Madeleine

2011-08-31
22:50:43

Landat hemma...

På väg hem från Malmö idag med flyttlasset körde jag inom farmor för en kopp kaffe! 
Därefter inom Tösernas och köpte månadskortet. Efter det gjorde jag ett ärende i mataffären som gjorde att jag blev en aning nervös då jag märket att mitt ena kontokort fattades i börsen!! Snabbaste farten tillbaka till Tösernas för att kolla om det fanns kvar där. Och med största turen hade någon hittat det efter att jag tappat det vid ingången! Puhu!!

Sitter nu hemma och tänkte påbörja en liten uppackning innan läggdags, som jag vet kommer bli sen...:/ Eller, ska jag lära mig ikväll kanske?!
Pappa kommer i alla fall att väcka mig imorgon (hoppas jag!!), då vi ska med samma tåg till jobbet;) Inte hade jag kunnat drömma att vi nååågonsin skulle göra det tillsammans..:P

På vägen hem från Malmö spelades radion på högt, och då spelades bland annat denna ljuvliga låten med Lykke Li och som fastnade på tungan - njuuut:)Nä, jag kommer nog somna i kaoset bland alla svarta kassar och staplade korgar på flickrummet

- Natti:)


2011-08-31
13:50:38

Nu flyttar jag

Jag har precis burit ner de sista sakerna till bilen som står fint parkerad på andra sidan vägen från lägenheten. De sista som kommer bäras ut ur lägenheten blir väl den stora, svarta sopsäcken från köket. Klassiker.

Fy vad jag kommer sakna allt. Att bo, just här, i detta rummet, denna lägenheten, i detta området, värnhem, Malmö...

Men jag tog ju mitt beslut utav en annledning.
Dock påminns jag åter igen om hur mycket jag engslas utav förändringar där valen har varit mina egna, och hur mycket det ligger i att jag inte alls tycker om att fatta dem där besluten och livsnödvändiga valen. 

Hoppas på att mamma mia är hemma och kan hjälpa mig packa in allt. Jag kommer inte kunna packa upp förrän på söndag.
Har tagit på mig lite extratimmar denna vecka för att kompensera till den lediga helgen.
På lördag blir det bröllop och storfest!! Det är Johanna, mammas kusin, som gifter sig med sin Henrik:) Och det firandet ser jag verkligen framemot:) Kolla in deras bröllopsblogg:)

...

Oioi, plötsligt ringde en möjlig köpare till min flöjt... Ska jag sälja?!

Nu går flyttlassen hemåt!


2011-08-30
20:20:48

Årets polarpristagare!


Polarpriset består utav 1 miljon svenska kronor, och delas ut årligen utav kungen på Stockholms konserthus. I år blev Polarpristagaren den legendariska Patti Smith. Född i Chicago 1946 och sedd som en otroligt viktig person i den musikaliska rockvärldens utveckling. Rockmusiker, sångerska, låtskrivare, författare samt poet; många stängar på sin lyra - äkta konstnärssjäl! 

Jag får alltid lite dåligt samvete när jag känner att jag inte har någon bättre koll på dem där legenderna som gjort sådant otroligt stort intryck och inspirerat till den musik som faktis skapas idag!

Här är hon i alla fall! Och känner du inte igen denna låten så är du inte ifrån Tellus...   


Tar snart tåget till Sösdala för att spendera natten där. Imorgon tar jag bilen tillbaka till Malmö och packar in grejerna, för att flytta hem igen.........


2011-08-29
21:15:49

Saknad på Mötesplatsen"Vi saknar dig på Mötesplatsen.se" - Hm,.. kanske för att jag haft bättre saker för mig?!
Om man inte varit inne på sidan under några veckor så får man ett fint mail från dem där dem skriver att dem saknar en på hemsidan. Men, borde dem inte vara glada för det och tänka att man, med deras hjälp, har hittat den rätta och inte behöver dem längre?!
Hm... Inte för att jag gjort det än. Tanken slog mig bara. 

Måste packa ihop i rummet imorgon. Orkar inte så mycket ikväll efter en hel dags jobb, träning och nu slappande framför datorn.
Sängen nästa!

God-natt-puss 


2011-08-28
22:05:36

The Ark, sooon the end!


Biljetter till The Arks sista konsert i Helsingborg den 9:e september är bokade!!:)


2011-08-28
08:34:48

Loppisdax!

