Madeleine

2011-01-31
23:15:58

Adjunktsgatan

Sitter i sängen med datorn i knäet, en bula i pannan och en kopp te stående på golvet. Fick precis inloggningskoden från Jonas, och koppen med te får stå på golvet tills det finns en vettig plats att ställa den på. Men, det lär väl ta lite tid kan jag tänka mig. Jag har ju flyttat från en 15 kvadrat till ca 10 kvadrat, och lite mindre förvaringsutrymme.

Bulan fick jag efter simningen ikväll. Jag skulle, komiskt nog, på toaletten och när jag skulle sätta mig lutade jag mig för hastigt framåt och slog pannan i vasken.

Imorgon ska jag jobba x2; först på boendet och senare på simningen. Där emellan sätter jag mig förhoppningsvis med en god bok:) Jag får ju börja avverka dem nu! Har börjat läsa en av Stefan Einhorns böcker "Vägar till visdom" - alla hans böcker rekommenderas varmt om man också är läsare av Paul Coelhos böcker.

God natt:)
2011-01-31
12:34:34

PotatismjölHett tips om man vill dölja de där fula hålen som uppdagar sig då man dragit ut spik och skruvar ur väggen; spackla med potatismjöl:)

Tack för tipset mamma!2011-01-30
23:12:27

Snart har jag flyttat på mig

Det eeeekar i rummet. Och känslan när jag först flyttade till Malmö har infunnits sig på nytt, när väggarna gapar tomma, och skåpen i köket ekar.
Idag har familjen hjälpt mig att flytta mina ägodelar till mitt nya boende vid Nydala torget! Vilken dag det har varit...:) Med ett stort smile! Vid halv elva anlände sängen till Malmö, körde sakerna till lägenheten, och fyllde rummet med mitt lilla liv nerpackat i väskor och och IKEA-kassar! Därefter en snabbis på IKEA, såg Andreas springa 200m på Atleticum, lagade mat tillsammans med familjen, och körde därefter de sista lådorna till lägenheten.

Kommer sova gott inatt...


2011-01-30
20:06:14

Tania WayraJag gör ett stort antagande av att jag får lov att rekommendera en underbart skön röst - låt era öron ta upp ljudet, och låt själen få njuta av den!!

Tania Wayra


:)2011-01-30
02:34:38

Sexual Intelligence

Filmen som alla borde se: Sexual Intelligence med Kim Cattralls! Sådana filmer gör mig så lycklig, just när någon tar ett större steg mot något så självklart som sex.

"Hela tanken med att ha en sexpartner är att ha någon som är olik dig, och att helt enkelt försöka förstå sig på hur det är att vara den andra personen; i de flesta fall att försöka förstå hur det är att vara det andra könet". / Thomas Moore, författare till boken "The soul of sex".

                                                       Abus Giant - världens största eregerande stake?!
                                                Beläget på en kulle utanför samhället Cerne Giant, England.

Just a movieteaser...2011-01-29
01:44:36

Till min morfarEn morfar för mig, är en man med livserfarenhet.
Men det, undermedvetet, utan att han vet.

Det kommer av sig själv, och i det han säger.
I det han gör; ja i många grejer.

Utan att han vet berör han utan ord.
Han lever i nuet och brukar sin jord.

Jag vill påstå att han för mig är en vis man.
Och ger med sig av allt han kan.

Men när han kanske inte riktigt vet,
känns det som att han bär på livets hemlighet.
Den där som kräver
att man levt i alla väder.

Du är varm och omtänksam och det finns mycket för oss att lära,
om hur du tar han om oss nära och kära.

Aldrig misstro eller svek
för morfar, vi känner din kärlek.2011-01-28
15:51:27

Morfars dag:)


Idag fyller min fina morfar 70 år:) Och det firar vi med middag på Jernkällaren i Höör.
Hoppas bara att jag hinner bli klar med min present i tid...

Älskar dig så hjärtat bultar sådär läskigt hårt...
2011-01-28
15:45:59

GP


Jag fick GP på dansen, tjolahop, tjolahej tjopahopsansa. Jag fick GP dansen tjolahej tjolahopsansa..

Smile:)


2011-01-26
22:52:48

Varför ska våldet täckas?!


