Madeleine

2010-03-30
23:24:38

Naivitet

Ordet naivitet betyder, enligt svenska ordboken, att man är barnslig, troskyldig och dum. Min känsla för detta ord känns en aning annorlunda. Naivitet sägs försvinna med tiden. När vi blir äldre. Vilket på något sätt måste bottna i att vi med tiden mognar, blir visare och bättre på att fatta kloka beslut; vi tänker med innan vi aggerar och ser faran innan den ens är där. Naivitet hos vuxna kan kanske exempelvis ses som när kvinnor lever "lättfotat", när människor fattar storartade beslut förhastat, eller när man som optimist drar hoppfulla slutsatser. Hos barn ser man möjligtvis naivitet i form av våghalsiga busungar. Men när slutade man som vuxen att vara naiv?! För är det något som jag saknar hos alla "vuxna och förnuftiga" så är det naivitet!! Var finns alla de frigjorda och framåttänkande människorna som revolterade under 70-talet?! Naivitet idag ser man ofta i unga människor som åker utomlands ett år eller som skåning flyttar upp till Norrland.     

Jag köpte Aluma av en man idag som varit uteliggare i 15 år, men gick nu på behandling och varit nykter i fyra månader. Storhelgerna var värst sa han. Jag hoppas han överlever Påsken,..  

Jag trodde jag hade köpt vita tulpaner igår, men idag såg jag att de börja på att bli rosa. Kanske att jag behöver lite rosa i mitt liv?! Jag försöker vänja mig vid synen av rosa blommor i mitt fönster. Allt i livet bygger på förändringar och vanor som ständigt ska försöka interaggera med varandra. Så det är väl bara att börja jobba med det;)

Ung och naiv; ja det tackar vi för!!

2010-03-28
15:06:31

Sommartider MFF

Jag har precis hittat en "direktraportering" på mff:s hemsida: fungerar hur bra som helst! Varför har jag inte kollat upp det innan,.. Bra start för laget i år. För tillfället leder de mot Gefle med 3-0. Har lovat mig själv att gå så mycket som möjligt på matcherna, nu när tillgängligheten finns!:) Sällskap sökes!! 

Pappa har putsat till en cykel som jag ska ta med mig ner imorgon! Så himla snällt av honom!:)

Tror jag deckar en timme innan jobbet ikväll. Järn - och B-vitaminbrist?! Tror jag måste lägga ner Fler tankar över vad kroppen säger till mig att den behöver..

Den där timmen gick fort!

Till oändligheten, och vidare!:)

2010-03-27
21:58:34

Lönehelg hemma..

Jag jobbar i helgen. Alltså spenderar jag helgen hemma i Sösdala. Helt okej ändå, efter Norgeresan och allt. Det var en hel månad sedan jag jobbade sist, vilket gjorde att man kände sig lite borta, och kände att man behövde tänka två gånger så man inte missade något.  

En del trevligt folk som ska ut ikväll. Varför just Denna helg när jag är hemma!!:/

Tränade med pilatesboll ikväll. Underskattad träning. Och så himla intressant att träna! Prova att göra armhävningar balanserandes på en pilatesboll;)

Hoppet är det sista som överger människan; jag hittade min klocka idag!! Har varit av med den i över tre månader. Kan ni gissa Var jag hittade den?! Så himla typiskt mig...

Earth Hour... Tanken är ändå god!2010-03-26
15:46:03

Skidmusik á la DonkeyboyI alla skidområden spelas det alltid så grym peppmusik! Denna kommer alltid att få mig att tänka på Norgeresan, och alla som nynnade på den varje gång den spelades!:D


2010-03-26
15:28:28

Norgeresa avklarad!:)
 

Hemma, hemma; från snö - och vinterlandskap i Norge, till sol och vår väder i Sverige! Efterlängtat indeed!:):) 
Utan smink och hårfön, utan vänner och familj, utan dator och yttre påverkan av det moderna välståndssamhället har jag spenderat nästan två veckor i Norges underbara fjällvärld! Och, jag överlevde! Inte så värst överraskad över det; nästan mer förundrad över vad så lite som en vistelse i naturen kan ge så grymma upplevelser och fantastiska känslor i kroppen - ett obeskrivligt lugn.

