Madeleine

2012-06-26
12:35:57

OMG - BORLANGE!!
 
 
 
 
Last day in Stockholm, and yesterday I found a really nice London  guy to talk with! He's really in to Photos, and kindly let me use his computer!
Check his photos here!:)
Okey, so FINALY the PEACE & LOVE FESTIVAL will be next on my trip!!
Am just sooo exited!:)
Good muuusic, good friends, good drinks - just goooodie!:) 
 
Peace&Love here I come!!:)

 
 
 
 
 
 
 

2012-06-25
20:16:08

Måndag, trött och regn
 
Måndagen infann sig, och så gjorde också tröttheten. Kontot ekar tomt efter en månad utav stora utgifter inför Indienresan.
Henrik och Jacob åkte hem igår, och jag har passat på att läsa en del idag och, trotts regnet, spatserat gatorna upp och ner. Huvusdstaden ska allt för världen inte underskattas! Inte ens i regn;) Den är väldigt vacker så som den är belägen över öarna och kullarna. Och kvarteren är otroligt charmiga!
Sabbe, vad du kommer att trivas här!:) Jag hoppas absolut i alla fall!!
Hade inte mina Indienplaner gått som önskat hägrade Stockholm i mina planer. Men skulle Indien gå åt pipsvängen kommer jag alla gånger åka upp till dig!!
 
Sedan behöver man ju inte bli vän med alla näsvisa och pedantiska stockholmare. Säkerligen finns det minst lika många trevliga utsocknes bor att bekanta sig med här;)
 
Under min promenad idag fann jag mitt andra favorit fik i Gamla Stan där jag så mysigt slog mig ner för att skriva mina memoarer - Café Dox ligger så trevligt och mysigt under jorden, och med endast ekologiska alternativ på sin meny + FREE WIFI!!
 
Det blir tidigt i säng idag!
 
Sov så gott!
 
 ...
 
 "Klick"
Om man träffar en eller annan individ kan det hända att allt klaffar.
/ Einar, 8 år
 
 
 
 

2012-06-25
19:46:16

INGRID + EMIL = SANT
 
Så fick dem så vackert varandra i den fullsatta lilla träkyrkan på Ingarö i den idylliska Stockholmsskärgården:)
Och sådan tur att dem båda sade JA till varandra så att vi alla fick celebrera med festlig tillställning på bygdegården!!
Hela dagen var planerad in i minsta detalj - lysande sickan (Ingrid), självklart;)
Tal efter tal, telegram och lyckönskningar avlöste varandra mellan de utsökta måltiderna. Och inte förrän halv ett på natten fick vi se brudparet valsa loss på dansgolvet! Kvällen bjöd på många innerliga skratt som gav upphov till en lätt smärta i kinderna som säkert kommer sitta kvar till morgondagen;)
 
Halv två gick bussen tillbaka in till stan, och halv fyyyra kom Madde i säng efter en heldag i kärlekens tecken, indeed:):) 
 
Du var så vacker Ingrid,, och Emil stilig till tusen!!
 
Önskar er all lycka i ert framtida liv tillsammans som herr och fru Holmgren:)
 
 ...
 
"Nasse och Nalle Puh sitter under ett stort träd och tänker över livet.
Plötsligt frågar Nasse:
- Puh, vi har fått två händer för att hålla, två ben för att gå, två öron för att höra och två ögon gör att se. Men varför har vi bara ett hjärta?
Puh tänker en liten stund, och svarar:
- Nasse, det är säkert för att det andra hjärtat är bortskänkt till en annan, som vi själva måste hitta."
 
 
 
 
 
 

2012-06-25
19:24:00

Hur firar Stockholmare midsommar??!
 
...inte i Stockholm i alla fall;)
 
Så mycket kunde Henrik och jag konstatera efter att ha fått lämnat regniga Skåne och några timmars tågresande senare äntligen fått komma upp till Stockholm! Efter att ha inkvarterat oss på Best Hostel City begav vi oss till Vasaparken där vi slog oss ner på gräsmattan och supéade på vår medhavda midsommarmåltid! Ack så mysigt det blev:) Och med vädergudarna på rätt humör, vill jag anse att vi hade. 
Kvällen avslutades med ett krogbesök någonstans på drottninggatan, och strax efter midnatt  var vi båda duktigt trötta och begav oss hemåt! 
 
 
Glad Midsommar:)
 
 
 

2012-06-21
12:59:24

Ngt som säger att du ska till Indien??!