Fan. Nu börjar jag bli förbannad, på riktigt.
Malmömetron kunde idag, 26/1, skylta med rubriken: "Flickan borde gjort mer motstånd". I tidningen kunde man läsa om en 13-årig flicka som haft analsex med en 16-årig pojke, mot sin vilja. De hade tidigare haft en sexuell relation. Men när han ville ha analsex vägrade hon att gå med på det. Trotts detta gick han emot hennes vilja, och våldtog henne. Pojken dömdes för sexuellt utnyttjande
Rättsexpert Sven-Erik Alhem säger att han får en känsla av att man till tona ner den här händelsen.
Och hade övergreppet skett utav en äldre man i 30-års åldern, hade våldtäckt kännts som ett större antagande. 

Det som gör mig förbannad är inte val av straff för den 16årige pojken. Minst två års fängelse för våldtäckt anser jag kanske inte är det bästa för att få 16åringe på förnyade tankar.
Det som gör mig förbannad är alla dessa uttalanden, och bortförklaringar till varför man inte väljer att rubrisera händelsen som våldtäckt.
"Flickan borde gjort mer motstånd" - jag kokar. Ska vi börja gradera hur mycket man behöva göra för att det ska räknas som tillräckligt motstånd? Ska vi behöva lära ut i skolan vad tillräckligt motstånd är?

Flickor: när ni inte vill ha sex med en pojke räcker det inte med att säga nej. Ni måste också visa att ni menar det. Sant. Men det är inte alltid det räcker med att visa att man menar det. Ni måste också knipa ihop, ordentligt, med benen samtidigt som ni rullar åt sidan, ifrån pojken. Men gör det snabbt så pojken inte kommer åt andra hålet. Ja precis, alldeles riktigt.
Pojkar: det är ju kanske inte lika lätt för er att säga nej. Pojkar vill ju oftast ha sex. Men skulle det vara så att ni inte känner för det så försök se till att inte ha flaggan hissad, så blir det lättare att komma undan och inte lika lätt för flickan att täcka dig.
(Och så läser vi det hela med en gnutta irroni - tack;))

Men om vi återgår till det där med åldern egentligen. Vare sig pojken/flickan är 16 år eller 30 år: ett nej är ett nej. Någonstans ska ju den här 16-åringen lära sig vad ett nej innebär. Ett fängelsestraff är, åter igen min mening, inte det bästa sättet. Bara att få gå igenom en rättsprocess kan ses som ett straff nog med allt vad en straffprocess kan innebära. Men genom ett bra straff visar också samhället att hans aggerande inte är något som samhället accepterar. 

Punkt slut. 


 
2011-01-26
00:09:38

"Nulla mig, nulla mig"

Idag på Christer i p3 var dagens tema "barn som chockat en på ett eller annat sätt; genom händelser eller plötsliga uttalanden" - yberroligt!!

Pappan brukade ibland snurra runder med sin fyra åriga dotter i luften, vilket hon tyckte jättemycket om att få bli. En dag när pappan och dottern var på stormarknade fick hon plötsligt dille på att hon ville bli snurrad, vilket pappan sa att de fick vänta tills de hade kommit hem. Och helt sonika får dottern spel, lägger sig på marken med ben och armar brett isäg och skriker: "Nulla mig, nulla mig. Jag vill bli nullad pappa." Folket runt omkring glor med stora pupiller, och pappan blir högröd i ansiktet...


"En lyckocoach är en människa som tar sjukt bra betalt för att få andra människor att tänka lite mer positivt": sitat från Hanna Hällqvist om Mia Törnblom, Sveriges lyckocoach nummer ett!
Jakten på lycka ikväll, and I love it! 

Imorgon börjar Emma, och hennes vän Sanna, sin resa i Asien!! Önskar dem båda lycka till och att dem, med stor förhopning, får uppleva livet i den vackra mening som jag ändå tror är meningen med livet:)

Puss2011-01-25
11:15:28

Aktiverat korn??

Jag läste att muslin innehåller aktiverat korn.
Hm, tänkte jag - vad är det?? 
Aktiverat korn är när kornen förvälts, enzymerna aktiveras och gör det lättare för kroppen att ta upp och omvandla alla de nyttigheter som korn innehåller!

