Madeleine

2011-04-30
23:24:43

Från och med du


Jag har aldrig känt mig så här trygg med någon, samtidigt som jag är livrädd för det jag tror är på väg att hända.

Jag famlar i mörkret, samtidigt som jag ser stjärnklart.

Jag står inför mitt livs svåraste känsla som jag försöker bemästra. Som allt annat jag försöker göra. Jag älskar ju att ha kontroll över mitt liv. Jag blir galen om andra försöker bestämma över mig. Men med tiden har jag så klart börjat förstå att denna känsla är omöjlig att ta kontroll över. Det är inte meningen att man ska kunna ta kontroll över den helt enkelt. Denna underbara känsla mår bäst då den får leva sitt sitt eget liv. Man ska våga släppa den fri helt enkelt.

...

Nu, ut och fira valborg:)
Får se hur det hela slutar...2011-04-28
01:24:18

..och den skyldige får vi se om vi vågar fälla!

För tillfälligt är jag väldigt mållös i livet då jag inte vet vad det är som händer med mig.
Eller, jag är ganska säker på vad det är. Det är nog snarare så att jag inte vågar fastställa en diagnos förrän jag är helt säker på vad det är. 
Det lite komiska är att källan till diagnosen redan kan anses fastställd.
Symptomerna ser jag som ganska klara. Dock behövs en dubbelchek om det skulle visa sig att dem efterliknar andra, väldigt snarlika, symptomer som enkelt kan misstolkas.
Och den skyldige får vi se om vi vågar fälla. 

...

Ser framemot morgondagen:)
Kram på er alla!
2011-04-26
13:17:21

En människas makt över andra människor är skrämmande, härligt skrämmande


Det är läskigt. Det där som är så okänt. Men inte svart, utan snarare vitt eller kanske ljuvligt rosa. Jag har aldrig föredragit den färgen. Men känslan den ger är oslagbar.

Makten som en enda enskild individ kan ha över en annan människa är skrämmande. Samtidigt som den också kan vara skrämmande härlig när det kommer till det fina som uppstår mellan två människor som ser ut att dra sig till varandra. Och där alla världens ord inte går att kombinera till en fullförstålig mening som ska försöka förklara vad det är som sker.  

...

Jag vill inte veta, samtidigt som jag är väldigt nyfiken.
Jag vill inte tänka, samtidigt som tankarna flyger omkring.
Jag känna, samtidigt som jag inte vet vad det är jag känner.
Jag vågar satsa, trotts att jag är skräckslagen.


Ut i solen med er:)


2011-04-24
12:13:18

...Att du inte lär dig, Madde - att aldrig blanda dricka när du är ute.
2011-04-23
02:17:01

What do I want? What do I need?

Har suttit en hel sen kväll framför datorn utan att fått något vettigt att skriva om dagen som passerat. Men åh, vilken dag det varig idag:)
Jag hade en väldigt kort men trevlig promenad efter jobbet med en väldigt trevlig och jordnära person. Och det har så klart fått mig att fundera ytterligare på, inte bara vad det är för typ av personlighet jag faller för, men också vad det är för personlighet som jag behöver ha nära, och som kompliterar mig på bästa sätt!

Och inte för att jag känner någon större press på att finna denna fantastiska människa som jag vet kommer att förgylla alla mina dagar och att tillsammans med honom (yes, jag är absolut hetro)samla vackra minnen och fina stunder! Jag har dock funderat på det endel den senaste tiden då jag känner mig en aning vilse i var gränsen går i vad jag faller för och vad det är jag behöver!:)


God natt allesammans:)
2011-04-22
12:04:22

Att värva eller inte värva - det är frågan.

Då jag gavs två provdagar till för att känna på arbetet som Amnestyvärvare har jag kommit fram till följande persontyper som vi ständigt stöter på. 

