Madeleine

2011-09-29
22:09:08

Dichtbij


Sista kvällen i Amsterdam, och en trevlig rumskamrat delade med sig utav denna fina låt!
Romantico?!2011-09-27
23:07:57

Lichterfeldt


Söndag kväll tog vi tåget till Wittenberge och blev upphämtade utav Freddys pappa som körde oss hem till deras gård i Lichderfeldt. Och ingen engelska som talades hos hennes föräldrar där inte...:/ Precis som alla andra tyskar i Tyskland. Morgonen bjöd på en guidad tur á la Freddy i hennes barndoms by där hos visade sin gamla skola, ridhuset som hon spenderade många timmars voltigeträning. Vi fick vår egen guidade tur i kyrkan i Seehausen utav en äldre kvinna som näst intill gav oss skavsår i öronen... Duktig var hon dock!

Efter en lång körning köpte vi med oss gott till kaffet och slog oss ner i hennes föräldrars trädgård där vi myste i naturens idyll omgiven av diverse fruktträd, solsken, surrande insekter ovh pipande mullvadsskrämmare. 
Vi pratade och pratade. I timmar. Berättade om våra romanser och lärofyllda upplevelser, beklagade oss över korkade personligheter och ifrågasatte gjorda val man gör/har gjort/kommer att göra i livet.

Jag reser ju med anledning av att bland annat testa/finna nya smaker och upplevelser, och Freddy har varit väldigt mån om att jag verkligen ska prova allt nytt och som varit typiskt för just Tyskland!;)

Pumpasoppa - check!
Zwiebelkuchen ("löktårta") - check!
Pumpernickel - check!
Holunder Wien - check!


...

Några timmar senare tog vi cyklarna och cyklade runt mellan gårdarna och de tillhörande markerna. Freddy stannade till varje gång vi cyklade förbi ett frukt träd för att plocka och smaka. Tänk hur mycket frukt som faktiskt går till spillo runt om i det egna landet. Och så köper vi äpplen från Australien...:(

Det är ett idylliskt och rogivande ställe och gård, och det slog mig vilket previlegium dem fått, Freddy och hennes tre syskon, som fått växa upp som dem gjort. Utan tv, nära naturen, skogen, en massa fruktträd i den stora trädgården, hallonbuskar, valnötsträd utanför huvudingången där valnötterna ligger uppsamlade i stora korgar utanför huset, mamman som tar hand om plommmonen och gör plommonchutney till halva befolkningen... Vågar jag erkänna att om jag skaffar familj, barn, och hela refrängen, vill jag också ha det så! Och nära till havet,.. Äh, med eller utan barn.. Jag ska i alla fall bo så där någon gång i mitt liv:) 
Plötsligt fick jag också upptäcka en helt ny sida hos Freddy, och med det också en större förståelse till hennes personlighet.
På kvällen doppade vi grönsaksbitar i örtkryddad kvark, och drack tyskt vin.
Dagen efter plockade jag med mig några äpplen i backpacken och tog bilen till tåget för att säga på återseende och fortsätta min resa.
Inga tårar fälldes. Men plötsligt skulle jag sitta själv på tåget.
Det får gå. Det kommer att gå!


Amsterdam nästa:)


2011-09-26
00:07:15

Berlin


Vistelsen i Berlin fyllde min diggikamera med en massa bilder på enorma byggnader, gamla som nya, moderna sådana, slott och stora trädgårdar. Så, jag antar att det också blir de minnen jag tar med mig efter helgen! Så klart också den lilla skumma känslan att, efter över ett år, få träffa Freddy igen:) Men, tiden gjorde ingen skillnad. Det var som om vi sågs igår...The Berliner Dome


MuseumBrandenburger Tor


Reichstag - Riksdagshuset


Bunderkanzleramt -


Berlin Hauptbahnhof - Stooor tågstationSanssocuci in Potsdam


Efter tre dagar begav vi oss ikväll till Wittenberg där Freddys föräldrar bor! 
Skickade iväg mitt första brev till en ledig soffa i Amsterdam.. we'll see...

Allt är i alla fall jättebra än så länge:)


God natt!


