Madeleine

2011-02-28
20:54:20

Mums med en halvt uppäten chokladkaka


Förvånad möttes jag ikväll av en lapp på ytterdörren till simhallen att bassängen var under reperation. Men så bra att jag som simlärare inte fått reda på det...:/ Det var bara att be mina simmare med sina föräldrar att gå hem igen och öva hemma i badkaret!


Jag sitter nu på ett café och skriver på mina CV:n. Till min och mångas förvåning var där precis en äldre man som gick fram till ett tomt bord med en kvarlämnad talrik med en bit halväten chokladkaka på, tog med sig den till sitt bord och åt upp den. Plötsligt spred sig tystnaden i cafélokalen och allas blickar flackade oroligt runt, överraskade över vad vi precis fått skåda. Detta plötsliga beteende som går mot allt de förnuft som hör till vår kultur och som är insparkat hos oss alla uppläxade svenskar - man gör inte så!! Han var säkert en glupsk amerikan. Doggy bag har inte vågat sig slå igenom här i norden, dessvärre.
Men nej, med mina fördomar tror jag, sorgset nog, att han är en man utan ett hem att gå till. Och snart stänger dem här på caféet. Så den där halvätna chokladkakan unnar jag honom varmt.


God kväll:)


2011-02-27
07:15:13

Sen kväll eller tidig morgon?!

Hemma klockan sex på söndagsmorgonen efter en kväll ute - blev det en sen kväll eller en tidig morgon?! Direkt efter jobbet cyklade jag till en inflyttningsfest där de flesta av gästerna var smålänningar (snållänningar?;)) Vid midnatt träffade jag Tania och hennes vänner på Lilla Torg, och därefter spenderade vi natten tillsammans. Breaze var dock första och sista gången.
Sov till tolv, och sedan var det iväg för att jobba! Vill man så kan man:)

Nya veckan bjuder, än så länge, inte på några jobbpass. På gott och på ont, såklart.

Dröm sött:)2011-02-25
14:08:27

Melody Club-nostalgi

Yes, det blev lite Melody Club-nostalgi igår kväll på Babel. Jag blev ganska förvånad över hur många låtar jag faktiskt kände igen introna till, och förundrades över texten "I wanna make love by you" i låten Electric. Första tanken; dålig grammatik? Därefter sa Sabbe - Han kanske vill göra kärlek av henne:) Aha...;)
Publiken var verkligen blandad med unga som gamla fans. Men det var också en fundering min vän och jag hade under kvällen. Hur kommer det sig att äldre, till mestadels, män tar sig ut på klubbar bland 18åringar?! Inbitna fans eller lamköttsjägare?!

Musiken gjorde mig i alla fall lite nostalgisk. Och jag påmindes samtidigt om hur mycket jag älskar den typ utav kulturell plattform:) Idag är det inte många band som överlever i den massproducerade konstverksmiljö som musiken är. Ibland undrar man ju ibland vart endel band tagit vägen, och vad som hänt med dem. Splittrats? Lagts på hyllan? Gått upp i rök? 
Men trotts att dem inte spelar tillsammans mer, eller producerar ny musik kommer det dem skapat alltid att finnas kvar. Det går inte att arkibusera musik (eller jo, det kallas remix och kan ibland ses som rena mordet om det inte görs med stor respekt, min mening. Musikpolisen nästa?!). Det går inte att radera sköna musikslingor, och kommer alltid att finnas där! 

Idag hoppas jag på en riktigt sköön, ledig dag där allt går som planerat:)
Peppar, peppar ta i trä...

Vi ses i marschallens skugga, amen:)
2011-02-24
20:21:31

Maybe Melody Clubnostalgi..