Den som...
1) ...enkelt säger nej, och som ibland stärker sin mening med att visa handflatan.
2)... totalignorerar en när man med ett leende på läpparna frågar om man "får ställa en fråga?"
3)... med ett leende på läpparna säger att man redan är medlem.
4)... ser totalt skräckslagna ut och som om vi är på väg att käka upp dem med vår information.
5)... allmänt tycker om att prata om allt och inget och som vägrar fatta vinken när man försöker avsluta ett samtal.  

Och roliga kommentarer:
- "Jag vet att jag ser ut att ha pengar, men jag är luspank" - en ung tjej som gick släpande på en stor resväska och som var på väg till London för att gå en frisörkurs. 
- "Nej, jag är på väg att byra en bajsblöja" - kortvuxen, medelålders man med raska steg.

Värvade en tjej som hette Lillebill - jag blev nästan kär i henne:)

För närvarande, och två veckor frammåt, har jag tre jobb. Och trotts det är jag ledig denna helgen (än så länge i alla fall).

Så, nu har jag precis slevat ihop en "mango"tårta"" som jag ska ta med mig när jag åker hem imorgon! Ska jobba ikväll fram till nio, och därefter ska jag på träff med en person:)

...

En väldigt fin dag idag, och jag mår så bra så!:)

2011-04-21
00:04:28

Heja MFF


Fult spel utav MAIF (4 varningar och en utvisning) och underhållande spel ifrån MFF slutade med att di blåe vann!!
2011-04-19
23:27:26

Min röst


...ständigt hör jag den när jag pratar, med mig själv och andra människor - min egen röst. Men, har ni tänkt på hur otroligt annorlunda det känns att få höra sin egen röst när man själv inte pratar? Ni vet dem där bandinspelningarna ens föräldrar gjorde när man var liten. Vare sig man gick med på dem eller inte så fick dem alltid sin vilja igenom och ett klipp där man stod utklädd till sin stora idol och vrålade allt vad man kunde i sin stora övertygelse om att man var bäst i världen på vad det nu var man gjorde. Ens föräldrars glädje var det enda som behövdes, och räknades, för att själv känna sig övertygad.

Det känns jätteläskigt att höra sin egen röst. Och jag själv får mig till att vilja lägga mig, ihopavikt på golvet, och tycka mest synd om mig själv som får genomlida det. Är det verkligen  jag låter??

Det är också intressant om det är så att man inte träffat en person utan enbart har fått höra röst och genom det får en uppfattning om hur personen är, i kombination med det personen säger så klart. Jag pratade med en kille i telefon vars dialekt var väldigt typisk med tanke på vart han kom ifrån. Dialekter gillas starkt! Det är ju så väldigt personligt och som man, i de flesta fall, inte kan göra så mycket åt om man absolut inte känner att man måste. 
Möter man en tystlåten person får man, mot sin vilja, möjligen för sig att personen skulle ha en blyghet i sin personlighet. Och därefter väljer man att bemöta personen på ett visst sätt i relation till hur man själv är som person och utgår ifrån det. Så enkelt är det egentligen. Men åh, så intressant. 

...

Den 3:e september vankas det bröllop mellan Johanna och Henrik:) Och ja, dem följer trenden med att uppdatera sina händelser inför bröllopet på en blogg!

God natt!  


2011-04-19
11:15:07

Missmatchning

"Missmatchning" var ett ord som använder hela 23 gånger under en riksdagsdebbat för inte så länge sedan. Ordet användes under debatten om den rådande arbetsmarknadssituationen i Sverige och de förslag som ligger på bordet där båda blocken så klart vill få igenom sin egen arbetslinje som med all sannolikhet kommer att fungera i samhället. Nej, det är inte simpelt att vara politiker. SD nämde till och med fördelar med vår invandring med dem som "sköter sig och skapar nya jobb". Yes, jag läste rätt. Och det gjorde ni med. MP kontrade uttalandet med "Då är vi ju nästan hemma. Sköter sig gör ju de flesta".
Tänk som dem roar sig i kammaren!