2011-09-23
09:23:49

Anlänt till Berlin

Süüüü, nu är jag i Berlin:) Morgontüget hit var bumpig, men jag lyckades fü en del sömn! Klockan sex pü morgonen anlände jag, och pü perrongen stog Freddy och välkomnade mig!!
Vi üt frukost hemma hos henner syster, och snart när vi pü väg ut för att upptäcka staden.
Även om Freddy inte är sü van i stan, tar jag för givet att hon ska kunna allt...;) Som när vi tog metron till hennes syster hoppade vi av pü fel ställe. Och jag tänkte, om inte Hon hittar rätt....hur ska vi Dü klara oss??! Men, det kommer bli alla tiders!

Lüt oss upptäcka Berlin:)


2011-09-22
15:26:34

På återseende:)


Snart tar jag tåget ner mot Skurup för att käka och hänga med Tania! Därefter bär det av mot Berlin... Yes, jag är redo för äventyr!!

Kom inte på någon annan låt än denna som kan tänkas passande. Dock påminner den mig om USA, på både ont och gott, hehe;) 
Tro mig när jag säger att det finns många jag kommer att sakna... Men det ser jag som ett gott, starkt tecken på den värme och kärlek jag känner från respektive:)

Tag hand om er alla!

Swiiiish iväg! För det här tåget ska jag verkligen inte se till att missa......tihi;)


2011-09-21
22:28:23

Snyft snyft


Jag har pratat och pratat idag, och sagt på återseende till nära och kära. Till och med några tårar föll ner för min kind efter ett möte. Och till vilken annledning dem föll kan jag inte svara på.
Det är mycket jag vet om mig själv, men lika mycket som jag inte vet om mig själv.
Som exempelvis den stora frågan: kärlek - vad betyder det för mig? Hur kan man säga att man är kär, när man själv inte vet vad det innebär? 
Det var inte så länge sedan som jag erkände till mig själv att jag faktiskt älskar mina vänner

Några väldigt fina telefonsamtal senare fick jag en liten samling med egna och andras "depp-snyft-musik". För dagen har varit en väldigt paradoxal sådan. Jag har packat färdigt ryggsäcken, tvättat, skrivit, pratat med vänner, skrattat och gråtit där emellan... 
En liten mix av låtar blev det i alla fall. Och ska den kompleteras så säg!

...  
 
José Gonzales - Heartbeat

Fleet Foxes - Tiger Mountain Peasant Song

Molly Sandén - Hallelujah

Eva Cassidy - Somewhere Over The Rainbow

Lars Winnerbäck m. Miss Li - Om du lämnade mig nu

Melissa Horn - En famn för mig
...

Nu går jag till sängs! Imorgon ska jag ut till mormor och morfar, ner till Skurup och träffa Tania och sedan bär det av med nattåget 21.31 mot Berlin!!! 

2011-09-21
12:11:33

Hoppet är en gåva


"Jag vet inte vart vägen för.
Men jag vill tro att den har ett mål.
Jag vill tro att det lönar sig att gå vidare.
Jag tänker låta mig överraskas av alla de möjligheter som vägens fortsättning kan erbjuda mig.
Jag vill inte vänta på sådant som kanske bara finns på helt andra vägar.
Jag vill glädja mig över allt det som redan idag finns vid min väg: blommor på vägen, gärdesgårdar, hinder, människor som möter mig eller gör mig sällskap med mig.
Jag är glad så länge jag kan vandra vidare och kan se och höra och känna dofter.
Och en dag hoppas jag få vishet om att det var den rätta vägen, min väg." 

                                                                                                                                              / Rainer Haak2011-09-21
00:56:16

Johnny Logan


Jag hade för mig att jag bara kände till en, max två, låtar med Johnny Logan. Men när vi satt där och lyssnade på den snart 60-åriga, sångaren från Irland kom jag på mig själv att sjunga med  i var och vart annan låt, och dansade tillsammans med, de flesta 50åriga, damerna i lokalen. 
Jag "skyller" på min mamma som, under hela min uppväxt, spelade hans skivor på CD-spelaren i köket. Omedveten om hur mycket jag egentligen lyssnade in.

Han är baladernas låtskrivare, och tänkte påminna er om en utav baladernas balader. Och det är något visst med åttiotalets television...

Hon blev väldigt glad för konserten med Johnny Logan! Och det var en väldigt fin gårdag i mammas sällskap:)


 

 


2011-09-20
00:16:18

60 spänn för ett samtal...

Natten som gick var ännu en orolig natt när min förbannade foooot hade bestämt sig för att jäklas med mig genom att klia och pulsera så jag inte kunde somna... Det gick så långt att jag bestämde mig för att ge med mig för pillerburken. Och då jag inte är så van vid värktabletter, gjorde dem verka ganska snabbt!

...

Imorgon ska min mamma och jag spendera hela dagen i varandras sällskap:) Då jag, när jag planerade mitt tågluffande, trodde att jag skulle missa hennes födelsedag funderade jag på något annat sätt att gratulera henne tidigare. Vilket kom att bli resultatet till den kommande morgondagen. But she doesn't know what it is yet...:)

...
 
60 spänn för ett samtal.. Inte för att det inte var värt det, men jag måste se till att ändra reglerna till mina samtalskostnader...

God natt:)2011-09-17
10:31:57

Grattis Andreas!!

Min lilla lillebror har blivit stooooor!!
Ikväll firade vi hans 20-årsdag tillsammans med släkt, smörgåstårta och prinsesstårta:)
Trodde att han skulle ut ikväll. Men gårdagskvällen blev tydligen tillräcklig. Han kom aldrig hem, utan ringde vid halv ett på natten och sa att han missade sista tåget från Helsingborg. Jo, eller hur Andreas..:) Imorse ringde vår mamma och frågade när du skulle komma hem. Lagom till din egen bjudning hoppades vi så klart..


Jag hoppas att du vet att jag alltid kommer att finnas där för dig och att du alltid har möjlighet att fråga om råd.

Jag älskar dig Andreas:)

 
2011-09-16
11:47:42

När du får resa mitt barn


När du får resa mitt barn
lär du dig
att alla åkrar
inte doftar likadant när det regnar
och att himlen och stjärnorna
ändrar både färg och form
Du lär dig också
att ekot av dina steg
låter annorlunda
och doften av din kropp
anpassar sig till vädret
Och du ömsar skinn
som ormar
Med din rädsla över axeln
får du se skillnaden i landskap
i klangen hos rösterna
i smaken hos maten
och även i sättet att älska
Kanske möter du på din resa
mellan stäpp och prärie
ett spår av ditt ursprung
ett spår av
det folk som var ditt

/


Jag är så otroligt kär i denna dikt!

 Inga "du-får-vara-på-din-vakt-uppmaningar", "är-du-inte-rädd?-frågor"  eller "varför-beblanda-sig-med-det-okända-inställningar".

Nej, denna dikt känns, för mig, så ärlig, levande och tidslös på något sätt. Som en förälder som berättar för sitt barn hur världen där ute ter sig, olik den värld vi redan känner till. Det sker inte på ett sätt som skulle försöka skrämma en, utan som får en till beundran och nyfikenhet, men med uppmaning till eftertanke och att bära med sig respekt när man ger sig ut på äventyr i den okända världen.


Och nej, jag är inte rädd för att åka själv, även om sällskap såklart hade varit väldigt fint! Och nej, jag åker inte enbart för att fly från verkligheten eller för att hitta mig själv.
Jag åker i ren nyfikenhet på livet, världen och människorna i den.
Jag tror på ett utvecklande jag och inte ett förändrande jag.
Jag tror och på en kraft som spirar inom oss alla, och som tar olika lång tid för var och en att finna kunskap om hur man använder sig utav den.
I livets,
kärlekens
och den eviga nyfikenhetens tro.
...Amen?!


Om exakt en vecka befinner jag mig i Berlin, 
och jag bara längtar...
   


2011-09-15
23:27:14

Friskluft minsan!


Idag har varit en "typisk söndag", och en väldigt trevlig sådan! Jag fick ut familjen på en rejäl skogspromenad på Söderåsens Nationalpark:)Och det blev en typisk skogspromenad med familjen Andersson - fina skogsupplevelser; pappa som vanligt gjorde oss lite nervösa när han gick på sina äventyr sökande efter sina geocacher; mamma som tog mig och Andreas på orden och backade och snubblade över en väl, synlig stubbe och satte sig på rumpan; Andreas som ville hem efter en timmes promenad, och jag som ständigt försökte få familjen till att lyssna på mina råd och där kanske hälften av dem gick in genom ena örat, och ut genom det andra...

