Madeleine

2012-02-28
12:42:06

P&LOch så har jag köpt biljett till Peace&Love festivalen i Borlänge, tredje gången gillt!! Skillnaden från de föregångna åren är att jag i år får med mig vänligaste sällskap!:D
Syster Sol och Timbuktu är två utav dem många artister som ska dit, och jag ser mig själv sitta på backen med min vän i min famn, framför scenen, lapar sommarsolen, känner glädjen, dansar och studsar högt tillsammans med tusen andra glada och delar samma luft under den sköna sommarkvällens himlavalv!!


 

Ännu en annledning att se framemot sommaren!!
Wiiee!!
 

2012-02-28
11:13:35

Såg fel...

Men,..tyyyypiska Madde har gjort en bom!!
Under förmiddagen idag spatserade jag till polisen för att förnya passet mitt. Och när jag väl sitter där och väntar ser jag på passet att det inte alls behöver förnyas: 12 march 14. Meaning... om TVÅ år!!
Dock gjorde det mig väldigt glad när jag upptäckte det. Nu behöver jag inte vänta två veckor till på att skicka iväg ansökningen:)2012-02-27
00:06:42

I dropped the bomb,..

Bomben är släppt. Nu vet också mina föräldrar om mina planer att söka till Manipal University för att läsa till Sjuksköterska i Indien!! Ansökningsblanketterna är nästintill klara. Måste bara vänta på mitt nya pass som ska fixas imorgon..

Jag har i över två månader letat information om skolor i Indien (som att leta efter en nål i en höstack), men äntligen funnit en som känns tilltalande!
Men det är så mycket mer jag gör än skickar iväg en ansökan,.. Med denna ansökan försöker jag också smälta och bearbeta tanken med att spendera minst fyra år (!!) i ett helt nytt land med en helt främmande kultur, tusentals mil ifrån familj och vänner, ta lån för hela kalaset och sätta mig bakom skolbänken med böcker endast på engelska.. 
Min största rädsla är dock inte allt detta. Min största rädsla är att inte klara utbildningen, och misslyckas helt enkelt. 
Jag har gjort det förut; förberett mig, åkt iväg, ångrat mig, återvänt hem och känt det där nederlaget och misslyckandet som känns så otroligt tungt att möta. Och nederlaget är inte det enda man möter. Man möter också sig själv. Och endast tiden läker såren som skurits upp i ens tro på sig själv.

Samtidigt känns det så enkelt - chansar man inte så får man aldrig veta!! Bara att skicka in en ansökan kan lugna mitt sinne;) Då har jag i alla fall givit det en chans.

Under min sökning på information har jag bland annat tagit hjälp utav couchsurfing.com där jag frågat folk från Bangalora om skolan och val av studieort. Och svaren jag fått har hjälpt mig så otroligt mycket!! En kille länkade mig bland annat denna video. Och nej, den var Inte annledningen till varför jag sökte till just denna skola.
Söt är den dock;)

Men, ställning till kalaset tar vi inte förrän vidare information har kommit!

Så,..
To be continued:)


2012-02-25
18:25:05

Oväntade möten


Igår efter arbetet träffade jag Emanuel över en trevlig långfika (vi är så bra på det där med långfikor:)) och där efter tog jag en längre promenad hemåt. På kvällen satte jag mig på ett café och fick plötsligt livstecken från Sabina vännen:) Hon lever där borta i Lima, Peru!! Nyligen har hon påbörjat en Spanskkurs där lektionerna hålls över Skype! Och tipset fick hon utav en svensk polis hon sprungit på.
Tänk! Det är Just Det som är det underbara med att resa; alla oväntade möten man får vara med om. Plötsligt kan det mest oväntade möte förändra ditt liv!
Förändringarna behöver inte ske under själva mötet eller strax efter. År kan gå och tanken på det där mötet, den personen, kan få dig att göra val som tar dig iväg på nya vägar i livet.

Under min vistelse i Istanbul i höstas träffade jag Nipun från Indien! Och det mötet är för mig ett sådant som jag aldrig kommer att glömma, och som på många sätt har berikat mitt liv och på många sätt förändrat det! I allt från beslut jag tagit till tankar jag tänk.
Jag tror säker att jag tipsat om hans blogg förut där han skriver mycket om sin egen kultur; vad han samtycker med den och inte!

Ikväll är det, om ack så omöjligt att undgå, Melodifestivalen i Malmö stad. Får se,.. Som det ser ut nu kommer jag att bojkotta den och gå till gymmet istället...


Må väl:)2012-02-24
13:40:22

Snälla du...

