Madeleine

2009-11-30
11:45:54

...I want to do this
I want to do that
I don't want to turn around
and go back
2009-11-30
00:05:13

Gambiska pannkakor och Glögg!

Åter hemma igen efter en helt underbart härlig helg i Malmö och Lund!
Fest hemma hos Maja där man fick träffa nytt folk; man slutar aldrig att förvånas över hur mycket konstigt folk det finns i världen - me like!:) Kvällen blev till natt, som blev till morgon,.. halv ett ringde Bella mig och frågade hur jag mådde, "tja du, svarade jag, inte helt hundra. Men det ska nog klarna tills vi ses ikväll"!
Första Advent firades i Lund tillsammans med Bella med respektive!:D Gick runder i Lund, såg när stora trädet på Lundagård tändes - varde ljus! Folk hade "stickat in" staketet utanför kulturen - stickgraffiti! Gillade granen utanför Grand Hotell, som i år Äntligen är GRÖN!! Smakade första lussebullen idag - oermotståndligt god!! Och gambiska pannkakor! Blev lite depp när typ Ingen mer joinade, men jag förstår er alla som inte kunde. Tre advent återstår och förslag på hur Dem ska firas mottages!:)

Denna jullåten är grymt bra!! Och på nått sett passa den bra efter helgens stohej!;)


Tåg inställda idag och ersattes med buss pga bygge i Eslöv. Fuck skånetrafiken när det inte funkar som det ska!! De borde va vana vid det här laget när de ska ersätta med buss..

Sitter just nu med tända ljus, skriver, lyssnar på mina egna lugna favoriter och funderar på livet. 

Sabbe frågade om jag ville följa med till Gekås i Ullared innan jul; denna hysteri som "plötsligt" vaknat till liv kring den lilla håla som aldrig lär komma ifrån sin stämpel som shoppingstadens heliga mekka. Och det slog mig hur mycket jag egentligen ratar hela det överkonsumtionerade samhälle vi lever i. Hur totalt Onödigt det är att köpa en massa saker som bara, i slutänden, gör slut på jordens naturtillgångar. Jag snackar om pynt, krims krams, elektronik; saker som ständigt ska byttas ut, förnyas till något "bättre", det senaste. Och jag skiter i arrgumentet att vi behöver konsumera för att vårt samhälle ska gå runt. Varför inte istället satsa på återvinning, tjänster, utlåning, reparationsamhälle osv. Jag är helt övertygad om att samhället hade gått runt ändå, men med en ack så friskare omvärld! Och det är inte alls konsumenterna som bestämmer hur stor konsumtionen är, utan vi som konsumenter som manipuleras och övertalas att köpa saker vi tror att vi behöver, och kommer att Dö om vi inte får i våran ägo, indirekt av företag som vill sälja och tjäna pengar.
Företagen har all makt - vi människor är tillräckligt dumma för att påverkas utan egen tankeförmåga.

Men Sabbe, jag kommer att göra dig sällskap ändå; jag är, trotts allt, människa och lika dum. Men förhoppningsvis med tankeförmåga!;)
 


2009-11-25
22:56:23

!!

Mina två jobbekvällar blev idag bytta till dagturer - fy va de gjorde Min vecka till en av dem bättre sen ja kom hem!! Att en sådan Liiiten sak kan göra så mycket..


2009-11-20
16:03:42

Nattinatt!Ska jobba natt nu Två nätter i rad,. Så det blir att sova på dagen och jobba på natten! 
Någon som ska göra nått lika roligt i helgen?!


2009-11-19
23:11:58

Debatt - me like!


Hade en liten egen "debattkväll" med mig själv och svt - me like!

Har precis kollat in en debatt angående flyktingströmningen till Malmö kommun, och hur barn och ungdomar slussats ut till tillfälliga boende i, bland annat, Vällinge. 
Jag blir så Hiiimla upprörd och irriterad när jag lyssnar på folk utan sympati!! Det finns aldrig bra lösningar på hur man tar hand om flyktingar, Om man ska ta hand o invandrare osv.. MEN, det blir F*n inte bättre med en totalt, makalös skitinställning hos människor med ingen som helst medmänsklighet, sympati, en "vi mot dem" attittyd, fördommar och förakt mot människor man inte ens känner, vägrar att ta till sig det kulturella utbytet, men framför allt att stänga in sig och skärma av för allt som är okänt vilket  vi svennar är så Himla duktiga att göra.

http://svtplay.se/v/1775155/debatt/del_14_av_17__tisdag?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,1769479/sb,p104688,1,f,-1

Jag tycker inte att all typ av globalisering är bra, men Öppna Ögonen och följ med i världens utveckling!2009-11-16
13:50:37

Muffins!
Mormor ville inte va hemma själv, så hon kom hit och gjorde Mig sällskap! Så vi bakade muffins!:) Kanel och äpple är så Himla gott ihopa.
"Men, du kan ju strö lite över bananerna med", sa mormor.
"Kanel på banan?", sa jag. Eh, jamen vi kan väl testa och se..;) Och det blev faktiskt inte alls så dumt!:)

125g smör
125g socker
2 ägg
125g fint vetemjöl
2msk mjölk
½ äpple + kanel
I banan + kanel (á la mormor)
(recept från "Muffins" av Sue McMahon)

Fick va den första att skriva på hennes gipsade arm!:)

nybakat
2009-11-15
18:54:40

Vart visar kompassen?!

Vart är jag på väg?!