Friskluft fick vi i alla fall;)

 


2011-09-14
10:37:09

Hösten är här, och jag går med på det

Mamma och jag åt frukost tillsammans denna onsdagsförmiddag! Hon lyssnade på Radio Kristianstad, och jag kände egentligen för att byta till Psom jag alltid brukar lyssna på. Men någonstans kände jag för att inte störa henne i den pågående, fast rotade morgonrutinen.  Jag slog på datorn istället.
Vi har båda våra rutiner, fast rotade. Så vem kommer att ge sig först?!
Nä, för mig är det inte vet som ska ge sig. Det handlar om att A-N-P-A-S-S-A sig...

På Radio Kristianstad talade dem om en ny "föräldrapanel" som skulle finnas till för alla villrådiga föräldrar, och hjälpa dem att fatta de vardagliga beslut som ständigt tas som har så stor betydelse i deras uppgift att uppfostra sina barn till goda samhällsmedborgare.
Det lär ju inte skada kan jag tänka! Samtal som sker i ett samlat forum måste ju vara det optimala. 

...

Beger mig snart till Malmö för att träna och jobba. Och där emellan kanske jag kommer på vad jag ska ge min blivande 20-åriga bror i födelsedagspresent...?!

...

Hösten har kommit, och jag har bestämt mig för att acceptera det tänkte jag. Det skedde nog igår då jag valde att ta fram min "höstjacka".
Imorgon skulle jag väldigt gärna vilja ta mig ut i skogen:) Får se vad jag hinner inna jobbet..

2011-09-12
17:50:43

Städat och klart

Jag har städat hela rummet idag, dammat av hyllor och slängt onödiga papper som man samlat på sig med tiden. Det gick så långt att jag kom på mig själv sittandes på golvet och plockade isär det 3D-puzzel vars liknelse skulle föreställa en amerikansk hjul/flodångare som jag en gång i tiden lade ner timmvis med tid för att få ihop. Jag mindes tillbaka hur tillfredsställande jag kände att det var att sitta där framför ett puzzel, 3D som vanliga, och bara låta bitarna paras ihop med varandra. När jag var yngre fick jag säkert ett puzzel varje julafton. Och så fort juldags morgonen glimmade påbörjade jag mitt projekt. Oftast var jag klar lagom till vårterminens skolstart. Men blev jag inte det, kunde jag sitta uppe till sent på vardagskvällen och med en mamma som ständigt påminde mig om att jag skulle orka ta mig upp till en kommande skoldag. Inte att jag brydde mig direkt:P
Men, lika tillfredsställande var det att plocka isär det idag, ska jag be att få erkänna;)

Jag har varit hemma hela dagen, och känner snart att jag måste byta dammluft mot frisk, uteluft! Yes för en joggingtur - kanske stora Ellarundan ikväll?!

 

2011-09-12
11:58:47

Höst - lust


Jag går hemma idag och plockar runt med sakerna som strör omkring på mitt rum. Då och då tittar jag ut genom fönstret och känner hur lusten, till att vara ute och känna på höstluftens ankomst, börjar växa inom mig. Jag måste se till att komma ut i skogen någon gång denna vecka! Eller, i alla fall innan jag åker. Någon som kanske vill göra mig sällskap?

Kanske att jag också ska börja planera lite vad jag behöver inför resan...

..

"Det som händer en gång händer aldrig igen. Men det som händer två gånger händer alldeles säkert en tredje gång". / Paulo Coelho2011-09-11
22:30:43

Körkonsert och vietnamesiskt kaffe

Lite bilder från The Arks sista klubb spelning någonsin! Så bra bilder som man kan få utav en
diggikamera;) En kväll väl värd att minnas:)

 

...

Lördagen därefter blev en lugn dag fram till kvällsjobbet.
Efteråt var jag trött.. Men jag hade orken att ta mig till Entré och såg Apornas (R)evolution - väl värd att se:)
Dock blev det inte att jag tog tåget hem 23.53, som jag hade planerat, eftersom den var ersatt med buss (!!), vilket skulle ha slutat med en hemkomst närmare halv tre på natten. Vilket därefter inte hade varit roligt då jag skulle upp igen till 06.16 tåget tillbaka till jobbet, igen.
Så det fick bli att stanna i Malmö, och fann tillslut sovplats,.. på jobbet;)

Efter jobbet idag, så där på minnesdagen utav terrorattentatet i New York den 11:e september, försökte jag få lite inspiration till min brorsas 20-årspresent. Dock utan något givande resultat..