Det blev en lugn och mysig lördagskväll efter en intensiv dag och jobbekväll. En oväntad bortgång skedde på jobbet, och den plötsliga händelsen fick mig så klart att tänka till lite och vi var tvungna att varva ner i stressen för att kunna sköta vårt faktiska jobb - omvårdnad!
Omhändertagande utav en bortgången människa ska ske med högsta respekt och välmening. Och ingt trams och vadslagningar som tydligen hade skett på ett boende i Växjö, och som jag nyligen fick höra om på Rapport.

...

Yes, de sista nätterna i Malmö är lätträknade. Jag behöver inte mer än tre fingrar för att kunna göra det...

Loppisdax på Drottningtorget snart, och jobb ikväll!
Morgonen har börjat bra i alla fall:)


Trevlig Söndag!


  

2011-08-27
13:48:07

Vad hände inatt?!

Vad hände inatt egentligen?! Ena stunden jag vaknade var det ett vackert sken på himlen som lyste in genom fönstret. Andra gången jag vaknade till så störtregnade det och åskade!! Väldigt mysigt dock.. 

The Ark igår kväll var väldigt bra! Inte mycket jag klagade på:) Jo, dem kunde hållt igång allsången i Calleth you, Cometh I liiiite längre! Och folket som lyssnade kunde väl ha släppt loss lite mera;)
Får jag tag på biljett till Lund eller Hbg blir det antagligen en sista konsert där istället. Inget går upp mot en riktigt, riktig konsert!

Igår på träningen spelade dem den gamla The Cours-låten under nedvarvningen. Fastnade för den lite och kände att den passade bättre att lyssna på idag än igår...
Börjar jobba klockan 16 idag, och hoppas på ett så där skönt helgpass där allt går på rutin utan några som hellst oväntade överraskningar...;)

Lugn lördag vill säga!
Kramar om er alla:)


2011-08-26
15:07:04

The Ark, The End...


Idag är det fredag, och solen skiner så där härligt att man får dåligt samvete av att sitta inne...:/
Så, jag får väl ta mig ut snart då:)
Håller på att lägga upp lite annonser på blocket. Skönt att få det gjort!
Sedan blir det lite träning, och därefter tänkte jag nog färga håret!

Ikväll blir det faktiskt festivalen som gäller! Trodde jag inte skulle spenderat så många kvällar som jag faktiskt gjort där. Men det har varit mycket intressant musik som spelat! Och det är svårt att säga nej till:)

Ikväll spelar Jenny Wilson och Tensta Gospel, Maskinen och till slut THE ARK!!!
Och med tanke på att detta antagligen kommer bli den alldra sista spelningen som jag, och med många andra, kommer att få uppleva tänkte jag att jag skulle dela med mig utav min tio-i-topp-lista utav alla dem underbara låtar dem gjort:)  

1) It Takes A Fool To Remain Sain

2) Calleth You, Cometh I
3) Let Your Body Decide
 4) The Most Radical Thing To Do
 5) Have You Ever Heard A Song

 


6) Tell Me This Night Is Over

7) Abssolutely No Decorum

8) Father Of A Son

9) Breaking Up With God

10) Clamour For Glamour

...

Trevlig fredagskväll på er all:)
2011-08-24
12:10:06

Sällan som man tänkt sigDet är sällan det blir som man tänkt sig.
Men det är oxå sällan jag faktiskt sörjer över att det inte blir som jag tänkt mig.
:-)2011-08-24
01:30:49

Trevlig kväll, så där en tisdag!


Har haft en väldigt skön dag idag, och den avslutades med en väldigt trevlig kväll på stan i mycket trevligt sällskap:) Kunde det blivit bättre under en kvällshimmel som denna?! 
Björn Ranelid avslutade kvällen på Hedmanska med sina väl valda ord! Kanske man skulle läsa någon utav de 30 böcker han skrivit?;) 


...

Imorgon åker jag hem till Sösdala! Och då jag missade tvättiden idag funderar jag på att ta med mig tvätten hem.. Det ända som tar emot dock är att tvättmaskinen hemma tar minst 2h på sig att tvätta kläderna rena....!!

...

Natti natti:)
2011-08-23
14:11:35

Fixar dag!Ledig dag idag som innefattar en ren fixardag!
Försov mig såklart i morse och missade tvättiden. Tog en promenad till Möllantorget och inhandlade lite grönt. Har precis reserverat biljetter till en överraskningspresent;), och ska nu iväg för att kolla info på SJ!
Ikväll väntas träning, och senare Boloviansk folkmusik på Henmanska i sammband med Amnesty Internationals 50årsfirande:)

Ut, och iväg:) 


2011-08-22
23:15:09

Om man bara kunde stanna tiden, just, precis, exakt nu...

