Madeleine

2011-06-30
13:43:13

P&L - Onsdag!

Vaknade upp under förmiddagen. Ringde och ringde men fick inget svar från kompisen.

Tog en runda på stan idag. Åt en glass.
Niclas Nilsson (från Tyringe, och det var inte svårt att höra)och Daniel Poohl från tidningen EXPO var två intressanta föreläsare som pratade om sin verksamhet, vikten av deras existens och att informera samhällets medborgare och våra politiker om hur främlingsfientliga grupper proppagerar för deras grundläggande ståndpunkt. Niclas Nilsson försökte också belysa vikten av att våga ifrågasätta de mest förekommande argument när vi talar om rasism, så som "massinvandring" "islamisering".
"Man måste försöka förstå sig på motståndaren för att veta hur man ska bryta ner dem", som Daniel Poohl, chefredaktör på tidningen, sa! Lite kul att han faktiskt var infiltrerad i Nationalsocialistisk front i två månader, enbart för att skaffa sig kunskap om hur dem arbetar och tänker.

Annan fin fakta fick jag höra om Vi-skogen och hur dem arbetar med att utveckla bönernas verksamhet i östafrika, och vikten av att anpassa sin produktion till rådande miljöförändringar.

The Vaccins var ett trevligt britt-pop-band!
Paolo Nutini måste jag höra mer från...:)
Till Lykke Li ville man dansa till, tillsammans med sina vänner...
Kings Of Leon - där dansade man ändå! Efter 1½ timmes spelning spelades Sex On Fire, och alla släppte loss totalt. Därefter började folk dra sig tillbaka till campingen. Trotts att bandet hade fler låtar kvar att spela...;)

Hade en väldigt skön dag med mig själv! Men har inte direkt känt något behov i att snacka med så mycket folk... Grannarna lockar inte direkt,..
Fick dock en komplimang från en 17årig kille som tyckte jag såg mycket sofistikerad ut och undrade hur gammal jag var...:P (Hehe, det tog jag som en komplimang;))

Imorgon ska jag komma, och komma, och komma om och om igen...

Höres!


2011-06-30
13:30:27

P&L - Tisdag!


Anlände till Borlänge en timme försent. SJ - om man vill ha mer spänning i sin vardag. Men, vad gjorde det. Jag kom fram, checkade in. Och sedan var det ju tänkt att jag skulle möta upp min kompis från förra året. Och ja, vi hade kontakt under kvällen. Lite knaggligt emellanåt då det tog en halvtimme att ens få iväg ett meddelande. Hans mobil var nära att dö. Min var vära att snart gå bort. Och kl. 00.00 var Madde kall och väldigt trött. Tog mig in i vimlet och festerna som pågick på campingen. Hittade en liten spott att slå ner pinnarna i. Och någonstans därefter dog också mobilen mig. Somnade kanske vid två-tiden till ljudet av flummiga tonåringar som lekte kurra gömma mellan tälten..


2011-06-28
13:55:39

Peace&Love

Så sitter jag på tåget på väg mot Borlänge, och bara längtar till den kommande veckan och allt vad den kommer att innebära:-) Livemusik, livemusik och livemusik. Låta sig beröras i stundens känslosvall som bara musik kan göra. Träffa såväl likasinnade som oliksinnade människor. Får se vilken ny musik som kommer att inspirera. Att bara va.

Det är dock konstigt hur man känner av att ett avstånd kan få en att sakna sina vänner och kära Än Mer! Jag har nämnt det tidigare. Men även om man inte skulle ses när man är hemma, så känns det faktiskt lite tyngre när möjligheter omöjliggörs.. Och jag känner starkt vilka jag saknar redan:-)

Om någon vill höra sitt band live, men inte har möjlighet, så ringer jag gärna, från plats;-)

...

Vissa människor tar energi från en. Andra människor ger energi till en. Sedan finns det dem människor man skapar energi tillsammans med. Och det måste väl ändå vara det ultimata man vill uppnå:-)


2011-06-25
23:19:32

Midsommar dag


Det blev ett midsommardopp; Västra Hamnen, fyra på morgonen:) Så himla skönt. Och vilken kick man fick efteråt..!! Det kommer göras flera gånger om i sommar:)

Jobbade idag, och i sommar kommer det jobba många trevliga vikarier! Och då slog det mig - vilken trevlig sommar det kommer blii på jobbet!!:)
Fin kväll:)