Mitt naiva jag tror stark på den gyllene regeln att behandla andra så som man själv skulle vilja bli behandlad. Och genom denna goda handling sprider vi värme runt om i världen.
Är det så krävande för en medmänniska att leva sitt liv efter denna regeln?
Snällhet är väldigt sällan lika med dumhet.
Snällhet är något otroligt värdefullt och fint. Och något som det finns alldeles för lite utav i vår värld. 
Sträva efter snällhet! Och du kommer känna så mycket gott inom dig och känna av så mycket snällhet omkring dig och få oväntad kärlek tillbaka i form utav leenden och goda gärningar.

Så snäll Du är:)

  

2012-02-23
12:28:54

Er underskrift, tack!


Så, nu behöver jag bara mina föräldrars underskrift (tänk, länge sedan man behövde den alltå. Så annorlunda kultur må jag säga) och sedan är min ansökan klar!!:) Men så tar jag också för givet att jag kommer få den utav dem. Hm...det kanske jag inte ska göööra?!;) Hihi...
2012-02-23
12:21:03

Det blev en flicka ("v")

Victoria och Daniel fick ett välskapt flickebarn denna tidiga torsdagsmorgon ("v"), och Sverige fick en kvinlig tronarvinge!! Dubbel salut sköts idag klockan 12 utanför Stockholms Slott.  Imorgon ska kronprinsessan "inspekteras" utav Riksdagens talesman och Stadsministern bl.a. Och jag ska inte vara den, utan erkänner ärligt min glädje åt att det blev just en flicka och en framtida kvinlig regent:)
Grattis får man ju säga!:)
2012-02-21
12:33:06

Mahatma Gandhi


...

Your beliefs become your thoughts.

Your thoughts become your words.

Your words become your actions.
 
Your actions become your habits.
 
Your habits become your values.
 
Your values become your destiny.

...
2012-02-16
14:54:37

Sjuk, eller tja.. vad man nu kan kalla det

Jag är ledig idag. Yes!
Och med ledig så menar jag ledig, med allt vad det innebär. Jag tog ett extra pass igår på en dag som egentligen skulle varit min lediga. Men jag vet att jag är i behov av vart enda korvöre som går att få till min pengapung. 

Dock mådde jag inte alls bra under jobbpasset, och sista timmen fick jag frossa.. 
Bäddade ner mig i sängen framför filmen The Way Back och med en kopp mynta te och mina favorit kolor:) Frös något otroligt, och filmen gjorde det inte bättre direkt då den utspelar sig i kalla Sibirien!! Väldigt bra var den i alla fall:) 
Somnade med mjukisbyxor, långtröja, halsduk och en värmekudda på magen. Och under natten vaknade jag såklart, varm och ont i hela kroppen, och tog med jämna mellanrum av mig plagg efter plagg. 
Morgonen har varit så där lagom skön och seg!

Sitter nu på Coffee Point, och här tänkte jag sitta tills... jadu, jag vet inte hur länge:) 

2012-02-14
18:16:04

Ännu en anledning till att ÄLSKA sj...

Yes, det är tisdag och en underbart trevlig helg har passerat:) "Det blir vad man gör det till" är verkligen ett påstående som passar in i den gångna helgen som varit!
  
Under fredagen innan helgen jobbade jag till kl.12, fikade med mamma, och satte mig därefter på ett intercity tåg mot Linköping för att få träffa Ingrid som jag inte sett sedan i somras. På tåget fick jag en ack så väldigt trevlig tjej till granne!
Väl i Hässleoholm blev det STOPP i tågtrafiken pga STRÖMLÖST TÅGSTATION, och vi blev fast på stationen i FEM timmar.
Kommentar från Nipun: "You'll have to get use to that if you come to India"!!:D
Och i rusningen mot ett X2000 tåg tappade jag min nyfunna vän... Fick inte ens hennes namn..:/

Väl framme i Linköping väntade jag på stadsbussen tillsammans med en väldigt trevlig kille som hade åkt med samma tåg från skåne. Tillsammans missade vi också samma stadsbuss som ignorrant körde ifrån oss.
När vi skulle säga hej då till varandra uppstod en lite obekväm tystnad, och mitt spontana jag gav förslag på en fika kommande dag. Och med den frågan hade jag inga som hellst baktankar. Jag viste ju att jag skulle spendera några timmar i Linköping på egen hand då Ingrid skulle jobba. Och att samtala med en trevlig person i stället kändes som ett trevligare alternativ!
Men nej.. "Eh, jag har flickvän. Men tack, jag blev väldigt smickrad."   
Tanken på att han kunde haft flickvän slog mig inte ens, och hade inte gjort något för min del heller. Men, tydligen för honom...
Haha, skrattade för mig själv när jag gick därifrån.

