Madeleine

2011-12-30
11:35:10

Jag saknar dig mindre och mindre


Jag går i vinterskor på höten
alltid förberedd på storm
Jag kan tänka tills det knappt finns något kvar
jag har känslor utan uppehåll

Jag har förlorat en tävling
men har vinnut ett val
Har bestämt att stå helt utanför
det där som jag blir ledsen av

Jag saknar dig mindre och mindre
Det kommer annat emellan och det är bra
Jag saknar dig mindre och mindre
Jag har glömt dig en vacker dag

...

När jag träffar gamla vänner
har jag inget att säga dem
Dem ställer för många frågor
och jag, jag bidrar inte med nån

Jag kan ångra det lilla jag säger
eller dra ett allvarligt skämt
Jag tycker mig höra vad dem tänker
"är hon sådär jämt"

Och jag saknar dig mindre och mindre
Det kommer annat emellan och det är bra
Jag saknar dig mindre och mindre
Jag har glömt dig en vacker dag

...

Jag kan sitta själv i parken
tills solen har ändrat färgen i mitt hår
Jag kan offra allt jag har för ingenting
jag sträcker mig så långt det går
Jag behöver dig, kom hit och rör om
jag behövet nått att skriva om

Jag saknar dig mindre och mindre
Det kommer annat emellan och det är bra
Jag saknar dig mindre och mindre
Jag har glömt dig en vacker dag

/ Melissa Horn
2011-12-28
23:04:48

Life's simple


If you want to loose weight - stop eating.
If you want to earn money - work your as of.
If you want to be happy - find someone that you like and never let him/her go.
2011-12-28
09:48:35

...Jag skrev precis ett namn på ett papper, tände eld på det och såg det brinna upp ganska snabbt!
2011-12-27
15:11:03

Missade tåget...

Missade precis tåget till jobbet efter att ha skypat med Nipun, och kom på att jag var tvungen att gå till tåget eftersom min cykel redan står där.
Så typiskt mig!!


2011-12-27
13:57:01

Julen var fin:)


Jag hade en väldigt lugn och fin jul tillsammans med familjen hemma hos mina morföräldrar:) Förberedde julbordet med allt vad det innebär och innehåller, glöggdrickande med min egengjorda sådan, åt en massa julmat, kollade lite film, fick besök av tomten, åt julgröt och spelade julklappspelet:) Tja, det var väl en kväll likt många andras kan jag tänka mig;)
Pappa förklarade ett trolleritrick, och min bror och jag fick varsin Get i julklapp:)

Ho Ho:)
 


2011-12-26
20:28:49

Annandag jul

Det är annandag jul, och jag är ybertrött. Vet inte hur jag orkar skriva detta inlägg ens.
Jobbade igår kväll fram till nio, tränade lite grann efteråt och gick ut med Bella och dansade hela kvällen på Debaser! Hade en så himla rolig kväll, och tror aldrig jag dansat så mycket som den kvällen... Bella får mig verkligen att kunna tänka på annat än jobbiga saker!!

Sov hemma hos henne i Lund i en timme innan jag fick ta bussen tillbaka till Malmö för att börja jobba halv åtta. Väl på jobbet var det personal som sjukskrev sig och jag fick jobba extra fram till klockan sex ikväll! Men jag hade den trevliga äran att få spela för mina vårdboende idag! Så under kaffet satt jag med min gitarr och sjöng några enkla men ack så fina sånger:)


Nu ska jag krypa i min favoritjulklapp som jag fick utav mamma, titta på en film och äta gröt:)


2011-12-24
15:04:18

GOD JUL:)

Än är det 2011, och möjligheterna till att göra årets miss finns fortfarande! Årets miss blir ändå när jag på julaftons morgon går upp kl.04.30, duschar och cyklar till stationen för att komma med 05.38-tåget för att slutligen inse att dagen till ära är extra röd, att tåget inte går förran timmen senare och att jag kommer bli 40 minuter sen till jobbet... 

Nu har jag precis kommit hem från jobbet. Ska snart skypa med Nipun och därefter bege mig hem till mina morföräldrar för att fira just denna dag! Och ja, det ska blir väligt skönt och mysigt:D

God Jul alla mina vänner:)
 


2011-12-23
23:23:09

Imorgon är det juuuuul:)


Kom precis hem från jobbet, och om några timmar ska jag upp för att ta tåget tillbaka till jobbet igen. Fyyy vad skönt det kommer bli när jag flyttar tillbaka ner till Malmö! Jag längtar verkligen!:D
Men jag längtar verkligen till imorgon också! För imorgon är det JUUUUL:) Dock kan jag inte sätta fingret på det. Men denna jul känns inte som andra. Den rätta stämningen och känslan i kroppen har inte infunnit sig. Kanske har det att göra med förra helgen då jag inte alls mådde bra. Jag har liksom känt mig orkeslös och inte alls varit så glad..:/
Men, jag vet att det kommer bli bättre. För jag har inget val helt enkelt:)

...