Finns det en motsats till aktiverat korn?
Oaktivetat korn?
2011-01-24
23:04:54

Gammal mat

Jag kollade in i mitt lilla, lilla kylskåp idag. Och tänk vad jag hittade där: bland mina kylvaror med längre hållbarhet (exempelvis pesto) fann jag en "ärtsoppakorv" (vakumförpackad ärtsoppa formade till en korv, ni vet) med utgångsdatum 26/10 - 2010.
Den 26: OKTOBER 2010!!
Tanken med denna ärtsoppa har, för mig, varit att jag tänkt att äta den som ett nödfall när jag inte alls skulle orka tillaga något annat. Grejen är den att jag, varje gång kommit till den tanken, tänkt igen att "det måste finnas något godare än ärtsoppa att äta idag". Och så har det blivit att den legat kvar.
Men, när jag hittade den ikväll och tog den från kylen var inte det första som jag gjorde att slänga den i soporna; inte jag inte. Man slänger ju inte mat i onödan!

1) SER den ut till att vara gammal? - Nej.
2) LUKTAR det från förpackningen? - Nej.
3) LUKTAR det efter uppvärmning? - Nej.
4) SMAKAR det som den ska? - Ja.
5) MÅDDE du bra efter att du ätit den? - To be continued...2011-01-23
12:17:15

p3 guldgalan 2011

Sitter och kollar på p3 guldgalan, och undrar hur det kom sig att Melissa Horn var nominerad till Guldmicken för bästa liveframträdande, tillsammans med enbarn "röjband"?

Och HUR kom man på att Kitty skulle klä ut sig till en snippa??!:) Diggar dock könstemat. Och lite kul att se kropparna till alla de radioröster man annars hör på radion:)
Orups meddley kunde man dock skippat; min mening... Och vad gjorde Rickard och Glenn Hysén där??!

2010 måste ha varit soloartisternas år: Oskar Linneros, Robyn, Daniel Adams-Ray, Håkan Hellström, Tove Styrke, Albin Gromer, Anna Von Hausswolff,..

Grattis till Robyn som gjorde sig förtjänt av alla sina priser: Guldmicken, årets artist och årets låt!!

...

Kvällen igår blev inte riktigt som planerat. Men ack så trevlig ändå! Träffade Tania på Möllan och satt och snackade om allt och lite till:)

...


Ska jobba ikväll, och innan dess blir den en promenad ner till stan och troligen en runda in på utförsäljningen inne på UFF!:)2011-01-22
20:24:13

("v") en lördagLeendet är nyckeln som passar låset till allas hjärtan.
 / Anthony J. D'Angelo2011-01-22
15:09:24

Mp

Dagens I-landsproblem: när jag poppar popcorn i microvågsugnen, och när den, helt sonika, vill stängas av efter halva tiden. Har försökt tre gånger. Och varje gång gör den samma sak!!

Gustav Fridolin ser ut att bli en utav de två språkrören i Miljö partiet. Och jag kan inte mer än gilla detta väldigt starkt! Ända sedan jag lyssnade på honom under en berättarkväll på Hovdala Slott för en sex år sedan har jag haft stora känslor för denna talföra man som föddes med guldord i munen - heja heja!

...

Ser otroligt mycket framemot ikväll!!

Må väl:)


 

2011-01-21
22:35:31

Lilla Tania då...

Glatt överraskad ringde Tania mig ikväll. Men då hon försvann i luren på mig ringde jag tillbaka till henne efter en stund. Och då var hon i full gång med att spela fiol! 
- "Vill du höra en låt jag precis skrivit?" Och så spelade hon låten för mig, på fiol!:)

Tänka sig vad som kan hända...:)


Ikväll har jag sällskap med en flaska vin:) Och vi kommer bra överrens tycker jag!

God Natt:)2011-01-20
22:37:39

Fri som en fågel!


Lagade två favoritväskor som varit sönder för mig. Jag går inte och köper en ny och det är möjligt att sy tillbaka handtaget!

Sista jobbet på grupparbetet gjordes av mig idag, och nu känner jag mig, verkligen, på riktigt, fri som en fågel!!:D En stor lättnad har lagt sig. Jag anmälde mig till Modern-dans-kursen på Medborgarskolan idag, då jag läste att man kunde dela upp betalningen i tre delar. Hoppas bara att det finns platser kvar!!