Jag är hemma hos mina föräldrar och ska snart till Björkhaga och hälsa på mormor:) Jag har också fått pappas gamla mobil, så nu sitter jag och rensar bland mina kontakter och insåg att alla inte var sparade på mitt simkort:/ Så det kändes lite sorgligt. Också alla gamla sms, som man inte haft hjärta att radera då dem väckt så många minnen varje gång man läst dem, har också gått förlorat. Men jag får se det som en början på det nya livet som komma skall!

Gårdagen var lång och intensiv, och jag kände mig så lättad när jag äntligen satt på tåget till Sösdala igår kväll. Jag lade fram min Shantaram på bordet framför mig med avsikt att läsa så mycket jag skulle kunna hinna på färden. Men ack,.. Jag kommenterade den vackra solnedgången till tjejen mitt emot mig, och så fortsatte vår konversation. Och innan hon hoppade av önskade jag henne lycka till med jakten på lägenhet i Malmö. Glömde jag att nämna att hon ursprungligen var från Indien?:) Och en jättetrevlig tjej!
När hon klev av tåget steg en annan kille på och satte sig på samma plats, mittemot mig. Han kommenterade min bok. Och så fortatte vårt samtal och Indien, böcker med tungt innehåll, Paulo Coeloh och om våra "Att-Göra-I-Livet-listor". Vi kom att bli relativt osvenska och personliga, en medmänniska att räkna med skulle jag våga säga. Och allt efter en genuint trevlig tågresa. Tåget stannade i Höör, och vi sa hej då.   
Glömde jag att berätta att hans släkt ursprungligen är från Indien?
När jag kom hem vid halv elva på kvälle stod mamma i köket och förberedde midsommartårtan. Och hade jag inte varnat min ankomst innan jag entrade köket hade det förmodligen slutat med en stoor klick hallonpuré på min vita skjorta, överraskad utav min ankomst under den sena timmen på dygnet.

Innan jag åker till Indien, eller under min resa dit - jag måste läsa Alkemisten ännu en gång!!2012-06-19
16:16:01

Den man minst anar kan drömma vackra drömmar om en


Dagarna springer iväg må jag säga... Till helgen stundar Midsommarfirande i Stockholm och Bröllop i Ingaröds kyrka i Stockholms skärgård!!
Och på tal om bröllop...
På mitt arbete bor en otroligt trevlig och social dam som älskar att samtala och har oftast synpunkter om det mesta! En eftermiddag när jag skulle in till henne hade ryktet om min resa till Indien hunnit sprida sig dagen innan utav mina kära kollegor.

"Du Madde? Veeet duuu vad jag drömde om inatt??" frågade damen mig när jag hjälpt henne till sängen. Och hur skulle jag kunna veta vad Hon drömt om?
"Jodu, det ska jag tala om för dig", sa hon med sin skönt breda, "Höörs-dialekt". Min farmor pratar lika dant.
"Du förstår att jag drömde att du, nu när du åker till Indien, gifte dig med en Indier. Och jag kan se allting framför mig. Det är väl märkligt." Jaa, Indierna ser väl bra ut, tycker du inte det?" "Joo, asså jag ser så tydligt framför mig alla färger och din klänning som du har på dig, med spets framtill så här", och så försökte hon beskriva hur spetsen på bröllopsklänningen hade sett ut i hennes dröm hon drömt om mig.
Jag låg nästan dubbel av skratt när hon berättade om sin dröm!!:D
"Ja du måste skicka kort och berätta hur det går, om min dröm slår in eller ej. Ja det måste du göra".

Och damen, jadu det loooovar jag att jag ska göra!! Jag loovar att höra av mig vare sig giftemål eller ej:)

Vem vet vem som mer drömmer om en, haha;)  
    

2012-06-18
20:49:37

Malmömilen och salsa dans:)

Efter en intensiv jobbehelg kom så en sköna, ledig måndag, och jag är så himla stolt att jag orkade ta mig upp ur sängen till förmiddagens inbokade Bikram pass:) Trotts att jag vaknade sådär 45minuter innan passet började...

Hade en otroligt trevlig lördagskväll då Bella kom på besök till mitt hem!! Vi lagade himelsk lasagne med rabarber/hallon paj till efterrätt! Och efteråt stack vi till Cuba Café:) Sooooo nice to shake your body to the rythem of that latin music!!:)

Upp, upp ur sängen söndags morgon och jobbade hela dagen... Så jo, jag kände mig väldigt stolt när jag cyklade till passet i förmiddags!!