Idag hade jag en jättefin eftermiddag tillsammans med Isabella!:) Jag fick lite hemgjorda kolor utav henne. Och dem var lika söta, mjuka och goa som hela hon!! Du är så fin Bella, och jag är så glad att få ha dig som vän:) 

...

Och slutligen...
Är det EN kärlekslåt i hela världen som jag skulle vilja få tillägnad så är det absolut den här!:)


2011-12-21
23:43:58

Glömma digHur mycket du än skulle vilja glömma en person så kommer du aldrig att kunna göra det. Det handlar enbart om att lära sig att hantera sina minnen och att lägga ner mindre och mindre prioriterad tankeverksamhet på just den personen! 2011-12-21
22:11:22

Europeisk afton;)

Har ikväll laga middag till familjen:) Det blev med en liten europeisk touch! Kvällen bjöd på Zwiebelkucken från Tyskland, ungersk gryta med vita bönor, pasta från Italien, grekisk sallad, vin från Tyskland. Och till min lilla bildvisning om resan jag gjorde blev det turkiskt kaffe, grekiska godisbitar, baklava och torkade fikon:)

Jag har faktiskt en ledig morgondag, och tror att jag kommer åka till Kristianstad för att handla de två sista julklapparna utav tre.

God natt:)

2011-12-20
16:51:24

Julstök


Idag har jag bara varit hemma. Badat mina fötter i fotbad, spelat gitarr, byggt pepparkakshus och dekorerat pepparkakor, nejlikor på apelsiner:)
Väldigt skönt har det varit!


 

 I år har vi tydligen haft möss på loftet som ätit upp alla våra juldekorationer. Eller rättare sagt mammas krims krams. Därav hennes ledsna min...

  


2011-12-20
12:17:27

Wherever you will go


Tackar vet jag youtube för smidiga gitarrlektioner!
Har precis lärt mig spela "Wherever you will go" med The Calling.
Och ja, den sitter i fingrarna nu;) Och jag är så glad för att jag börjat spela igen!
Yberskön låt!!


2011-12-19
00:26:01

Musikhjälpen


Dem har gjort det igen. Och det är helt otroligt underbart!! Efter en vecka i glasburen samlade vi i Sverige slutligen in 18 miljoner svenska kronor som ska gå till flickors rätt till utbildning!!:D

 
2011-12-18
10:04:28

Fjärde Advent

Söndag. Och fjärde advent.

Musikhjälpen har hitentills samlat in över 11 miljoner kronor (!!) med annledning till att 50 miljoner flickor ska ha rätten att få gå i skolan. Det är så underbart att få känna sådan medkänsla. 
Igår kollade jag också på några klipp från Svenska Hjältar-galan. Och många tårar föll ner för min kind även där när man fick höra om bl.a flickan Milla, 10 år, som fick pris som "årets förebild" för Bullhjälpen som finns till för att hjälpa svältande barn i Afrika. 

Idag ska jag baka pepparkakor, åka ner till Malmö för att sitta och läsa lite, träna och till kvällen hälsa på hos mina blivande lägenhetsvänner som jag flyttar in till den 9:e januari!


Tänd ett ljus, och  låt det brinna för alla hjältar som finns där ute:)


2011-12-17
22:31:09

Ja, jag erkänner. Jag blev kär.

När en önskan inte slår in.
När hoppet har gått förlorat.

Det regnar ute, och blåser kallt. Och jag väljer att ta en promenad genom en utav Malmös vackra parker. Även i vinterrusk är den vacker, kungsparken. Men det gör mig inget att det regnar. Det känns nästan behagligt. Som om det yttre speglar den inre känslan jag bär på. Grå, kall och i regnet ser alla ut till att ha gråtit några tårar.

När man förstått hur stor del utav ens tankeverksamhet som ägnas åt just en enda person, och när den tankeverksamheten faller i spillror inser man hur stor del den utgjort utav ens liv.   