Puss och godnatt

2011-06-25
00:48:09

Midsommarx2

Tro det eller ej, men jag har faktiskt på mig, dagen till ära, en gammelrooooosa klänning. Trodde aldrig i mitt lilla liv att jag skulle bära något så ljust tyg. Men, det blev så! Och jag nästan gillar den:)
Kvällen på jobbet var förhållandevis innehållsrik. Och efter nio cyklade jag till Tania och käkade jordgubbar och drack bubbel - så himla mysigt:)
Nu sitter jag hemma och ska precis bege mig till Debaser där Emma väntar! Viktor och Joni från Slagsmålsklubben ska tydligen Dj:a där inatt:)
Bikining på under klänningen, och badlakanet packat i handväskan;)

Trevlig midsommarnatt på er!:)2011-06-24
12:26:20

Midsommar


Idag är det midsommar, tänka sig. Eller, som min vän Freddy från Tyskland sa idag att hon skulle på ikväll; Mid-christmas-party!;)

Jobbar ikväll, till nio. Därefter vet jag inte riktigt än vad som händer. Jag är väl uppe för de mesta:) Så länge jag får hoppa i havet, hehe;) Vi får la se...
 
Glad Midsommar till er alla:)

Mamma, kör försiktigt inatt...

2011-06-22
20:54:10

Kärt återseende:)

Imorgon är det sista dagen på simningen. Alltid lite kul med extra stohej!
Jag måste säga att mina två veckor hemma i Sösdala har varit väl passande i livet. Ibland behöver man tvingas till lugn och ro. Även om jag några gånger bara känt mig tvungen att rymma där ifrån ner till Malmö. Dessutom måste jag erkänna att det känns bra att höra när folk säger att dem saknar en.. Hehe;)

Och, efter simningen imorgon är det jobb på kvällen i Malmö. Och resten utav veckan består utav kvällspass. Får se hur midsommar kommer att firas! Den kommer att firas på något trevligt sätt i alla fall, det ser vi till:)

Tog tåget till Lund idag och fick ett kärt återseende utav Rebecka:) 1½ år sedan vi sågs sist!! En vänskap jag aldrig hoppas kommer att dö ut. Förändras gör vi ju alltid som personer. Och vänskaper förändras också. Men så länge den håller sig levande...:)
Sååå fint att se dig Rebecka!! Jag får verkligen ett leende på mina läppar varje gång jag hör din röst i luren:)

God natti:)2011-06-21
18:42:31

Datorfan
Datorn ville ha en tidsram på sammanlagt 20 minuter att starta upp, ta sig ut på nätet och stängas av. Nej, jag fick inte spel inte. Inte konstigt att den var trött efter att ha fått vila i hela två dagar. Det kommer bara stå en enda sak på min önskelista inför min födelsedag:-)

2011-06-20
16:38:47

"Det är en världslig sak"

Hemma i mina föräldrars hus i Sösdala har vi en vind som jag snart inte vågar sätta min fot på. Jag har säker berättat om den tidigare. Och nej, det spökar inte där. Det är fullproppat med en massa skit. Eller, nej, för att vara rättvis mot min pappa. Det är inte en massa skit. Det är en massa gamla saker; julpynt, leksaker vi hade när vi var små, en massa flyttkartonger med porslin, krimskrams, minnestavlor osv.. Och ja, det är en massa saker med extremt mycket minnen och känslor relaterat till!
Det går inte att förneka att jag skulle bli en aning lycklig och nostalgiskt om jag hade hittat min Barbie klädd i sin fina, vita klänningen som jag alltid klädde henne i för att man tyckte så mycket om den. Vi hade en väldigt speciell och nära relation under mina unga år. Och jo, den kräver sin respekt. Jag skulle inte slänga iväg henne i första taget. 

Det jag vill ska flyta upp till ytan, om man kan uttrycka det så, är hur hårt man väljer att binda sina band till något så ytligt materiella ting. För mig tycker jag att det måste finnas humana gränser till vad som är okej och inte är okej att spara. Jag kan känna att man någon gång måste lära sig att på något sätt gå vidare i livet. Och då behövs det att man släpper tag om det gamla. Och som med många andra saker man gör i livet är det alltid det första steget som man tar som är det svåra. Men när man väl tagit det märker man att det är ganska skönt. Och ibland en stor lättnad. 

Jag kan mycket väl förstå min pappa som vääägrar rensa och slänga bland sina minnen och saker. Men nej, minnen kommer ingen kunna ta ifrån dig pappa. Aldrig.
(Eh, där finns det dock ett liiiitet undantag i regeln: alzheimers. Inget att skämta om. höhö)
Samtidigt kommer också frågan - varför rensa? Det ligger ju så bra som det gör där uppe på vinden? Tja, tills den dagen vinden väljer att ge vika. Saker trillar ner och går sönder. En vacker dag kommer någon kanske flytta?!