Skypade med Nipun ikväll, och kom fram till att det ultimata uppvaknandet är ju den där duschen på morgonen. Men huuuur man orkar ta sig från den där sköna sängen till duschen är ibland den stora frågan...;)

...

Sprang Malmömilen i lördags med, efter jobbet, i det vackra vädret, och gjorde personbästa med nya 53,25min!!

Och nej, jag har fortfarande ingen mobil i min ägo...

...

Bara två arbetsdagar kvar denna vecka, och sedan firar Henrik och jag midsommar i Stockholm!!
Säg mig, hur firar Stockholmarna sin midsommar??
Det löser sig säkert på något vis. Kul ska det i alla fall bli att få komma iväg på en liten resa, och jag längtar sååå!:)
2012-06-15
21:11:49

Just amazing - TBBT


Just amazing!!!2012-06-15
10:41:31

Rummen ekar tomma

Rummen ekar tommar och endast Carro och jag kvar bor kvar i lägenheten för tillfälligt. Och en kille som flyttat hit lite saker, men väntar med att flytta hit sig själv.
Kati flyttade ut igår, och efter sig lämnade hon lite kläder till min loppis och en hel veckas internett!!
Stort, stort TACK Kati!!

Min mobil har dött, och jag är fortfarande på jakt efter en ersättare. Det känns dock ganska onödigt att köpa en mobil när man vet hur många gamla och oanvända mobiler som bara ligger hemma i sin kartong och samlar damm. Så, vi  får väl se om jag får napp hos någon;)
 
Tvättar idag innan jag ska iväg till jobbet kl.12. 
12-19 är nog det värsta jobbpasset som finns alltså...:/ Man jobbar hela eftermiddagen och missar precis OB-timmarna..

Och kväll blir det match i folkan!
Niiiice:)

 

2012-06-11
15:49:44

En liten vit lögn...

"Jamen jag är redan medlem, och vackert aktiv dessutom:)" 

En liten vit lögn är faktiskt okej när man inte orkar samtala med samtliga organisationer som försöker stoppa en där man spatserar på gågatan upp mot Möllevången. 
Även om dem står där så fint fullproppade med intressant information om de senaste projekten som pågår runt om i världen för att göra den så mycket bättre, så orkar jag bara inte ägna tanken åt all världens problem under denna sköna eftermiddag efter ett tungt jobbepass!!  2012-06-08
16:13:16

En man...EN MAN gjorde alltid rätt för sig, var mycket ordentlig
och lämnade inga personliga ägodelar utan uppsyn när han åkte tåget över öresundsbron
 och han pratade inte heller i sin mobil när han satt i en tyst kupé,
han spolade alltid efter sig när han gick på offentliga toaletter
och han respekterade rökförbud och gick inte mot rött ljus även om inte ett enda fordon syntes
och varken rökte eller drack
och när han en dag försvann var det ingen som saknade honom.

/ Bertil Pettersson, Sydsvenskan (2012/06/08)
2012-06-06
13:47:36

Aerobic stripteas!!

Ytterligare två lediga dagar i rad, och jag är inne på min andra.
Sveriges nationaldag! Sedär ja:) Grattis! Eller, vad säger man?! Men nej, inget Sverigetema här inte. Enbart lite upptadering.

I måndags köpte jag mina flygbiljetter. Och den 18:e Juli flyger jag kl.01.05 på natten från Köpenhamn till Mumbai, Indien!!
Inte mycket kvar att fixa nu känner jag. Sista betalningen, försäkring, vaccination och sedan är jag redo för att åka. Eller, nej, det är jag ärligt talat inte. Men jag hoppas vara så redo som det går att vara. 

Igår gjorde jag en hel del nyttiga ärenden. Kati och jag tog tag i lilla kriget vi hade i lägenheten, och fick städat i kök och vardagsrum. Rensade kyl och frys på en hel del kvarlämnad mat från tidigare grannar. Men mat slänger man inte, och gratismat säger man inte nej till;)

Gick på ett helt otroligt roligt träningspass igår, och som jag inte provat på tidigare - Aerobic stripteas!! Från första dansstegen var jag helt såld!! Och det är precis som det låter -  shake that booty girl, and show me what you got:D
Vänta bara så visas dem snart på dansgolvet:D

En utav dem bästa låtarna som det dansades till, och med tanke på idag så kan den nog inte passa bättre;)


2012-06-02
22:05:17

"If I were a boy"I would say that you are a boy with the only task to compleate me as a girl.