Ikväll är jag en aning slut, i både kropp och knopp, efter helgens väldigt trevliga händelser:) Fredagskvällen spenderades tillsammans med en f.d klasskompis från högstadiet som man inte sett på över sju år (och den "händelsen" känns som ett helt blogginlägg!!). Och var på en väldigt lyckad inflyttnings/30årsfest i lördags hemma hos Gela och Andreas utanför Höör! Där emellan har jag jobbat och jobbat. Men det har funkat väldigt bra.

...

Idag slog det mig att just nu hade varit en väldigt trevlig stund i livet att vilja stanna tiden på! Förstår ni vad jag menar? När allting (nästan) känns så där otroligt bra i livet att man inte vill att någonting ska ändras. Jag trivs där jag bor; bekvämt och nära och bra till, i princip, allting behövligt. Jobbet går bra. Familjen och vännerna i ens närhet är underbara och jag känner mig otroligt bortskämd med att få ha dem i mitt liv. Ekonomin har inte fått mig i någon psykisk obalans under hela sommaren. Jag börjar känna mig mer och mer säker med mitt val av framtida studier. Och jag själv känner mig otroligt stark, både fysiskt och psykiskt.

Men, om lite mer än en vecka stundar en del förändringar då jag kommer flytta hem. Och jag är så rädd för att en del av denna positiva känsla, som jag bär på nu, kommer att försvinna. Det har såklart inte att göra med min familj. Utan så klart av den känsla av frihet som jag får för mig kommer att stramas åt och som jag är rädd för kommer påverka hur jag mår. 

Och så backar tillbaka och rensar ut dessa tankar... - Jag har själv gjort valet att flytta hem. Och det med anledning att jag ska ut och resa! Vad fan klagar jag för egentligen...??!:D

...

Tania åkte hem, stannade där och orkade inte ta sig ut igen för att ta en kaffe på stan ikväll med mig som sällskap.. Men en lugn hemmakväll var nog vad jag behövde ändå!

Min lediga morgondag är redan planerad med tvättid, till SJ för mer ingående reseinformation, och kl.19 spelar Kala Umha (Boliviansk folkmusik) på Hedmanska gården - är ni på Malmöfestivalen så måste ni ta er dit:)

 God natt:)


 

2011-08-18
00:44:34

Återvänt från Stockholm

Kom hem från Stockholm idag, och har hunnit med en hel del innan läggdags! Tog en kaffe med Gela, gick ett pass Bodybalance och gick på bio med Tania:) 
Såg filmen Kyss Mig - en film om en kvinna som vänstrar med en anna kvinna, och som tillslut överger sin sambo och de planerade bröllopet för sin nyfunna kärleks skull!
Det var väl en film i tiden skulle man kunna säga. Fin berättelse med tidvis rörande scener som spelade utav bra skådespelare, och bitvis roande. Dock ganska förutsägbar, och de erotiska scenerna som spelades en del känndes som att dem bara fanns där för att det skedde mellan två kvinnor...   

Vistelsen i Stockholm var väldigt skön men alldeles för kort. Och fick en väldigt skön egenreflektion på livet! Laddade också batterierna inför de kommande dagarna.. Andreas spelade sin sista konsert med Blåslandslaget i Skeppsholmskyrkan på Skeppsholmen. Och det var så att taket nästan lyfte under konsertens gång - maffigt värre med blåsmusik:)
 
Ska jobba resten av vecka.
Ikväll kände dock att jag verkligen ser framemot fredag och helgen:) Mycket som händer, och allt bara trevligt och väldigt trevligt!!


God natt världen2011-08-15
13:59:00

Snart Stockholm!

Sov hos Tania, och cyklade hem vid elva för att inbilla mig själv att jag skulle få något gjort innan jobbet. Har tagit fram väskan och packat lite inför Stockholm imorgon bitti:) Ska nu ut för att ta en kaffe och läsa lite innan jobbet. Mina joggingskor har inte torkat än efter milen i ösregnet i lördags. Kan ju inte träna utan dem jue så får se hur jag löser det..:/

Har lyssnat på Musik Special med Veronika Maggio! Det är något skönt speciellt med henne:)

Fy vad jag ser framemot Stockholm!! Bara två dagar, men ändå;) Min bror kommer att spela på Skeppsholmen med Blåslandslaget som han varit och spelat med nu i över två veckor. Så det ska bli kul att höra:)

...

Ha en bra dag alla kära! 