Tränade thai ikväll; första gången sedan precis före jul. Och det kändes så otroligt skönt och roligt! Många nybörjare, och nya, trevliga sådana;)

Sängen nu, och imorgon hänger jag på Coffee Point för att skriva brev och kolla jobb:)

Imorgon är det fredag:)
2011-01-20
22:05:38

600års jubileum


Den 3:e firar Ylva sitt ett år som hon bott i Lund! Och då började jag fundera på när jag egentligen skulle fira mitt år i Malmö.. 3:e mars var det tydligen:) Så vi får vänta lite till med att fira det..

600års jubileum utav klocktornet i Prague - sååå häftigt alltså!!
(Notera alla telefoner som hålls uppe i publiken för att fånga händelsen)

2011-01-19
23:46:14

Skit

Det som göms i snö kommer upp i tö. Jag syftar på skiten från alla hundar vars husse eller matte varit så otroligt lata att inte vilja plocka upp efter sin kära vän under den snöiga vinterperiod vi haft här nere i söder.

Snälla ni; att ni aldrig lär er...2011-01-18
23:52:12

En främling förföljde mig ikväll...

Well,.. När jag skulle börja promenera hem från Orkanen ikväll var det en medelålders man som hejade på mig, och vi började samtala. Han pluggade också på skolan, kom från Österrike och varit i Sverige i över ett år. Den här mannen sa att han kände sig väldigt ensam, och sökte vänner. Efter en promenad ner till Gustav torget frågade han mig på ett väldigt snällt och ödmjukt sätt om vi kunde bli vänner. Ta en kaffe, slå en pling då och då, osv.. Snäll som jag är sa jag tack, men nej tack, önskade honom lycka till med studierna osv. Men nej, jag skulle gå vidare nu och väljer att säga hejdå till dig. Han valde att ge mig dem där valpögonen, och jag sa åter igen: nej!

Så jag började gå, mot Triangeln, ringde hem och fick reda på att Andreas klarade körkortet i eftermiddags. Efter en stunde märkte jag att mannen hade cyklat ifatt mig, och fortsatte cykla bredvid mig och försökte få kontakt med mig samtidigt som jag pratade i telefon. Jag sa till honom att sluta följa efter. Men nej, och därefter valde jag att bara ignorera honom.

Mannen följde efter mig ända upp mot möllantorget, och nästan ända in i ica-affären. Men innan jag gick in hade jag börjat bli riktigt arg, och sade till honom på skarpen att sluta förfölja mig.. 

Shit, jag var på allvar riktigt irriterad. För när jag säger nej, är det verkligen ett nej som jag menar. Och är det något som, på allvar, gör mig arg så är det när det där nej:et inte tas på allvar.


Men ingen fara; jag kommer sova gott inatt!:)
2011-01-18
23:30:14

Hasslea Helpline


Igår stoppades jag utav en gatuinformatör utanför centralen - ännu en Green Peac-aktivist, tänkte jag. Men, det var en representant från Hassela Helpline; en organisation jag inte alls hade hört talas om faktiskt - hade ni? 
Hassela Helpline är en del utav Hasselarörelsen som arbetar med ungdoms -och missbruksfrågor. Och till dem kan man vända sig som anhörig till någon som lever under missbruksförhållanden och barnmisshandel. Och när man känner att man inte vet hur man som anhörig, vän eller granne ska förhålla sig eller gå tillväga när man har en visshet om något som inte ligger till som det borde.


Jakten på lycka är ett program på svt där Hanna Hällqvist söker svar inom flera tänkbara områden. Jag fastnade för ett sätt att sprida lite glädje i vår vardag - anonyma klubben!
Anonyma klubben innebär att man exempelvis betalar för en kaffe och en kanelbulle på ett fik. Och sedan ber man expediten att bjuda nästa kund som beställer detta och säga att fikan redan är betald och hälsa från Anonyma klubben - looove the idea!:)

Idag tog min kära bror sitt KÖRKORT - Stort grattis!!
2011-01-18
00:29:36

Änglavakt!


