Madeleine

2012-01-31
18:05:43

Att vara eller inte vara, ledig

Jag har varit ledig idag. Heela dagen. Vad nu ledighet innebär egentligen. Jag tycker mig inte ha varit så ledig denna sista januaridag 2012.

Ledighet för mig personligen är när jag med egen, fri vilja får bestämma innehållet under hela den dag som är framför mig. 
Men när jag på den ack så attraktiva sidan synonymer.se slog upp ordet 'ledig' började min inställning till själva ordets innebörd sakta att förändras. Och det fick mig att fundera lite på vad ledighet egentligen innebär. Tillgänglig, oreserverad, vakant, disponibel, fri från arbete är bara några utav den funna synonymer jag fann. Och jag har känt mig varken tillgänglig eller fri från arbete.

Vad min "lediga dag" har bestått utav har egentligen varit rena hushållssysslor; städat vår gemensamma toaletten och mitt rummet, tvättat en massa tvätt i endast en fungerande tvättmaskin, lagat mat för några dagar framöver, duschat och cyklade för en timme sedan ner till stan för att boka in mig på Bikramyoga pass. Nu sitter jag här på ett café för att betala in en hyra som min internetbank inte vill betala in, och för att kolla in träningspassen på värnhem ikväll. Någonstans ikväll ville Moon träffas innan han åker hem för att träffa sin familj som han inte träffat på några månader. Och i alla dessa aktiviteter försöker jag balansera "måsten" med behov, prioritering och stark vilja.

Dock fröjdas jag inte allt för sällan till begreppet "människans fria viljan".
Jag hade lika gärna kunnat ligga i sängen och pillat navelludd. Men att tillfredställa mina behov kändes allt för starka för att motstå, och jag valde att Inte ha en "ledig dag".
Vi skulle kunna ta det ett steg till i diskussionen om påståendet att människan inte har någon "fri vilja" i det uppriggad samhälle vi lever i. Men mitt slaveri under 'tiden' låter mig inte skriva om det idag.

Men, nästa gång jag säger att jag är ledig hoppas jag själv på att jag verkligen menar vad jag säger, och inte gör någon förvirrad genom att använda vilseledande ordval!

2012-01-29
16:00:48

That's what friends are for

Jag erkänna att jag mår välidgt bra i livet för närvarande!
Och för första gången på länge känner jag mig väldigt trygg och bekväm i hela min livssituation.
Kanske är annledningen den ekonomiska trygghet jag känner att jag har i min överkomliga tid framöver; kanske är annledningen min bostadssituation tillsammans med fyra trevliga tjejer, i en sexa med överkomlig hyra och bra stationerat läge i stan; kanske är annledningen de blommande interaktioner jag haft på senare tid med människor som berikar mitt liv på så otroligt många sätt och som jag känner så stor tacksamhet till då ni utgör en sådan väsentlig del i den utveckling jag själv känner att jag finner mig i; kanske är annledningarna många fler. Måhända är annledningarna sammansvetsade med varanda.

Jag pratade med en vän som inte mår så bra i livet för närvarande. Obalanserad i sina tankegångar, eller hur man nu skulle kunna säga. Förklaringarna är många. Men vad har jag för rätt att ens försöka förklara andras känslor? Att ens försöka förstå dem kan vara ett gehenna...
Det som jag kände av igår lite extra mycket var att hur vi än känner, tänker och mår så är en väns närvaro ovärderlig i alla väder.
"That's what friends are for" som Björn Kjellman uttrycker sig i Livet är en schager;)2012-01-29
15:55:37

Salam

Det är söndag, och jag sitter på Coffee Point och håller mig uppdaterad med aktuella nyhetshändelser, lyssnar på skön musik, skrivet och söker information.; chillar helt enkelt!

Jag njuter utav en helt ledig helg, och den har verkligen varit händelserik och väldigt trevlig på så många sätt! Och allt tack vare de männiksor jag har omkring mig.
I fredags eftermiddag efter jobbet åkte jag med Mansoor (min nyfunna vän från Pakistan som kommit till Sverige för att studera Internationella relationer) till Köpenhamn. Tog en promenad i huvudstaden, gick över broar, besökte Christiania för första gången, fick lära mig lite Urdu och hade en väldigt trevlig kväll!