2011-08-14
22:55:02

Fy vad jag kommer sakna det här...

Trött och seg  - typisk söndag.
Jobbade 12-21 idag. Och fick möjlighet att baka på jobbet idag! Blir själv så glad när jag får möjlighet till det. Och det känns så fint att få göra det med; att få krydda till vardagen för sina vårdtagare lite:) Bara en sådan enkel sak som att få hembakat till kaffet kan göra så mycket. Istället för den torra "helfabrikatsmuffinsen"... De sista timmarna på jobbet var jag bara övertrött...

På väg till Hemmakväll, efter jobbet, mötte jag Taniavännen:) Och spontant sådär bestämde vi oss för att se film tillsammans. Så mycket trevligare att se film tillsammans så klart!
Nu sitter jag hemma hos henne och skriver. Och Tania kände plötsligt för att sitta vid pianot och spela och sjunga lite.
Så, nu sitter jag här i soffan, samtidigt som Tania roar mig (och sig själv) med hennes egenskrivna låtar. Fy vad jag känner mig bortskämd att få ha dig som vän Tania.

Det slog mig idag hur mycket jag egentligen kommer att sakna att bo i Malmö...... 
Och när jag stötte på Tania utanför filmbutiken gjorde det mig än påmind. Bara en sådan enkel och spontan sak som ikväll får en att känna att det är de små sakerna i livet som gör det. Det där lilla extra. Den där hemmabakta kakan till kaffet som gör en lite extra glad. Den där plötsliga kramen. Det där hejandet på någon bekant man ser i mataffären. Komplimangen till de införskaffade skorna som din arbetskollega nyligen gjort. Uppskattning handlar det om. Att känna uppskattning och att visa det. Oftast tror jag att vi alla känner uppskattning, men att vi mer sällan visar det. Och det är minst lika viktigt att faktiskt känna det som att visa det.

Nu blir det snart film - En blomma i Afrikas öken! Om jag vågar slita Tania ifrån pianot...;) Egentligen vill jag inte det. För hon fyller verkligen mitt hjärta nu med sin vackra sång och sin vackra, sköra röst. Det finns så mycket liv, känsla och uttryck i den. Precis som i den person hon är. Oi, detta blev visst en liten kärleksförklaring till henne:)

Ljusen är tända.
Regnet faller fint utanför fönstret.
Zlatan sovet på hotellet strax intill.
Nu blir det film!

Fy vad glad jag är för denna kvällen:)

2011-08-13
18:49:11

Ledig lördag:)

Sprang milen i ösregn på tiden 58,40 min. Så blir jag inte förkyld efter den turen har jag ett djävulskt imunförsvar.
Lite frusen av mig denna eftermiddag.

Sitter hemma och gör allt och inget. Kollar in en dokumentärfilm om "Kvinnor om sina kroppar" - intressant
Ska snart träffa Sabbe för lite maud:) Och sedan hoppas jag få träffa Emma för lite utgång:)

...

Vi syns i marschallens skugga, Amen!

   

2011-08-13
00:54:44

Teater med goda vänner!


En trevlig kväll med teater och goda vänner till sällskap:)
Och kvällens budskap som jag ska försöka bära med och ständigt försöka påminna mig själv om blir den sista mening som skådespelarens roll avslutade sin fenomenala föreställning med - var inte rädd för att älska!

Om några timmar tar jag tåget mot Kåseberga, galen som jag känner mig, för att springa milen i Kåsebergaloppet!

God natt:)

  


2011-08-11
23:52:06

Jobbedag och power walkIdag har varit en jobbedag, enbart en jobbedag känns det som. Tog mig dock en powerwalk efter jobbet, och för att fördriva tiden läste jag i en gammal amelia-tidning om hur man på olika sätt kan träna fram sin orgasm. Ja, vad har man dessa tidiningar till om inte för att lära sig något vettigt;) Resten av tiden lyssnade jag på en konsert med Fleet foxes, som dessutom spelar på Way Out West! Hade varit så mysigt att höra dem där:)

Imorgon är det freeeeadag - wiiee!!
Blev tipsad om teaterföreställningen "Den komiska tragedin", och imorgon ser jag framemot en teaterkväll med fina vänner:)

2011-08-11
01:18:34

:)


Aj, aj... hade en väldigt trevlig afton på Hedmanska ikväll. Så där trevligt att så att det kittlade lite skönt i magen;)

Imorgon hoppas jag på att kvällens magkänsla inte var en inbillning, att jag känner mig tillräckligt motiverad till träning och att kvällsjobbet flyter på väl:)
2011-08-09
22:40:48

Nästan som en ledig dag!