En trettonårig flicka hamnade i iskallt vatten dagen före julafton. Hennes kroppstemperatur sjönk till 13* C, och det är få som klarar sig ur en sådan kyla utan hjärnskador eller ens över överlever. Men idag berättades det att hon mirakulöst kommer överleva utan några som helst påkomna men efter händelsen - änglavakt?!:)

Dokumentation att rekommendera: en amerikanare som åker till Sverige för att få sig en bild utav landet - Randy utvärderar Sverige:)


Bättre sent än aldrig - Jerringpriset till Therese Alshammar!!

God natt:)


2011-01-17
11:13:47

Aga = misshandel


Jag blev så frustrerad när jag såg ett inslag om en man i Sverige som dömts för för att ha agat sina barn, som en ren uppfostringsform... Han och hans fru är kristna fundamentalister och ser det som ren självklarhet att det är bra för barnen att bli slagna om dem gjort något de inte fått lov att göra.
Hur i hela friden kan man tycka att det är okej? För mig är aga = misshandel, både fysiskt och psykiskt. För mig finns det ingen vettig förklaring alls till varför slag mot barn skulle vara en användbar metod i ett uppfostringssyfte!
Tingsrätten anser att de skadat barnens självkänsla, vilket föräldrarna inte vill gå med på och ser det som en "påklistrad intention" från Tingsrättens sida. Syftet med våldet, enligt föräldrarna, är inte att skada barnen, utan att uppfostra dem. Och pappan hade själv uppfostrats på samma sätt, och säger själv att han inte alls fått några men efter det, utan såg det som ett bevis för att hans färäldrar älskade honom när hans föräldrar var beredda att gå så långt för att visa vad som var fel.
Jag mår illa.
Pappan hade till och med själv slipat till en slagplatta som användes vid agandet, just för att den inte skulle skada barnen när han slog.
Nu kräks jag.
En advokat drar paralleller till hustrumisshandel. Hustrumisshandlare slår inte för att kränka, utan för att uppfostra dem - misshandel är misshandel, oavsett syfte.
Nu mår jag lite bättre.


Ush, vilket tema jag valde på denna veckostart. Men jag blev så tagen på sängen när jag såg klippet på svt.2011-01-15
10:27:03

Tunisien

Men, vad är det egentligen som händer i Tunisien?! Upplopp på gatorna, utegångsförbud, polisernas brutalitet, en President som plötsligt lovar en massa saker och sedan lämnar landet - vad har man missat??!

Snälla, berätta för mig!! 

Nu ska jag in i dusche, promenera till jobbet, jobba och träffa Tanja ikväll - det var väl en bra planering för dagen?!:)

Må väl:)2011-01-14
22:21:50

Skolan (nästan) över!


Skolan avslutad, nästan (har två inlämningsuppgifter kvar som bara ska göras och lämnas in). Och jag känner mig en större aning befriad. Så är det bara. Men det är såklart med en viss vemod som man säger hej då, med tanke på all den upplevelse som skapats i samband med skolan, alla människor man fått möjlighet att träffa, personligheter man inte trodde fanns i denna värld osv(blink blink till Josef).  samtidigt som det också känns som en stor lättnad att få fortsätta med något annat. Och med mitt nyårslöfte att ta hand om mig själv på ett bättre sätt. Tanken har såklart slagit mig att jag hade kunnat fortsätta kursen Idrott 60-90. Det är ju ROLIGT med idrott!! Men, jag vet att jag gör rätt i att göra något annat. Jag behöver tid till reflektion, och låta hjärnan vila på något annat ett tag.

Klassen kunde inte få ett bättre avslut än när vi alla, var och en, gjorde våra dansframträdanden!! Alla var helt, otroligt duktiga. Och alla lyckades fånga sin personlighet i sina val av koreografi till val av låtar vi valt osv. Klasskamrater som haft svårt att hålla takten, till världsvana dansare - helt otroligt duktiga allihopa!!
Personligen var jag också väldigt nöjd med mitt framträdande. Och då jag nästan inte minns någonting från det, tar jag det som ett positivt tecken:) Jag minns dock att jag skakade endel, vilket jag blev väldigt förvånad över att jag skulle göra. Men tror också att det gjorde framträdandet extra bra och känsloladdat. Klassens och lärarens feedback förvånade mig oerhört. Jag är mer än nöjd, och kände bara att jag skulle vilja göra det om och om igen...:):)


Jobbet ringde idag efter skolan, och jag blev påmind om att livet fortsätter trotts att skolan är slut.