Lördagen blev en intensiv dag.  Jag tog tåget hem till Sösdala för att fira min morfar på sin födelsedag, åkte tillbaka till Malmö, duschade och mötte upp Emma på Gustav Adolf torg för att spendera en trevlig kväll i varandras sällskap! Vi gick på teater och såg Prins Charles känsla, skriven av Liv Strömquist. Den utgick ifrån ett uttalande Prins Charls gjorde då han, efter att ha äktat Prinsessan Diana, fick frågan "Are you in love?" Hans svar var: "Yes. Whatever love means".
Och utifrån de uttalandet vändes det ut och in på tolkningen utav kärlek genom tiderna och äganderätten till sex genom kärlek; ack så intressant! 
   

                                                                                                                                                         / Liv Strömquist

Jamen, vem har sagt att livet är enkelt att leva?! 
Puss2012-01-25
16:07:19

Lost infoFuck för information som går förlorad när man precis skrivit en massa, för en själv, värdefull text.2012-01-22
13:51:08

Our lives2012-01-19
20:31:58

"Schrödingers katt"

Vem kan möjligen veta om man inte öppnar boxen?!

Teorin om Schrödingers katt har ikväll ettsat sig fast i min hjärna. Utav en annledning, såklart. Som alltid. Teorin uppkom dock efter ett experiment där man placerade en katt i en sluten box tillsammans med ett radioaktivt ämne med en 50% chans till en halveringstid på en timme. Om det radioaktiva ämnet började sönderfalla skulle en hammare slå sönder en flaska cyanid som så klart skulle ta död på katten. Chansen till denna utgång var dock 50%, alltså sannolikheten för liv och död var densamma, och ingen skulle få reda på det förrän man öppnade boxen.

Jag är ingen person med någon vidare fysisistiskt kunnande. Men enligt det kvantmekaniska synsättet skulle katten i boxen vara både levande och död samtidigt tills dess att timmen passerat. 
Den fråga som då ställs till experimentet med Schrödingers katt blir då "när över går det från en blandning utav tillstånd till antingen eller?" 

Jag önskar att jag kan ta till mig denna teori till fler situationer i mitt liv, med en förhoppning om att den kommer få mig till insikt om att skeenden i mitt liv kan vara både bra och dåliga, dem kan bidra till både glädje och sorg,.. Att våga ta dem där chanserna, riskternamöjligheterna (kalla dem vad vi vill) som är lika skrämmande som dem är underbart lockande att anta.
Men gör vi inte det, utan fortsätter att hålla oss kvar i ovissheten, kommer vi aldrig vidare i våra liv.
Och jag vill inget hellre. 
Vidare. 
Ni skulle ha fått se mig spurta om modet hos mig upprätthållit sig lika konstant som min kroppsliga närvaro på jorden.

...

Ish, har idag haft värsta onda mensvärken och försökte sova bort värken med en skön värmekudde på magen. Fick dock bakat en del idag. Så nu har jag bröd till nästa vecka och lite muffins att bjuda på om jag får oväntat besök:)

Må väl:)

  

2012-01-18
11:02:51

Begravning

Snart jag med familjen på begravning i Mjällby. Ska få träffa mina nästkusiner som vi inte träffat på länge. Och det ska så klart bli trevligt, men kanske inte i ett så roligt sammanhang..

Många är det säker som inte är så förtjusta i begravningar. Men det är inget jag skräms över.
Det ska bli fint att komma dit faktiskt, och bara få vara med släkten.

Puss


2012-01-15
12:22:44

"Call me Moon"

Igår var en sådan trevlig lördag! Jag mötte upp Mansoor (eller Moon som han kallas), en nyinflyttad kille från Pakistan, som ska plugga på Mah i vår. Vi tog en cykeltur ut till Västra Hamnen, Slottsparken och tog en kaffe på Sorl. Vi hade en väldigt trevlig eftermiddag, och jag fick känslan av att det här mötet var något mer än två främlingars vägar som korsats. Eftermiddagen gav mig väldigt många "aha-upplevelser", och än fler signaler som på något sätt bekräftade mina framtida planer. Och då jag också är, på nytt, inflyttad i Malmö, och ärligt kännt mig aningen ensam känns det väldigt bra med en nyfunnen vän:)

Mot kvällen tog jag tåget till Hässleholm och födelsefesten hos Emma:) Hade en sådan där trevlig kväll med trevligt sällskap i trevliga konversationer och avslappnad stämning!
Din present kommer Emma!:)

Idag är det söndag. Och har sovit i Sösdala inatt. Ska ta med mig några saker till Malmö som jag tror att jag kommer ha nytta av. Regnstövlarna exempelvis.