Det enda som lugnar mina tårar är när jag skriver detta. I tappert hopp om att tankarna tar sig ur min hjärna, ner mot bröstet, tar med sig känslorna från hjärtat, fortsätter ut genom höger arm och ut genom fingerspetsarna. Och ja, det hjälper. För stunden i alla fall.
Därefter är det bara att låta tiden läka såren. För just nu är dem väldigt öppna och riskerar att infekteras. Och för bästa läkning krävs bra såromläggning.  
Eller, så blir det till att ersätta tomheten med någonting annat. Emellertid känns den vägen endast som en tillfällig lösning på en långvarig läkningsprocess. För i läkningsprocessen tror jag på att tomheten omvandlas till ny enerig.
Med tiden.
Tålamod.

...

Inga löjliga kärleksförklaringar och vackra kärleksbalader. Nej. Bara ord. Det räcker. 

Det enda goda ur detta är ett kvitto på att jag är kapabel till att våga känna.
Jag blev kär helt enkelt. 
Och fan för att det gör så ont.


  

2011-12-17
01:25:47

Kontakter, kontakter

Jobbade igår kväll, och tränade därefter. Som i sede mera ordning. Och som i nästa sede mera ordning missade jag 23.34 tåget hem.. F*ck!
Till råga på det var det megaförsenat. Och efter en timmes väntan tappade jag orken att vänta. Tur att man har kontakter i Malmö så man får lov att sova hos folk när nöden infinner sig;) 2011-12-15
10:56:31

You've got the moves


Are dancing already to it!!
Are not really enjoying the moves of Adam Levine but,. I'll just close my eyes and listen...:)


2011-12-14
23:03:24

!!

Boende i Malmö är fixat, och den 1:a februari börjar mitt vik. schama på boendet!
Behöver jag uttrycka min lycka för närvarande?!
Jobbet över julhelgerna är planerade och dem ser lovande ut. Några krockar, men man kan inte få allt här i världen:) Dock tvingas jag stanna kvar i Malmö nyårsafton då jag jobbar till k.l21 och börjar 07.00 dagen efter.  (De sättet att arbeta borde vara straffbart att schemalägga). Men, jag är väl också lika dum som säga ja till det;)

...

Och så,..
Det tragiska mordet som skedde på den 4-åriga pojken utav en annan 10-årig pojke är ett faktum. Hur är det möjligt? Ingen som vet. Det ända som vi alla hoppas på är att pojken som begick det fruktansvärda får det bästa omhändertagande han kan få. Och så hans familj.

  
God natt mina vänner!


2011-12-13
20:49:46

Luciadagen som den var idag

 
Jag sitter och dricker halvgammalt kaffe ur ett glas som förut tjänat som senapsburk. Skånsk sådan. Senapen alltså. Min mamma har länge velat slänga det i vitt-glas-återvinnings-behållaren. Men varför göra det när det tjänar väl så bra som ett drickesglas.
Min vörtdeg ligger och jäser i jäsbunken. Behövde inte inhandla några kryddor i år, då förra årets inköp utav julkryddor räckte i år igen. I vilka andra bröd använder man pommeranskal? Hm, vad är det för krydda egentligen?

Denna regniga Luciadag som det varit idag försökte jag ändå göra mitt bästa med att göra det mesta utav dagen!
Jag tog med mig några lussekatter och frukostbullar och besökte mina morföräldrar i eftermiddags. Vi satt och samtalade vid köksbordet. Och mormors humör gick lite upp och ner, som vanligt med tanke på hennes sjukdom, alzheimers. Vi fikade; jag visade min "Europafilm" som blev klar igår (äntligen). En halvtimme stog morfar och jag och lyssnade på mormor när hon inte ville något hellre än att åka "hem". Och det spelade ingen roll hur mycket vi förklarade att hon faktiskt var hemma. Efter insulinsprutan var det som att vända på en femkrona, och så var hon åter igen bra.
Läskigt.
 
Innan jag körde hemåt tog morfar fram en stor rulle fryspåsar och gav dem till mig. Ni vet sådana fryspåsar som finns i mataffären om man vill packa sina frysta varor.
Han berättade om några incidenter som hände dem när dem var och handlade i Hässleholm. Utan att någon lagt märke till det hade mormor packat ner en sådan fryspåsar-rulle, och när dem kom hem hade morfat hittat den i matkassen. En annan gång kom där med en godispåse som inte stod med på kvittot. 
Jag låg dubbel av skratt när han berättade om händelserna!! 
Men lika roligt som det var, lika tragiskt känns det också. Men jag försökte trycka bort den känslan och se det som det var i stunden. Komiskt. 

Poff. Där hade vörtdegen jäst färdigt.

...