God natt efter en oerhört god dag:)


2011-01-12
23:07:51

Dansa?!

Ojoj, det här med dans måste ha stigit mig åt huvudet!! Nu funderar jag på att gå en modern dans-kurs på medborgarskolan!! Kanske också för att jag kollat in en del dansklipp: kolla in  Kent och Lauren från Australien - vilken grym tjej alltså!! Inte konstigt att man blir inspirerad...


NU säger jag god natt...:)2011-01-12
22:28:30

Kristian AnttilaJag unnade mig en promenad hem från stan ikväll efter en dag i skolans tecken. Och under prommenaden höll Kristian Anttila mig sällskap genom P3live session! Vilken skön kille han verkar vara. Med en sådan där skön inställning till livet liksom.


Det börjar gå framåt med danstentamen, och jag känner att jag kommer bli nöjd med slutresultatet:) Jag ska erkänna att det finns två personer som inspirerat mig till dansen: Emma, en utav mina bästa vänner; trotts att du inte alltid mått bra och att tankarna spelat dig ett spratt står du kvar, och det är jag oerhört glad över!! En person jag träffade i december 2010 inspirerade mig oerhört med sin livshistoria. Och jag känner att det antagligen kommer vara honom jag tänker på när jag gör mitt uppträdande!

Nog med dans. Nu förbereder jag mig för mitt livs första opponering. Och imorgon kommer jag få veta vad det egentligen innebär;) Ho ho ho...

God natt:)


2011-01-11
15:57:57

Danstentamen


Ojojoj, nu börjar det hända saker..:) Jag har kommit på en idé och ett passande tema till låten jag valt. Det är en aning tungt ämne jag dock valt att gestalta. Men det kommer bli bra. Varför är det mycket lättare att arbeta under press?! Och varför känns det enklare att försöka gestalta ett tungt och sorgset ämne?!
Jag tror jag dock får byta arbetsrum imorgon och vara på skolan i någon danssal. Här på caféet börjar de nog snart undra vad det är jag håller på med när jag sitter här med lurarna i öronen och utför små rörelser i takt till musiken;) 

Nu vidare till simningen (ja, den har börjat igen) med otroligt stor spänning...2011-01-11
13:41:48

Mina växter dörJag vet inte om jag ska ta det som ett tecken på att jag inte pratat med dem tillräckligt, eller om det är ett tecken på att en liten era börjar få ett slut...

Mina gröna växter, som jag haft på rummet, har varit med mig större delen som jag bott här. Men nu känns det som att de inte bryr sig allt, hur lagom jag tycker att jag berikar dem med vatten. Kande att de saknade någon form utav näring?! En sak som är säker är i alla fall är att dem snart säger tack och hej, precis som jag kommer göra om några veckor.

Oj, vad dramatiskt det där lät... Men, jag är i alla fall säker på att jag kommer investera i nya växter till mitt nya rum jag flyttar till!:)

Jag har precis köpt en låt på spotify - shit vad lång tid det tar att ladda ner..
Jag har bestämt mig (tror jag i alla fall) att ha den här låten på min danstentamen på fredag.

På sista tiden har jag lyssnat en del på The Knife, och denna låt är ju så otroligt underbar:)


Wish me luck to give this song the best coreography...


2011-01-08
21:44:30

Grupparbete, på en lördag?!Det är inte roligt att vara fast i ett grupparbete. Speciellt inte en lördagskväll. Men, det kommer bli ett grymt resultat. Även om mesta av tiden när man jobbar med det känns hopplös, så finns det trotts allt ett slut på det hela. Tänkte jag skulle dela med mig lite utav resultatet som en utav vår gruppmedlem, greken George, stått för:
God natt:)
2011-01-08
17:53:59

KaffeJag älskar kaffe!! Och när jag blir stor (eller rättare sagt ekonomiskt oberoende) så ska jag skaffa mig en sådan där espressobryggare.
Men, jag har kommit fram till att efter två muggar kaffe mår min mage inte alls bra, och den känner för att köra terräng i tarmkanalerna - varför fortsätter man ändå att dricka?!