Och idag såg jag framemot att få ta en fika med Emanuel och kanske en kvällspromenad med Robin. Men båda av dem lämnade återbud:(
Så jag får väl en lugn, lugn söndag med mig själv då...

 

2012-01-15
11:40:50

Why complicate life?Missing someboby? - Call
Wanna meet up? - Invite
Wanna be understood? - Explaine
Have questions? - Ask
Like something? State it
Want something? - Ask for it
Love someone? Tell it


                                                                                                                              "Doctors Hangout"2012-01-14
12:48:28

Emma och födelsefest!

Det är lördag idag, och har ännu en ledig helg att se framemot:) Kunde dock jobbat, men ikväll ska jag ju på födelsedagsfest hos Emma, så det går ju inte att göra annat! Om en timme dock ska jag träffa en kille som nyligen flyttat till Malmö för att plugga. Han kontaktade mig på couchsurfing.com och frågade mig om jag kunde guida honom i stan. Inte för att min kunskap om stan går att mäta med en äkta Malmöbo. Men vi får göra ett försök helt enkelt:)

Må väl:)
2012-01-11
20:49:46

Me, my bike and my crasy ideas

Det känns som att jag cyklat kors och tvärs genom Malmö hela dagen idag. Till jobbet, från jobbet, in till stan, från Möllan till värnhem, tillbaka hem. Och nu tog jag mig ut igen, på jakt efter internet.
Jag fick en hel del information angående mina, förhoppningsvis, framtida studier. Så nu bestämde jag mig för att läsa igenom det med förhoppning att jag får lite mer kött på benen för att veta hur jag ska ta mig vidare.

Wish me luck:)2012-01-11
16:51:19

En 15 årings plötsliga slut på livet

Jag såg precis nyhetssändningen från den procession som gick genom Malmö idag med den mördade 15-årige pojken som begravs nu ute på Fosie. Hade jag kunnat skulle jag varit där..:/ 
Ett hundratal medmänniskor med vita rosor i handen gick bakom bilen som sakta körde genom Möllevång och ner mot Triangeln där pojken hade arbetat. 
Under 2010 fick våra invanda öron höra om den ena skottlossningen efter den andra. Några ledde, tragiskt nog, till dödlig utgång. Några var troligtvis endast i skrämselproppaganda.  
Och även om en skjutning är en skjutning för mycket så tror jag att samtliga samhällsmedborgare ser den senaste skjutningen som den sista droppen för vad som skapat en ständigt närvarande rädsla i luften för de flesta i staden i alla fall.   
Och som en kvinna under nyhetssändningen sa: "Det här har inte med gängkriget att göra. Det här var en pojke."

Under min uppväxt hade jag alltid bilden av att all grymhet skedde på andra sidan utav jordklotet. Hemma på gatan skulle man akta sig för bilarna på "stora vägen",..
I min fantasi så är det fortfarande så.
I mina drömmars drömmar existerar inte ord som mördare och brottsling
Att en annan människa tar makten över en annan människas liv, och plötsligt bestämmer att Du inte längre får leva för att Jag säger så...
Grymhet är namnsättningen på en handling som sådan.


Snälla regering. Inför ännu en vapenamnesti!!2012-01-10
16:43:29

Båstadsgatan

Det föll sig ganska naturligt när jag steg upp i ottan för att ta cykeln till jobbet denna morgon! Morgontrafiken längs Nobelvägen och buss kaoset på Värnhem. De två klockorna vid Entré som visar två olika tider; såklart att man följder den som passar en bäst.

Min civila status för nuvarande är flerbo då jag delar bostad med fyra andra tjejer. Och sådär spontant är det väldigt trevliga sådana:) Och jag ser bara fram emot våren med stor glädje!!

Till oändligheten, och vidare:) 

2012-01-08
12:34:24

Malmö


Idag blir jag Malmöbo, och jag har längtat så!!:D

2012-01-07
14:51:49

At the moment of orgasm...