Melody Club ikväll, eller bara en trevlig kväll ute i stan? Vi får se vad det blir. Hur som helst så spelar Melody Club på Babel ikväll! Förspel inför melodifestivaldebuten på lördag i Malmö. Fri entré ikväll, och har vi möjlighet att komma in tar vi den chansen. Bara kvällen spenderas tillsammans i god vänns lag så är mitt hjärta till freds:)

Puss och kram, välbehag:)
2011-02-23
11:34:28

Snö


Vart kom snön ifrån,..
2011-02-22
22:54:34

Mupp-miffo-mobil

Så typiskt. Jag blev så glad när jag fick sms:et från Expert (ojdå, reklam?!)
- "Din mobil finns nu att hämta ut hos oss på Expert".
Jippie, tänkte jag. Äntligen skulle jag åter igen få ha alla mina behövliga funktioner samlade i en och samma teknikpryl. Gladlynt cyklade jag till mobilia, och Expert.
Visste ni förresten att Expert inte bara är vad dem heter utan har också, enligt en undersköning publicerad i fredagens metro, teknikbutikernas gladaste och mest servicemindade personal?! Jo, det stämmer. För när jag stod där och äntligen skulle få ta min mobil i hand, tog en bredvidstående personal den och konstaterade att baksidan på sliden fattade sitt yttre hölje. Gloria över hennes huvud!! Så det var bara att skicka tillbaka den och vänta två veckor till, igen.
May the luck be with it!

Därefter letade jag kontaktuttag till min lappe inne på mobilia. Men, icke sa nicke.
Irriterande...
Lappen börjar bli seg, på riktigt.
Men, den måste verkligen krasha på riktigt innan jag blir tvungen att införskaffa en ny:)
Kanske att jag till och med skulle överväga att INTE införskaffa mig en ny när den dagen väl kommer?! Tvinga mig till att inte göra mig beroende av en, skaffa mig ett nytt, friare liv?! Jag läste i metron om en kille som hade avstått några månader utan sin dator då han kommit på sig själn att bara slösurfa i totala onödan. Och, han överlevde. Sedär. Det finns bevis för att man kan det!;)

Ingefärste - den smakade fint ikväll:)


 

2011-02-21
10:52:31

WisdooomKunskap är stolt att ha lärt sig så mycket. Visdom är ödmjuk inför det faktum att han inte vet mer.
/ William Cowper.
2011-02-20
11:25:39

Konst


Jag var på mig (tror jag) första vernisage igår i Ystad. Tania Wayra ställer ut sin konst under två veckor på butik Tilde. Man blir så glad av hennes konst, och upp till var och en att få tolka den utifrån sinneslag och känsla för bilden.På kvällen undanflydde jag melodifestivalen och gick på bio med Fanny. Vi såg The King's speach; helt okej!

Söndagen började med en skön lång frukost och jobbat nio timmar i sträck, fram till kl.21, utan rast.
Kommer sova sött inatt:)
2011-02-18
22:22:19

Blivande yogaintrsuktör kanske?!

Jag gick på Power Yoga idag och tanken kom åter igen till mig att jag skulle vilja utbilda mig inom området. Ett pluss att de till och med söker Bodybalance-instruktörer på 23seven på värnhem! Nu ska jag bara ge mig kraft för att höra mig för om vad det finns för möjligheter till det.
 
Jag kom också att tänka på min "Jag-vill-göra-lista", där uppdateringe varit en aning seg under det senaste halvåter. Ikväll skrev jag i alla fall till fler saker jag skulle vilja göra.
Med tiden förändras ens vilja, och motivationen till dem man förut skulle vilja göra. Är det då någon som förstår varför jag ibland har så svårt att bestämma mig för saker och ting??!

"Det blir kanske inte som man vill, men då vet vi i alla fall".
/ Henrik-vännen som peppade mig lite ikväll då det inte alltid är så lätt att veta hur mycket man vågar offra i sina relationer man har i livet. Ska jag våga satsa på något med risk att förlora?!