Tänk, solen skiner idag igen
- march ut med er alla!:)
2011-04-18
23:32:49

Bachelorette

Herre, kanske min skapare, vilket program... Att det huvutaget ges ekonomiska möjligheter till att kunna genomföra ett sådant program. Det kryper i kroppen när kvinnan står och sållar ut bland de stiliga herrarna genom att sätta en röd ros i samtliga herrars krage vars chans plötsligt blir liite större till att kanske vinna hennes hjärta.

Jag slog över till nyheterna efter feeeeeeeeeeeeem minuter.

...

En ledig kväll går i Robyns' tecken - se "Musik Special" på SVT:)
 

2011-04-18
16:13:59

!!Love one another.2011-04-17
23:55:07

Det finns tydligen hopp!

Jag hade nästan tappat hoppet. Hoppet om ärlighet och uppriktighet. Hoppet om er killars beteende där ute.

Som jag tidigare skrivit ratar jag känslan av ovisshet som kommer krypande då man inte hör något ifrån personen ifråga. Och när man vet att man inte kommer göra det heller. Och, det handlar inte om en känsla av besvikelse eller undran om vad som gick fel, vad jag gjorde för fel osv. Nej. Det handlar om ovisshet, och hur man ska förhålla sig till något som inte är uttalat.

Efter att några fåtal, men ack så irriterande, tillfällen inträffat då den man skulle vilja ha hört ifrån inte hört av sig, eller vägrat svara på sina sms, fick jag idag en bekräftelse på att det också finns undantag bland alla de skitstövlar som existerar.
I ett sms idag fick jag ett uppriktigt och ärligt "jag tror inte att det finns något mellan oss". Det komiska var att jag blev glad när jag läste det, och skrattade till en aning - äntligen en människa som vågar vara uppriktig!! Istället för den där ovissheten som får en att grubbla i dagar vare sig man vill det eller ej, så tog jag en kvarts promenad innan jobbet började och rensade hjärnan; gick igenom minnen och slängde en del i papperskorgen. Det känns så otroligt mycket enklare att släppa och gå vidare. Och, så gick jag vidare med livet och fortsatte fundera på andra bekymmer som tynger det:) 

...

Imorgon har jag en ledig måndag som ska bli otroligt härlig att få genomlida:)
  

2011-04-17
00:59:38

Insikter från gårdagen...


...

Jag är verkligen inte romantiskt lagd för en krona - hjälp mig!!

...

- 200 spänn för en utekväll är ett bra pris:)

...

Tracy Chapman - Sing for you
2011-04-12
22:24:00

Oväntat möte

Jag var idag ute på min första värvningsrunda. Och nej jag värvade inte någon under de två timmar jag var ute. Dock var jag väldigt nära i tre fall. Och i ett fjärde ville en man gå med var inte svensk medborgare. Så, nära nära..

Dagen gav ett väldigt oväntat möte då jag stoppde en person vars kompis kände igen mig. Och, jag kände igen hans stickade mössa. Vågar jag säga att det var en person jag träffade på juldagen och fick möjlighet att lära känna under några intensiva dagar?! En timme senare kände jag hur det vibbrerade i fickan, och jag hade ett missat samtal från personen.
Jag har nog fortfarande inte smält denna plötsliga händelse...

Imorgon är det nya tag som gäller, och med en föhoppning om en god och trevlig kvällsmiddag:)

Vi syns i marshallens skugga, Amen.
2011-04-12
00:55:37

José GonzálezJosé González

2011-04-11
23:33:47

Vilken dag


Vilken dag, vilken dag... Jag såg till att vakna på boendet undertiden som jag jobbade. Duschade en boende, tvättade osv. Efter middagstid begav jag mig till Amnesty och bombaderades utav viktig information om medlemsrekrytering, hur dem aktivt arbetar inom organisationen och vad för resultat och lösningar det går att finna när man som medlem väljer att stödja det som Amnesty faktiskt står för, ställdes inför svåra dilemman angående MR och sattes lite på prov inför morgondagens provjobbande.