Hm, eller är jag bara en envis unge som ärligt inte förstår det där med vikten av materiella ting?! Som inte är lika gammal och vis och inte har åldern inne nog att kunna relatera och ta till sig vikten av att leva med minnesvärda saker omkring sig?!

En dag kommer jag också förstå, antar jag.

...

Mammas nya kille, älskar det - "Folk vill ju för det mesta leva ovanför molnen. Så man kanske skulle köpa några hus och lyfta upp i luften".


Kram:)


2011-06-20
16:12:18

Touch my mind, I beg you..."He whispered to me in the darkness as we lay together:
- Tell Me where to touch you so that I can drive you insane.
Tell Me where to touch you to give you ultimate pleasure.
Tell Me where to touch you so that we will truly own each other.

And I kissed Him softly and whispered back:
- Touch my mind."

("v")
2011-06-19
13:09:15

Milen och "jag hade en gånge en röst"

De gångna dagarna har ägnats åt alla möjliga ting. Jag kom tillbaka till Malmö i fredags och jobbade på kvällen. Lördagen började med en riktig kaosmorgon på jobbet då det blivit ettt missförstånd och vi fattades en i personalen. Och jag som hade tänkt ta det lugnt och ta morgonen som den kom och spara min energi till den kommande milen jag hade tänkte springa senare på dagen. Efter jobbet tog jag mig till affären, hem, bytte om och begav mig till idrottsplatsen. Mötte upp Sabbe och vi började göra oss redo inför loppet. Trotts jobbet och förkylningen var jag laddad:)

Milen på 54,41 minuter - väldigt nöjd:)
328:e plats av 1232 deltagande, motionerande damer.. 3247 registrerade måltider sammanlagt.

Efter loppet cyklade jag hem, duschade, gjorde en potatissallad och begav mig till Lund. Knytis hos Ylva och träff med många fina vänner:) Några dessutom med respektive;) En väldigt trevlig kväll som avslutades med vinst i Alfapet. Axon (42p) var nog det vinnande ordet;) KOm hem och somnade vid tretiden.

Jag hade en gång en röst. Och i förmiddags när jag vaknade var den inte alls sig lik. Jag var inte alls mig lik. Och för andra gången någonsin (tror jag i alla fall att det är) så ringde jag till jobbet och lämnade återbud till kvällspasset.
Jag har huvudverk, frossar, vill spy men får bara upp vattnet jag druckit tidigare.
Jodå, jag känner igen symptomerna och drar slutsatsen att det är resultatet utav mina intensiva, händelserika dagar som nu resulterat i att kroppen säger till mig att jag måste tagga ner...

Jag kommer aldrig lära mig sitta som en hund.2011-06-15
00:01:24

Förlovningslycka!!


Ojoj, fick alldeles nyss en riktig överraskning med en väldigt fin bild på min fina vän Ingrid och hennes Emil som idag förlovat sig under deras semester i Italien!!
Men tja, var jag egentligen så överraskad egentligen...?:)

Åh, kära Ingrid och Emil - jag är så otroligt glad för er skull!:)

("v")


2011-06-14
23:33:41

Fan för kaloriinformation till glass

Nog för att jag kan anse att all information som står på våra matprodukter (om näringsinnehåll osv) är bra information (så länge den verkligen stämmer). Men jag vill fan inte veta hur många kalorier min glass innehåller. Jag vill kunna njuta utav den utan att inbilla mig att den lagt sig som ett extra lager på rumpan.

"Säg det med en glass-reklamen" imponerade på mig, verkligen. Men skulle jag bli bjuden på en twister (85kcal) istället för en Magnum (260kcal) vetti sören om jag inte skulle bli lite stött i kanten.. Visst att båda är goda. Men hur skulle man kunnat tolka det?!:P
Klart att man kan räkna ut med vänsterhanden att en isglass är lättare för magen än en krämfylld, chokladöverdragen Magnum..

Jag kommer aldrig glömma första gången jag läste kaloriinnehållet på tre sorters Solero. Och den med lägst kalorier var så klart slut i frysdisken. Det skillde så klart bara på en 20 kcal mellan dem tre.

...

Har känt mig en aning (eller en ganska stor aning) nere idag. Som Trötter och Butter på samma gång. Och det är väl bara att acceptera. Man känner sig inte alltid hundra. 

...