Jag blev bjuden på Vietnamesiskt kaffe idag med! Visste ni att Vietnam är ett utav världens störst kaffeproducerande länder??! Dock är det inga (eller, ytterst få) kafferosterier i Sverige som väljer att köpa från det asiatiska landet. Så det är kanske inte så konstigt att man inte kände till det. Men som de stora kaffedrickare vi ändå är i detta land så kanske det kunde vara till intresse att veta! Man lär sig något nytt varje dag:)

17.00 satt jag i Allhelgonankyrkan i Lund och sörplade ljudet av 
Korallernas körsång! Dock var jag så trött att jag nickade till några gånger under konserten. Och deras vackra, välklingande, lugna musik gjorde det inte lättare för en att hålla ögonen öppna. Aglepta fick mig dock att vakna! Det är cooool musik får jag säga:)

Ledig imorgon!

God natt:)


2011-09-10
13:19:11

Dyngkåt och hur helig som helst...

... jag kan väl inget annat än att hålla med samtliga samtalsämnen Mia Skäringers tar upp i sin trevliga show som hon framför på Cirkus i Stockholm  - se på svt.se:)
Jag älskar när människor vågar tala och skämta om de där allvarliga och tragiska händelserna i vår vardag. Även ämnen som mobbning och bullemi kräver sin distans, för att kunna komma det närmare vill säga. Och att våga se händelser från andra vyer.

Tar snart tåget till jobbet, och får se hur mycker jag hinner få gjort innan dess:)

Trevlig lördag:) 2011-09-09
18:42:42

The Ark, and the very end...


Idag är jag lycklig utav flera anledningar:) Vaknade en aning lycklig, fick fin frukost på jobbet, tog en skön och lättpromenerad vandring på kungsgatan, har bokat tågbiljett till Berlin den 22:e september och träffade på Gela på tåget hem...
Men en annan utav dem är THE ARK-konserten i Helsingborg  som jag snart ska bege mig till tillsammans med min bästaste Emma!:D

...


"Do, do, do, do what you wanna do.
Don't think twise.
Do, what you have to do.
That's all you have to do.
That's all it is to fight."


2011-09-08
00:05:25

Min lediga dag...

Vilken dag det har varit. En sådan dag som, när jag var mitt i den, kände mig så irriterad och arg på allt som hände och på mig själv. Mycket som hände talade för att det hade varit bäst för mig att stanna hemma.
Så här innan läggdags skrattar jag så klart åt mina föregångna tankar;)

Det började med att jag skulle ta mig till Hörby för att döda kontot. Väl på tåget slog det mig att jag glömt ta med mig det viktigaste för att göra mitt ärende...
Så det var bara för mig att ta tåget tillbaka hem. Och väl hemma läste jag på tågskylten att nästa tåg jag hade tänkt ta var ersatt med buss. Vilket i nästa steg innebar att banken skulle hinna stänga.
ARG, ARG, ARG och IRRITERAD.  
Det som dock händer när jag blir arg är att jag blir än mer driven till att genomföra mina tänkta planer. Så av ren frustration tog jag bilen och körde dit istället, fick mitt ärende gjort, körde hem igen, och tog nästa tåg till Malmö, som så klart var försenat, och jag var inte alls klädd för det ösregn som kommit och gått hela dagen.

...

I Malmö sken solen, min mungipa trottsade tyngdlagen, och jag log:)
Jag köpte Interrailbiljetten, och bokade nattåg till Berlin den 22:e september där jag kommer att få återse Freddy (Wiiee:)) efter över 15 månaders väntan!       
Tog en skön promenad på Kungsgatan ner mot värnhem och lyssnade på P3 samtidigt som jag sparkade de röda och gula löven framför mig. Kungsgatan är vacker under alla tider på året:)

...