Norge:
Vi var fyra klasser som åkte tillsammans.
Resan började såklart med ett litet snesteg. Efter att ha tagit mig med en j*vla massa packning på gröna bussen från lägenheten till skolan, skulle jag på resebussen. Med en stor backpack på ryggen trampade jag fel när jag stod och väntade för att gå på och hamnade rakt ner i en över 1 meter djup grop. Vilket resulterade i ett stort bålmärke med 15cm i diameter på insidan av låret. 
Efter tolv timmars busskörning vaknade vi vid sextiden på morgonen upp i Filefjäll, Norge; tre timmar för tidigt. Busschauffören hade kört som en galning längs med de slingriga och skumpande vägarna upp för bergen. Runt niotiden fick vi åka en timmes färd med bandvagnar ut mot "Tyinholmen". Därefter följdes dagarna med en Massa skojj!! Vi har lärt oss längdåkningens fyra olika växlar; stakning, stakning med frånskjut, diagonal och saxning. Byggt vindskydd och sovit i snöbivacker. Vandrat i väder, oväder och bestigit berg med belöning i en Underbar utsikt. Vi byggde en egen "lekplats" med hopp, terrängvågor, orgeltramp och velodrom. Lärt oss att valla våra skidor på bästa sätt beroende på snö och väderförhållandet. Vädret var inte alls så bra som hoppats. Så många planerade saker fick hela tiden flyttas, eller ändras för att få ut så mycket som möjligt av vår vistelse. Jag delade stuga med fem härliga klassvänner! Delar stuga får man Verkligen lära känna varandra på riktigt!:) 

Snöbivack

Vandrigt i Norge


I huvudbyggnaden där vi åt frukost och kvällsmat fanns också bastu som användes med omsorg! Varje kväll bastade vi och sprang ut och rullade oss i snön!:D Det var så Himla skönt!! Några hade aldrig gjort det tidigare, så det var bara att tvinga dem ut! En kväll spenderade vi i klassen med spel och sång; Lottade kompade fint på sin gitarr!:) En kväll hade vi gemensam där alla klasser skulle hålla i någon form av underhållning!
Efter en vecka i Tyinholmen, packade vi våra väskor och begav oss med bandvagnara och buss till Filefjällen! Där bodde vi i yberfina lägenheter - förstaklass! Sedan hade vi fyra dagar då vi åkte utför! Vi delades in i grupper med någorlunda jämna kunskaper i varje. Jag hamnade i "Vridarna"(?!). Vi fick lära oss från grunden hur man tar sig ner för en backe, olika sätt att åka, vinkla sina skidor osv, och såklart, metodik - hur man lär ut Andra att åka. Vi pratade om fjällsäkerhet, vad man ska ta hänsyn till och om roliga aktiviteter och övningar att göra i backen.
Under denna "vinterutbildning" ingick också en ledarövning. Vi var alla indelade i fyra grupper. Och min grupp var "utförsgruppen" (kunde vi få en mer passande grupp?! Vi var den sista gruppen som fick hålla i en lektion, och hade bara fått åka unför En dag tidigare, för att sedan själva hålla i en lektion). Vi skulle alltså i gruppen hålla i en lektion i utförsåkning och genom detta visa hur bra man är som ledare! Kvällen innan satt vi och planderade alltsammans. Och, vi gjorde jättebra ifrån oss i gruppen; själv är jag grymt nöjd med min insatts.
Näst sista dagen fick vi möjlighet att prova på något annat att åka; ex. snowboard eller telemark. Och såklart var man ju tvungen att prova snowboard! Det ser så Himla coolt ut när man ser dem åka i backen!:) Dock mindre coolt om när man försöker hitta balansen i barnbacken.. Vid lunch var jag nära att lämna tillbaka brädan. Att med Bräda ta sig upp i liften var inte heller det lättaste. Men, jag fortsatte kämpa Efter lunch. Och nästa gång jag är i backen ska jag ge mig på det igen, i barnbacken alltså;)
Sista kvällen var det svårt att undvika festen i rum 503! Spelade kort och så; Emil i klassen är en fena på att berätta stories - sanna som osanna.
Dagen efter på resan åkte vi slalom och formationsåk - i total dimma!! Det var verkligen omöjligt att ta sig ner i den fart man brukade; här var det säkerheten först som gällde! Dimman i kombination med snöblindhet (det var Omöjligt att se skillnaden mellan himeln och backen) gjorde att man också blev en aning yr. Efter lunch hade de flesta tappat orken och ville bara hem. Många i gruppen längtade såklart hem till barn och respektive; jag hade absolut kunnat stanna längre:) Även om det såklart kändes i huvudet att man var trött och sleten efter alla dagar man bott tillsammans och alltid haft aktiviteter att göra. Under eftermiddagen var vi ett gäng som i dimman åkte de sista gångerna på filefjället tillsammns.