Idag kändes nästan som en ledig dag! Slutade jobba vid 14-tiden. Trottsade det oberäkneliga vädret och hoppade i havet tillsammans med Sabbe på eftermiddagen, hängde tillsammans på trappan inne i stan och tränade box i Rörsjöparken nu ikväll.

Jag fick en tanke idag när jag promenerade mot träningen. Under den senaste tiden tror jag att jag har jag känt mig en aning stressad inombords. Än vågar jag inte spekulera i något givet svar till varför jag känt det så. Men den kan bottna i någon form utav inre spänning, som möjligen kan ha yttrat sig i den yttre spänningen jag kände i förra veckan då nacken och ländryggen fick för sig att värka. Kunde nästan inte rotera med nacken. Så en liten fara i trafiken får jag väl erkänna att jag kanske var då det inte var det enklaste att se sig om i någon större vinkel.     
I vilket fall som hellst; ren spekulation. 
Källan till dessa spänningar ligger såklart hos mig själv. Så det är för mig själv att ta kontroll över dem. 
Idag kom jag dock på mig själv att jag kände mig väldigt lugn inombords. Och med lugnet följer en form utav nöjdhet kan man väl säga. Lugn, nöjd och glad:) 
Varför?!
Det vill jag inte spekulera i idag. Jag vill bara fortsätta känna såhär ett tag till helt enkelt:)Så, jag säger god natt i god tid, och hoppas ni kommer lyssna på det här innan ni somnar och känna att alla ord som flödar, i tonerna, till rytmen, går in i ditt hjärna:)

  

2011-08-09
00:25:21

Ledig måndag, och grattis Gela:)

Idag fyller min käraste Angelica år!! Grattis käraste:) 
Vi slog följe från första dagen på förskolan, och har hållit kontakten sedan dess. Och jag är alldeles bombsäker på att vi kommer hålla kontakten livet ut... Bara tanken värmer mitt hjärta:) 

...

Träffade mamma idag, och införskaffade två par skor - på tiden. Och hon fick mig till och med att köpa inlägg till dem. Hade jag inte gjort annars om inte hon påmint om det..;)
Körde några sköna pass på gymmet, och fick ett glatt, överraskat telefonsamtal när jag stod i omklädningsrummet:)

...och så har jag äntligen införskaffat mig en riktig dator! Instalerat vad som instaleras kan..

Konverserat och socialiserat med vänner - tiden går fort när man har trevligt:)


Vi syns i marschallens skugga, amen!


2011-08-06
20:56:31

Lördagskväll


Var är paraplyet när man behöver det som bäst?! Det regnar, som säkert noterat, och min närmsta underhållning för ikväll blir bia! Dock kände jag att biolistan inte uppdaterats sen jag var där sist.. Och inget lockade egentligen. Så det blev något som jag aldrig aldrig skulle kunna tänka mig att betala för. Så, detta kan bli intressant! Trodde först jag skulle bli ensam tjej i hela salongen. Men där blev en till som gjorde mig sällskap;-) Vad hette filmen nu igen... Jo, Tropa de Elite 2.
Undra om man måste ha sett ettan för att fatta...


2011-08-02
00:35:37

Blekinge imorgon:)Imorgon tar jag tåget till Sölvesborg, och håller tummen för fint väder:)
Kommer sova gott inatt! Ska se till att vakna i tid och äta frukost hos mina morföräldrar..

Ish, har haft ont i ryggen ikväll. Inte bra. Inte bra alls. Denna sommarens arbete har nog givit en törn.. Fan, det är inte ålder för ryggbesvär än alltså..

....2011-08-01
21:49:59

Hellre fly än illa fäkta

Så enkelt är det.
För egen del tror jag att det är det. Kortsiktigt såklart. I längden skulle man bara må riktigt dåligt om man fortsatte. Men, när den där enstaka gången inträffar, då man gjort något riktigt dumt mot någon (vad man är medveten om i alla fall), så tror jag att man aggerar för egen vinnings skull med det där hoppet att det inte kommer att skada så mycket som man tror, eller att personen i fråga inte kommer att ta åt sig. Det är väldigt enkelt - hellre fly än illa fäkta. För stunden är det enklast att bara låta va, ta, i tillfället, ett smidigare beslut osv...
Det är fult. Det är riktigt fult.
Och det är självklart att jag inte tycket om det. Men, det händer. Och det straffar sig så klart i slutändan..

Lev och lär!