Väl på tåget hem ikväll var där en kvinna som tydligen hade sätt mig strosa fram på Kungsgatan. När hon såg mig där hade hon tänkt att jag så ut att gå i min egen lilla värld, och att jag hade en utmärkande stil;)
Utmärkande stil hade också hon må jag säga...
Under hela tågfärden satt hon med mobilen tryckt mot sitt öra och talade med okontrolerat hög röst om sina livsproblem och om att hon planerade att skjuta en kille som hade betett sig som en "jäkla-fitt-hora till pojkvän", eller något i den stilen. De val av ord som uttryckte hennes känslor var inte svåra att tolka som att hon var väldigt, väldigt arg och upprörd över hans beteende som tydligen hade sårat henne väldigt mycket. Så, varför inte skjuta honom?? Hon var också på det klara med att några år i fängelse absolut var värt besväret då hon redan stod åtalad under X antal punkter; att åtalas för en punkt till mer eller mindre, vad skulle det göra...??.....:S 
Ibland vill jag verkligen inte veta vem man motvilligt spenderar sina tågresor tillsammans med...

...

Imorgon ser jag framemot jobbet fram till kl.14, träffa Sabina och gå på fotoutställning på Gate38, och en fin solnedgång:)

Nu blir det sängen!
 


  
2011-09-07
11:00:29

Att-göra-lista idag!

- Tvätta lakan / Done
- Sy igen hålet på min jeansjacka / Done

- Till Hörby för att döda ett konto / Done
- Försöka byta jobbpass till helgen
- Ta kontakt med en yrkesvägledare som får i uppgift att styra upp mina framtida planer
- Införskaffa interailkortet / Done
- Till Malmö för att träna, typ / Done


Och  nu har jag fastnat framför dokumentären Catfish. Så vi får väl se hur långt jag kommer på min att-göra-lista;) 

Ha det så bra idag!


2011-09-06
22:42:59

Ledig imorgon!

Full rulle idag med, och var hemma vid nio ikväll..
På timlistan skrev jag jobb utan rast, och jag fick åka med en vårdtagare till infektionskliniken - variation på jobbet gillas såklart!

Imorgon är jag ledig, och då hoppas jag få gjort en del got-to-do-stuff!

Natti!

  

2011-09-05
22:51:23

Låt mig bara dö, tack!

En otroligt vänlig och fin, men också väldigt sjuk, man gick bort på boendet imorse. Han kom hem ifrån sjukhuset i helgen, och han kom hem för att dö. Det var han också själv medveten om. - "Läkaren sa att det inte fanns något mer att göra. Så jag ville bara hem igen".

På våningen jag jobbar på denna vecka bor där en kvinna som ständigt fightas med sina demoner. Men idag var hon på betydligt bättre humör! Dock sa hon till mig denna morgon att "Jag kommer att dö". Och ja, det är vi alla med det klara på att vi alla ska göra. Men hon sa det på det där sättet som att hon visste om när hon skulle det. Som att tiden var nära.
Låt mig aldrig själv få reda på när min tid är satt. 

I en annan del av våningen bor där en kvinna som har krafter likt en superkvinna. Länge har vi undrat vart ifrån all hennes levnadskraft kommer ifrån. Och länge har vi också, för hennes egen skull, hoppats på att hennes tid skall komma. Vem vill leva ensam i ett rum, ständigt passiv i sin säng och med tv:n som ända sällskap? Den ända njutningen som ges går genom gomen i form utav saft, mjölk och proviva i olika smaker. Kanske några skedar efterrätt går ner en eftermiddag. Och en riktigt bra dag blir det till och med frukost i form utav en, förhoppningsvis god, tallrik gröt och kaffe därtill.

Ikväll blev det en timmes tågstopp till följd utav ett självmord utanför Lund. Två självmord inom loppet av en vecka. Tragiskt är ordet. Samtidigt som jag också blir väldigt, väldigt arg när man får reda på att en människa gjort av med sitt liv...:(
Som en gammal klasskamrat uttryckte sig - "Självmord är en permanent lösning på ett tillfälligt problem". Kan så vara. Få som vet.

Det är så klart inte komiskt, men jag kan inte låta bli att inte tänka tanken - alla vill dem personer jag nämnt dö för att slippa ett lidande. Och i några fall respekterar jag deras vilja; i vissa fall inte. 
Jag önskar såklart att kvinnan på boendet får slippa sitt lidande. Jag önskar personen som tog sitt liv detsamma. Men utan en lösning att ta sitt eget liv. Och i änden är det samma sak vi talar om - att leva eller inte leva. 


...


Jag kom hem ikväll vid nio efter en dag utav samhällstjänst och träning. Yes, det har varit en lång dag. Och morgondagen ser ut att bli densamma!