Utför i NorgeSista måltiden fick vi betala 50Nkr (reduserat pris) för en "pizzabuffé" där vi fick vänta i evigheter på att få några slizer pizza var. Mindra bra på resan. Där efter var det bara bussen hem som hägrade. Stimmade igenom två filmer, sov till och från under hela natten. Anlände klockan sex på morgonen till ett betydligt varmare Sverige och Malmö!

 

Jag i Norge, Tyinholmen!

Jag själv - blåmärket på låret är borta. Ett nytt sitter som bokstaven "i" mitt på rumpan. Svanskotan (os coccygis) slog jag i under snowboardåkningen och värken än; mina knipmuskler är näst intill ur funktion:P I övrigt mår jag bra! 
 

Tillbaka till verkligheten.

Glad för allt man fått uppleva; glad för att vara hemma! 

Vad har Ni gjort i veckorna?!

("v")Mycket kärlek, 
och tack alla som ger mig en annledning att komma hem!:) 

2010-03-14
17:14:42

NORGE!!

Shit, nu bär det snart av till Norge!! Om 45 minuter går bussen. Kanske får börja ila snart...;) Det ska bli så otroligt roligt!! Åka skidor, vandra och lära känna varandra i klassen!:) Man lär nog få reda på ett och annat under denna resan kan jag tänka mig. Saker som kan vara bra att veta; saker som man inte alls kunde gissa; saker som man inte Skulle vilja veta. Får skriva vanlig dagbok nu iställer nu. För nu skriver jag inte mer under de två kommande veckorna!

Here we go!:)

Ta hand om er alla här hemma! Och gör inget som jag inte skulle gjort...:)

Puss på er!


2010-03-12
20:42:09

Pepp!:)


Vänner är livet!! Och det är svårt att slita sig från dem...
Och något som också är livet, är bra musik!!
Varsågoda!!2010-03-11
21:43:33

Glashalt

Imorse vaknade Malmö upp med glashala gator. Det första jag gjorde när jag precis hade kommit utanför porten, var att långsamt gå ner i spagat. Jag hann till och med att tänka att jag kanske borde satt ner väskan innan jag hamnar på marken. Och ändå kunde jag inget göra för att försöka stoppa glidet under mina fötter. Felvallat mina dojor?!

Dock var det fleera som hade gjort ännu värre vurpor, och med cykel dessutom!!

Sitter och skrivet extraarbetet, och väntar på att mina kanelbullar ska jäsa färdigt. Snacka om effektivisering. Visst är jag bra på att kombinera, nytta med nöje!;)
Blir de bra bjuder jag Sabbe imorgon!!  

2010-03-11
16:22:16

Godkänd...?!

Vi har under hela dagen idag i idrottsklassen avverkat praktisk tentamen i dansbas, atletisk bas och bollbas. Det är alltså inte bara hjärnan som har varit aktiv idag, som i vanlig skriftlig tentamen, utan också kroppen har fått jobba. Från klockan åtta i morse, 40min lunch, och fram till fyra i eftermiddag. Vi var heelt slut... Måtte dem fördela examinationerna bättre till nästa gång!

Dock fick jag en extra uppgift att göra innan Norgeresan, efter att min delaktighet under seminariet i veckan inte var heelt hundra. Men, en sak som jag lärt mig mer av, tror jag är att möta motgångar. Motgångar kan fightas på många sätt. Och efter USA känner jag att det lär krävas än större motgång för att få mig på fall! Extrauppgiften blir att skriva om "bräda och telemark", och sen berätta om det. Jag har ändå gjort mig "förtjänt" av det..

Något som vi alla också fick känna av i klassen idag var med och motgångar. Hur andra beter sig i dem, och hur man själv aggerar. Också hur viktigt det är att visa att man stödjer varandra i båda fallen. Ingen vill stå själv i en motgång. Verkligen ingen.  Och det lär inte bli lättare under Norgeresan..  

Jag bara längtar!!

Nästa aktivitet - thaibox!! Jag ska inte vika mig för det ikväll!:) Kommer ju inte träna på nästan två veckor..!!

Fy vad glad jag är över att jag pluggar Idrott. I Malmö. Med denna klassen.