Mobilen plingade till och överraskade mig glatt med två meddelanden. Ena plingen var om jobb på fredag. Det går bra nu. Om det andra säger jag inte. 

Så snabbt jag kunde, efter att klockan slagit sjutton, tog jag cykeln till Ribban. Jag kom på mig själv att inte vara fullt så hemma i staden Malmö (som jag trodde) att jag vet den smartaste och snabbaste vägen från Värnhem till Ribban - någon som vet?!
I rusningstrafik känns det dock som att alla vägar är omöjliga att göra fullt lagliga att färdas på. Är det inte filreglering som sker, så är det sega cyklister som inte har treans växel (dock klarar jag mig fint med två) eller fotgängare som inte vet var gränsen mellan cykelbana och gångbana går. Eller så tycker dem helt enkelt bara om att dagdrömma. Och den tanken är ju fin!

Halv sex  hoppade jag i vattnet. Tio över sju var jag uppe igen. Och jag hoppas jag fick några simmare till större insikt om sin egen funktion i vattnet.
Insikt är den grundläggande vägen till vilja.

Vid åttatiden stannade jag till utanför Viktoriateatern där två unga kvinnor stod uppe på balkongen och framförde egenkomponerad musik med slagverk och tenorsax som sällskap i, för det mesta, samklang med deras egna röster.
Kvar över åtta satt jag på Barista och läste igenom och sammanfattade de två kompendium jag ska ha läst tills imorgon. Plus ett eget manus jag själv ska ha komponerat!

...

Och ja, min bror kom med i Blåslandslaget till sommaren - wiiiee för hans skull!!:)


Må bästa saken ske med den mening det är ämnat att göra:)   


2011-04-10
23:48:28

Vågar inte lägga mig...

Jag vågar inte lägga mig...
Imorgon börjar jag jobba sju fram till tolv på boendet. Halv ett fram till klockan fem på utbildning på Amnesty. Och så snabbt jag kan ska jag ta mig till simningen på ribban så Fredrik inte blir själv förlänge i vattnet tillsammans med barnen.

Vi ses i marshallens skugga, Amen.

 

2011-04-10
15:36:03

Landskrona

Jag är fri, och känner mig som det. Jag tog mig friheten att åka till Landskrona. Strosade runder i stan, och krockade med Citadellet. Lägg ögat på ett par som sitter lutade mot borgväggen och lapar sol. Bredvid dem står en fikakorg. Och jag kunde skymta en rödrutig bordsduk.


På café 261 ställs det ut 3x7 stycken bilder tagna av Thomas H Johnsson. Jag studerade hans bilder som är tagna i Paris. Lade märke till några som behagade mitt öga, extra. Någon berörde till och med mitt hjärta en aning. "Där oskulder kysser" heter utställningen. 
Jag bestämde mig för att stanna kvar

Men, vad är frihet, egentligen? Kan man ta sig frihet?! Har vi inte den redan i vår ägo? Skulle det inte hellre förklaras som att vi använder oss utav vår frihet?! Alltså hur vi väljer att förvalta vår frihet?

Hur som hellst.. Jag valde att stanna kvar på caféet, åt en varm macka och avnjöt ett glas rött. Jag satt ute, och solens strålar störde min syn. Men, det gjorde mig inget. Efter en stund gick solen i moln, och jag började frysa. Efter solljus lurar skuggan. Acceptera. Och gå vidare... Snart skulle tåget gå. Vad var det för fel på Landskrona?

...


Just det. Jag var hos tattueraren och fick se vad han hade skapat. Men, nja jag var inte helt övertygad. Dock fick jag göra en test, så klistrade på en prototyp som gav en känsla av hur den skulle kunna sitta, storlek och så vidare.
Så, var lugn. Detta kommer inte att ske!