 
Kvällen blev egenmys med mig själv då morgondagen bjuder på arbete!
Imorgon eftermiddag ska jag dock på vernisage i Ystad då Tania ställer ut sin konst på Galleri Tilde!:)

2011-02-17
10:02:26

"Crack på toan?"


Ååhh, 1000apor får en alltid i gapskratt!!

Have a nice day:)


2011-02-16
22:17:43

...med en el-tandborste.

Jag var en aning trött idag efter jobbet. Och i några minuter stod jag bara rakt upp och ner utanför Caroli City och tuggade på ett päron; kände mig som ett också. Men precis när jag skulle hoppa upp på cykeln för att ta mig över gatan passerade en bil vars förare, inte bara styrde bilen, utan också borstade sina tänder!! Jag fick en chock, hoppade av cykeln och brast i skratt!! En bilförare som borstar sina tänder samtidigt som han kör... Jag hann till och med se att han gjorde det med en el-tandborste - än mer effektiv!:) Och där efter kunde jag inte hålla mig för skratt hela vägen till Gustav torget. Jag är väldigt duktig när det kommer till att borsta mina tänder samtidigt som jag ser på tv eller packar en väska. Dock tror jag inte jag ska ge mig på att köra en bil.
Hm..skulle ni komma på mig att göra det har jag nog gått lite väl för långt med min levnadsstandard multitask delux.

Tänk vad ens humör HELT ABRUPPT kan vända siga:)

Mer crazyness in our daily living!!

2011-02-15
22:10:54

Logiskt


Livet är inte logiskt - så varför ska vi tänka logiskt då?!


2011-02-15
01:48:32

----/@


Vet ni vad detta är?!

----/@

Det är en sms-ros, och fick en ikväll. Har aldrig fått en sådan förut. Något förvånad, och jag vet inte hur jag ska tolka det. Men, en aning smickrad trotts att det var en sms-ros.
Haha, en aning sjukt att det gått så långt som att skicka "sms-ros" - vart är världen på väg någon stanns??
Tanken som räknas eller vad?!;) Eller nej, hur kreativ man kan tänkas vara med sina skrivtecken på nallen.

Hjärtekram åt alla nära och kära, och hoppas att ni haft en fin dag:)


("v")

2011-02-13
23:54:48

Godhjärtade människorJag gick in på Apoteket igår för att införskaffa mig en behövlig produkt. En produkt man kanske inte gärna känner för att skyllta med när man står i kön till kassan, och man gör vad man kan för att försöka gömma den under plånboken.
Dock känner jag att jag börjar bli bättre på sådana saker; att sluta bry mig om vad andra kan tänkas tänka om mig och om vad jag har för mig, eller om vad jag betalar för framme i kassan.

- "Ett paket profil-kondomer? Jaha, hon hade tänkt sexa till det i helgen."
Eller...
-"Ett paket profil-kondomer? Jaha, men vad duktig hon är som tänker på att skydda både sig själv och sin partner":)

När jag hade tackat expediten i den vita rocken bakom disken för sin service kände jag att hon på något sätt kände av mina nerver och föreslog en kasse åt mitt nyss gjorda inköp. Jag avböjde, packade ner produkten i väskan och gick ut ur affären mot min olagligt, parkerade cykel på andra sidan vägen.
"Cykelparkering fördjuden. Parkerade cyklar plockas omedelbart bort från platsen" - vem i hela friden kör rund och plockar upp felparkerade cyklar på en söndag?
Jag låste upp cykeln samtidigt som jag slängde en tanke åt expediten som precis servat mig med en, som jag kände det, matsked medkänsla och förståelse i sitt sätt att bemöta mig med sin vänlighet och sitt fina leende. Och plötsligt blev min bild av det humana samhället om än starkare. Jag kände hur ett leende började växa fram på mina läppar när promenaden mot fiket och min efterlängtade brunch- och mystid med mig själv tog fart. Och vem vet, på vägen dit kanske mitt leende smittade av sig till andra som korsade min väg, som smittade av sig till nästa som korsade deras väg, till nästa som...