Det börjar närman sig P&L och jag börjar längta lite granna:) Dock börjar tågbiljetterna skjuta i höjden och jag börjar fundera på att lifta med någon upp om fler från Skåneland ska dit..

...
 
Imorgon blir det skogsvandring med Gela:) Är det kanske rejält med friskluft jag behöver?! En friskvind hade kanske blåst bort en del oro i själen...

God natt:)

2011-06-12
20:53:16

Hem-hem

Ikväll åker jag hem-hem till mina föräldrar för att under de kommande två veckorna jobba på simningen. Ska jobba några kvällspass i Malmö med. Men, det kommer kännas skönt att vara hemma lite granna.
Åter igen vill jag betona hur gyllene värt det är att ha den där platsen att fly undan till om man känner att man skulle vilja komma ifrån verkligheten, om så för en liten stund. Att fly löser så klart inga problem. Men att emellanåt få distansen till verkligheten möjliggör till reflektion i tillvaron.
Det finns inget tryggare än hemmets fyra väggar. Även om det inte just är väggarna som utgör tryggheten, utan värmen som finns inom dem!

Så klart ska det bli kul att komma tillbaka till den gamla simhallen där man för X antal år sedan matade längderna fram och tillbaka;)

God kväll!


2011-06-12
05:53:10

Bpm


Morgonen var väldigt vacker denna morgon då jag cyklade hem vid halv fem efter en trevlig natt på stan och slagthuset som höll Bpm-klubb:)
Ska jag verkligen lägga mig nu??!


2011-06-11
16:35:12

Att lyssna på sitt hjärna är inte så svårt. Att följa det är desto svårare.

Jag hade en väldigt händelserik, och inte minst känslosam, ledig fredag igår. Om man ändå kunde styra sina känslor så att dem inte krockar med varandra. Jag försökte hålla tillbaka mina tårar när jag satt på bussen på väg in till stan, samtidigt som lyckliga studenter visade sin glädje över att äntligen vara fria från skolans alla förpliktelser genom att sjunka och skrika, vissla och hurra tills strupen sviktar. Det är glädje som känns in i märgen även för oss som ser på! Jag skulle kunna ljuga och säga att det var för deras glädje som mina tårar var nära att falla ner för mina kinder. Men då skulle jag ha ljugit. Och ljuga är något jag är väldigt dålig på att göra, och undviker helst.

Väl inne i stan gjorde jag mina få, men ack så viktiga, ärenden. Och under mina ärenden tog jag beslutet att jag måste gå efter mina egna känslor, aggera och göra det som hjärtat säger åt mig att göra. Hur fan löjligt det än kan tänkas låta..

Att lyssna på hjärtat är inte alltid så svårt. Att följa det är dessto svårare. Att följa sitt hjärta innebär att man trottsar själva hjärnan. Och det är ingen liten, enkel sak att göra.

Jag är dock väldigt stolt att jag gjorde som jag kände. Men fy vad hjärtat slog.. Men, det är bara att aggera och lära Madde:)
Sören vilka tungor jag talar i...

...

Kvällen slutade i vääldigt fint sällskap. Födelsedagsfest i Eslöv. Utgång på Babel och som slutade med att jag fick ett trevligt sällskap med mig hem - Bella Donna kära vän!:)
 

2011-06-10
00:25:12

Rumpor och födelsedag

Årets snyggaste rumpa utsågs i Storbrittanien. Och rumpan tillhörde en Carol Vordermar. Kvinnlig ägare så klart. Därför tog jag mig friheten att samla ihop lite andra fina rumpor tillhörande manliga ägar, såklart;)...
And we loooove it!


...

- Tillägnat födelsedagsbarnet Sabina som fyller år idag, 9 juni:)

("v")2011-06-09
03:33:46

Spontan utgång:)


Sören vad det svettades idag på jobbet... Och efter några riktigt härliga pass på gymmet fick Sabbe med mig till Babel. Där det svettades om än värre.. Spontana utgångar gillas! Och det var riktigt bra klubb - Prais The Lord:) Dansade natten lååång...

Nä, om man skulle upp och jobba om fyra timmar?:)

Ser framemot morgondagen...

God natt!


2011-06-08
00:06:05

BubbelBubbel bubbel..
2011-06-07
20:15:13

Roat mig själv idag!