Klassfest imorgon!:)
2010-03-10
22:42:01

Mi Ninã Bonita;)All American Promenade till denna:)
Praktisk tentamen i boll, atletisk och - dansbas imorgon!

2010-03-10
17:39:48

Hatkärlek


Det låter kanske en aning överdrivet, men jag tror jag har en viss typ av hatkärlek till en person. Jag kan irritera mig något så otroligt på honom. Och jag vet att han gör detsamma med mig. Det känns som det iaf. Inget illa känt. Men på något sätt känns det också bra att han gör det, om vi båda känner detsamma...:S Låter det konstigt?! Kallas det hatkärlek. Eller finns det något annat, mer passande ord?!
Vi fick helt enkelt inte en bra start tillsammans. Det är inte så att jag tycket illa om personen. Vi är bara väldigt olika, och har svårt för att läsa av varandra. Kan det kanske kallas kommunikationsproblem?!:) Men, samtidigt som jag har svårt för personligheten, kan jag inte sluta gilla en viss sida av den; likt en ovana som lär sig att tycka om... 
Jag har också en väldigt stark tro i att man kan lära sig att tycka om människor. Och att man kan tycka om alla typer av människor. Det tar bara olika lång tid för två personligheter att interagera med varandra. Det hela handlar väl o acceptans?!


Vi ses i marschallens skugga.
Amen.

:)


2010-03-10
01:25:12

Fryser...

Jag klarade praktiska skridskotentan idag! Och ikväll var jag hos Bella och hämtade en backpackväska som jag kommer att behöva i Norge. När jag nu ska dit med klassen under två veckor. Och åker nu på söndag!!
Blev bjuden på lussekattste och chokladbollar à la Bella;)

Ish, jag fryser...:/

Kommer sova med mjukisbyxor inatt...


2010-03-10
00:43:19

K


Jag är förtrollad.
Som med ett spö likt en (sago) fe kom du och förtrollade mitt hjärta.
Du tog kontroll över mitt inre.
Du, med ditt smekande handslag; smältande leende; varma blick.
Du satter mitt hjärta i obalans.
Jag är inte mig själv. Eller, är det de jag är?
Omedvetenheten om mitt sanna jag när kärleken förblindar en.
Jag vet inte.
Jag har aldrig kännt såhär förut.
Jag är ovan vid känslan.
Den kommer sällan till mig.
Den där känslan som får mig att stamma, extra mycket på bokstaven K. 
Som får mig att darra som om kroppen frös.
Som får mig att tappa hakan, tappa ord, tappa fattning, tappa mitt mest självmedvetna jag. 
Jag.
Du.
Du som tog kontroll över mitt inre utan Ditt medvetande.

...

Nej, det finns inget intressant att berätta mer här.2010-03-08
11:47:43

Who R Y?!


Vilken otroligt djup film detta är när man väl börjar analysera den...

... jag rekommendrar att se den!!

Oj, reklam...
2010-03-08
11:36:39

Färdisch, nästan iaf...


Helgen har gått, och igår hade jag, förutom hemtentan, en helmysig eftermiddag med Ylva, Henrik,...och INGRID!! Flickan kom ner till Skåne i helgen, och Äntligen fick man träffa tösabiten!!:) Vi höll långbrunch hemma hos Ylva i sin nya lägenhet. Och munnarna gick i 120 hos oss allihopa..

Är precis, nästan iaf, färdig med tentan. Ska in i duschen nu och sen bär det av till skolan för skriva till det sista och att printa ut fanskapet... Just det, får inte glömma att också skicka iväg tentan till Urkund. Tänka sig hur utvecklingen går. Och snacka om omöjligt att kunna kopiera en redan skriven tenta när man nu också ska skicka in den till Urkund så de kan skanna igenom den.
Men, ärligt talat, med alla dessa skrivna tentor genom tiderna på alla de universitet och högskolor som finns i landet; borde det snart inte mättas med skrivna texter och tentamer?! Precis som man ibland kan känna med musikens utveckling. Vissa genrer känns på något sätt mättat med skapande. Även om ja, skapandet är oändligt. Så borde det snart inte bli så att man, omedvetet, skrivit likt en annan hemskriven tentamen?! Eftersom vi inom exempelvis Idrottskuresn, utgår ifrån och hänvisar till samma kurslitteratur. Tänk om Min tenta är skrivet på ett liknande sätt som någon annns?! Hm, men vänta nu, hur länge varar sekretessen egentligen?!    

