Fixardag att kunna påverka!


En ledig helg har precis börjat, och idag är en sådan där fixardag. Dock slog det mig att hela våren har bestått utav en massa sådana dagar, fixardagar. Ringa angelägna telefonsamtal, fixa papper, skicka in papper, söka information,..bla bla bla bla.

Och idag (dagen efter en väldigt trevlig utgång på Debaser, a smile for that my friends) slog det mig, i hand med en väldigt läskig känsla, hur stor inverkan man har på sitt eget liv.

Vi talar ofta om hur lite inverkan vi har på våra liv. Att vi inte kan bestämma vem vi möter ute på stan, vem som kommer in i våra liv, vilka som bestämmer reglerna på ens arbete, att bussen inte vill stanna för en vilket leder till att man missar ett viktigt möte, att vädret plötsligt skiftar från vackraste solsken till blötaste nederbörd, att,.. Ja just det, att. 
Det finns oändligt med saker vi inte alls har någon förmåga att påverka. Och skönt kan ju också det vara. Att bespara den energi det tar till att fatta beslut.
    
Men så har vi ju också oändligt med saker vi faktiskt har förmåga till att kunna påverka. Och det är till just här de läskiga känslorna gör entré. Tänk hur enkelt man egentligen kan förändra ett liv. Och inte enbart sitt eget liv, utan också andras. Kanske mer ofta utan att vi blir medvetna om det.
Vi kan bestämma oss för att plötsligt svara ja till något man annars så där slentriant har för vana att svara nej till. Vi kan bryta vardagen med att byta jobb och börja studera. Vi kan välja att sälja alla våra ägodelar och flytta utomlands, eller varför inte packa ryggsäcken och vandra Camino de Santiago?

Inverkan vi har på våra liv är bamsestora, och möjligheterna till att förändra är oändliga till antal. 
Makten finns i din hand till att göra just det du vill. 

Läskigt, eller hur?

  







Kommentera här: