En sådan där vanligt bra dag!


Idag har varit en väldigt  bra dag. Jag var på möte med studievägledaren och fick klarare vyer över vad jag behöver göra för att komma dit jag vill. Hoppas nu bara på att det går min väg:) Postade brev till Tyskland (en lite försenad födelsedagspresent, eller tidig julklapp beroende på hur man ser det), bokade tid för min första cellprovtagning, skickade iväg ett viktigt mejl och tränade ikväll. 
 
Klockan är snart 00.00, och dags för sängen.
Imorgon är första jobbekvällen på länge. Mhmm..jo, men det ska nästan bli roligt;)


Godnatt


 

First Class


"Excuse me, but this is a first class wagon. And your ticet is a 2nd class."

- Jag fattade, och packade ihop mina saker, slängde backpacken på ryggen och gick bakåt i tågvagnen. Och när jag väl kom till 2:a klass vagnen - vad var det för skillnad egentilgen mellan vagnarna, förutom att stolarna var röda istället för blå?!
Jag har aldrig varit någon större idol av att vilja göra skillnad på folk och folk. Allas lika värde är för mig något som ses som absolut självklarthet. Och att en sådan enkel sak som att dela in ett tåg i olika klassvagnar anser jag enbart var ett löjligt hirarkinonsens för människor som tycker sig behöva indikera att man väljer att lägga extra sedlar på sådana löjliga ting som att sätta rumpan på en finbroderad stol unde sin resa.
    
Jag kommer aldrig glömma min tågresa Napoli-Bari, Italien. För att inte missa nattbåten till Patras, Grekland, var jag helt enkelt bara tvungen att komma med just det tåget. Men då andraklass-biljetterna var slutsålda var jag helt enkelt tvungen att boka en första klassens biljett. Mina ögon vattenfylldes när jag motvilligt lämnade över 50€ till kassörskan.
Tre timmars tågfärd, och aldrig har jag känt mig så obekväm som jag gjorde då. Minimal extraplats mellan stolarna och gratis kaffe och alkohol.
För mig är det bara löjligt...

Ja, jag är väl fortfarande för ung och naiv för att inte vilja förstå mig på varför just denna företeelse är så starkt inpräglat i vårt samhälle. För den finns ju där överallt; val av klädsel till senaste elektroniken; "First class hotel" till, till jag vet inte vad...

Italienarna är bra på det där med att välja det bästa - varför välja någon bra, när jag kan få något bättre?! Och jo, jag håller med det i viss mån beroende på vad det är man väljer mellan. 
Men, italien kommer gå samma väg som Grekland. Och jag är inte förvånad. Snälla, börja med er sparplanering!!

Man kan inte resa första klass hela sitt liv, hur mycket pengar man än har på sitt sparkonto. För om dem vill kan banken en vacker dag ta alla dina slantar.


Have it!