanke finns inte om man inte har funderat på den. Men det har jag gjort.
Tanken är tänkt, alltså finns den.

En nära släkting till mig har Alzheimers sjukdom, de annhörigas sjukdom. Och min acceptans till situationen har blivit större. Jag har accepterat det. Även om det ibland kan kännas svårt när man blir påmind om det.

Jag erkänner min rädsla över att jag själv kan komma att få denna sjukdom. Eftersom det är en sjukdom som dessvärre är ganska vanlig i släkten. Och jag har svårt att undvika tanken: tänk om den redan finns hos mig?
Inuti, likt ett frö som är sått under jord, och som inte syns förrän det kommer upp ur marken. Det kanske redan yttrar sig i mitt beteende? Det kanske ligger där omedvetet i mitt medvetna beteende? Medvetet men ändå omedvetet.
Är inte det en relativitet på livet så säg.

Jag vet att jag fumlar likt en nisse i mörkret. Men tanken finns där. Så, vad ska jag göra åt den?!

 


2010-09-03
00:10:47

Kaka på kaka

Liten lårkaka vid knäet. Men en väldigt rolig träning! Träning ska va kul:) Man ska kunna skratta under ett pass. Om man orkar skratta såklart, utan att det gör ont i magen efter alla slag man får då man måste spänna magen.

Seminarie imorgon!

God natt

2010-09-02
16:11:02

Oväntade problem kommer när man minst vill ha dem


...men när är problem egentligen väntade?!

Jag skulle hämta ut paket på posten; ryggsäcken jag köpte på blocket för 1000:-!! Och det var kanske främst tänkt som en investering, men såklart också till den kommande Norgeresan som förbereds för fullt. Tror ni inte att paketet FORTFARANDE är kvar i Örebro??! Och vad gör den i Örebro, när den kommer från Karlstad, och var på väg till Malmö??!
 
Att studielitteraturen tar tid känns nästan helt okej i jämförelse med detta... Men ja, jag hälsar alltid på postbäraren när jag ser honom/henne:)
2010-09-01
22:25:53

Brev


Igår när jag kom hem låg där ett brev från Italien på köksbänken!! Jag blev så glad att jag fick svar från min brevvän i Italien. Tänk, efter så många år av uppehåll:) Och så svarade Sara. Jag kände så väl igen hennes handstil, sättet hon skrev på....

Hade jag haft tid skulle jag så gärna velat ha fler brevvänner. Man skulle ju kunna chansa på att slumpa en adress i adressboken eller något, och bara skicka iväg ett vänligt menande brev:D
Får se om fortsättning följer på den idén...


2010-09-01
17:34:43

Skolstart


...och allt som kommer med det. Nu har det börjat. Igen.

Och jag ska vara ärlig och säga att jag inte varit lika entusiastisk över det. Men efter första skoldagen kände jag att det inte kommer gå många dagar förrän jag får tillbaka energin igen. Det var ändå något som kändes skönt med att återvända! Om inte minst att träffa både okända och kända ansikten igen:) Skolstarten börjar med en resa till Norge innehållande glaciärvandring och fjällvandring runt Tyinholmen! Dock väntar jag fortfarande på min ryggsäck som jag köpt på blocket; en rejäl militärryggsäck på 100L. Så, jag lär väl få med mig allt behövligt...;)

Nu så ska det skrivas inför seminariet imorgon.

På't igen!