2012-06-02
14:58:56

Fixardag att kunna påverka!

En ledig helg har precis börjat, och idag är en sådan där fixardag. Dock slog det mig att hela våren har bestått utav en massa sådana dagar, fixardagar. Ringa angelägna telefonsamtal, fixa papper, skicka in papper, söka information,..bla bla bla bla.

Och idag (dagen efter en väldigt trevlig utgång på Debaser, a smile for that my friends) slog det mig, i hand med en väldigt läskig känsla, hur stor inverkan man har på sitt eget liv.

Vi talar ofta om hur lite inverkan vi har på våra liv. Att vi inte kan bestämma vem vi möter ute på stan, vem som kommer in i våra liv, vilka som bestämmer reglerna på ens arbete, att bussen inte vill stanna för en vilket leder till att man missar ett viktigt möte, att vädret plötsligt skiftar från vackraste solsken till blötaste nederbörd, att,.. Ja just det, att. 
Det finns oändligt med saker vi inte alls har någon förmåga att påverka. Och skönt kan ju också det vara. Att bespara den energi det tar till att fatta beslut.
    
Men så har vi ju också oändligt med saker vi faktiskt har förmåga till att kunna påverka. Och det är till just här de läskiga känslorna gör entré. Tänk hur enkelt man egentligen kan förändra ett liv. Och inte enbart sitt eget liv, utan också andras. Kanske mer ofta utan att vi blir medvetna om det.
Vi kan bestämma oss för att plötsligt svara ja till något man annars så där slentriant har för vana att svara nej till. Vi kan bryta vardagen med att byta jobb och börja studera. Vi kan välja att sälja alla våra ägodelar och flytta utomlands, eller varför inte packa ryggsäcken och vandra Camino de Santiago?

Inverkan vi har på våra liv är bamsestora, och möjligheterna till att förändra är oändliga till antal. 
Makten finns i din hand till att göra just det du vill. 

Läskigt, eller hur?

  
2012-06-01
16:24:30

Indien


När jag började 5:an fick vi en ny lärare till klassen. En nyexaminerad sådan. Och många utav våra föräldrar tyckte synd om henne. "Komma som ny lärare till denna klassen, så stökig som den är".
Ja, vad jag vill minnas så hade hon det inte lätt med oss. Stökiga som vi var, som sagt. Men vad jag också minns var att jag tyckte väldigt mycket om henne, och fäste mig vid henne direkt, som den tystlåtna lilla flicka jag var! 

Meena hette hon, och blev som spädbarn adopterad från Indien.
Kort var hon, hade kolsvart hår och hennes bemötande var alltid så hjärtligt och vänligt. 
Under terminen minns jag att hon åkte till Indien för att besöka det barnhem hon en gång adopterats ifrån. Och när hon kom tillbaka till skolan hade vi "Indisk temadag" där vi fick smaka på naam bröd och äta någon indisk gryta till lunch. Meena hade på sig en indisk klänning, i pannan hade hon en bindi (en färgad prick i pannan som man kan bära om man är hindu) och med att visa hade hon några färgglada och guldiga tyger. Namaste, sade hon, och så började hon berätta allt hon visste om Indien, och den indiska kulturen. Om de heliga korna som strosade fritt på gatorna, om kastsystemets betydelse i samhället och om huvudstaden New Delhi.

Jag kommer aldrig glömma de tankar och känslor jag fick efter den Indiska temadagen på skolan. 
Ett så otroligt exotiskt land, långt bort i fjärran och så olikt Sverige.
Och som barn tänkte jag att jag aldrig någonsin skulle få möjlighet att resa dit. Det skulle ta lång tid, man måste ta långledigt från jobbet och det skulle säkerligen kosta en förmögenhet att ens köpa flygbiljetten dit. Och, Hindi? Det kan jag ju inte alls prata. Jadu, många tankar kom till en som barn.

Men,...


Jag fick mitt visum idag, och den 18:e juli åker jag till, just det, INDIEN!!!

...

Mitt hjärta bultar och det bankar, samtidigt som jag inte kan tro att det är sant. 
Att det kan kännas så stort att jag inte ens vågar tro på det.....?!