"Our relationship with the world come through our five senses. Plunging into the world of magic means discovering other unknown senses, and sex propels us towards one of those doors.
...
At the moment of orgasm, the five senses vanish, and you enter the world of magic; you can no longer see, hear, taste, touch or smell. During those long seconds everything disappears to be replaced by ecstasy. It is exactly the same ecstasy as that attained by mystics after years of renunciation and disipline."

/ From 'Brida' by Pauld Coelho


2012-01-06
00:30:51

Lediga dagar!

Imorgon ska jag träffa Gela vännen för promenad och brunch! Därefter följer jag med mina föräldrar upp till Nogersund för att träffa min mammas kusin vars far gick bort i veckan.. Det kommer troligen kännas aningen tungt att besöka det vackra, gamla huset vid vattnet. Men såklart inte hälften så tungt som för våra släktingar.. Trodde aldrig att mitt nästa besök i Nogersund skulle bli utav denna anledning...:(

De unga Tre Kronor spelar snart finalmatchen mot Ryssland, och vi håller tummen på seger! Får se om jag orkar hålla mig vaken tills dess.. 
Ser dessutom framemot en ledig helg där jag hoppas kunna flytta ner på söndag!:)

Are just longing for that...

Natti:)
2012-01-04
16:50:26

Och så var det nya året igång!

Okej.
Så här några dagar in på det nya året har jag äntligen tagit mig tid till att skriva.
Början på det nya året har dessvärre inte varit den bästa. Eller rättare sagt, känslorna är blandade till tusen!!

Yes, som optimsten jag är är det ett Nytt År, men Nya Möjligheter:) Absolut. Den tanken kommer aldrig lämna mig.

Efter jobbet på nyårsafton blev jag bjuden av min arbetskamrat till en hemmafest vid Möllan. Träffade en massa nytt, spännande folk. Dansade, snackade, rökte cigarr och hade väldigt trevligt. Slaget efter tolv mådde jag jättebra:) Och jag kände mig så där övertygande säker om att vad jag än vill göra i livet så är det möjligt. Bara med tillräckligt med vilja och inte minst med mod. Väldigt tillfredställande början på året, indeed...

Dock började jag jobba kl.07.00. Mindre roligt. Och det första vi arbetsamma myror till anställda möttes av var fyra sjukanmälningar och ett kaos på jobbet. Och så klart att man inte ville jobba om man redan var ledig på nyårs dag.
Till råga på all trötthet och underbemanning under nyårsdagen fick jag en utskällning av en boende, som också tidigare varit obeskrivligt otrevlig och elak. Han fick mig att gråta och hela dagen kände jag mig bara trött och obekväm.
Men jag tog mig i kragen och stannade kvar till nio på kvällen, tog tåget hem, sov, jobbade dagen efter, sov, och jobbade dagen därefter igen.

När jag på måndagskvällen kom hem efter jobbet möttes jag utav pappa i dörren. Och jag kunde direkt, utifrån hans ansiktsuttryck, känna att något inte stod rätt till.
Dödsbesked.
Oväntat. Väldigt oväntat.
Det var en nära och kär släkting på min mammas sida, och ännu en gång rullade tårarna ner från mina kinder. Han blev 83 år, till åren kommen. Men dog utav aortan som sprack. Och när det sker går det snabbt, och det sker så oväntat så att det är skrämmande.
Tankar gick runt i huvudet, och vi satt och pratade hela familjen. 
Samma dag fyllde min farmor 85 år, och jag har nog aldrig varit så glad som när jag samma kväll fick höra hennes röst i luren:)

Det råder kaos i känslolivet. Men gladare nyheter finns också att dela med sig. För tillfället ville jag bara få ur mig det jobbigaste känslorna. Dem som påminner om hur skört ett människoliv är, och att ens nära ALDRIG får lov att tas för givet...  

...

Så, klyshigt som det låter vill jag bara säga att med denna start på 2012 kan det bara bli bättre.
Och det vet jag att det kommer att bli. Dock med motgångar, och många prövningar och nya utmaningar. Jag ska, med så mycket mod jag vågar, ta mig ann de rädslor som jag inte allt för sällan tidigare har låtit stå ivägen för min egen utveckling i livet. Och bli än bättre på att inte låta mig påverkas utav andras anseende.

Det är så otroligt välkomnande med ett nytt år:)  
   

  

2012-01-02
23:43:31

2012Känn dig Varmt Välkommen, 2012!!:D