Skål och glad lördag på allesammans:)
2011-01-08
17:40:09

Mormors dag!
Idag är det mormors 71-årsdag:)
Och du ska veta att jag älskar dig så....
Men samtidigt som jag älskar dig så, är jag också så otroligt frustrerad och ledsen. För då jag insett att din sjukdom inte kommr bli bättre, är det upp till oss alla att försöka leva med det; både du själv och oss runt omkring. 
Jag lyssnar ibland till en låt som Timbuktu faktiskt har skrivit,  Den känns så otroligt klockren, och jag tänker på dig varje gång jag lyssnar på den. Det är såklart med en stor sked irroni jag lyssnar på den, men samtidigt stämmer det så väl.

...
Glömten I Ögat 

Jag börjar fan tro att jag lider av för tidig senilitet
Ge mig nåra minuter o skildra mina problem
Till att börja med kan vi ju tala om raptexter
något jag tillägnat många sena nätter
Rad efter rad, bra bar efter bra bar,
för varje låt som blir klar blir jag ju asglad
På scen när man just fått till fest med fin stämning
då tappar jag text som du tappar mobilsändning
Pinsamt, man känner sig som Homers pops
o folk i publiken skriker: ååh va kasst!
O backstage när man e mitt i en minneslucka
vill nån snacka business, man inte hinner ducka,
Så man lovar nåt, tummen upp; fan va kul!
Efter två veckor ringer dom;
Var fan e du?!
Minns du inte vad vi bestämt i förväg?
Öööööh…näää?
Refr:
Så fort det där försvann, ett tappat sandkorn på en strand
Som att försöka att få fast på en nål i en nålstackVi
ssa har minne som en häst, jag har ett som en guldfisk. 
Man ber om ursäkt, fast det låter som bullshit.
Det e lite otäckt, det kan flera förså,
man letar efter sina shades när dom redan e på.
Man söker sin lur fast man har den i sin hand
o känner sig fanimej lite galen ibland.
Jag går in i ett rum, men glömmer varför.
Jag lämna mina nycklar i min framdörr
En hel helg när jag va i götet o Stockholm,
det börjar bli dags för besöket hos doktorn
Och om symptomen pekar på det jag tror
finns det bara ett dammsjok i min pannlob.
Va e det som försiggår i hjärnans hemliga vrår?
Jag har presenterat mig för folk som jag känt i ett år.
Det e tämligen svårt, men lyckas stilla mitt sinne nåt
för mitt minne e bara ett minne blott, ett minne blottMossans födelsedag – jag glömde bort den. Hyran skulle va betald – jag glömde bort den
Det jag skulle gjort idag – jag glömde bort det, jag glö-glö-glö-glö-glö-glömde bort det
Pin-koden till min mobil – jag glömde bort den. mitt visa-kort i en butik – jag glömde bort det
Flygets avgångstid – jag glömde bort den glö-glö-glö-glö-glö-glömde bort den.Eftersom jag inte ens kan minnas vad jag gjorde igår,
Kan jag tänka mig det jag minns om några år
kommer bestå av fragment
Som e så små att 90 procent av min biografi får hittas på
Scenen e glömskans hav, går ju versen,
havet e glömskans scen sa Herr Mernsten
O denna låten skulle blitt förbannat längre
om jag inte glömt en vers o halva refrängen                                                                                                                                                                                      Refr:
                                                                                               Så fort det där försvann, ett tappat sandkorn på en strand
                                                                                                             Som att försöka att få fast på en nål i en nålstack


...

2011-01-06
10:54:18

SvinalängornaJag var på bio igår och såg Svinalängorna.
Och hade någont tänkt att de den så glöm inte vattenfast mascara!!
Jag har aldrig gråtit så våldsamt under en film i en biosalong - så otroligt bra skildringar!!
2011-01-05
19:43:21

Spader...


