Mums med en halvt uppäten chokladkakaFörvånad möttes jag ikväll av en lapp på ytterdörren till simhallen att bassängen var under reperation. Men så bra att jag som simlärare inte fått reda på det...:/ Det var bara att be mina simmare med sina föräldrar att gå hem igen och öva hemma i badkaret!


Jag sitter nu på ett café och skriver på mina CV:n. Till min och mångas förvåning var där precis en äldre man som gick fram till ett tomt bord med en kvarlämnad talrik med en bit halväten chokladkaka på, tog med sig den till sitt bord och åt upp den. Plötsligt spred sig tystnaden i cafélokalen och allas blickar flackade oroligt runt, överraskade över vad vi precis fått skåda. Detta plötsliga beteende som går mot allt de förnuft som hör till vår kultur och som är insparkat hos oss alla uppläxade svenskar - man gör inte så!! Han var säkert en glupsk amerikan. Doggy bag har inte vågat sig slå igenom här i norden, dessvärre.
Men nej, med mina fördomar tror jag, sorgset nog, att han är en man utan ett hem att gå till. Och snart stänger dem här på caféet. Så den där halvätna chokladkakan unnar jag honom varmt.


God kväll:)

Sen kväll eller tidig morgon?!


Hemma klockan sex på söndagsmorgonen efter en kväll ute - blev det en sen kväll eller en tidig morgon?! Direkt efter jobbet cyklade jag till en inflyttningsfest där de flesta av gästerna var smålänningar (snållänningar?;)) Vid midnatt träffade jag Tania och hennes vänner på Lilla Torg, och därefter spenderade vi natten tillsammans. Breaze var dock första och sista gången.
Sov till tolv, och sedan var det iväg för att jobba! Vill man så kan man:)

Nya veckan bjuder, än så länge, inte på några jobbpass. På gott och på ont, såklart.

Dröm sött:)


Melody Club-nostalgi


Yes, det blev lite Melody Club-nostalgi igår kväll på Babel. Jag blev ganska förvånad över hur många låtar jag faktiskt kände igen introna till, och förundrades över texten "I wanna make love by you" i låten Electric. Första tanken; dålig grammatik? Därefter sa Sabbe - Han kanske vill göra kärlek av henne:) Aha...;)
Publiken var verkligen blandad med unga som gamla fans. Men det var också en fundering min vän och jag hade under kvällen. Hur kommer det sig att äldre, till mestadels, män tar sig ut på klubbar bland 18åringar?! Inbitna fans eller lamköttsjägare?!

Musiken gjorde mig i alla fall lite nostalgisk. Och jag påmindes samtidigt om hur mycket jag älskar den typ utav kulturell plattform:) Idag är det inte många band som överlever i den massproducerade konstverksmiljö som musiken är. Ibland undrar man ju ibland vart endel band tagit vägen, och vad som hänt med dem. Splittrats? Lagts på hyllan? Gått upp i rök? 
Men trotts att dem inte spelar tillsammans mer, eller producerar ny musik kommer det dem skapat alltid att finnas kvar. Det går inte att arkibusera musik (eller jo, det kallas remix och kan ibland ses som rena mordet om det inte görs med stor respekt, min mening. Musikpolisen nästa?!). Det går inte att radera sköna musikslingor, och kommer alltid att finnas där! 

Idag hoppas jag på en riktigt sköön, ledig dag där allt går som planerat:)
Peppar, peppar ta i trä...

Vi ses i marschallens skugga, amen:)