Nog för att vädret inte har varit något vidare i sommar, men fina solnedgångar har vi haft:)

2011-09-05
05:58:01

God morgon

Klockan är nu 05:55 och vi är tre stycken i familjen som kommer ta samma tåg denna morgon. Kommer jag någonsin att vänja mig vid att gå upp så här tidigt?! VI får se. Jag har hela veckan på mig att känna efter...!

Vi hoppas på en skön dag idag i alla fall:)

God-morgon-puss


2011-09-04
17:30:38

Herr och Fru:)


Idag vilar familjen Andersson upp sig efter gårdagens bröllopsyra, delux!!
Det var ett fantastiskt bröllop:)  Johanna (mammas kusin) var slående vacker; Henriks leende kunde inte dölja lycka och stolthet; lilla Ville var så stilig och sockersöt i sin kostym, och han undrade säker vad som egentligen försegick:)

 

Jag hade inte planerat att fälla någon tår i kyrkan. Men motvilligt tog jag emot en näsduk utav pappa innan vi begav oss in i kyrkan. Och vad är det första jag gör när brudparet kommer gåendes in mot altaret tror ni?! Yes box.. Snyft, snyft...

Bröllopsfesten firades i Edenryd på Stärkan. Allt var planerat in i minsta detalj, och absolut ingenting hade lämnats åt slumpen; bordsplasering, släktbeskrivning och information om vem man satt bredvid, till röda mattan och bordsdekoration. Till och med toabesökt var en fröjd!   


Tårdrypande kärleksförklaringar, gemensam tårtuppskärning (vad är det för tradition egentligen när man skär upp tårtan tillsammans och matar varandra?!) och bröllopsvals.Och många, många kyssar blev det....:)

Det fnns ju inget bättre än en fest för kärleken:) 
Tack så otroligt mycket för att vi fick vara med på Er dag!
 
...

Konstigt om man blir lite kärlekskrank efter denna helgen??!
Snälla, kom och håll om mig, någon...:)2011-09-02
22:40:08

Idag vankas det bröllop:)"Kärleken är tålmodig och god.
Kärleken är inte stridslysten,
inte skrytsam och inte uppblåst.
Den är inte utmanande,
inte självisk, den brusar inte upp.
Den vill ingen något ont.
Den finner inte glädje i orätten,
men glädjs med sanningen.
Allt bär den.
Allt tror den.
Allt hoppas den.
Allt uthärdar den,
Kärleken upphör aldrig".

/ Korinthierbrevet 13:4-8
 


2011-09-02
22:32:51

Mänsklig påverkan och kvällspromenad


Bestämde mig för att ta tåget hem direkt efter jobbet ikväll efter 10.5h arbete. En aning trött efter veckans händelser. Och än är den inte slut:)
Igår fick jag den kommande veckans schema som bad mig att börja jobba kl. 07.30 sex dagar i nästa vecka!! Jippie för att ta tåget 06.16 heela nästa vecka....?! Nej, jag får väl hitta någonstans att spendera nätterna helt enkelt...;)

Igår jobbet och träningen gick jag en trevlig promenad under den sköna kvällshimlen som rådde i Malmö:) Skönt att bara få vara ibland. Och så klart med fint sällskap!

Det är underligt hur människor påverkar varandra. Och hur vi påverkar varandras sätt att känna och verka. Jag märker det själv väldigt tydligt hur jag låter mig påverkas utav människorna jag har omkring mig. Inte att påverkas i den bemärkelse i min personlighet och vad jag tänker och tycker. Men i hur en del männiksor får mig att må välidigt bra och, på något märkligt sätt, får en att känna att jag blir mer utav den människan jag vill vara i en annan människas närvaro. Har det med tryggheten man känner med den andra personen?!
Vacker är det i alla fall:)
Och lika vacker som jag tycker att det är, lika hemskt kan det också bli.
Tidigare på dagen lät jag en man på jobbet få mig att känna mig så otroligt underlägsen och okvalifiserad i mitt arbete att jag bara kände för att tappa brickan med kaffet och fikabrödet framför fötterna på honom...
Grrrrr

"Vilket val du än gör blir det rätta valet"
- en sådan enkel förklaring, med sådana enkla ord. Är det så enkelt som det låter?!

...

Imorgon vankas det bröllop, och jag längtar!:)