Vart är jag på väg någonstans?!


2009-11-10
03:50:35

AkutmottagningenKom precis hem från Akutmottagningen i Kristianstad efter att ha följt med mamma och mormor in. Mormor hade fallit och fått en spricka i armbågen som skulle kollas. Halv elva kom vi in där, och fyra timmar senare var de färdiga.
Men under de tre första timmarna fick vi också, tre generationer, tid att prata med varandra, och hade, med tanke på omständigheterna ganska trevligt tillsammans! Vi var alla tre ganska trötta, och hade inte långt till skratt någon av oss!:) Det finns måånga skämt som kanske inte är speciellt lääämpade på ett sjukhus, men som på något sätt Gör sig bättre i vissa situationer!!

Jag såg på dig och lade märke till nya rynkor under dina ögon som jag inte sett förut. Eller så har jag omedvetet ignorerat dem.


Du föll - jag blev rädd.
Du säger fel - jag ler. 
Du pratar - jag skrattar.
Du glömmer - Jag gråter.

Du försöker förstå dig på världen - och jag önskar att jag levde i samma värld som Du.


Imorgon ska jag få skriva en hälsning på din gipsade arm. Och jag vet Precis vad jag ska skriva!:)
Älskar dig.2009-11-05
22:14:42

Knock Out

Åkte idag till Malmö och fick kolla in Sabina och Jonathans nya lägenhet! Jättefin trea som de säker kommer trivas jättebra i!;) Inte lätt det där med att flytta ihopa, på riktigt. Men lär man sig bara att kommunicera och kompromissa så löser sig allt!:)

Kommunicera och Fokusera hade jag en hel Del problem med ikväll när jag var på Thaiboxningen ikväll. Fick både en huvudknock som gjorde att jag bet mig själv i läppen så det blödde, blåmärken på låret och ett under nageln! Jag fick känna på att jag levde, och det kändes så jäkla bra!!:D Dock kände man att de inte Vågade ta i allt va de kanske hade velat. Själv tänkte jag att "jag Är ingen porslinsdock. Snälla ta i så jag får känna". 

Hallelluja!:)

Imorgon är det fredag!:) 

2009-11-05
01:04:07

Snö
Natten mellan onsdagen o torsdagen föll den första novembersnön för i år, 5/11 2009.
Jag sprang ut för att göra de första avtrycket i den orörda snön innan alla bilar gör sina hjulspår på väg till jobben under morgonkvisten! Alla på gatan sover (med stor sannolikhet), och lär nog inte märka något förrän de vaknar om några timmar. Kanske har snön smält bort innan dess. Och då har jag kanske vart den enda som sett den!

Kärlek till livet. Ändå. Någonstans. När man letar.

Puss


2009-11-04
17:59:48

Missade bussen..

Shit asså,..
Nu vill jag bara skrika rakt ut i kvällsnatten och låta all frustration rinna av mig med den. Någon som vill göra mig sällskap på ett berg och bara skrika ut alla känslor man vill bli av med??!

Utlösande faktor ikväll: Missade bussen...
 


2009-11-02
11:17:16

November
Måndagsförmiddag. De gångna dagarna går igen i mitt huvud..

Onsdagsnatten i Köpenhamn var grymt kul med skönt beat på musiken, dock fick man försöka att inte lyssna på deras texter som tog upp Allting som hade med sex och droger att göra:P Blev stoppade av Köpenhamnspolisen som inte hade något bättre för sig än att stoppa Oss när vi var på väg hemåt - ingen skada skedd!
Jobbade på fredagskvällen, och var ledig heeela helgen!:) Brorsan och jag lagade trerätters hemma under lördagskvällen. Så otroligt myysigt!! Efter det stack jag med Emma till Lund o träffade Ylva o Henrik. Och staden var i full yra, många uteställen (favoriterna) var fullsatta. Därefter blev det Malmö och Etage; trevligt värre! Dock hade Emma o jag liite olika musiksmak;) Medan jag väntade på morgonbussen snackade med en mkt trevlig afrikan om kulturella olikheter mellan svenskar och andra nationaliteter. Vid åtta på morgonen kom jag till Höör och knackade på hos farmor för att få sova en stund innan vi skulle ha fikakalas hemma vid tvåtiden!


Live while your young!:) 


Yes, vintertiden är här och med allt vad det innebär - kyla, blåst o rusk, kalla fötter, snörvliga näsor och inställda tåg.
... men sen är jag ju inte den person som är negativ. Nej, jag kan ju Aldrig säga något illa om någonting, utan Måste alltid se de Positiva i alla sammanhang. Jag kan Aldrig heller säga att saker och ting inte "går att fixa", eller ens tala illa om en annan människa.

Så, om vi ser det från en annan vinkel. Vintertid - skogarna sådär härligt upplysta och färgglada, mysvantar o halsduk som man kan matcha fint till höstjackan, fikamys med vänner, värmeljus i mörkret, oranga löv.. Något mer kanske?!

                                              -----------------------------------------------------

Från det ena till det andra..
Ja, jag blir mer och mer övertygad över att det är vi själva som "typiska svenskar" som straffar oss själva när vi väljer att inte ta till oss den yttre värld som står utanför vår dörr. Det är så otroligt svenskt att slå ifrån oss saker som vi inte känner till, saker som för oss är okända.For

Men det hela kan ändras. Vi kan göra en förändring och öppna upp våra svenska själar; börja på jobbet, i fikarummet, idaG!
To be continued..

PUSS