Min nästkusin fyller 24 år idag med! Stort grattis till dig Philiph!:D
2011-12-13
19:40:55

BeroendeOowh,.. jag tror jag blivit beroende av dem där bruna, platta, hjärtformade, kryddsmakande, knapriga kakorna... Pepparkakor tror jag att dem kallas.
 


2011-12-13
00:09:17

P.C"Nothing in the world is ever completely wrong. Even a stopped clock is right twise a day"
/ Paulo Coelho


2011-12-11
13:03:55

Gårdagen

Idag är jag överlycklig efter gårdagens konsert med Jakob Hellman. Det var så underbart att få se honom uppträda. Och att höra han sjunga är verkligen vackert! Alla hans känslor manifesteras i hela hans kropp, ansiktsuttyck och tillslut ut i rösten. Det är personligt, ärligt och absolut.


Jag fick ryck att baka lite till idag. Ska snart promenera ut till mormor och morfar och lämna lite lussebullar. Ikväll ska mamma och jag på luciakonsert i Lunds domkyrka! Det är så otroligt vackert, och hoppas på lite mer julkänsla i denna milda vintertid...

 


2011-12-10
16:18:08

Jakob Hellman


Ikväll spelar Jacob Hellman tillsammans med Nerverna på Babel ikväll, och jag bara längtar!!
Hans bästsäljande skiva "..och stora havet" som släptes 1989 har lopats oändligt många gånger på min CDspelare.

Trevlig kväll på er alla glada:)2011-12-10
13:00:53

Att lära sig att älska


Tror ni att det är möjligt att lära sig att älska vem som helst?
Även din värsta fiende?
Jag tror det. Eller, jag vill tro det.
För, är vi inte alla födda till att just älska?!
Anledningen till att vi blivit till och att vi föds är förhoppningsvis
som resultat utav kärlek. 

Så, om man inte lär sig att älska sin fiende så försvinner ju också möjligheten 
i att försöka omvandla den. 
Tänk. 
    
Arrangerat äktenskap exempelvis.
För oss västlänningar känns tanken av att gifta sig med någon man inte
ens träffat som ett slag i mellangärdet. Nog för att det egentligen inte finns
så mycket man faktiskt har makt över när det kommer till ens egen
framtid. Men tanken att en person handgripligen bestämma över en annan
människas framtida lycka, som ett äktenskap önskeligen ändå bör innefatta,
utan några som helst intresse av de inblandade parternas synpunkter.
Men låt oss leka med den besynnerliga tanken att ingå detta äktenskap
och förenas med fienden - tror ni det finns någon möjlighet att, med tiden,
lära sig att älska denna människa?

Korkat kan många tycka. Fashinerande om jag får säga det själv.
Inte för att jag själv skulle vilja bli utsatt för det. Men endast tanken på att
dela sitt liv med en människa man inte från början har några känslor för, eller
ens känner och att och att ens försöka sig på en intim relation - hur är det ens
möjligt att ta sig igenom det?!

Med den optimism som jag ändå anser mig lever med vill jag i denna obskyra
tankegång ändå se möjligheter.
"If you can't beat them, join them." Älskar verkligen de citatet.
Med tid, tålamod och förståelse tror jag man kan känna kärlek till vem som
helst då vi alla är födda till det. Att älska. Enkelt för en del. Svårt för många.
Men inget som är omöjligt.
 
För möjligheten att älska finns inom dig. Och medvetenheten om det möjliggör
tanken att tänka den. Och från tanke till handling finner du insikten om hur
enkelt det faktiskt är när du väl börjar.


Mer kärlek åt folket:)

 


 
2011-12-08
22:55:24

Äntligen boende!!Sådär! Äntligen har jag fått tag i boende. Så, den 9:e januari flyttar jag
tillbaka till Malmö, Nobeltorget:)
Wiiee!!
2011-12-05
00:39:23

"Live tomorrow"2011-12-02
23:20:41

DoppaMin bror doppar lussebullen i sitt kaffe med mjölk i. Börjar han bli till åren kommen...?!


2011-12-01
00:48:45

"Spricka hela vägen"

Jag såg precis färdigt Uppdrag gransknings program om förlossningsskador. 
Se den här!
Var jag inte rädd förut så blev jag det nu!! Singel som jag är håller jag fortfarande fast vid min tanke på att adoptera om mina moderskänslor i framtiden skulle växa sig starkare och göra sig odödliga. Men, hur vet man om man fortfarande vill adoptera om man skulle möta sitt livs kärlek?! 

... 
  
Och imorgon ska jag på gynekologisk cellprovtagning!

God natt:)