Livet är ett under.
Är livet under ett?
Ett är livet under.
Under livet ett är.

Undrar vad livet är...


  

 


2011-02-13
22:35:56

"Captain, where should I go - please"

Filmen som alla har sett. Filmen som alla vet handlingen på - Titanic.
Jag minns att jag såg den tillsammans med en kompis och min mormor och morfar på mellanstadiet. Biosalongen var fullsat, och vi satt på första raden med filmduken upptryckt mot näsan. Ögonen fick vandra från vänster till höger för att hänga med i textningen då min engelska inte hunnit bli så välutvecklad.
Utan att suprisera slutet vet vi alla att oceanångaren åkte på ett isberg och sjönk. På båten utbryts panik hos de över tvåtusen passagerarna. I en filmsekvens frågar en ung kvinna från 3:e klass med ett barn i famnen självaste kaptenen om vart hon ska ta vägen.

- "Captain, captain. Where should I go - please!"

Runt om oss finner vi människor som man alltid kan fråga om saker vi vil få svar på. Och på något sätt förväntar vi oss att det alltid ska finnas någon till hands som alltid har svar på tal.
Men vad händer med oss när det inte finns någon nära till hands att fråga? Jag kan tycka att vi är väldigt bortskämda med att vara medveten om att det alltid finns någon att fråga, och som alltid verkar ha ett svar på allt. Dock såklart inte alltid. Men väldigt, väldigt ofta.
Men vad händer med oss när vi står där handfallna och inte har möjlighet att fråga någon om råd, eller om det rätta svaret? Ju mer kunskap vi som enskilda individer samlar på oss desto bättre blir det för vår överlevnad.
Simple as it sounds?
Såklart inte. 


 2011-02-12
13:18:59

Go Egypten!

Ljubel och lycka för alla i Egypten:) Det finns en annledning till att en president eller ett lands ledande roller inte ska sitta till makten hur länge som hellst. Över 30 år av enväldigt maktstyre skulle få vilken ledare som helst till storhetsvansinne!!

Det är ínte över; det här är bara början. Och en början på fantastiska möjligheter för ett land att börja om på nytt. För mig låter det egentligen vansinigt att föra över styret till militären. Det känns så motsägande egentligen. Jag bara önskar landets ledande roller lycka till och hoppas på det bästa för landets invånare!!


2011-02-12
02:39:10

I goda vänners lag


Det är alltid trevligt med sällskap i goda vänners lag:)
Bjöd vänner på hemmagjord pizza och bärpaj med glass! Spelade kort och lät mig förundras över killars överflöd av fantasi!! Var får ni allt ifrån?? Men det som förundrar mig mest av allt är hur det smittar av sig:D Man blir som man umgås?!:)
Henrik hade i skolan idag studerat bröstvårtor! Visste ni att bröstmjölken inte går att suga ut, utan att det är muskler i och runt bröstvårtan som pressar ut mjölken med stimuli från barnets mun. Och myten om att män skulle kunna producera mjölk stämmer inte;)

Åh, morgonen var tidig, och kvällen blev sen.
God natt:)
2011-02-11
00:02:10

Det är lättare att se andras problem

Varför är det alltid lättare att hitta brister hos andra och vad dem behöver förbättra, än vad det är att hitta brister hos sig själv?! Ser man sig som så mycket bättre än andra, eller är det den automatiska försvarsmekaniken i form utav förnekelse som kopplas in?!

Imorgon är det fredag, och det ser jag verkligen framemot:)
  

2011-02-10
23:11:42

From Dust


Nyfunnen musik är alltid lika intressant att lyssna sig in på! From Dust fick mig att vilja fortsätta lyssna :)
2011-02-10
01:09:30

Attachment


Jag vågar inte ens skaffa ett mobilabonemang - är jag så rädd för att binda mig till saker och tingande personer?!
2011-02-09
01:52:25

24seven

En timmes löpning på det där stället fick mig att fundera på en hel del intressanta företeelser. Det slog mig att jag inte är van att träna på sådana gym. Men jag kom fram till en hel del fördelar och nackdelar med att träna där.