Två nätter i stan, och äntligen fick jag se hur Ingrid och Emil har det! Dem är ju så söta tillsammans att man spyr...
Andra kvällen fick jag se Ingrids barnkör medverka i en barnmusikal. Den handlade om en ängel som föll ner till himlen och hjälpte en flicka till rätta i livet. Och budskapet var att vi alla har en ängel vid vår sida.
Tjejen på tåget måste ha varit en sådan...:)

På söndag förmiddag tog jag Kustpilen till Kalmar. Och till en början var jag rädd för att magverken skulle döda hela vistelsen där. Men när jag träffade Bella släppte tankarna på värken!! Vi hade en jättemysig fikastund på eftermiddagen, lagade god mat på kvällen och dansade till "Kaffe utan grädda är som kärlek utan kyssar" av Evert Taub undertiden som vi bakade chokladbollar:)

Tåget tillbaka till skåne på måndagen, och började jobbet kl.16..

Denna dag har jag jobbat, och sitter nu på Coffee Point och pratar med Nipun (my Valentine for the day).
Kvällen ska endast avnjutas på egenhanda under ett Bikrampass:)

2012-02-13
15:37:45

I Wanna Dance With Somebody...2012-02-11
14:45:32

- Heartbeats -
2012-02-06
20:06:27

...There is no limit in how much you will get to know a person.
The limit is how much you dare to open up your heart.


2012-02-05
13:45:38

The writerYou wait for a silence
I wait for a word
Lying next to your frame
Girl unobserved

You change your position
You're changing me
Casting these shadows
where they shouldn't be

We're interrupted
By the heat of the sun
Trying to prevent
what's already begun

You're just a body
I can smell you're skin
And when I feel it
you're wearing thin

But I've got a plan...

Why don't you be the artist
And make me out of clay
Why don't you be the writer
and decide the words I say
cuz I'd rather pretend
I'd still be there in the end
Only it's too hard to ask
won't you try to help me?

...

Sat on youre sofa
It's all broken spring
This isn't the place for
those violin strings

I try out a smile
And I aim it at you
You must have missed it
You always do

But I've got a plan...

Why don't you be the artist
and make me out of clay?
Why don't you be the writer
and decide the words I say
cuz I'd rather pretend
I'd still be there in the end
Only it's too hard to ask
won't you try to help me?

...

You wait
I wait
Casting shadows
Interrupted

...

/ Ellie Goulding2012-02-03
14:18:01

Time After Time

Jag skämde bort mig denna lediga fredag med ett Bikramyoga pass. Jo, jag vill säga det, att jag skämmer bort mig och min kropp  med det. Det låter så där lagom exklusivt på något sätt. Hur plaskblöt man än blir, och hur krävande det än är att hålla andningen levande så är känslan som infinner sig efter passet något jag nog aldrig känt förut. Det är en sådan befriande och avslappnande känsla i hela kroppen och i sinnet.
Det bästa under passet idag var nog när läraren började sjunga några rader ut låten Time after Time under det sista avslappnande momentet där vi alla låg på våra genomblöta yogamattor med våra blöta kroppar slimmade tätt intill varandra...:)

"If you're lost
you can look
and you will find it
Time after time"


Sitter på Coffee Point nu och hoppas på att skypa med Nipun! Dock tror jag det blir lite svårt i detta sorl på caféet..:/
 
Idag blir annars en lugn dag. Får hoppas att jag finner mer information angående mina studier..:)
På senare tid har jag dock känt mig lite förvirrad då olika sorters information har kommit fram. Och jag vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till den rätta faktan.
Jag vill ju inte finna information som för mig personligen låter bra, utan information som är korrekt!

Finfredag:) 

2012-02-01
21:27:15

Bikramyoga


Det var en gång en man i Indien vid namn Bikram Choudhuru som efter att varit med om en olycka under en styrketränin blev sagt att han aldrig mer skulle kunna gå med vars ben utövat yoga sedan 3 års ålder. Dock var det ingenting som kom att stoppa denna man. Och sex månader senare såg han sig själv som fullt frisk. Några år senare startade han sin egen yogastudio som sedan spridit sig runt om i världen. Och i USA öppnade han sin första yogaskola. 
Bikramyoga är en inhopasättning utav 26 Hatha Yoga ställningar som utförs i en bestämd följd i ett rum med 40*C värme. Och var i världen man än utför yogan är träningen densamma. Yoga i allmän bemärkelse skapar balans mellan kropp, sinne och själ. Och genom att göra oss medvetna utav vår andnig skapar vi koncentration i de ställningar vi intar där kroppen testar sin styrka och vighet. Värm har flera goda egenskaper i kombination med yogan. Det är inte bara jobbigare att träna i värme. Värmen sätter också igång blodcirkulationen i kroppen som gör att blodet rusar ut i  våra muskler och ger dem syre. Detta leder till minskad risk för slitage och skador i våra leder. Genom värmen ökar också våra svettningar, och med svetten rensas kroppen på slaggprodukter och huden känns mjukare och renare.


Börja Bikramyoga du med:)