Finns det något som verkligen vet kan knäcka mig totalt, bryta ner mig fullständigt, få mig att gråta helt hjälplöst när jag sitter på ett café, ensam, något som får mig att vilja släppa allt och bara skita i det så är det DATORER!! Det finns inget som jag älskar lika mycket som jag hatar den... Det slår aldrig fel - är det verkligen jag som är så otroligt dålig när det kommer till datorers funktioner?! 
Jag sitter för tillfället på ett café. Och jag sitter här inte själv, utan med en av mina bästa vänner, dator acer. En gammal vän som såg sina gyllene dagar långt före färgskärmen på telefonen. Det känns som det i alla fall. Och jag bara hoppas på att den kommer hålla minst en vecka till, tills skolan är över...
Jag satt självfaller här för att läsa lite text jag fått skickat från mina gruppmedlemmar, och när jag skulle öppna mitt eget dokumment innehållande hela gruppens samling finner jag att delar av mitt stycke inte fanns där. Och jag svär, svär, svär att jag inte glömmde spara innan idag...


Tro mig eller ej... Eller, kan det vara så att datorn inte kunde spara pga för lite datorminne??! Kan det faktsikt göra det? Att välja att inte spara trotts att jag tryckte för det?! Det är här DATORNS MAKT ÖVER EN börjar. Vi är alla heeelt omedvetna om vad som egentligen händer. Och samtidigt som vi knappar in våra lösenord här och där, anntecknar våra memoarer i, vad vi tror är, vår dator så planerar vår vän, bakom din sköna rygg, hur den sakta ska ta över ditt liiiiv.

Den är smart. Den vet vad den gör - vet du vad du gör?!


  


 

2011-01-04
22:09:55

HostedagDet är ganska jobbigt att äta, när man inte kan andas genom näsan.
Och trotts att jag inte pratat så mycket idag, är jag hes som en and.
Men, jag fryser i alla fall inte ikväll då jag knaprat piller för det. Och ni som känner mig vet att det ska motiveras starkt för att jag ska tro att det verkligen har en verkan.
Hm, var kommer egentligen uttrycket "svettas som en gris" ifrån? Grisar kan ju inte svettas...


2011-01-03
22:35:11

Jag är stolt Lejon må jag säga:)


Man blir den man föds till skulle man kunna säga:) 
Vad vill jag då ha sagt med det.. Jo, jag är född lejon. Och jag skulle ändå vilja påpeka att jag känner mig som det.

Planet: Solen
Symbol: Lejon
Ängel: Michael
Färg: Guld
Växt: Solros - Ringblomma
Metall: Guld
Kristall: Rubin
Tarotkort: Solen
Motto: Jag vill
Nyckelord: Vilja
Element: Eld
Turdag: Söndag
Kvalitet: Fast
Polaritet: Positiv
Turnummer: 8 & 9
Kroppen: Rygg - Hjärta
Kinesiskt: Apa
Lejon sägs passa bra ihop med bland annat tvilling, skorpinjon, våg och skytt.
Så känn dig fri, och tveka inte...:)2011-01-03
14:28:41

Fy för att inte må bra

Ish, vilken dag.. Har inte alls mått bra i helgen, och inatt låg jag i frossa och svettades som en gris!! Detta har ju såklart inte gjort det lättare för mig att fortsätta med (komiskt nog)Hälsoprojektet... 
Vilken tur att Christer i P3 piggar upp mig en aning:)- "Jag hade glömt frukten som vi alla hade i uppgift att ta med oss till fruktstunden"..
- "Men, nej vad fruktansvärt".2011-01-03
00:04:19

Gott Nytt År!!

Året började väldigt trevligt med skumpa och dans på Babel:) 
Maten blev dock en aning provisorisk när kära Tanja inte hade fixat hemtepizzan då alla ställen var stängda, på ett ungefär.
Nyårssupé: stekt tunnbröd med ost och oregano, glass toppad med cheescakesmulor och hallonsås (Carte d'Or; betyder "Guldkort" på svenska)!  
Efter tre-klocks-slaget träffade vi två väldigt trevliga och otroligt snälla killar som vi samtalade med hela morgonen. Och en av killarna var välidgt snäll med att hjälpa en av våran vän när hon plötsligt behövde ta sig till akuten! Dock vill jag pointera att hon inte behövde akut vård pga för mycket dricka. Det värmer mitt hjärta när man berikas utav genuint snälla människor!


Gott Nytt År önskar jag alla nära och kära!!