Fördel: Man kan se sig själv i fönstret när man springer och se hur pass bra man sträcker på sig och armarnas pendling intill kroppen.
Nackdel: att kunna studera sig själv.
 
Fördel: Att man inte är själv när man springer, och blir en aning taggad att fortsätta springa fastän man är trött.
 
Nackdel:
Man tänker för mycket på hur man springer.

På min vänstra sida powerwalkade en kille som luktade gott, alldeles för gott.
Fördel: känner man någon annans doft känner man inte sin egen svettlukt. Om den nu skulle lukta...
Nackdel: svårare för en bredvid att andas.

Fördel: Enkelt att kolla in andra som tränar, speciellt om någon känns extra i ögonfallande.
Nackdel: Om man själv blir utstuderad av någon, för en själv, inte lika i ögonfallande.

Fördel: Obegränsad träning. 
Nackdel:
Obegränsad träning.


Varje gång jag skrivit 24seven så är jag nära att skriva 7eleven..;)


2011-02-08
12:04:34

Tussilago


Jag var fast från början till slut. Så bra tyckte jag att denna kortfilm var, och väl värd de guldbaggepris han fick under galan:) Jonas Odell är en väldigt intressant filmregissör må jag säga. Förutom filmregissering har han också gjort musikvideos, grundat företaget Filmtecknarna (ett svenskt produktionsbolag inom bl. reklam och musikvideos) och vunnit Guldbjörnen för bästa kortfilm på filmfestivalen i Berlin.
2011-02-07
23:38:26

Presskanna


Inspireras tillfälligt utav Oskar Linnros. För mig ger han en kännsla utav djup, bredd; stora kubikmetrar helt enkelt utav tankar och funderingar, breda skilldringar utav livet. De stora blå som alla känner till men som ingen vet hur det ser ut under ytan. För att ta reda på det måste man våga dyka under, vilket för vissa är lättare sagt än gjort. Vi simmar i ett hav utav olikheter i allt som har med livet att göra. Och lättast gör vi i att bara simma utan att se vad som händer under ytan. Svårast gör vi om vi alltid skulle simma under ytan. Dock är det inte så länge man orkar göra det förrän behovet utav syre till våra organ ger vika och ber oss simma upp till ytan igen. Lagom är bäst, och bra är om man emellanåt ser sig om under ytan föra att försäkra sig om att man inte simmar på något oväntat som ligger i vattnet. Då det inte finns någon kaffekokare i lägenheten har jag fått upp ögonen för presskannan; smakar riiiktigt gott faktiskt:)Det stormar i Malmö ikväll,..spookie:)  

2011-02-06
15:06:18

I just had sex


Jag brast i skratt när denna låt spelades i mina öron på Diggilistan i p3. Lonely Island feat. Akon låg idag på 23:e plats. Och första tanken var hur otroligt löjlig låten var.

 

Men, om man tänker efter en stund,.. En massa låtar handlar om just sex. Oftast i otroligt målade förklaringar och liknelser med det ena och det tredje. Men i den här låten talar dem klarspråk. "Jag hade precis sex, och det kändes så bra" - inga konstigheter eller tendens till feltolkningar i denna texten inte. Inga flummiga liknelser till porrliknande, sexistiska musikvideos som visar lättklädda kvinnor som dansar och för sig i sensuella rörelser mot en påle när männen ser på. "Det kändes så bra när jag gjorde det med min penis", och de sjunger med en inlevelse likt ett litet barn som precis fått sitt första lördagsgodis, någonsin! 
Haha, nu har jag spelat låten (s)X antal gånger ty det krävdes då jag ville ge den en ärlig chans till rättvis tolkning;)
 