Söndag idag.
Vila ni som kan!

     


2011-04-09
15:31:16

Tatuhatudatu

Efter en sen natt tog jag mig upp för att träna thai - äntligen en lördag:) Och Hassan drog musten ur mig totalt!! Eller, jag själv, på egen hand så klart. Men, det är något med han som tränare som gör att jag biter ihop och fortsätter tills jag nästan känner för att spy. "Kom igen Madde, ännu mer." Och så tar jag mig samman, tar några skutt i luften (jag känner faktiskt att jag blivit lite spänstigare i benen:)) och fortsätter slå mot säcken. Jag möter den, hårt. Av samtliga slag blir jag nöjd med en femtedel utav dem. Fem stycken är kanske till och med bra. Det handlar om timing.

Jag var hos Tatueraren efteråt. Och han visade mig bilden på en älv som han hade ritat. Den var inte alls som jag hade föreställt mig. Men jag tyckte om den, delvis. Dock tror jag att jag ska ta mig till ett annat ställe. Känner mig inte riktigt bekväm med honom, rent kemiskt oss emellan. Man känner att han har gjort det här ett bra tag. Och det är så klart bra. Men, på det där slentriana sättet.
Vi får la se.
Jakten är inte över!

Jag tänkte jag skulle ta mig till Landskrona idag! Där finns en fotoutställning på Café 261 som verkar lockande! Dessutom är jag ledig idag och känner för att ta dagen som den kommer!:) Rebecka, som är på Sverigebesök, fick jag tyvärr inte till en träff med..


Idag ler vi med hela hjärtat:)
2011-04-08
11:46:15

Back från Kalmar

Igår kväll kom Sabbe och jag hem efter två dagar i Kalmar! Man känner sig lika glad när man fått vara i Bellas sällskap:) Vi lagade underbar laxpaj, gick en runda på stan, samtalade, åt sushi uppe på stadsmuren... och vilken vind det var i stan! Umgicks också med Bellas granne och hans kompis som var på besök från England.  

Idag är det fredag, och jag hoppas få komma med på yogan om en timme. Därefter ska jag besöka Gate 38, Johann Selles utställning, och sedan är det jobb fram till nio ikväll. Ett glas kommer också tas ikväll efter jobbet...

Min Cada-flicka, Rebecka, ringde idag med!:) Dock missade jag hennes samtal. MEN hon är i Sverige fram till söndag. OCH jag är ledig imorgon och hoppas kunna träffa henn!!:)

...

Vi ses i marchallens skugga, Amen...

:)


2011-04-05
22:51:22

Dags att tatuera sig?!

...jag tog mig till en tattostudie idag hos Staffan Art Tattoo (seriöst ställe?) och skrev ner mina tankar och idéer på ett vitt blad. Så, om cirka en vecka hör han av sig så får vi se om jag blir väldigt, väldigt nöjd eller ej:)


Jag gjorde en mamma aning nervös när jag berättade om tattueringen. DÅ gjorde mamma MIG en aning mer nervös när hon berättade om giftormen som hade smitit från en lägenhet i ett hyreshus här i Malmö. Samtliga lägenheter hade fått genomsökas, och vare sig med eller utan tillstånd hade dem brytit sig in i lägenheterna för att så fort som möjligt kunna få tag på odjuret... Ormar är det värsta jag vet, och det kryper fortfarande i kroppen på mig...:S

Sensuella, Isabella - imorgon åker Sabbe och jag till Kalmar för att träffa vår gemensamma vän!:)

Sov så gott!
2011-04-04
13:35:36

Triss


Ja, det är ju alltid roligt att skrapa...2011-04-04
13:09:05

Oväntat brev...

("v")

Okej, jag måste ha världens gulligaste föräldrar!!
Jag fick precis ett kuvert i brevlådan innehållande följande:

- Ett frikort hos skånetrafiken.
- Refillkort till mobilen.
- 50:-bonuscheck på ica.
- En trisslott.