Den senast tiden kan jag känna med mig själv att jag sett det som en mer negativ sak med att jag ganska ofta har saker att göra. Idag kände jag snarare tvärt om. Jag är väldigt bra på att roa mig själv:)

Under förmiddagen städade jag och plockade runt saker i lghten. Vid middag tog jag mig till värnhem och tränade. Därefter till biblioteket och mejlade iväg lönelistan till klubben. Tog en runda inne på Malmöhus slott för första gången i mitt liv (det var på tiden) och utställningen Mode utan midja och No shit! Eco design. Handlade lite, satte mig i Slottsparken och läste.
Jag hade egentligen planer på att inte vara själv ikväll. Men, jag har lärt mig vikten av reservplaner.
Ikväll är det EM-kval på tv:n, ska slänga ihop en smet och göra bares. Eller "kubkakor" som Bella sa igår;) Ska vaxa färdigt mina ben. Och vågar jag kommer det sättas ny färg i håret.  

Detta var min lediga dag:)
Hur var din?

Vi ses i marshallens skugga - amen!2011-06-05
20:09:00

Siesta över..


..och åter igen blev jag påmind om hur mycket jag älskar festivaler och allt som hör festivalen där till. Vädret var toppen; musiken både glatt överraskande och lite lätt besviket. 
Det går inte att ranka festivaler. Varje festival är en unik upplevelse i sig.


The Kooks var en väldigt, glad överraskning på festivalen:)
Oskar Linnros är inte så bra live, men ack vilka låtar, och texterna med dem. 
Daniel Adams Ray
gjorde nog en av de bästa konserterna ändå..
The Sounds frontfigur visade gladeligen sin vältränade, spänstiga kropp.
Den Svenska Björnstammen fick verkligen INGEN till att vilja sitta still.
Och jag säger bara Slagsmålsklubben klockan 17 en solig fredagseftermiddag - lovely:D
The Ark glammade till lite, lite mer än vanligt.
Kultbandet Bob Hund , är ganska roande att se, och att lyssna till, live. Men inget jag har på min diggilista..
Dagarna avslutades i en mysig stund med Mando Diaos' förra frontfigur Henrik Berggren som, med sin gitarr och egen trumpetare, framförde gamla hittar!Efter ett givande samtal med två RFSL-informatörer: Emma demonstrerar ett klyftigt sätt i att försöka få med kondomen i leken utan att göra det så himla märkvärdigt. Så viktig som den faktiskt är...
"Titta vad för vän jag tog med mig till din lilla vän. Och lite glidmedel har väl ingen vän dött av ..;) "
- Visste ni förresten att klitoris är ca 10cm lång?!

...

Som alltid när man "åker hem" stöter man på en del känningar; lika många som man känner för att träffa som man känner mindre för att träffa;)

Under festivalen träffade jag en f.d vän som för nio år sedan tog med mig till den första Siestafestival som annordnades på Markan i Hässleholm. Tänkt. NIO år sedan. Och jag minns det som igår: två 14:åringar som aldrig tidigare satt sin fot på en festival. Två oskulder. Först av alla var vi så klart också med att ta oss in genom entrén. Men precis innan vi skulle gå in kör det upp en skåpbil framför oss, och ur bilen hoppar fem medlemmar ur bandet The Ark - vilka minnen alltså. Oförglömligt..
I samma sammanhang påmindes jag om varför min f.d vän var en f.d vän. Och inget ont i det. Bara ett konstaterande. Människor förändras, utvecklas, påverkas... 

...

Tack för väldigt sköna dagar i Hässle håla:)2011-06-02
08:28:55

Jobba snart

Så, första natten spenderade jag hemma i en mjuk och skön säng.
Nu tar jag tåget tillbaka till Hlm för att få schemat för de kommande dagarna, och har med mig en extra tröja för de kalla nätterna som kan tänkas komma. Jobbar man natt kan man tänkas frysa..
Efter igår blev jag mera pepp då det finns väldigt många trevliga människor att språka med:)

Sweeet friends, have it!:)


2011-06-01
10:27:03

Siesta nästa...


Backpacken håller på att packas, och jag vet inte alls hur dagarna kommer att bli, eller för den delen, vad jag förväntar mig av den.
Förväntningar. Ja, det är väl dem som alltid brukar vara i vägen. Så, jag ser det som väldigt bra att jag inte har några.
Fan för förväntningar = FFF. Dem dödar mer än vad dem förhöjer. 
Snart åker jag i alla fall upp till Hlm, och med den lilla tripp känner jag för att lämna lite tankar kvar i Malmö. Hoppas dem stannar där. 
Hoppar av i Sösdala på vägen för att träffa mormor och morfar! Hoppas känna mig bättre när jag träffar dem:)

Vaknade jag på fel sida idag, eller hade jag bara för mycket skit i min hjärna?!

...

Wei, wei,..Siesta-listan är inte alls illa i år!

Tack och hej!