2011-02-06
14:51:49

Lördagskväll

Trotts tio timmars arbetsdag tog jag mig samman och mötte upp Henrik på GA torget efter jobbet. Som vanligt var vi sent ute, och de flesta ställena var fullsatta eller tillät oss inte att beträda baren då 23årsgränsen har sitt starka fäste under lördagarna. Vi hamnade tillslut på möllan, och Nyhavn - andra gången gillt för min del denna helg!
Kvällen blev väldigt trevlig tillsammans med en, för mig, väldigt viktig vän som jag känner stor tacksamhet till att ha i mitt liv!
Tack för en fin kväll Henrik:) 


Tog mig hem när barerna stängde, sov några timmar och så var det jobbedags igen!

2011-02-05
15:22:19

"5 poäng, ja han går väl ann för en kväll.."

Gårdagen var en väldigt fin dag i fina vänners lag:) Var först och spelade badminton med Sabbe, och hoppas på fortsatt spelande denna vår!! Därefter invigde vi köket hemma hos mig och lagade spenatpankakor. Sedan fortsatte jag träningen på enighet, och en riktigt bra thaiträning med fokus på  sparring; väldigt bra sådan:) Blev arg på tränaren som pressade på som bara den, vilket gjorde att man pressade sig själv till nya nivåer! Magen värkte nästan efter alla smällar man fått ta emot... 

Senare träffade jag Sabbe igen på Nyhavn och poängsatte boysen;) Måste erkänna att jag kände mig en aning mer desperat än Sabbe,..."En femma, tja jo han kan jag tänka mig för en kväll".
Ännu senare gjorde Tania oss sällskap, och kvällen blev sen...

Upp och hoppade klockan sex på lördagsmorgonen och stack iväg till jobbet.

Ikväll nobbar jag lyckligtvis melodifestivalen och träffar Henrik istället; mycket trevligare får jag erkänna!:)

God helg på er alla, och hoppas dagen får en fin mening i livet!2011-02-04
00:07:46

3/2, kl.16.00

Jag sitter på möllevångstorget med en påse nötter i knäet och lutar mig mot Axel Ebbes staty, Arbetets ära, som ska symbolisera områdets arbetshistoria.

En äldre kvinna kommer fram till mig med en ros i ena handen och en apelsin i sin andra. I en svart kasse finns resten utav rosenbuketten. Runt huvudet bar hon en lila sjal.
- "Snälla? Du köpa? Hemma, inte mycket.. Vad har du pengar? Snälla, vad du har. Kan ge."
Hon skalar sin apelsin, och slänger skalen bredvid mig.
Två kulturer krockar, och ändå är vi inte mer än bara människor. Fast människor med olika prioriterade behov.
Hon går iväg när hon förstått att hon inte kommer att få några myn av mig.
Fy vad elak jag, är det första jag tänker, och jag känner verkligen den där otillräckligheten inom mig som plötsligt får mig att må sämre.  
Den äldre kvinnan lunkar bort mot dygnet-runt-korvkiosken och tvättar sina, antagligen klibbiga, händer i en vattenpöl. Jag sitter vid statyn, med mitt dåliga samvete, och undrar vad det är för tankar som kan tänkas sväva runder i den äldre kvinnans huvud.
Varför vädjar hon så desperat efter pengar? Vad har hon för problem i livet? Vart kommer hon ifrån? Och hur kom det sig att hon hamnat i Sverige?

Är det något jag kan göra? Är det socialen? Vems ansvar är det egentligen?

När blir egentligen sina egna problem mer än ens eget ansvar? Vad är det som bestämmer var gränsen dras? Är det när problemet inte bara drabbar en själv?

Jag tar min väska, plockar de sista nötterna från påsen och börjar gå mot träningen som snart ska börja.