...

to be continued

...


2010-03-07
02:34:59

Solen skiner!!


Jag kan inte minnas när jag senast hade så mycket energi i kroppen som under dessa dagar jag haft sen jag flyttat till Malmö! Det är som om alla värden i kroppen är på topp. Jag vaknar utvilad efter bara några timmars sömn. Under en hel dag har jag plötsligt tid till en Massa saker jag tycker om att göra, plus en massa plugg. Jag kan spontanprata med människor på bussen, i kön på ICA. 
Jag känner igen denna känslan, och jag har längtat efter den. Tänk att man nästan kan glömma hur en viss känsla mottagits i kroppen; som de första dagarna av sol efter en lång och kall vinter. Och verkligen Allas smilgropar dras åt när deras ansikten riktas mot solen. 

Jag är en av dem!:)

    


2010-03-06
21:31:44

Internet, tack!


Jag är ett levande bevis på att man kan leva utan internett i tre dagar. Fick det precis instalerat. Har gjort bailey's bollar, och nu bär det av till Lund på inflyttningsfest!

Tjoho!:)
2010-03-05
17:28:46

M-A-L-M-Ö

I onsdags flyttade jag till Malmö!! Och jag kan inte hitta ORD till att kunna förklara min otroligt storra Glädje, och lättnad det är att kunna komma hem på mindre än 20 minuter (sålart beroende på Var man befunnit sig i stan). Att inte behöva släpa på en enorm väska innehållande hela dagens behörigheter till de dagliga aktiviteterna gällande skola, träning och mat. Att slippa vänta på ettt tåg som man aldrig vet kan tänkas anlända, eller rent av bli inställd. Att slippa planera sina helger i liknelse som stora Event där sovplats, mat och träning med vilja ska kunna interagera med varandra. Att slippa göra Stora Projekt för att man vill tillbringa tid med sina vänner, som för mig borde ses som en allmän rättighet, och skånetrafiken borde haft speciella "besöka-vänner-biljett" med Minst 50% reducerat pris. 
Min mamma följde med mig med bilen in till Malmö. To henne till mitt favoritfik på Möllan där vi satt och åt och fikade; pratade om allt möjligt! Pappa slöt upp senare; så glad jag är att de också fick träffa kvinnan jag är inneboende hos! You know, prejudices..
Mamma var såå otroligt söt och betalade första matkassen till mig, elle de Två som det blev!:)
Helgen väntar, och tentaskrivning... Så det där med Inredning lär få vänta tills stormen lagt sig..:/

Ikväll blir det asiatiskt, och bia med Gela och hennes vänner! Sen en öl med Sabbe på Möllan. Fy vad jag tycker om er!:)
2010-03-02
23:23:58

SnusNikotinfritt snus innehåller i regel vatten, fibrer av havre och kakao, sakförstärkare, fuktighetsbevarande medel, växtextrakt, surreglerande medel och aromer.
Kanske inte så mycket naturligt, men ack så mycket skonsammare för kroppen är vanligt snus.

2010-03-01
20:58:30

SchoooolMåndag idag. Seg efter helgen med både plugg, träning, packning inför flytt och jobb; innehållsrik indeed. Lördagskvällen var jag Dead! Det är verkligen sällan jag avböjer planer. Men denna lördag gjorde jag faktiskt det; Två planer till och med:/ Neeej(!!), håller jag på att bli en sådan där vuxen person som tänker innan handling; att det kanske inte Är så bra att vara uppe sent om man ska börja jobba tidigt dagen efter.. Snälla alla, säg till mig på skarpen om det skulle bli värre!!:S 

Hade första klassträffen i fredags, och som var oerhört trevlig!:) Tänk vilka otroligt intressanta och rent av fantastiska människor det finnas i världen! Jag kan inte sluta beundra mänsklighetens under av personligheter! Det kanske är dags att sluta fundera på det. Svaret lär bli oändligt. 

Hade en nice skoldag idag med atletisk bas (kullerbyttor och stå-på-huvudet-övningar), och där efter dansbas med bland annat "Yankee Doodle" och "Oh Susanna". Sen satt jag kvar tillsammans med mina medarbetare och skrev grupparbete till KLOCKAN ÅTTA ikväll. Var vi duktiga, elle var vi duktiga...

Nej, jag tror jag drar mig tillbaka. Sovmorgon imorgon eller?! Vi får se... 


Vi syns i marschallens skugga!