Och alltsammans vikt i ett reklamblad om hur man "löser sina dyra lån - spara 1000-lappar".

Åh vad jag fick mig en glädjefylld överraskning och ett sådan hjärtligt skratt som får en att bara vilja krama om dem hårt av kärlek!!
Och det slog mig igen, angående en sak som jag samtalade om i helgen. Det finns lika många sätt att visa kärlek som det finns olika former utav kärleksrelationer, ja som det finns människor på jorden. Det gemensamma är att man känner. Och som sagt, vi visar den och känner av den på olika sätt. Detta var, för mig, ett sätt som jag kännde av det:) Överraskat, med en tanke bakom och väldigt väl menat. Jag kunde se att pappa hade skrivit adressen, och avslutat den med Malmö (FF). Kuvertet doftade hemma...

Nu ska jag förresten iväg och posta ett annat brev, till min vän i Italien!

...och NU fortsätter dagen:)


 
2011-04-04
12:24:13

Norwegian wood

Detta är ett inlägg tillägnat Sabbe, och till dem som kan tänka sig vilja veta hur filmen Norwegian wood slutar:)
Så vill ni inte veta - fortsätt inte läsa...


...efter att Naoko tog sitt liv och Watanabe sörde ute på klipporna vid havet tog han sig hem till lägenheten där Reiko plötsligt står utanför och väntar. Tillsammans, i hans lägenhet, sörjder dem Naoko, äter under den ständigt rådande tystnaden och det hela slutar med att Reiko frågar om han kan ligga med henne. Han får henne att komma, och för första gången på flera år känner hon åter igen en smula större lycka i livet.
Efter det ringer Watanabe till Midori (Midori är förresten också ett namn på en sliskig, japansk melonlikör) och säger att han är redo att inleda ett förhållande som bara kommer att innefatta henne i hans livet, och ingen annan. Slut.

Musiken till denna filmen var intressant, men ack så vacker - Norwegian wood.

("v")

2011-04-03
14:58:56

Skurup

Tåget stannar, och alla som ska hoppa av går med bestämda steg mot en redan förutsagd riktning. Som dem alltid brukar, vanliga pendlare. Är man ny i skaran och inte alls vet åt vilket håll man ska känner man sig genast ivägen i den målmedvetna folkskaran. Alltså är det bäst att bara följa strömmen för att undvika obekväma sammanstötningar med den så pendlarvana folkgrupp av tågresenärer. 
Jag ställer mig vid en stolpe med förhoppning om att bli lättare upptäckt av Tania som snart kommer att möta mig vid stationen. Inte för att stationen i fråga möjliggör för vilseledda turer. Men, stolpar fyllder också den funktionen att kunna luta sig mot dem på ett sådär skönt sätt.
En gammal, röd, volvo 740 passerar mig tre gånger under tiden som jag står där jag står. Och bilarna körs som om förarna var födda i bakluckan, och skär kurvorna som om dem är tvärsäkra på att inte få möte. Ja, om dem inte fått mötte under flera år, varför skulle dem få det ikväll? Bilförarna i Skurup är helt enkelt livsfarliga i jämförelse med bilförarna i Malmö. 

Jag fick i alla fall träffa Tania på hemmaplan, Skurups folkhögskola, och hade en väldigt, väldigt skön kväll i deras gemensamma vardagsrum:) Nostalgi á la Spice Girls, långa och fina samtal, skafot i Tanias säng, och säg "äggvita" och vi garvar så vi får ont i magen...!:D 

Skön söndag:)

 

 

2011-04-02
17:01:02

Det var en gång två atomer...


Det var en gång två atomer som gick in på en bar.
Den ena sa att han fattades en elektron, varav den andra frågade:
- Är du säker?
- Ja, jag är positiv!

...

Tack för sällskapet och bollplanket Henrik:)